X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z mdłościami to tylko na głodnego, jak zjem, jeśli się już przemogę, to jest ok :) Wybitnie mi wczoraj u rodziców smakował rosół, niesamowite :) Co do imion to Zosia albo Wojciech :) Już dawno mieliśmy ustalone ;p

M4DZI4, nix lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuuu ja usg dopiero mam 25.06....już się doczekać nie mogę....
    a u mnie jak widać z imionami postanowione syn to Tymoteusz, a córka Konstancja:)

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!:)

U mnie weekend minął bardzo szybko ale może to i lepiej, bo jeszcze nigdy aż tak dużo nie wymiotowałam, jak przez te 2 dni.. Nawet herbatę zwróciłam.. Dziś jest troszkę lepiej. Miałam iść dziś na badania krwi ale z tych mdłości musiałam coś zjeść i nie miałoby to sensu. Postaram się iść jutro. Do wizyty u ginki zostały mi równe 2 tygodnie, a pierwsze USG mam za tydzień i szczerze nie mogę się już doczekać:)

My do brzuszka mówimy Bąbelku, na razie, chociaż mąż się upiera, że będzie chłopak. Nasze wybrane imiona to Filip i Gabrysia, choć co do tego drugiego nie jesteśmy pewni.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq u mnie Konstanty, a co do dziewczynki zastanawiamy się nad Kają, Hanką, Zuzą albo Lilianką ale pewnie cos nam wpadnie po drodze jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 13:06

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    A ja z mdłościami to tylko na głodnego, jak zjem, jeśli się już przemogę, to jest ok :) Wybitnie mi wczoraj u rodziców smakował rosół, niesamowite :) Co do imion to Zosia albo Wojciech :) Już dawno mieliśmy ustalone ;p

ROSÓŁ o matko jak bym zjadła :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:)
    u mnie niestety tez pogoda beznadziejna- pada i dosc zimno.
    Buziulka fajnie ze wszystko sie dobrze ulozylo.
    Melula, jonka91 i wszystkie dziewczyny ktorym dokuczaja mdlosci i wymioty- mam nadzieje ze szybko mina.
    Mnie narazie mdlosci nie dokuczaja ale samopoczucie mam fatalne, poza tym kosci mnie bwszystkie bola a w nocy gardlo :/ najchetniej to bym przespala caly dzien.

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA USG 9 LIPCA :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    ROSÓŁ o matko jak bym zjadła :)

Ja też!!! Nawet w zeszłym tygodniu ugotowałam pierwszy w życiu rosół, wybitnie mi smakuje w ciąży.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na tapecie wszystko co kwaśne, moje marzenie to spagetti z tuńczykiem w kwaśnym sosie pomidorowym :D

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też mam mdłości, ale takie lekkie, i zaraz jak coś zjem to przechodzą, raz tylko pociągnęło mnie solidnie na wymioty ale nic nie wyleciało. Mnie (*)(*) bolą rano i wieczorami jak niemądre, aż drażnią strasznie, koniecznie musze być w staniku bo bez niego to katastrofa...ale spać w staniku nie zamierzam. My dziś mieliśmy próbę nocnego wstawania, nasz piesio "paskuda" zjadł coś na podwórku i całą noc bolał go brzuszek i skamlał, więc byliśmy na zmianę chyab z 5 razy z nim na podwórku. Teraz ledwo żyję i zaraz ide na drzemkę :) No i wzdęcia...masakra, czasem mam brzuch jak balon.

Co do imion, mojemu M kiedyś bardzo podobała się Julia ale mi nie podchodzi, mnie Zosia ale to odpada u M, teraz już od bardzo długiego czasu myślimy o Hani, wszystkie trzy u nas mało popularne. Dla chłopca mnie się Marcel podoba, ale mojemu M wcale, podoba nam sie też Elias i Natanael ale chyba za bardzo wymyślne... i wczoraj wpadliśmy że może Filip. My chcemy miedzynarodowe imię i proste bo raz, ze mieszkamy w DE a dwa - mamy bardzo ciężkie dla obcokrajowców nazwisko. Ciekawe czy nam się coś zmieni :)

Aha...jeszcze chciałam napisać, co do tego, ze jak się ma w brzuszku dziewczynkę to się wymiotuje i brzydnie albo że na chłopca to nie ma wymiotów i ma się brzuszek jak piłeczke i się chce kwaśne, to w moim najbliższym otoczeniu nic a nic się nie posprawdzało a jeszcze na odwrót było. Moja siostra np. z synem rzygała jak kot dalej niż widziała a później miała ochotę na słodycze, koleżanka to samo i cały czas czuła się jak na przeziębienie, znajome z dzieczynkami - jedna nic a nic, a druga "przespała" drugi trymestr. Więc może czasem to się sprawdzi bo pewnie znajda się dzieczyny na potwierdzenie, ale ja w to nic a nic nie wierzę, czysty przypadek :)

Zielarko ja kwaśne to przed ciążą i teraz też :) Ja mam chyba kwaśne kubki smakowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 15:05

• Sis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nic nie smakuje ostatnio :( nawet jak na coś nabiorę ochoty to później i tak dojdę do wniosku, że coś z tą potrawą jest nie tak.. Warzywa mi nie wchodzą, owoce też nie..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o imiona to będzie ciężka decyzja.. Dla dziewczynki podoba mi się Anielka ale mój mąż nie chce, jemu podoba się Lila ale ja nie bardzo chcę..
    Początkowo myślałam jeszcze o imionach Amelka i Pola ale oczywiście mój mąż skrytykował :p Dla chłopca jest łatwiej bo podobają nam się te same imiona np. Filip ale widzę że wśród "ciężarówek" popularne imię :) Coś czuję,że będzie ciężka przeprawa :D

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja od 3 tygodni może więcej ratuję się bananami, są ze mną wszędzie a ja dzięki nim nie mam mdłości :) jem je nawet przez sen :)

od jakiegoś czasu miałam wielką ochotę na loda z MC i wczoraj mój kochany mi kupił :) jejjj myślałam że się popłaczę ze szczęścia jak go jadłam, nie wiedziałam że można mieć aż takie zachcianki i może coś tak bardzo smakować

M4DZI4, GabiKOR lubią tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• aniafk Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymyśliłam wczoraj Patrycję.
    Piotr i Patrycja tak mi się razem podobają.

Jestem prawie pewna,że będzie dziewczynka :) Gorzej jak w połowie ciąży wyjdzie, że chłopak - kompletnie żadne imię do głowy mi nie przychodzi.
    Też myślałam żeby wybrać jakieś międzynarodowe imię bo z synem mają straszny problem żeby Piotr wypowiedzieć. Lekarka w ośrodku kiedyś przeczytała PAJOTR myślałam, że padnę. W szkole mówią Piotr:a.Właściwie dziwi mnie , że nie umieją normalnie Piotr powiedzieć :D

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów paw na trawniku...głupio mi przed ludźmi.

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka współczuje Ci, ja nie wiem co to znaczy..
    mdli mnie i naciąga w sklepie ale na tym się kończy.
    Jeszcze około miesiąca i przejdzie :*

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• agattee Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wspolczuje wam mdlosci, a raczej wymiotow. Ja mam 2 dni przerwe od mdlosci, poprawilo sie i moge w koncu cos zjesc i normalnie lodowke otworzyc bez zatykania nosa.

Co do USG to mam za 10 dni i tez juz nie moge sie doczekac :) Strasznie sie ciagna te 4 tygodnie od pierwszej wizyty a widzialam w kalendarzach ze niektore kobitki maja dosc czesto, chyba to zalezy od lekarza no i od tego czy ciaza zagrozona, a niektore chodza i na nfz i prywatnie :)
    Tak czytam i wiele osob ma na czerwiec juz z 3 wizyty zaplanowane u gina a ja mam tylko jedna. W ogole wkurza mnie troche ginka, jest sympatyczna ale jakos tak malo uwagi mi poswiecila na pierwszej wizycie, o badaniach praktycznie nic nie mowila tylko o tokso i cytomegaliach i zadnych innych.
    Moze na kolejnej cos powie jak da mi juz karte ciazy... Hm, zobacze jak przebiegnie druga wizyta i jak nie bede zadowolona to najwyzej zmienie lekarza.

Co do przeczuc i plci to Moj chce i stawia ze bedzie chlopak, ja tez przeczuwam ze chlopak chociaz bardzo bym chciala dziewczynke (moja mama mowi ze bedzie wnusia ale kto wygrwa w kwestii przeczuc to wyjdzie w praniu, a raczej w usg) ;) W kazdym badz razie z imieniem dla dziewczynki problemu nie bedzie a dla chlopca tak bo w sumie zadne mi sie nie podobaja.

Chcialam zapytac w ktorym tygodniu lekarz robi juz USG przez brzuch? I w ktorym tygodniu najwczesniej mozna poznac juz plec? Albo chociaz przypuszczalnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 16:54

wff22n0ab6iac00e.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno w 12 można poznać płeć ale nie na 100%, a USG przez brzuch to chyba od 11 albo 12, zobacz w pytania i odpowiedzi na belly tam pisze

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/i-trymestr/do-kiedy-badanie-usg-robione-jest-przez-pochwe-a-od-kiedy-juz-przez-brzuch,38.html

https://bellybestfriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/i-trymestr/kiedy-najwczesniej-moge-poznac-plec-dziecka,41.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 17:08

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidorowa ble, karkówka ble, brokuł bleee i nawet ziemniaki są okropne... Za to zacieśnia się więź pomiędzy mną a kibelkiem.. :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ