X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluegirl bedzie ok :) ja juz widzialam fasolke ale jeszcze bez serduszka, a kolejna wizyte mam za tydzien i pewnie bedzie juz mocno pukalo.
    Widze ze mamy ciaze rowna co do dnia :)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziń dybry :) Kawa 3 mam kciuki za egzaminy!!!Bluegirl ja też jutro idę do gina,pierwszy raz zobaczę swoją fasolkę,już nie mogę się doczekac.Ja idę na 17.20 dopiero :( z nerwów chyba jajko zniesę :p Miłego dzionka wszystkim <3

relgh371ssmqv4f3.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam jutro wizyte denerwuje sie troche, ale musi byc ok nie ma innej opcji, a wizyta dopiero o 20 :(

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Trzymać kciuki! Mam dziś 2 egzaminy! :)
    Kawa życze powodzenia.

Ja jestem po tej drugiej stronie i zawsze u mnie panie w ciąży mają obniżone wymagania. Ne dlatego że traktuje je jako chore, ale nie chcę żeby się stresowwły na zaliczeniach i egzaminach. I zawesze daję im z pełnionej funkcji ITS na Studiach. Chociaz na róznych wydziałach jest róznie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    hej hej
    my nadal nie mamy pewnych imion, bo mój małż twierdzi, że przyjdzie na to czas. Ja obstawiam Adama (międzynarodowe, proste) lub Karol. Z dziewczynką jest większy problem, bo kilka mi się podoba: Alina, Basia, Liliana, Marcelina

Melula widzę, że mamy podobny gust. Ja tez chce dla chłopca proste imię Adam, Maciek, Mateusz, Karol, a dla dziewczynki najbardziej na dzisiaj podoba mi się Alicja - Ala.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i szpilka nie myślcie, że dopiero jutro macie wizytę, ale już jutro :)
    ja dopiero za tydzień ;/ zapiszcie sobie wszystkie pytanie, bo ja miałam ich milion a zadałam 2 :P to z wrażenia, jak zobaczycie maleństwa to zapomnicie o wszystkim :D

M4DZI4 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie też jutro wizyta, dopiero o godz. 20, już nie mogę się doczekać, będzie to moja druga wizyta z USG i mam nadzieje, że serduszko będzie już widoczne :)

Miłego dnia :)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Wam :)

Ja sobie właśnie popijam kakałko :D
    Trzymam kciuki za zdające.

Ja ledwo wstałam ale jeszcze bym sobie pospała :D

co do imion nawet wczoraj z H się zastanawialiśmy nad imionami - chłopczyk będzie Jaś ale że będzie miał krótkie nazwisko myślę o drugim imieniu.. A dziewczynka, stanęło na Madzi ale mamy jeszcze w kalendarz popatrzeć, hehe :D

Ja wczoraj byłam u okulistki, bardzo sympatyczna kobieta. Zbadała mi oczy i powiedziała, że nie mam żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego, ale ja i tak jakoś nie jestem przekonana. Powiedziała, że jak się zdecyduje jak chce rodzić to mam przyjść, wypisze mi odpowiednią karteczkę.. ale myślę, że zostanę przy naturalnym, chociaż boje się.. ale specjalista chyba się zna na tych sprawach. sama nie wiem.

Jonka91 - ty mieszkasz u teściów, nie? Powiedz mi długo się przyzwyczajałaś do tego stanu rzeczy?

MonikaDM lubi tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)coś Wam opowiem odnośnie tych pytań do lekarza :) ostatnio jak byłam u gina i czekałam w kolejce to przede mną w gabinecie była pani z brzuszkiem już widocznym i jakie ona pytania zadawała lekarzowi...śmiałam się że chyba testuje jego lub naszą (tych w kolejce) cierpliwość :P
    Przykładowe pytania: w którym tygodniu mogę zacząć kupować rzeczy dla dziecka?
    czy to prawda że nie powinnam włosów obcinać..
    jaki mandat może dostać za jazdę bez zapiętych pasów..
    Tych pytań było dużo więcej ale wszystkie tego typu. Może ze mną jest coś nie tak ale wydaje mi się że o tego typu rzeczy nie trzeba pytać lekarza..
    mąż mi tłumaczył, że może Pani nie ma internetu albo nie chce czytać bo można na bzdury trafić ale moja tolerancja w ciąży chyba jest za słaba :)

isabelle, jonka91, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:02

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis oczywiście nie takie pytania miałam na myśli :P moja tolerancja na takie rzeczy nawet przed ciążą była niska :P hehe.
    Z drugiej strony sama jestem w 1 ciąży i nie raz takie głupie pytania mi się pojawiają, ale zachowuję je dla siebie i szukam odpowiedzi w necie lub literaturze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:00

relg8iikn5mn7s8i.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Dzień dobry :)coś Wam opowiem odnośnie tych pytań do lekarza :) ostatnio jak byłam u gina i czekałam w kolejce to przede mną w gabinecie była pani z brzuszkiem już widocznym i jakie ona pytania zadawała lekarzowi...śmiałam się że chyba testuje jego lub naszą (tych w kolejce) cierpliwość :P
    Przykładowe pytania: w którym tygodniu mogę zacząć kupować rzeczy dla dziecka?
    czy to prawda że nie powinnam włosów obcinać..
    jaki mandat może dostać za jazdę bez zapiętych pasów..
    Tych pytań było dużo więcej ale wszystkie tego typu. Może ze mną jest coś nie tak ale wydaje mi się że o tego typu rzeczy nie trzeba pytać lekarza..
    mąż mi tłumaczył, że może Pani nie ma internetu albo nie chce czytać bo można na bzdury trafić ale moja tolerancja w ciąży chyba jest za słaba :)

Jestem ciekawa, jaką "cierpliwością" wykazał się lekarz? :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Melula widzę, że mamy podobny gust. Ja tez chce dla chłopca proste imię Adam, Maciek, Mateusz, Karol, a dla dziewczynki najbardziej na dzisiaj podoba mi się Alicja - Ala.
    Wiki, ja tez marzyłam o Alicji, ale moja bardzo bliska koleżanka dała tak właśnie na imię swojej córce, a nie chciałabym kopiować, bo jak się kiedyś dzieci spotkają to będzie ciężko :) dlatego też wybrałam Alinę, też można wołać Ala, a mniej popularne... U nas sprawa raczej prosta, oboje z małżem mieliśmy dziadków Adamów, więc jeśli padnie na chłopca to raczej właśnie to imię wybierzemy. Oboje też mieliśmy dziadków Stanisławów, ale u mnie w rodzinie to imię bardzo pechowe i wolę unikać takich sytuacji, choć nie wierzę w zabobony. Podoba mi się też Jacek, ale sytuacja podobna jak Stanisław, zdecydowanie pechowe imiona i kojarzą się nie najmilej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:08

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj lekarz jest bardzooo cierpliwy, pan ma ponad 70 lat i jego podejście do pacjentek jest takie ojcowskie. Grzecznie odpowiadał na wszystkie pytania.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Sis oczywiście nie takie pytania miałam na myśli :P moja tolerancja na takie rzeczy nawet przed ciążą była niska :P hehe.
    Z drugiej strony sama jestem w 1 ciąży i nie raz takie głupie pytania mi się pojawiają, ale zachowuję je dla siebie i szukam odpowiedzi w necie lub literaturze ;)
    Domyślam się że miałaś inne pytania na myśli :) Każdemu może przyjść do głowy pytane które innym wyda się głupie, lekarza traktujemy jako autorytet więc nie dziwie się że kobieta może czuć potrzebę aby zasięgnąć opinii nawet na najgłupszy temat ale nie można przesadzać :p

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:38

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 czapki z głów...ja mam to szczęście, że mieszkamy sami, bo ani z jednymi rodzicami, anu z drugimi dogadać się nie idzie...hehehe
    więc podziwiam i 3mam kciuki za to co napisałaś w ostatnim zdaniu:)

jonka91, Cynamonek30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mieszkam z teściową :D
    I ciężko mi idzie ta adaptacja :D
    Chociaż zależy od dnia. raz jest lepiej, raz gorzej :(
    dzisiaj jest gorzej i mam ochotę wiać do domu, jak małolata :D

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam.
    a ja myśle,że nie ma głupich pytan- bo po co sie mamy nurtowac- czy aby przypadkiem nie szkodzimy naszemu malenstwu..ja też mam milion pytan ,a jak przychodzi co do czego to zapominam ich zadac ...z przejecia... bede robic liste teraz ;)skoro płace mu 100 za 15 min to niech cierpliwie odpowiada :) można szukac odp w necie oczywiscie- ale niekiedy kobietki takie bzdury pisza,że głowa boli- po to sie chodzi do doktora żeby rozwiac watpliwosci nawet te absurdalne :) pozdrawiam Dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:07

Malenq, zielarka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cynamonku ja też z listą chodzę...hehehe ale czasem jestem tak zakręcona, że nawet listy zapomnę wyjąć z torby....też wychodzę z założenia, niezależnie czy prywatnie czy na nfz(bo za to też płaci się ale w składkach) jeżeli nas coś trapi, to powinnyśmy zadawać pytania, tu chodzi o zdrowie i życie naszej malutkiej niuni...;)
    taaa tylko teoria jedno a praktyka drugie, dlatego jutro mam znowu wizytę u gina, bo tydzień temu zapomniałam wielu rzeczy się dowiedzieć, a że na urlop wyjeżdża teraz, a ja potem też, to teraz mam mega długaśną listę...hehe zobaczymy co z tego wyjdzie...

Cynamonek30, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ