WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede prac wszystko z kocykami tez

co do szpitali jak byla po stluczce to wpisali ze to 22 tc bo szpital 1st i nie dostali by kasy z nfz, dowiedzialam sie pozniej, ze z premedytacja skrocili mi ciaze, ale sama wiedzialam ze jestem tylko na obserwacji i z dzidzia wszstko ok a gdyby cos sie dzialo to nawet jakby sami nie wpadli na to, zeby mnie gdzies przewiesc to poruszylabym niebo i ziemie, no ale ja bylam swiadoma ze nie maja sprzetu a ile dziewczyn nie jest

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Bede prac wszystko z kocykami tez

co do szpitali jak byla po stluczce to wpisali ze to 22 tc bo szpital 1st i nie dostali by kasy z nfz, dowiedzialam sie pozniej, ze z premedytacja skrocili mi ciaze, ale sama wiedzialam ze jestem tylko na obserwacji i z dzidzia wszstko ok a gdyby cos sie dzialo to nawet jakby sami nie wpadli na to, zeby mnie gdzies przewiesc to poruszylabym niebo i ziemie, no ale ja bylam swiadoma ze nie maja sprzetu a ile dziewczyn nie jest

mi powiedzieli wprost, ze maja 2st ref i ze oni mojemu dziecku do 34 ( mimo ze na stronie pisze ze ratuja od 32) mogą wrecz zaszkodzic niz pomoc, ale ze w takich krytycznych sytuacjach napewno zdązą mnie przewieżć.
    włanie... ja do momentu tej calej sytuacji nie mialam pojecia co to stopnie referencyjnosci:/ pewnie 90% dziewczyn nie jest tego swiadoma. Myslą- jest porodowka tzn ze maja sprzet do kazdego tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:17

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    ag a ty jesteś na tym dodatkowym ubezpieczeniu z PZU?
    Ja już po wizycie sprawa przedstawia się tak. O domu mogę jak na razie pomarzyć bo coś tam go zaniepokoiło ale on mi nie powie co bym się nie denerwowała i musi "to" poobserwować. Kurcze muszę później iść do niego i o wszystko wypytać bo przecież ja mam szkolę i muszę wiedzieć czy mam ją zawiesić czy co.

wszystkim styczniówką udanej niedzieli życzę

Jako pacjent masz prawo do pełnych informacji o stanie swojego zdrowia jak i dziecka..taki jest zapis prawny. Zasranym obowiązkiem lekarza jest o wszystkim informować pacjentkę, nie ma w takim przypadku głupich pytań...
    Od razu powiedz lekarzowi, że masz prawo wiedzieć i ma ci powiedzieć... Co za oszołom jakiś!

No! Teściu z mężem już szykują pokoik dla synka, skręcają mebelki , łóżeczko, niebawem zaprezentuje wam jego pałac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:36

Ag..., Kawa, Paula44, jonka91, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Gosiaczek- to niech mąż idzie pogadac, co to za lekarz wogóle.
    Nie, mam dodatkowe w uniqa wlasnie.

to jest na tej zasadzie decyzje podejmuje ordynator ja mu wczoraj troszkę odpyskowałam bo mi się jego zachowanie w stosunku do mnie troszkę nie podobało i teraz będzie mnie trzymał. Ja tak uważam, dzisiaj akurat mój lekarz prowadzący też ma dyżur i próbował mu powiedzieć ze wszystko jest ok bo mnie badał to przy wszystkich pacjentkach został upomniany że tu on decyzję podejmuje. I jak chce się wypisać to mogę ale na własne żądanie niestety nie zrobię tego bo zawsze człowiek się trochę boi.

Wychodząc powiedział do nas tak drogie Panie miejcie na uwadze to że leżycie w najlepszym szpitalu w Polsce. Chyba dzisiaj znowu w humorki miał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 11:41

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Jako pacjent masz prawo do pełnych informacji o stanie swojego zdrowia jak i dziecka..taki jest zapis prawny. Zasranym obowiązkiem lekarza jest o wszystkim informować pacjentkę, nie ma w takim przypadku głupich pytań...
    Od razu powiedz lekarzowi, że masz prawo wiedzieć i ma ci powiedzieć... Co za oszołom jakiś!

Gwiazdeczko ja o wszystkim wiem tylko ja w tym szpitalu pracuję i nie mogę się zbytnio rzucać bo jestem niestety tylko pielęgniarką a nie żadną szychą. Wiec już na starcie jestem na pozycji przegranej pójdę później do mojego lekarza i zapytam się co i jak. Lepiej czasami dać komuś satysfakcję niż z nim zadzierać bo on zawsze będzie górą.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    No! Teściu z mężem już szykują pokoik dla synka, skręcają mebelki , łóżeczko, niebawem zaprezentuje wam jego pałac :D

koniecznie się pochwal... :)

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png

Wysłany: 2 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj mi tu namiary na lekarza, za miesiąc skargę na niego anonimową napiszę, żeby nie było podejrzeń , że to ty ;) nie no żaruje, ale współczuje tobie bardzo...
    Takiemu tylko w pysk dać...

dziewczyny jak będziecie zainteresowane to mogę podać link na aukcję allegro do kocyka kołderki i obrazków do pokoiku dziecięcego czy kącika..

kocyko -kołderka np. do wózeczka ( oczywiście wiele kolorów i różne wzory)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dadd942736d0.jpg

obrazki na ścianę ( różne wzory)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ea247b3317f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 12:02

Paula44, Becia81, MonikaDM, agnesik lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dam rade czasami za mój niedobry charakter muszę płacić :) Ale dzięki za oferowaną pomoc

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj linka do tych obrazków Gwiazdeczka:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek, dla mnie taka sytuacja jest nie do pomyślenia, żeby lekarz nie poinformował pacjenta o jego stanie zdrowia i jeszcze wspominał o tym na zasadzie "wiem, ale nie powiem". W głowie mi się nie mieści...

Ag, ja też mam dodatkowe ubezpieczenie i właśnie wysłaliśmy im dokumenty za pobyt we wrześniu i październiku. Ciekawe, czy nam wypłacą? Muszę znaleźć dokument z dokładnymi warunkami.

U nas też już meble dziecięce złożone, tylko czekają jeszcze na pomysł dokładnego ustawienia, bo pokój mamy duży i możliwości wiele :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się robi :-)

http://allegro.pl/nowe-wzory-obrazki-dla-dzieci-3-szt-30x30-zobacz-i4677779023.html

Możesz popatrzeć czy ma inne rozmiary tych obrazków, bo jeżeli chodzi o grafikę to jest ogromny wybór... Takie fikuśne ozdobne

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, macie w domu nawilżacze powietrza? Polecacie jakieś?
    Miałam zamiar kupić za jakiś czas żeby był dla małej, ale mamy tak suche powietrze w domu ze się budzimy wiecznie zakatarzeni..

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/sklep/27471306_neju ten ma fajne jeszcze. Przeglądne:) dzieki

Gwiazdeczka27, ania_29 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Kochane, macie w domu nawilżacze powietrza? Polecacie jakieś?
    Miałam zamiar kupić za jakiś czas żeby był dla małej, ale mamy tak suche powietrze w domu ze się budzimy wiecznie zakatarzeni..
    wlasnie szukamy tez, tez mam sucho..
    podobno te utradzwiekowe sa dobre ale drażnią zwierzęta:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dobrze że mówisz, nie wiedziałam o tym

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ag dobrze że mówisz, nie wiedziałam o tym

mialam jakąś gazetke apteczną i tam było wlasnie porównanie, plusy i minusy.
    Pisalo, ze ultradzwięki drażnią zwierzaki.
    Jak cos znajdziesz daj linka.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag będę jechać do Obi obejrzeć, może jakiś wezmę od razu. Jak co wrzucę foto ;)

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ag będę jechać do Obi obejrzeć, może jakiś wezmę od razu. Jak co wrzucę foto ;)

wlasnie czytam o nich, faktycznie wszedzie o tym pisze. zostaje parowy albo ewaporacyjny, no i zawsze ten wieszany na gzejniku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 12:46

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko mi podaj prosze linka do kocyka:)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    wlasnie czytam o nich, faktycznie wszedzie o tym pisze. zostaje parowy albo ewaporacyjny, no i zawsze ten wieszany na gzejniku

Ja bym go włączała tylko w sypialni, na noc. A moja kotka na noc idzie na dwór na polowania, jeśli jest ciepło. Jeśli zimno to śpi na strychu lub w piwnicy :) bo jak zostawała w domu to wszystko latało doniczki, siuśki w kwiatkach potargane firanki itp taki temperament :)

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ