*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa wrote:Trzymać kciuki! Mam dziś 2 egzaminy!
Ja jestem po tej drugiej stronie i zawsze u mnie panie w ciąży mają obniżone wymagania. Ne dlatego że traktuje je jako chore, ale nie chcę żeby się stresowwły na zaliczeniach i egzaminach. I zawesze daję im z pełnionej funkcji ITS na Studiach. Chociaz na róznych wydziałach jest róznie.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Melula wrote:hej hej
my nadal nie mamy pewnych imion, bo mój małż twierdzi, że przyjdzie na to czas. Ja obstawiam Adama (międzynarodowe, proste) lub Karol. Z dziewczynką jest większy problem, bo kilka mi się podoba: Alina, Basia, Liliana, Marcelina
Melula widzę, że mamy podobny gust. Ja tez chce dla chłopca proste imię Adam, Maciek, Mateusz, Karol, a dla dziewczynki najbardziej na dzisiaj podoba mi się Alicja - Ala.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Madzia i szpilka nie myślcie, że dopiero jutro macie wizytę, ale już jutro
ja dopiero za tydzień ;/ zapiszcie sobie wszystkie pytanie, bo ja miałam ich milion a zadałam 2 to z wrażenia, jak zobaczycie maleństwa to zapomnicie o wszystkimM4DZI4 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u mnie też jutro wizyta, dopiero o godz. 20, już nie mogę się doczekać, będzie to moja druga wizyta z USG i mam nadzieje, że serduszko będzie już widoczne
Miłego dniaCynamonek30 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyHejka Wam
Ja sobie właśnie popijam kakałko
Trzymam kciuki za zdające.
Ja ledwo wstałam ale jeszcze bym sobie pospała
co do imion nawet wczoraj z H się zastanawialiśmy nad imionami - chłopczyk będzie Jaś ale że będzie miał krótkie nazwisko myślę o drugim imieniu.. A dziewczynka, stanęło na Madzi ale mamy jeszcze w kalendarz popatrzeć, hehe
Ja wczoraj byłam u okulistki, bardzo sympatyczna kobieta. Zbadała mi oczy i powiedziała, że nie mam żadnych przeciwwskazań do porodu naturalnego, ale ja i tak jakoś nie jestem przekonana. Powiedziała, że jak się zdecyduje jak chce rodzić to mam przyjść, wypisze mi odpowiednią karteczkę.. ale myślę, że zostanę przy naturalnym, chociaż boje się.. ale specjalista chyba się zna na tych sprawach. sama nie wiem.
Jonka91 - ty mieszkasz u teściów, nie? Powiedz mi długo się przyzwyczajałaś do tego stanu rzeczy?
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry :)coś Wam opowiem odnośnie tych pytań do lekarza ostatnio jak byłam u gina i czekałam w kolejce to przede mną w gabinecie była pani z brzuszkiem już widocznym i jakie ona pytania zadawała lekarzowi...śmiałam się że chyba testuje jego lub naszą (tych w kolejce) cierpliwość
Przykładowe pytania: w którym tygodniu mogę zacząć kupować rzeczy dla dziecka?
czy to prawda że nie powinnam włosów obcinać..
jaki mandat może dostać za jazdę bez zapiętych pasów..
Tych pytań było dużo więcej ale wszystkie tego typu. Może ze mną jest coś nie tak ale wydaje mi się że o tego typu rzeczy nie trzeba pytać lekarza..
mąż mi tłumaczył, że może Pani nie ma internetu albo nie chce czytać bo można na bzdury trafić ale moja tolerancja w ciąży chyba jest za słabaisabelle, jonka91, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Sis oczywiście nie takie pytania miałam na myśli moja tolerancja na takie rzeczy nawet przed ciążą była niska hehe.
Z drugiej strony sama jestem w 1 ciąży i nie raz takie głupie pytania mi się pojawiają, ale zachowuję je dla siebie i szukam odpowiedzi w necie lub literaturzeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:00
-
Sis wrote:Dzień dobry :)coś Wam opowiem odnośnie tych pytań do lekarza ostatnio jak byłam u gina i czekałam w kolejce to przede mną w gabinecie była pani z brzuszkiem już widocznym i jakie ona pytania zadawała lekarzowi...śmiałam się że chyba testuje jego lub naszą (tych w kolejce) cierpliwość
Przykładowe pytania: w którym tygodniu mogę zacząć kupować rzeczy dla dziecka?
czy to prawda że nie powinnam włosów obcinać..
jaki mandat może dostać za jazdę bez zapiętych pasów..
Tych pytań było dużo więcej ale wszystkie tego typu. Może ze mną jest coś nie tak ale wydaje mi się że o tego typu rzeczy nie trzeba pytać lekarza..
mąż mi tłumaczył, że może Pani nie ma internetu albo nie chce czytać bo można na bzdury trafić ale moja tolerancja w ciąży chyba jest za słaba
Jestem ciekawa, jaką "cierpliwością" wykazał się lekarz?
-
Wiki81 wrote:Melula widzę, że mamy podobny gust. Ja tez chce dla chłopca proste imię Adam, Maciek, Mateusz, Karol, a dla dziewczynki najbardziej na dzisiaj podoba mi się Alicja - Ala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 11:08
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
kamilaaa_88 wrote:Sis oczywiście nie takie pytania miałam na myśli moja tolerancja na takie rzeczy nawet przed ciążą była niska hehe.
Z drugiej strony sama jestem w 1 ciąży i nie raz takie głupie pytania mi się pojawiają, ale zachowuję je dla siebie i szukam odpowiedzi w necie lub literaturzeGwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
witam.
a ja myśle,że nie ma głupich pytan- bo po co sie mamy nurtowac- czy aby przypadkiem nie szkodzimy naszemu malenstwu..ja też mam milion pytan ,a jak przychodzi co do czego to zapominam ich zadac ...z przejecia... bede robic liste teraz ;)skoro płace mu 100 za 15 min to niech cierpliwie odpowiada można szukac odp w necie oczywiscie- ale niekiedy kobietki takie bzdury pisza,że głowa boli- po to sie chodzi do doktora żeby rozwiac watpliwosci nawet te absurdalne pozdrawiam DziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:07
Malenq, zielarka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycynamonku ja też z listą chodzę...hehehe ale czasem jestem tak zakręcona, że nawet listy zapomnę wyjąć z torby....też wychodzę z założenia, niezależnie czy prywatnie czy na nfz(bo za to też płaci się ale w składkach) jeżeli nas coś trapi, to powinnyśmy zadawać pytania, tu chodzi o zdrowie i życie naszej malutkiej niuni...
taaa tylko teoria jedno a praktyka drugie, dlatego jutro mam znowu wizytę u gina, bo tydzień temu zapomniałam wielu rzeczy się dowiedzieć, a że na urlop wyjeżdża teraz, a ja potem też, to teraz mam mega długaśną listę...hehe zobaczymy co z tego wyjdzie...Cynamonek30, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość