X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:38

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    witam.
    a ja myśle,że nie ma głupich pytan- bo po co sie mamy nurtowac- czy aby przypadkiem nie szkodzimy naszemu malenstwu..ja też mam milion pytan ,a jak przychodzi co do czego to zapominam ich zadac ...z przejecia... bede robic liste teraz ;)skoro płace mu 100 za 15 min to niech cierpliwie odpowiada :) można szukac odp w necie oczywiscie- ale niekiedy kobietki takie bzdury pisza,że głowa boli- po to sie chodzi do doktora żeby rozwiac watpliwosci nawet te absurdalne :) pozdrawiam Dziewczynki

Cynamonku oczywiście że tak ale lekarz nie musi wiedzieć jaki mandat grozi za jazdę bez pasów :) tak samo to kiedy zaczniemy zakupy to nasza sprawa :) jedni kupują szybko inni czekają do końca i tu lekarz też nie pomoże :)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki:) Ja mam pierwszą wizyte 5go i brak pytań... Może dlatego, że to druga ciąża. Jakaś pustka w głowie. O co pytacie lekarza?

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dopisuje się z pewną dozą niepewności do Was ale co tam teraz na pewno się uda:) termin mam na 30 stycznia ale przed sobą dopiero pierwszą wizytę 9.06 ,to moja 3 ciąża ale mam 1 dziecko synka 4 latka z 1 lutego :)

nix, jonka91, Cynamonek30, M4DZI4, MonikaDM, Ewelka II lubią tę wiadomość

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy moge niesmialo dolaczyc? Termin mam rozny w zaleznosci od kalendarza 31.01 lub 1.02, ale pierwsze dziecko urodzilam przed terminem, wiec mysle ze z tym bedzie podobnie :-)
    Zreszta chetnie bede Was podczytywac, bo jestescie do przodu o te kilka tygodni :-)
    Moze dowiem sie czegos nowego... widze, ze juz ponad 100 stron - ciezko bedzie mi nadrobic, ale powolutku sie postaram ;-)

jonka91, Buziulka, Malenq, M4DZI4, MonikaDM, isabelle, GabiKOR lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    cynamonku ja też z listą chodzę...hehehe ale czasem jestem tak zakręcona, że nawet listy zapomnę wyjąć z torby....też wychodzę z założenia, niezależnie czy prywatnie czy na nfz(bo za to też płaci się ale w składkach) jeżeli nas coś trapi, to powinnyśmy zadawać pytania, tu chodzi o zdrowie i życie naszej malutkiej niuni...;)
    taaa tylko teoria jedno a praktyka drugie, dlatego jutro mam znowu wizytę u gina, bo tydzień temu zapomniałam wielu rzeczy się dowiedzieć, a że na urlop wyjeżdża teraz, a ja potem też, to teraz mam mega długaśną listę...hehe zobaczymy co z tego wyjdzie...
    mnie przed kazda wizyta stres zjada:)
    ale lepiej sie upewnic oczywiscie chodzi mi tu o tematy zwiazane ze zdrowiem i bezpieczenstwem ;) dzidzi
    Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) i czekam na dobre wiadomosci
    Ja mam w sobote- bo moj Dr też ucieka na urlop i fajnie by było dostac w koncu karte ciazy :) boje sie jak jasna cholera... jak was czytam o kazda wymiotuje ma mnostwo objawów a ja... praktycznie nic i sie martwie czasem delikatnie mnie zemdli i delikatnie bola mnie piersi i nic wiecej..boje sie komukolwiek pochwalic ciaza..wpadam w paranoje

zi13skjo0ong6u20.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Cynamonku oczywiście że tak ale lekarz nie musi wiedzieć jaki mandat grozi za jazdę bez pasów :) tak samo to kiedy zaczniemy zakupy to nasza sprawa :) jedni kupują szybko inni czekają do końca i tu lekarz też nie pomoże :)
    no rozumiem :)
    pewnie to jej pierwsza ciaza i stad te pytanka :) co dla nas jest smieszne to dla kogoś może byc straszny problem, naprawde cieżko to ocenic :)
    Duzo Zdrówka Kochana życze:) ps i musimy sie przyzwyczajac do absurdalnych pytan , bo jak nasze szkrabiki sie urodza i zaczna mowic to bedzie takich pytan multum :)

M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziad wrote:
    witajcie dopisuje się z pewną dozą niepewności do Was ale co tam teraz na pewno się uda:) termin mam na 30 stycznia ale przed sobą dopiero pierwszą wizytę 9.06 ,to moja 3 ciąża ale mam 1 dziecko synka 4 latka z 1 lutego :)
    hej Kochana :)
    mam nadzieję,że na poniedzałkowej wizycie zobaczysz Fasolke z serduszkiem :) ja ide w sobote z jednej strony nie umiem sie doczekac a zdrugiej tak bardzo sie boje...trzeba sie z tym zmierzyc nie ma wyjscia ;) pozdrawiam sedrecznie ps
    ja mam termin na 15 stycznia:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni..Misiu witam po tej stronie:)

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, Buziulka - ja też mieszkam z Teściami i podobnie jak Jonka my mamy piętro oni parter (z tym, że wszystko mamy osobno kuchnię też).
    I ja też w miarę dobrze dogaaduję się z Teściami ale zawsze jest tak, że są dni że jest lepiej i są że gorzej i się wściekam i krzyczę na M że musimy wybudować mały ale własny :)
    Najważniejsze to mieć M po swojej stronie, a nie po stronie mamusi. Jak mnie wnerwiało że Teściowa wpada i wpycha mi palce w kwiatki i że sucho mają to jej nic nie powiem, tylko powiem M a M powie jej żeby spadała hehe :) tak to u nas jest.

A z innej beczki, słyszałam coś że w ciąży nie wolno masować piersi, a w necie się teraz doczytałam że nic nie szkodzi aby max 30 min. Ja lubię być masowana... I M często masuje je, zresztą pomaga mi to na ich ból. A co Wy słyszałyście na ten temat?

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa a w jaki inny sposób balsam nałożyć??? hehehe ja masuję... nie wiem, a dlaczego nie można?

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś usłyszałam że przedwczesny poród może wywołać :P
    pytam bo to może jakaś bujda hehe a ja się martwię niepotrzebnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:52

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuś ja OBALAM ten mit ehehhe....wszystkie moje sis masowały i porody miały o wyznaczonym terminie...a ja uwielbiam masowanko z balsamem:D:D:D

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też :) ok dzięki Malenq :) to wieczorem pomęczę M :)

Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze cztery godziny do wizyty u gina ;( chciałabym już być po, tak strasznie się denerwuję, żeby wszystko było ok. Muszę zobaczyć zarodek i serduszko;)

Proszę, trzymajcie za nas kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 14:20

M4DZI4, Delia, GabiKOR lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    jeszcze cztery godziny do wizyty u gina ;( chciałabym już być po, tak strasznie się denerwuję, żeby wszystko było ok. Muszę zobaczyć zarodek i serduszko;)

Proszę, trzymajcie za nas kciuki!

wszystko będzie dobrze :)!! trzymamy kciuki!

Malenq lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam i ja :)

relgh371rphwpz6l.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia belldandy <3 Daj znac jak juz bedziesz po wizycie :)
    ja tez mam w poniedzialek wizyte, u mnie bedzie 6 tydz+2 dz. Tez mam nadzieje ze juz bedzie serduszko <3

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Wiki ono jest pyszne :) :) :)

Macie link, ciasto jest prościutkie, i naprawdę pyszne, nawet ja nie przepadająca za czekolada się nim zajadam :)

http://www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/ciasto_czekoladowe/przepis.html

Smacznego :)
    Właśnie jestem w trakcie robienia tego ciasta :) dam znac wieczorkiem jak wyszło ale jak wylizywałam łyżkę to pyszota :D

MonikaDM, Malenq, Delia lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy i ja 3mam mocno kciuki za wizytę!!!! i koniecznie daj znac po co i jak :) <3

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ