*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja z mdłościami to tylko na głodnego, jak zjem, jeśli się już przemogę, to jest ok Wybitnie mi wczoraj u rodziców smakował rosół, niesamowite Co do imion to Zosia albo Wojciech Już dawno mieliśmy ustalone ;p
M4DZI4, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki!
U mnie weekend minął bardzo szybko ale może to i lepiej, bo jeszcze nigdy aż tak dużo nie wymiotowałam, jak przez te 2 dni.. Nawet herbatę zwróciłam.. Dziś jest troszkę lepiej. Miałam iść dziś na badania krwi ale z tych mdłości musiałam coś zjeść i nie miałoby to sensu. Postaram się iść jutro. Do wizyty u ginki zostały mi równe 2 tygodnie, a pierwsze USG mam za tydzień i szczerze nie mogę się już doczekać
My do brzuszka mówimy Bąbelku, na razie, chociaż mąż się upiera, że będzie chłopak. Nasze wybrane imiona to Filip i Gabrysia, choć co do tego drugiego nie jesteśmy pewni. -
bluegirl89 wrote:A ja z mdłościami to tylko na głodnego, jak zjem, jeśli się już przemogę, to jest ok Wybitnie mi wczoraj u rodziców smakował rosół, niesamowite Co do imion to Zosia albo Wojciech Już dawno mieliśmy ustalone ;p
ROSÓŁ o matko jak bym zjadła -
Witam Was:)
u mnie niestety tez pogoda beznadziejna- pada i dosc zimno.
Buziulka fajnie ze wszystko sie dobrze ulozylo.
Melula, jonka91 i wszystkie dziewczyny ktorym dokuczaja mdlosci i wymioty- mam nadzieje ze szybko mina.
Mnie narazie mdlosci nie dokuczaja ale samopoczucie mam fatalne, poza tym kosci mnie bwszystkie bola a w nocy gardlo najchetniej to bym przespala caly dzien.
-
nick nieaktualnydziewczyny ja też mam mdłości, ale takie lekkie, i zaraz jak coś zjem to przechodzą, raz tylko pociągnęło mnie solidnie na wymioty ale nic nie wyleciało. Mnie (*)(*) bolą rano i wieczorami jak niemądre, aż drażnią strasznie, koniecznie musze być w staniku bo bez niego to katastrofa...ale spać w staniku nie zamierzam. My dziś mieliśmy próbę nocnego wstawania, nasz piesio "paskuda" zjadł coś na podwórku i całą noc bolał go brzuszek i skamlał, więc byliśmy na zmianę chyab z 5 razy z nim na podwórku. Teraz ledwo żyję i zaraz ide na drzemkę No i wzdęcia...masakra, czasem mam brzuch jak balon.
Co do imion, mojemu M kiedyś bardzo podobała się Julia ale mi nie podchodzi, mnie Zosia ale to odpada u M, teraz już od bardzo długiego czasu myślimy o Hani, wszystkie trzy u nas mało popularne. Dla chłopca mnie się Marcel podoba, ale mojemu M wcale, podoba nam sie też Elias i Natanael ale chyba za bardzo wymyślne... i wczoraj wpadliśmy że może Filip. My chcemy miedzynarodowe imię i proste bo raz, ze mieszkamy w DE a dwa - mamy bardzo ciężkie dla obcokrajowców nazwisko. Ciekawe czy nam się coś zmieni
Aha...jeszcze chciałam napisać, co do tego, ze jak się ma w brzuszku dziewczynkę to się wymiotuje i brzydnie albo że na chłopca to nie ma wymiotów i ma się brzuszek jak piłeczke i się chce kwaśne, to w moim najbliższym otoczeniu nic a nic się nie posprawdzało a jeszcze na odwrót było. Moja siostra np. z synem rzygała jak kot dalej niż widziała a później miała ochotę na słodycze, koleżanka to samo i cały czas czuła się jak na przeziębienie, znajome z dzieczynkami - jedna nic a nic, a druga "przespała" drugi trymestr. Więc może czasem to się sprawdzi bo pewnie znajda się dzieczyny na potwierdzenie, ale ja w to nic a nic nie wierzę, czysty przypadek
Zielarko ja kwaśne to przed ciążą i teraz też Ja mam chyba kwaśne kubki smakoweWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 15:05
-
jeśli chodzi o imiona to będzie ciężka decyzja.. Dla dziewczynki podoba mi się Anielka ale mój mąż nie chce, jemu podoba się Lila ale ja nie bardzo chcę..
Początkowo myślałam jeszcze o imionach Amelka i Pola ale oczywiście mój mąż skrytykował :p Dla chłopca jest łatwiej bo podobają nam się te same imiona np. Filip ale widzę że wśród "ciężarówek" popularne imię Coś czuję,że będzie ciężka przeprawa
29+1, 44 cm, 1430 g -
Hej dziewczyny ja od 3 tygodni może więcej ratuję się bananami, są ze mną wszędzie a ja dzięki nim nie mam mdłości jem je nawet przez sen
od jakiegoś czasu miałam wielką ochotę na loda z MC i wczoraj mój kochany mi kupił jejjj myślałam że się popłaczę ze szczęścia jak go jadłam, nie wiedziałam że można mieć aż takie zachcianki i może coś tak bardzo smakowaćM4DZI4, GabiKOR lubią tę wiadomość
-
Ja wymyśliłam wczoraj Patrycję.
Piotr i Patrycja tak mi się razem podobają.
Jestem prawie pewna,że będzie dziewczynka Gorzej jak w połowie ciąży wyjdzie, że chłopak - kompletnie żadne imię do głowy mi nie przychodzi.
Też myślałam żeby wybrać jakieś międzynarodowe imię bo z synem mają straszny problem żeby Piotr wypowiedzieć. Lekarka w ośrodku kiedyś przeczytała PAJOTR myślałam, że padnę. W szkole mówią Piotr:a.Właściwie dziwi mnie , że nie umieją normalnie Piotr powiedzieć -
Tez wspolczuje wam mdlosci, a raczej wymiotow. Ja mam 2 dni przerwe od mdlosci, poprawilo sie i moge w koncu cos zjesc i normalnie lodowke otworzyc bez zatykania nosa.
Co do USG to mam za 10 dni i tez juz nie moge sie doczekac Strasznie sie ciagna te 4 tygodnie od pierwszej wizyty a widzialam w kalendarzach ze niektore kobitki maja dosc czesto, chyba to zalezy od lekarza no i od tego czy ciaza zagrozona, a niektore chodza i na nfz i prywatnie
Tak czytam i wiele osob ma na czerwiec juz z 3 wizyty zaplanowane u gina a ja mam tylko jedna. W ogole wkurza mnie troche ginka, jest sympatyczna ale jakos tak malo uwagi mi poswiecila na pierwszej wizycie, o badaniach praktycznie nic nie mowila tylko o tokso i cytomegaliach i zadnych innych.
Moze na kolejnej cos powie jak da mi juz karte ciazy... Hm, zobacze jak przebiegnie druga wizyta i jak nie bede zadowolona to najwyzej zmienie lekarza.
Co do przeczuc i plci to Moj chce i stawia ze bedzie chlopak, ja tez przeczuwam ze chlopak chociaz bardzo bym chciala dziewczynke (moja mama mowi ze bedzie wnusia ale kto wygrwa w kwestii przeczuc to wyjdzie w praniu, a raczej w usg) W kazdym badz razie z imieniem dla dziewczynki problemu nie bedzie a dla chlopca tak bo w sumie zadne mi sie nie podobaja.
Chcialam zapytac w ktorym tygodniu lekarz robi juz USG przez brzuch? I w ktorym tygodniu najwczesniej mozna poznac juz plec? Albo chociaz przypuszczalnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 16:54
-
https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/i-trymestr/do-kiedy-badanie-usg-robione-jest-przez-pochwe-a-od-kiedy-juz-przez-brzuch,38.html
https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/i-trymestr/kiedy-najwczesniej-moge-poznac-plec-dziecka,41.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 17:08