X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:38

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    witam.
    a ja myśle,że nie ma głupich pytan- bo po co sie mamy nurtowac- czy aby przypadkiem nie szkodzimy naszemu malenstwu..ja też mam milion pytan ,a jak przychodzi co do czego to zapominam ich zadac ...z przejecia... bede robic liste teraz ;)skoro płace mu 100 za 15 min to niech cierpliwie odpowiada :) można szukac odp w necie oczywiscie- ale niekiedy kobietki takie bzdury pisza,że głowa boli- po to sie chodzi do doktora żeby rozwiac watpliwosci nawet te absurdalne :) pozdrawiam Dziewczynki

Cynamonku oczywiście że tak ale lekarz nie musi wiedzieć jaki mandat grozi za jazdę bez pasów :) tak samo to kiedy zaczniemy zakupy to nasza sprawa :) jedni kupują szybko inni czekają do końca i tu lekarz też nie pomoże :)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki:) Ja mam pierwszą wizyte 5go i brak pytań... Może dlatego, że to druga ciąża. Jakaś pustka w głowie. O co pytacie lekarza?

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dopisuje się z pewną dozą niepewności do Was ale co tam teraz na pewno się uda:) termin mam na 30 stycznia ale przed sobą dopiero pierwszą wizytę 9.06 ,to moja 3 ciąża ale mam 1 dziecko synka 4 latka z 1 lutego :)

nix, jonka91, Cynamonek30, M4DZI4, MonikaDM, Ewelka II lubią tę wiadomość

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy moge niesmialo dolaczyc? Termin mam rozny w zaleznosci od kalendarza 31.01 lub 1.02, ale pierwsze dziecko urodzilam przed terminem, wiec mysle ze z tym bedzie podobnie :-)
    Zreszta chetnie bede Was podczytywac, bo jestescie do przodu o te kilka tygodni :-)
    Moze dowiem sie czegos nowego... widze, ze juz ponad 100 stron - ciezko bedzie mi nadrobic, ale powolutku sie postaram ;-)

jonka91, Buziulka, Malenq, M4DZI4, MonikaDM, isabelle, GabiKOR lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    cynamonku ja też z listą chodzę...hehehe ale czasem jestem tak zakręcona, że nawet listy zapomnę wyjąć z torby....też wychodzę z założenia, niezależnie czy prywatnie czy na nfz(bo za to też płaci się ale w składkach) jeżeli nas coś trapi, to powinnyśmy zadawać pytania, tu chodzi o zdrowie i życie naszej malutkiej niuni...;)
    taaa tylko teoria jedno a praktyka drugie, dlatego jutro mam znowu wizytę u gina, bo tydzień temu zapomniałam wielu rzeczy się dowiedzieć, a że na urlop wyjeżdża teraz, a ja potem też, to teraz mam mega długaśną listę...hehe zobaczymy co z tego wyjdzie...
    mnie przed kazda wizyta stres zjada:)
    ale lepiej sie upewnic oczywiscie chodzi mi tu o tematy zwiazane ze zdrowiem i bezpieczenstwem ;) dzidzi
    Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :) i czekam na dobre wiadomosci
    Ja mam w sobote- bo moj Dr też ucieka na urlop i fajnie by było dostac w koncu karte ciazy :) boje sie jak jasna cholera... jak was czytam o kazda wymiotuje ma mnostwo objawów a ja... praktycznie nic i sie martwie czasem delikatnie mnie zemdli i delikatnie bola mnie piersi i nic wiecej..boje sie komukolwiek pochwalic ciaza..wpadam w paranoje

zi13skjo0ong6u20.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Cynamonku oczywiście że tak ale lekarz nie musi wiedzieć jaki mandat grozi za jazdę bez pasów :) tak samo to kiedy zaczniemy zakupy to nasza sprawa :) jedni kupują szybko inni czekają do końca i tu lekarz też nie pomoże :)
    no rozumiem :)
    pewnie to jej pierwsza ciaza i stad te pytanka :) co dla nas jest smieszne to dla kogoś może byc straszny problem, naprawde cieżko to ocenic :)
    Duzo Zdrówka Kochana życze:) ps i musimy sie przyzwyczajac do absurdalnych pytan , bo jak nasze szkrabiki sie urodza i zaczna mowic to bedzie takich pytan multum :)

M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziad wrote:
    witajcie dopisuje się z pewną dozą niepewności do Was ale co tam teraz na pewno się uda:) termin mam na 30 stycznia ale przed sobą dopiero pierwszą wizytę 9.06 ,to moja 3 ciąża ale mam 1 dziecko synka 4 latka z 1 lutego :)
    hej Kochana :)
    mam nadzieję,że na poniedzałkowej wizycie zobaczysz Fasolke z serduszkiem :) ja ide w sobote z jednej strony nie umiem sie doczekac a zdrugiej tak bardzo sie boje...trzeba sie z tym zmierzyc nie ma wyjscia ;) pozdrawiam sedrecznie ps
    ja mam termin na 15 stycznia:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni..Misiu witam po tej stronie:)

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, Buziulka - ja też mieszkam z Teściami i podobnie jak Jonka my mamy piętro oni parter (z tym, że wszystko mamy osobno kuchnię też).
    I ja też w miarę dobrze dogaaduję się z Teściami ale zawsze jest tak, że są dni że jest lepiej i są że gorzej i się wściekam i krzyczę na M że musimy wybudować mały ale własny :)
    Najważniejsze to mieć M po swojej stronie, a nie po stronie mamusi. Jak mnie wnerwiało że Teściowa wpada i wpycha mi palce w kwiatki i że sucho mają to jej nic nie powiem, tylko powiem M a M powie jej żeby spadała hehe :) tak to u nas jest.

A z innej beczki, słyszałam coś że w ciąży nie wolno masować piersi, a w necie się teraz doczytałam że nic nie szkodzi aby max 30 min. Ja lubię być masowana... I M często masuje je, zresztą pomaga mi to na ich ból. A co Wy słyszałyście na ten temat?

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa a w jaki inny sposób balsam nałożyć??? hehehe ja masuję... nie wiem, a dlaczego nie można?

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś usłyszałam że przedwczesny poród może wywołać :P
    pytam bo to może jakaś bujda hehe a ja się martwię niepotrzebnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:52

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuś ja OBALAM ten mit ehehhe....wszystkie moje sis masowały i porody miały o wyznaczonym terminie...a ja uwielbiam masowanko z balsamem:D:D:D

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też :) ok dzięki Malenq :) to wieczorem pomęczę M :)

Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze cztery godziny do wizyty u gina ;( chciałabym już być po, tak strasznie się denerwuję, żeby wszystko było ok. Muszę zobaczyć zarodek i serduszko;)

Proszę, trzymajcie za nas kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 14:20

M4DZI4, Delia, GabiKOR lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    jeszcze cztery godziny do wizyty u gina ;( chciałabym już być po, tak strasznie się denerwuję, żeby wszystko było ok. Muszę zobaczyć zarodek i serduszko;)

Proszę, trzymajcie za nas kciuki!

wszystko będzie dobrze :)!! trzymamy kciuki!

Malenq lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam i ja :)

relgh371rphwpz6l.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia belldandy <3 Daj znac jak juz bedziesz po wizycie :)
    ja tez mam w poniedzialek wizyte, u mnie bedzie 6 tydz+2 dz. Tez mam nadzieje ze juz bedzie serduszko <3

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Wiki ono jest pyszne :) :) :)

Macie link, ciasto jest prościutkie, i naprawdę pyszne, nawet ja nie przepadająca za czekolada się nim zajadam :)

http://www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/ciasto_czekoladowe/przepis.html

Smacznego :)
    Właśnie jestem w trakcie robienia tego ciasta :) dam znac wieczorkiem jak wyszło ale jak wylizywałam łyżkę to pyszota :D

MonikaDM, Malenq, Delia lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy i ja 3mam mocno kciuki za wizytę!!!! i koniecznie daj znac po co i jak :) <3

relgh371ssmqv4f3.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ