X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź, to taka moja ciążowa ciekawość ;)
    Ale jak tak porównam wyniki krwi z 8tc a teraz to widać znaczną różnicę..
    Hb było 13,2 jest 11,7
    Ht było 38,2 jest 34,4..
    No nic trzeba zmienić troszkę dietę, brać żelazo i mieć nadzieję, że b ędzie lepiej ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jonka w rudzie w szpitalu mialam 10 i 30,5- dali mi żelazo.
    To niezbyt dobry wynik, najważniejsze, że się poprawiło!! ;)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio:
    hemoglobina 10,2
    hematokryt 31
    Ale leki już mam zmienione na silniejsze, więc mam nadzieję że teraz wyniki będą lepsze. :)

jonka91 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka- gdzie tam 8tc:)
    ja tez widzialam tendencje spadkową w swoich wynikach- ale dopiero wlasciwie dzieki twojemu pytaniu zerknelam na wypis z rudy zeby sprawdzic jaka ta moja anemia byla- mowili ze lekka i dali tardyferon:) takze zelazo w szpitalu i dieta pomogla.
    Nie dziwie sie ze mialam bo tydzien jechalam na takich kroplowach ze nic nie jadlam prawie wiec moglo mi spaść- a teraz dietka, warzywka i wrocilo do normy:)

aaa dostalam wlasnie zamowienie z Zary- ale boje sie rozpakowac bo mąż mnie ochrzani bo pudlo ciezkie:/
    zamowilam kilka swetrow, sukienki i plaszcz- cos wybiore reszte oddam. Nie moge isc do sklepu- sklep przyszedl do mnie:D jezuu ostatni raz bylam w sklepie pod koniec sierpnia:/ dla kobiety to masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:35

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że z 8 tygodniem to mogę sobie porównywać.. :P to tak jak z wielkością brzucha.. :P

• isabelle Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Ja wiem, że z 8 tygodniem to mogę sobie porównywać.. :P to tak jak z wielkością brzucha.. :P

Ja to juz nie pamietam, jak to jest miec 8 tygodniowy brzuszek :) wtedy doszukiwalam sie krągłości, kazalam mężowi macac, bo cos juz widać :)

Ag..., jonka91, Agus89, Paula44 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na moje wyniki w karcie ciąży to coraz bardziej lecę w dół z nimi :P ale zaczęłam co 3dni popijać plusz żelazo :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a się wręcz oburzalam jak ktos mowil ze nie widac nic...a prawda taka ze dlugo nie bylo widac:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Jak patrzę na moje wyniki w karcie ciąży to coraz bardziej lecę w dół z nimi :P ale zaczęłam co 3dni popijać plusz żelazo :)

Kawa- a czytalas czy w ciazy mozna plusz? bo pamietam jak pilam witaminy plusz to pisalo ze w ciazy nie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku w 8 tc byłam na wycieczce. :)
    Przeszliśmy na pieszo chyba z 10 km po lasach, plaży i jakiś łąkach. :D
    Byłam taka sprawna i nic mnie nie bolało. Tęsknię za tymi czasami. :P
    Teraz chodzimy na krótkie spacerki, bo zaraz mam zadyszkę. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. Ja mam z mężem zawsze ekspresowe zakupy.. nie zdążę się przyjrzeć jednej rzeczy a on już jak kat nad głową, że wychodzimy.. Aleee sterroryzowałam go trochę i w sobotę będę miała 2 godziny dla siebie!! :D
    On pójdzie ze swoją chrześnicą do kina, a ja pohasam po sklepach :D

A właśnie w Multikinie przez długi weekend są bilety na filmy dla dzieci po 13 zł niezależnie czy dla dziecka, czy dla rodzica, tak mi się przypomniało. :)
    Haha mężu będzie skazany na Barbie i tajemnicze drzwi :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag mam z Dr Vita-Żelazo, na tubce nic nie pisze że nie wolno...

Oko uciekam bo chłopak od remontu przyjechał :)

Ag... lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadychy dostaje jak ide do WC, ale to od tego cholernego leżenia...jak mus to mus
    Po porodzie będę latała pewnie jak bym z buszu została wypuszczona, teraz się czuje jak jaskiniowiec nogi zarośnięte, włosy rozczochrane tak więc po porodzie będę latała po kosmetyczkach, fryzjerach, z wózkiem gdzie tylko się da i to w PODSKOKACH :-)

Ag..., renia83, zielarka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 8tc nieziemsko zazdroscilam dziewczynom co na suwaczkach mialy 18tc, te z 3 na początku to juz wogole- ze one zaraz rodzą ze juz tak fajnie:)
    a teraz sama mam 31+5 i pewnie te z lipcowek patrzą na nas tak samo:)

Agus89, jonka91, Gwiazdeczka27, Kawa, Paula44, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka nic dziwnego że wartości spadają. Dzieci coraz większe i sobie z nas wysysają. Mimo wszystko chyba mamy dobre wyniki :) Za tydzień o tej porze będę oglądać swoją dzidzię :]

Ag..., jonka91, Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka blagam Cie- 2h w galerii dla mnie to byloby zabojstwo. Ja z 3 pietra nie umie zejsc i wejsc na gore. Mam jak Gwiazdeczka- dresy, wlosy myje co 3 dzien, nogi gole okazyjnie:) moja skora nie pamieta co to make-up.
    Dzis podczas wspinaczki marudzilam pod nosem- 28lat, ku*wa a czuje sie jak 80, juz wiem jak to jest:/ Kochanie budujemy dom:P

ja juz wiem ze po porodzie fryzjer i kosmetyczka obowiazkowo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:46

Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko kokos bo bardziej twardy tak mniej więcej do 6-9 miesięcy.
    2 godz w galerii? Podziwiam!! Ja czasem mam zadyszke jak z boku na bok się przekrece .

isabelle, Gwiazdeczka27, Paula44 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem zadyszka mnie łapie jak wchodzę po schodach na 1 piętro.. aleee zakupy to co innego :D w tedy z kobiety wychodzi demon i ma siłę na wszystko! Wiadomo, że nie będę biegała między wieszakami.. Mam zamiar wejść do 4-5 sklepów i porozglądać się za prezentami dla rodzinki na święta.. Wolę robić zakupy wcześniej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:52

• polaola Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszla mi masc purlean na brodawki ona jest z tluszczu owczego :-) tlusta cholera,ledwo ja z tubki wyciskam posmarowalam cyce ale w moim przypadku to raczej odpada przed porodem moze przed sama cesarka?
    Kupilam tez termometr microlife nc150 zmierzone mam wszystko nawet leczo :-) mops jedynie uciekal jak,strzelalam jej swiatelkiem chcac zmierzyc tempke, wedlug mnie fajny.

Kupilam tez za 16 zl,wkl. Wieloraz. Uzytku wydaja sie byc chlonne ale,to juz powiem wam w styczniu dopiero :-)

Co do tesciowych to tez mam uprzedzenia, narazie nie dostala mala nic ale napewno cos kupia a najlepiej jakby dali kaske.

Dzis zrobione porownanie pampersow
    pieluchy tesco new born 0,62 zł
    pieluchy pampers 0,56
    pamp. premiumcare 0,64

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Nie powiem zadyszka mnie łapie jak wchodzę po schodach na 1 piętro.. aleee zakupy to co innego :D w tedy z kobiety wychodzi demon i ma siłę na wszystko! Wiadomo, że nie będę biegała między wieszakami.. Mam zamiar wejść do 4-5 sklepów i porozglądać się za prezentami dla rodzinki na święta.. Wolę robić zakupy wcześniej, niż w Wigilię..

Uwielbiam kupowac prezenty swiateczne- skarpety pizamy szaliki:) a w tym roku chyba du*a z Last Christmas w galerii. wszystko kupie online przy dzwiękach rmf święta:)

Paula44, polaola lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ