*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anutka tu masz wszystkie inf. na temat tego badania oraz celowości ich wykonywania.
http://portal.abczdrowie.pl/wymaz-z-pochwy-gbsWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 14:31
Anutka lubi tę wiadomość
-
Selene napisała:"Witam się z rana, dopiero teraz nadrobiłam wpisy
szpital w którym byłam to http://simin.pl/ w Chorzowie. Najlepsze jest to że jak pierwszy raz tam weszłam to myślę sobie, o matko! kamienica jak z przed wojny, w środku schody tak wysokie, że ja nie wiem jak ja się tam wspindram ze skurczami. Ale atmosfera nieporównywalna, ciepłe położne, dobry sprzęt więc cieszę się, że przynajmniej wybór szpitala mam za mną
"
Selene - ale Ci fajnie, atmosfera i życzliwość lekarzy oraz położnych najważniejszaja nadal nie mam wybranego
- będę leciała na "żywioł" do najbliższego i modliła się do Aniołów o fachową i dobrą pomoc....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 14:48
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
Selene wrote:No właśnie ta położna powiedziała, że kobiety przychodzą w takich ładnych koszulach nocnych, jedne rozpinane inne nie, i mówi, że oczywiście to jest dobre by kobieta czuła się dobrze, i zaraz po porodzie jak najbardziej może sobie taką koszulę ubrać, kiedy już weźmie prysznic. Ale do porodu to już proszą aby to była taka "szmatka" rozciągnięty t-shirt męża itp.
Akurat 2 koszule rozpinane mam, takie moje ulubione co nie chciałabym ich wyrzucać, więc myślę, że może w tesco albo na jakimś targu rozejrzę się za koszulą rozpinaną ale żeby była tania
A mój Ukochany jest zgrabniutki i gdybym założyła jego koszulkę, to by mi ledwo za pupę starczyła .... ale warto wiedzieć Selene - dzięki za poradę, że warto mieć jedną brzydkąjedną na odwiedziny
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
agnesik wrote:Dziewczyny chcące rodzić w Chorzowie skąd jesteście?
Też chcę tam rodzićJestem z Piekar Śląskich.
W najbliższy czwartek mam zamiar się wybrać tam na porodówkę, bo już raz byłam, ale niestety były jakieś tam przeziębienia i nie wpuszczali z zewnątrz.agnesik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:Kawa, co bierzesz na cc? jaką koszulę/piżame? i co w ogóle na cesarkę poleca Twój szpital?
Mam we wytycznych 3x koszule, a wezmę 2x koszulę i jedną piżamę do karmienia.
Rzeczy dla położnicy (fajne określenie ):
-3 koszule nocne,
-pantofle,
-ciepłe skarpetki,
-majtki siatkowe tzw. poporodowe,
-przybory toaletowe, 2 ręczniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 15:06
MartaKD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelina88 wrote:A u mnie w szpitalu dają koszule w której trzeba rodzic ale są podobniez bardzo krótkie i cały tyłek na wierzchu.
Ja pamietam ta koszule uhhh okropienstwo w dodatku wogole nie przepuszczala powietrza , ale to bylo 10 lat temu , moze cos sie zmeinilo do tej pory .. -
Kawa wrote:Marta bo te przeceny dotyczą tego co się nie sprzedało.. u mnie też tego nie ma.
-
Co do tych przecen to kolezanka pracujaca w biedronce mowila ze zawsze w miescie jest jedna biedronka do ktorej zwoza takie rzeczy z przecen ktore wlasnie sie nie sprzedaly w innych , wiec pewnie ta obok mnie to taka promocyjna
Becia81 lubi tę wiadomość
-
Ale dziś pogoda paskudna. Spać się chce. Właśnie sprzedałam na OLX moją starą książkę ze studiów - 80 zł wpadło. Byłam na spotkaniu, wracając zaczął padać deszcz, a ja co?? Weszłam do sh, tak tylko obejrzeć póki pada, schować się. taaaaaaaaaaaaa... Wyszłam z małą reklamówką ubranek za całe 21 zł
Oto co zakupiłam... Właśnie za chwilę robię pranie, tak na raty, żeby poprasować pomału.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f701d295059.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f404d0daab3f.jpgAg..., jonka91, Becia81, Cookie, ania_29, Kawa, Chanela, Paula44, Agus89, MonikaDM, agnesik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelula fajne łowy!!!
w biedronce były ubrania ciązowe w maju (koszulki, getry, różne piżamy, koszule itp.), jak jeszcze nie miałam pewności czy jestem w ciąży.
Jak już zyskałam pewność, to w innym mieście udało mi się kupić 2, u nas odrazu wymiotło. -
Hej Kochane.
Z majowych biedronowych cudow to tylko legginsy wtedy kupilam, a potem juz po przecenie w roznych biedronkach i po roznych przecenach, spodnie dresowe, sukienke, 3 koszule do karmienia i 4 t-shirty ciazowe u nas duzo majtek i stanikow zawsze zostawalo, ale majty mam dalej swoje przedciazowe pod brzuch a staniki to i tak mam w dziwnych rozmiarach i musze mierzyc
wlasnie zbudzilam sie z drzemki moze jakis obiad zaraz zrobie, rano moj wujek zadzwonil, ze bedzie za godzine, bo ma nam pomoc przy kafelkach, wiec gruntowka na szybko, zeby syfu takiego nie bylo, dziele sobie sprzatanie na po troche i jak skoncze runde to trzeba od nowa, no ale przy remoncie i dwojce balaganiarzy (ja i mezus) czego sie spodziewac