*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Jejciu laski Wy juzo torbach piszecie...a ja sie zastanawiam jak ułozyć ubranka małego.
Macie jakiś system układania w szufladach komody lub szafie? Ja póki co wiem, ze w pierszej szufladzie komody chce mieć kosmetyki dla malucha, takie do kąpieli i do pupy w razie potrzeby. A na resztę nie mam kompletnie żadnego pomysłu.
ja sobie układam w jednym miejscu body, obok kaftaniki,koszulki śpioszki
niżej mam czapki, skarpetki, buciki, rekawiczki
najnizej sukieneczki i sweterki
w drugiej szafce mam rzeczy "na dwór" kombinezony itp
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka pani diab powiedziala tylko ze b.ładny wynik, ze skoro normuje wszystko dietą tzn ze " przyczyną i źrodlem" cukrzycy jest lozysko bo ona na cos tam wplywa i ze dopoki go nie urodze to bede miala cukrzyce- wiec dieta dalej.
bynajmniej tyle zrozumialam co mi mąż przez tel mowil.
Nie ma wplywu na nia wynik hemoglobiny glik.
Duzo surowych warzyw bo wszystko co cieple i smazone a wiekszy IG.
Na pizze podobno zareagowala Nieeee! ale skoro musze to na taka razową moge sobie raz pozwolic. ona sama podobno miala cuk ciazową tak mezowi mowila wiec nawet diabetologowi z tyt dr sie zdarza:)
za 3 tyg mąż ma wpasc na kontrole:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 17:23
Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
marrtka wrote:Ja kupiłam dwie koszule:
taka

i taka granatowa

Matka po porodzie też chce wyglądać
a sam poród w jakiejś starej koszulce, do wyrzucenia.
Naga to ja się czuję bez makijażu i umytych włosów rano. w szpitalu będzie mi pewnie wszystko jedno.
Moja macica się uspokoiła, ale za to łeb mi pęka
nie wytrzymam chyba.
Martka, ja tez kupiłam dokładnie te same koszule, najpierw wzięłam po jednej, a jak trafiłam do szpitala to dokupilam jeszcze dwie. Są bardzo wygodne.
marrtka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to i my dołączamy się do kobitek przykutych do łóżka. Szyjka krótka i miękka. Dokładny pomiar w przyszłym tygodniu w piątek. Cociaż lekarz najchętniej skierowałby mnie na już na usg przezpochwowe, ale ja mam na dzisiaj dość i skoro nie ma nie wiadomo jakiej tragedii to ja poczekam do przyszłego piątku. Mam leżeć i wstawać tylko na siusiu.
-
Silatan czemu nie chcesz isc na usg od razu? krotka i miekka to nic ciekawego, nie wolisz zobacyc jak krotka i ewentualnie poratowac sie pessarem?
a tymczasem lez jak ci kazał i faktycznie nie wstawaj bez potrzeby ( a tych innych niz siku jest w domu znaaaacznie wiecej) nie ma co kusic losu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:08
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW Medicover nie mają wolnych terminów na już. A ewentualnie izba przyjęć w szpitalu. Chciałam wrócić do domu (mam dość jeżdżenia, stania w korkach i tego że nikt mi miejsca nie ustąpi) i pewnie jutro się zbierzemy razem z mężem, żeby sprawdzili to dokładnie. Ostatnio miałam badaną szyjkę 2 tygodnie temu i była długa i twarda. Ostatnim razem też mnie tak lekarz wystraszył i okazało się, że wszystko ok. Dostałam luteinę dopochwowo i nospe forte na napięcia brzucha. Myślę pozytywnie.
-
Silatan lepiej wcześniej sprawdzić bo może faktycznie znowu lekarz przesadza a Ty niepotrzebnie się stresujesz.
A Wy tak o tej pizzy wiec czekam właśnie na nią.
Ale żeby było trochę zdrowo to ze szpinakiem, pomidorem itp.
Paula44, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś chyba przegięłam, miałam tylko obiad zrobić a wyszło z tego ciasto miodowe z orzechami i masą budyniową oraz zrobiłam galaretkę taką z mięskiem(pierwszy raz). Nastałam się strasznie przy kuchni i mam serdecznie dość na dziś

Torbę też zamierzam pakować pod koniec grudnia najwcześniej ;p
A przyszły tydzień zapowiada się roboczo, ruszamy pełną parą z remontem pokoiku dla Zosi, sufit, ściany i panele. Potem już tylko przyjemności czyli łóżeczko, komoda i dokupowanie potrzebnych rzeczy
Tego etapu już się nie umiem doczekać 
Zdrówka wszystkim życzymy
-
nick nieaktualny
-
Anutka wrote:

Pierwsza partia ubranek na jutrzejsze pranie i segregowanie, druga taka kupka w samochodzie czeka az mezus przyniesie
Kilka wycieczek na nasze 4 pietro go czeka
Anutka, przygotowania jak na przyjście szescioraczkow na świat
Ewelina88, Anutka lubią tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Ale rozmiarami też osobno? Czy np. wszystkie bodziaki razem, tylko np. te większe pod najmiejszymi? Czy w ogóle robisz np. tak ze wyciągasz tylko jeden rozmiar i układasz w szafce a większe wyciągniesz później?
ja rozmiarami ale bardziej patrze na wielkosc niz na to co na metce:)
no i wiadomo bodziaki, spiochy osobno.
btw małz na zakupach- zamiast sie uwijac bo czekam na kolacj to dostaje zdjecia ubranek: a moze takie, a siakie? nawet mi pajaca wysłal za 82 zl sztuka. Zadzwonilam i powiedzialam mu ze sam jest pajac i ma wylazic z tego działu:D
i to w tesco takie ceny- powariowali!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 19:54
ania_29, Becia81, szpilka lubią tę wiadomość
-
Ja bede ukladac rozmiarami, wszystko co jest z jednego radzaju na jednej kupce, obok rozmiar wieksze i tak dalejMonikaDM wrote:Ale rozmiarami też osobno? Czy np. wszystkie bodziaki razem, tylko np. te większe pod najmiejszymi? Czy w ogóle robisz np. tak ze wyciągasz tylko jeden rozmiar i układasz w szafce a większe wyciągniesz później?
Becia81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Ale rozmiarami też osobno? Czy np. wszystkie bodziaki razem, tylko np. te większe pod najmiejszymi? Czy w ogóle robisz np. tak ze wyciągasz tylko jeden rozmiar i układasz w szafce a większe wyciągniesz później?
Narazie tak posegregowałam najmniejsze rzeczy 56.
Większe mam w innym miejscu wszystkie razem na jednej półce 62, a innej 68

[/url]