*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Siedze juz w poczekalni, czekam na lekarza bo mial wez:)wanie do szpitala. boze ale stresAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
na walkę z anemia , i oczywiście uzupełnienie niedoboru żelaza bardzo dobre jest spożywanie takich produktów spożywczych jak:wołowina, ryby, otręby pszenne, kasza gryczana, kakao, migdały,pietruszka, koperek, warzywa strączkowe, buraki tez się jak najbardziej nadają, papryka, szpinak, banany, jabłka również.
Delia przepraszam Cię najmocniej nie zauważyłam, ale widzę , że już wszystko jest tak jak być powinno na liścieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 17:22
-
Ojjjjj, sok z buraków... W pierwszej ciąży mama mnie męczyła, że mam pić, bo zdrowy dla dziecka, ale się nie dało, raz wymiotowałam w całej ciązy właśnie po nim.
Belldandy trzymam kciuki za zdrowego fasolka z serduchem jak dzwon!
Przeżywam te wasze wizyty jak swoją.
Zajrzałam dzisiaj na czerwcowe mamusie... ale fajnie się bobaski tam rodząM4DZI4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć ponieważ podobnie jak Wy mam rodzić w styczniu 2015.
Dzisiaj miałam pierwszą wizytę u ginekologa i potwierdził, że to już 7 tydzień, a na USG już nawet widoczne było serduszko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 09:24
Ewelka II, Malenq, Patrycha, M4DZI4, MonikaDM, Wiki81, jonka91, Delia, madziad, GabiKOR lubią tę wiadomość
-
Arli wrote:Cześć Dziewczyny
Chciałam do Was dołączyć ponieważ podobnie jak Wy mam rodzić w styczniu 2015.
Dzisiaj miałam pierwszą wizytę u ginekologa i potwierdził, że to już 7 tydzień, a na USG już nawet widoczne było serduszko
Cześć Arli:)
Ale masz fajnie z tym serduszkiem! Ja jeszcze 2 dni czekania. Im bliżej, tym bardziej się dłuży.
Fajnie, że się grono styczniówek powiększa. Dziś doszło kilka dziewczyn. Niedługo przebijemy 60tkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 17:47
kejti91, Patrycha, Arli lubią tę wiadomość
-
Juz po:))) zarodek 6mm serduszko bije;)) z usg wychodzi 6w2d
ania_29, Patrycha, M4DZI4, szpilka, MonikaDM, Buziulka, Wiki81, kaarolaa, Arli, kejti91, Malenq, liliana, jonka91, Delia, GabiKOR, olka25 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyanutka znalazlam takie cos
Ja w poprzedniej ciąży też miałam ketony w moczu. Lekarz tłumaczył,że to nic groźnego. Przyczyną mogą być zaparcia, jeśli się mało pije i przez to organizm nie czyści się wystarczająco dobrze. Ketony mogą mieć też osoby odchudzające sie.
Jak macie ketony w moczu to trzeba pić dużo, żeby wypłukać je z organizmu. świadczy o tym, że dziecko głodne może być i trzeba wieczór zjadać tzw. późną kolację- bułkę z wedliną, albo serkiem, szklanka mleka.
A jak z krzywą cukrową? Bo to objaw cukrzycy ciążowej.
to z jakiegos forum skopiowalam -
MonikaDM wrote:Wiki ono jest pyszne
Macie link, ciasto jest prościutkie, i naprawdę pyszne, nawet ja nie przepadająca za czekolada się nim zajadam
http://www.kwestiasmaku.com/desery/czekolada/ciasto_czekoladowe/przepis.html
SmacznegoDelia lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:Juz po:))) zarodek 6mm serduszko bije;)) z usg wychodzi 6w2d
Ewelka II lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam;)
Z przyjemnością dołączam do Was:) Termin porodu mam na 15 stycznia. Początek nie był łatwy, ale ostatnie USG pokazało, że wszystko dobrze:))) Serduszko bije, maluszek się rozwija.
Mam już siedmioletniego synka:)
I niestety dwa poronienia za mną.
Ale wierzę, że tym razem się uda i razem dotrwamy do stycznia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 19:58
Malenq, jonka91, Ewelka II, Wiki81, Delia, M4DZI4, madziad, Cynamonek30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny odzywam się dopiero dzisiaj bo wczoraj nie najlepiej się czułam.Byłam dziś na usg i słyszalam serduszko 123 uderzenia na minutę nie wiem czy to nie mało no ale się nie znam. Wg ostatniej miesiączki to 7 tydzień i 4 dzień a wg usg 6 tydzień i 4 dzień czyli tydzień różnicy ale lekarz mówi że w pożadku bo mam nieregularne długie cykle.Ale wkońcu przeziębienie zaczyna mnie puszczać ale mdłości niestety nie. Z początku myślałam że mam je przez chorobę bo zaczęły się w jednym czasie ale chyba się pomyliłam. Najgorsze jest to że szarpie mnie na wymioty, wiszę nad kibelkiem ale nic nie wylatuję bo ogólnie niewiele jem bo po prosu nie mogę. zważyłam się kilka dni przed przeziębieniem i ważyłam 97 kg (tak wiem dużo) a dziś wieczorem 93,5 kg.To 3,5 kg w 9 dni. Oczywiście cieszy mnie spadek wagi bo kurcze jak mi znów dojdzie 28 kg jak w pierwszej ciąży to będzie katastrofa. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości oprócz czasem zachcianek urodziłam córcię a raczej mi ją wycieli bo ułożyła się pośladkowo.
-
nick nieaktualny