X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie już kombinezony na zimę?
    W jakim rozmiarze?
    I czy macie/kupujecie te z nogami oddzielonymi, czy raczej dół w całości?

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik ja mam 62r beżowy z pepco z zabudowanymi stópkami, nóżki osobno, z rękawiczkami na sznurkach doczepianych by się nie zgubiły. Całe 49,99zł :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik ja mam tak jak KAWA z zabudowanymi stópkami, nóżki osobno, i z rękawiczkami 2szt i jeden z dołem w całości...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja mam 2 pościele obydwie w misie, jedna żółta, a druga beżowa (spadkowe), kocyki mam przeróżne i kolorowe i gładkie, w sumie kupiłam tylko 1 podobny do tego http://babyono.strefamarek.allegro.pl/kocyk-z-mikrofibry-babyono-820-03.html, resztę dostałam nowe albo używane. Najważniejsze, żeby były cieplutkie i spełniały swoje zadania. Wzory i kolory to sprawa dla mnie drugorzędna :)

szpilka lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa właśnie byłam wczoraj w pepco! I był niebieski co prawda, ale był w przecenie za 35zł!!! :P Ale był tylko rozmiar 62 i zastanawiałam się, czy dziecko w tym nie utonie :P
    Dziś po niego pójdę :P

Kawa lubi tę wiadomość

d69ck6nlq9narfhe.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brązowy z zakladananym materiałem na rączki i nóżki i kapturkiem rozmiar 62. Do tego brązowe szmaciane buciki z hm+ 2kaplety czapeczka + rękawiczki

agnesik lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 2 zdobyczne kombinezony, 56 i 62 oba z nóżkami

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    Kawa właśnie byłam wczoraj w pepco! I był niebieski co prawda, ale był w przecenie za 35zł!!! :P Ale był tylko rozmiar 62 i zastanawiałam się, czy dziecko w tym nie utonie :P
    Dziś po niego pójdę :P
    A ja przy rozmiarze 62 zastanawiałam się czy nie wziąć większego czy ten nie będzie za mały :P wg mnie on się wydaje być duży, ale jak spojrzysz do środka do niego to ma mało miejsca taki się WYDAJE :)

aaa zapomniałam z SH też mam jeden 62r z zakładkami na nóżki i rączki różowy z polarku:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:22

agnesik lubi tę wiadomość

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś przeszłam po SH, ale były w sumie tylko wyceniane za 30-35zł.. więc stwierdziłam właśnie, że polecę dziś po ten do pepco :D

d69ck6nlq9narfhe.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja man z hm, roz 62/68, taka tuba ale mozna rozdzielic na nogi.

A czapka to jakaie wymiary? Bo nie mam pojęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 13:30

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

http://www.czapkimika.pl/content/14-tabela-rozmiarow

Ja kupiłam jedną 38 i jedną 40, a kilka mam 0+ od szwagierki, więc nie wiem ile cm mają.

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam was dziewczyny, widzę, że u sporej liczby mam wielkie zakupy, wybieranie, wybieranie..
    Jestem zaskoczona, że tak długo czekacie na przelewy z Zus, może to zależy od ilości zatrudnionych osób, ale ja jestem na l4 od września i przelewy dostaje pierwszego, jak zwykle. Z tego co wiem, to płaci mi pracodawca, a Zus płaci pracodawcy.

Mam kombinezonik 56 i 62, zastanawiam się, czy 62 będzie wogóle w uzyciu?
    zobaczymy, jaka mała sie urodzi.

Co do mężów, to Was rozumiem, ale naprawdę mężczyźni mają dużo gorzej, trudniej jest im sie wczuć w rolę, ja o dzieciątku myślę prawie non stop, nosze je w sobie, czuję.
    Ja jestem ważna, bo noszę dzidzię, trzeba mnie szanować, uważać na mnie, a on? pewnie w tym całym szaleństwie czuje się najmniej ważny, a przecież to tata maluszka, bardzo ważna osoba.
    tak mnie naszło..takie przemyślenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:55

jonka91, renia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

http://kochamczapki.pl/rozmiar-czapki-a-wiek-dziecka.php

Becia81 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Mam kombinezonik 56 i 62, zastanawiam się, czy 62 będzie wogóle w uzyciu?
    zobaczymy, jaka mała sie urodzi.

Patrząc na polskie zimy i możliwy śnieg w kwietniu czy maju - 62 jak najbardziej :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamałam właśnie deser Monte i wiecie co?

Wpadłam na świetny pomysł jak zwiększyć przyrost naturalny!

Trzeba wszystkim ciężarnym, na okres ciąży, za darmo, dostarczać słodycze :D

hahah :D

Malenq, agnesik, szpilka, isabelle, olka25, jonka91, Agus89, rastafanka lubią tę wiadomość

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się wg. podzielić z Wami moją wściekłością!
    Oczywiście spowodowaną przez moją super teściową!
    Mówiłam jej już ponad tysiąc razy, żeby nie kupowała mojemu synkowi ciuszków, ani nic, bo w sumie wszystkiego mam już dużo za dużo..
    Jakiś czas temu oczywiście nie mogła się powstrzymać i kupiła dla Felka śpiochy i body w rozmiarze 50 na wcześniaka, do tego w okropnym kolorze zgniłej zieleni. Dając mi to, 10 razy podkreśliła, że przynajmniej mały będzie miał coś porządnego, bo za śpiochy dała 50zł, a za body 39zł.. Od razu powiedziałam jej, że przecież to jest na wcześniaka i że może się zdarzyć, że Felek tego ani razu nie ubierze!
    Oczywiście się obraziła..bo jak wg. mogłam wyrazić moje zdanie.
    Wczoraj byliśmy u niej na kawie.. i oczywiście wyciągnęła całą torbę ciuszków. Typowo zimowych (grube swetry, ocieplane spodnie) w rozmiarze 62/68.. bardziej 68. Wszystko super, tylko, że mój syn będzie nosił prawdopodobnie 68 akurat.. w lecie. Oczywiście kolory okropne ciemnozielone, ciemnopomarańczowe, no jednym słowem takie ponure..
    Oczywiście podkreśliła to ile wydała, że to na pewno porządne.
    Podziękowałam, ale ręce opadły mi do samej piwnicy. Jak tej kobiecie wytłumaczyć, że wszystko co mi potrzebne to już mam.. a poza tym, że ona kupuje ciuszki, których moje dziecko pewnie nie założy.. i co będzie z tego jej porządnego?
    Wiem, że to pewnie po części hormony działają.. ale naprawdę na słowo porządne otwiera mi się nóż w kieszeni.
    Przepraszam dziewczyny, musiałam się wygadać.. tym bardziej, że od męża słyszę tylko: "no po co się złościsz, przecież wiesz jacy są moi rodzice"
    Ja już dostaję do głowy mimo, że ograniczyłam kontakt z nimi do minimum! Aż strach pomyśleć co będzie po porodzie.

Jak któraś z Was kochane ma ciężką relację z teściami, to mogę podnieść na duchu.. mam jeszcze cały worek przykładów.. :P

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik.........to ja mam lekki ciężar, bo moi od momentu jak się dowiedzieli o ciąży, mnie nie wiedzieli, i nie wykazują chęci.... nie wiedzą co będzie, nie interesuje ich.... więc o tyle lepiej, że "nie mam niechcianych" ciuszków :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik najwyżej maluch tego nie włoży, "miej wy*bane" to ona wyrzuciła kase w błoto. Nie wyobrażam sobie ubierać małej w coś co mi się nie podoba, tylko z tego względu że coś dużo kosztowało. Z moją teściową zaś sytuacja jest nieco inna, pierwsze "walczyła" by się okazało że to dziewczynka bo dwóch wnuków już ma. A dotychczas nic od niej nie dostaliśmy dla małej. Z rodzicami nie utrzymuję kontaktu więc też na nic nie liczę. Dużo osób tu mówi że dziadkowie albo wózek albo coś tam obiecali sprezentować wnusiowi, a u mnie takiej sytuacji nie ma. Tyle dobrze że żyjemy na spoko standardzie i nic się nie muszę prosić nikogo czy też oszczędzać.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik mój "like" to znaczy ze cie rozumiem:)
    mnie nie widziala od sierpnia i na wejsciu ( w nd wpadli na ur meza) oj Agusiu nie chodzisz do fryzjera? ale nie martw sie- ladne masz wloski. myslalam ze jej strzele z liscia.
    Nie mowiac juz jak mnie uczyla jak mam postepowac w cukrzycy. Ona wie lepiej bo Wielka Pani czytala- ze ja moge szalenstwa i zachcianki, to samo mialam na poczatku z kotem i z wszystkim. ona wszystko wie ale nie umie zrozumiec ze jak mowilam nie dawac kotu wedliny to ona swoje i tak:/ wrrr no co za baba.
    Bogu dzieki wie ze ciuszkow ma zakaz kupowania- znajac jej gust i tak bym tego nie zalozyla:)
    i ma zakaz telefonowania do mnie, na szczescie go przestrzega:)

a wlasnie dzwonila moja babcia- i mowi ze kupila sweterek malemu. mowie babcia nie kupuj bo ja mam i tak teg nie zdazy ubrac, a ona noo ale ja i tak kupie.
    mowie jej to zostaw sobie na pozniej jak chcesz cos kupowac bo na teraz mam wszystko.
    Ale babci nie przegadasz- pierogi mi ruskie zrobila bo wie ze jestem pierogowym stworem , ale nie rozumie ze nie moge:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:01

agnesik, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, może to i lepiej uwierz! Ja na początku ciąży przechodziłam przez: "nie wiadomo czy donosisz", później było "oni chcieli wnuczkę, no ale jak już będzie wnuczek to TRUDNO" no i teraz przechodzę przez: "to my wam dołożymy do wózka, bo lepiej kupić taki PORZĄDNY za 3 tysiące czy ileś", "kupiłaś polską pościel? Niemiecka byłaby porządniejsza", "jak to używane łóżeczko?", "wózek to się kupuje po narodzinach dziecka, bo to przynosi pecha!", "No, jak Dawid (mój mąż) był mały to miał uczulenie na sierść, więc musicie się pozbyć kotów, bo jeszcze dziecko się UDUSI!" i wiele.. wiele innych :D
    Teraz jak siedzę i to piszę, to śmieję się z tego.. ale przysięgam, że jak słyszę to świeżo od nich.. to mam ochotę ich zastrzelić. :P

Kawa, Malenq, jonka91, Paula44, renia83 lubią tę wiadomość

d69ck6nlq9narfhe.png
‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ