X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktor moj bedzie mial na 2. Nie mialam pojecia jakie dac, a Wiktor dla mnie ma znaczenie symboliczne- ze maly dal rade przetrwac kryzys od 25 tc i ciagle siedzi w brzuchu mimo przeciwnosci macicy:)

a męża dziadek mial Wiktor na imie wiec tez pasuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 14:48

olka25, agnesik, jonka91, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja za to dostałam telefon od mojego brata z pytaniem, czy nie przemyslelibysmy jeszcze raz imienia Alicja, ponieważ to imię bardzo podoba sie jego dziewczynie, a oni chcieliby miec córkę i dać jej tak na imię, bo dzięki jakiejś tam Alicji sie poznali :O

hahah...noo to ma argument:)

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    hahah...noo to ma argument:)

Zapytałam go, co mi powie, jak urodzi mu sie trzech synów? Nie potrafił jednak odpowiedzieć :)

Ag..., olka25, jonka91, Paula44, zielarka lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:33

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka25 -to masz fajnie i duże wsparcie, a zaoszczędzone w ten sposób pieniążki można dobrze spożytkować :) :) :)

Ag- Alicja piękne imię :D

e1l049r.png

olka25 lubi tę wiadomość

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama też nie kupiłam niewiadomo ile, sukienki kupiłam...kilka.
    A z mamą mam podobnie, kupuje ładne, dobre gatunkowo rzeczy, więc od niej rzeczy będę miała na wyjścia.

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ciekawe czy weźmie to pod uwagę, czy moze nadal czekają "bo jestem w szpitalu i nie wiadomo co to bedzie" ...

nie no, napewno tak nie myslą.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anadyjka, Ag ma Kostka :P

Ag... lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echh dziewczyny ale przeboje z teściami, ja też juz swoje się nasłuchałam odnośnie tego, że za szybko wszystko kupujemy i podobnie do Agnesik odpowiedziałam "dlaczego takie założenie że dziecko umrze? " wiem, może drastyczne, i nawet nie chce o tym mysleć, ale jedynie ostre słowa jakoś działają.
    Wczoraj teściu wypalił że Jasiu może być, ale Antek ładniejsze. I jeszcze szukał potwierdzenia o reszty człownków rodziny. Ja nic na to nie odpowiedziałam, nie chciałam już wszczynac niepotrzebnej i drażniącej dyskusji ale następnym razem odpowiem, że kązdy ma swoje dzieci i daje takie imię jakie się podoba rodzicom. Jeeeny ja nikomu nie będę narzucała imienia !! Z resztą jak ktoś z rodziny spodziewa się dziecka i mówi jakie imię wybrał to albo odpowiadam że bardzo ładne imię (jesli naprawde mi się podoba) albo tylko "acha" (jeśli mi się nie podoba).

anadyjka no to u mnie w drugą stronę termin sie przesuwa bo z OM mam na 13.01 a z USG na 1.01 ale mąż też chciałby żeby na jego urodziny przyszedł na świat czyli 28.12.

zielarka ani myśl stąd uciekać !! pamiętaj znajdziemy Cię !! Twoje posty są inspirujące i dużo można sie od Ciebie nauczyć, wbrew pozorom całkiem odmienne zdanie jest potrzebne i to bardzo. Twój minimalizm sprawia że jeszcze nie sfiksowałyśmy na punkcie dzieci.

agnesik lubi tę wiadomość

• agnesik Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dziewczyny na krótką drzemkę, bo w nocy się nie wysypiam, a dziś mąż do późna pracuje, więc obiad robię troszkę później.

Dobranoc ;* :D

http://www.facebook.pl/thehandmadepassion/
    d69ck6nlq9narfhe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesik to Twój link z facebooka?
    cuda robisz:)))
    zdolna baba z Ciebie:)))

Ag... lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do prezentow ciuszkowych to np. moja mama jak coś kupi to najczęściej wkłada do łóżeczka i sama to znajduję po jakimś czasie. Jak teściowa coś kupi to jest wielkie HALO bo oto kupiła mi śpiochy ! Do tej pory dostałam od niej śpiochy, rajstopki i skarpetki z wyprzedaży z lidla. Ok nieważne za ile kupiła nie o to chodzi, ale zawsze jak przypominam sobie co mam i czego mi brakuje to jest tekst "a masz jeszcze te śpiochy ode mnie"... ok cieszę się, ale czuję w ciągłym obowiązku pamiętania i dziękowania bo dostałam od niej śpiochy.
    Poza tym wszystko kupujemy sami, nikt nam nie oferował pieniążków na wyprawkę. Moja mama załatwiła super tanio wózek i za darmo łóżeczko więc traktuję to jako jtaki prezent. Bo to zależy od charakteru jedni dadzą i się stale dopominają "a co za to kupiliście" żeby czasem nie pampersy które choć potrzebne w końcu trafią do kosza i nie będzie się można pochwalić że to oto ubranko jest od babci, a inni po prostu mają gest.

Ag... lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko mam..
    Dziewczyny u których stwierdzono anemię jakie miałyście wyniki krwi, pytam z ciekawości? Bo ja z tego co widzę mam nie najgorsze.. Hemoglobinę i hematokryt mam w sumie na granicy, bo Hb - 11,7g/dl, a Ht - 34,6%. Lekarka sama powiedziała, że tragedii nie ma aleee woli mieć wyniki książkowe u swoich pacjentek, jak to określiła...

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka ja dopiero w piątek idę robić wyniki z krwi i moczu, osobno badanie żelaza więc dopiero się dowiem czy mam anemię.

jonka91 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina chciałam właśnie zapytać co u ciebie :-)
    O, i mam pytanko co do materaca. Może wydać się głupie. Na której stronie ma spać dziecko, na tej z orzecha kokosowego ( jest twardsza) czy łuski gryczanej ( str. Bardziej miękka) nie wiem jak jest z takim małym ciałkiem noworodka.
    Zastanawiam się czy na ten materac kłaść samo prześcieradło, bo jak położe kołderkę a na nim dziecko to strona materaca ocziwiście nie będzie miała większego znaczenia, prawda?

Ewelina88 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama jak cos kupi to podlicza mi do rachunku:) ona malemu na drutach tworzy i na szydelku i w tym ma talent kobita , czasem w SH cos znajdzie ale zawsze dostaje fotke do akceptacji:)
    wie ze ja jestem wybredna i ona sama nic nie kupi. Pozatym sama pracuje, wydaje fortune na korki siostry bo chce isc na stomatologie i sie ostro przygotowywuje a ze wsparciem finansowym od taty roznie bywa- nie mowie ze nie pomaga no ale mimo wszystko caly dom na jej glowie. moj maz bardzo dobrze zarabia i glupio byloby nam zeby nam ktos kupowal bo damy sobie rade sami- i oni o tym wiedzą.
    mama pomaga nam inaczej, pierze, prasuje ( nawet mezowi mojemu koszule zeby go odciazyc) wpadnie cos posprzatac i robi zakupy jakie jej powiem zeby juz on nie musial jezdzic i np wybierac mi majtki i staniki. taka pomoc moze i cenniejsza w naszej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:21

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka Moje wyniki:
    hemoglobina 12,1 (12,0-16,0) i hematokryt 35,2 (37,0-47,0) L
    Mam hemoglobinę na granicy a to drugie poniżej normy. Jak zapytałam czy to ok to stwierdziła że w labolat. jest jedna skala do wszystkich a dla ciężarnych powinien być nieco inny zakres referencyjny, bo organizm jest obciążony dodatkowo. Nic mi nie dała powiedziała że jest ok. I anemi ponoć nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:22

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka mam bardzo podobne wartości z dzisiejszego badania (11,6 i 34,9). Poprzednio były troszkę lepsze, ale też poniżej ogólnych norm. Nie wiem jak one się mają do norm dla ciężarnych.. :)

201501145565.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co znalazłam w necie to:
    O anemii w ciąży można mówić, gdy dochodzi do spadku poziomu hemoglobiny poniżej 11 g/dl lub hematokrytu poniżej 33%.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 12,3, hematokryt 33,7- wyniki ze szpitala z 22.10

te z dzis bede miala jutro.

Jonka w rudzie w szpitalu mialam 10 i 30,5- dali mi żelazo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:26

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ