*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Jejciu laski Wy juzo torbach piszecie...a ja sie zastanawiam jak ułozyć ubranka małego.
Macie jakiś system układania w szufladach komody lub szafie? Ja póki co wiem, ze w pierszej szufladzie komody chce mieć kosmetyki dla malucha, takie do kąpieli i do pupy w razie potrzeby. A na resztę nie mam kompletnie żadnego pomysłu.
ja sobie układam w jednym miejscu body, obok kaftaniki,koszulki śpioszki
niżej mam czapki, skarpetki, buciki, rekawiczki
najnizej sukieneczki i sweterki
w drugiej szafce mam rzeczy "na dwór" kombinezony itpMonikaDM lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka pani diab powiedziala tylko ze b.ładny wynik, ze skoro normuje wszystko dietą tzn ze " przyczyną i źrodlem" cukrzycy jest lozysko bo ona na cos tam wplywa i ze dopoki go nie urodze to bede miala cukrzyce- wiec dieta dalej.
bynajmniej tyle zrozumialam co mi mąż przez tel mowil.
Nie ma wplywu na nia wynik hemoglobiny glik.
Duzo surowych warzyw bo wszystko co cieple i smazone a wiekszy IG.
Na pizze podobno zareagowala Nieeee! ale skoro musze to na taka razową moge sobie raz pozwolic. ona sama podobno miala cuk ciazową tak mezowi mowila wiec nawet diabetologowi z tyt dr sie zdarza:)
za 3 tyg mąż ma wpasc na kontrole:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 17:23
Gwiazdeczka27, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
marrtka wrote:Ja kupiłam dwie koszule:
taka
i taka granatowa
Matka po porodzie też chce wyglądać
a sam poród w jakiejś starej koszulce, do wyrzucenia.
Naga to ja się czuję bez makijażu i umytych włosów rano. w szpitalu będzie mi pewnie wszystko jedno.
Moja macica się uspokoiła, ale za to łeb mi pękanie wytrzymam chyba.
Martka, ja tez kupiłam dokładnie te same koszule, najpierw wzięłam po jednej, a jak trafiłam do szpitala to dokupilam jeszcze dwie. Są bardzo wygodne.
marrtka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to i my dołączamy się do kobitek przykutych do łóżka. Szyjka krótka i miękka. Dokładny pomiar w przyszłym tygodniu w piątek. Cociaż lekarz najchętniej skierowałby mnie na już na usg przezpochwowe, ale ja mam na dzisiaj dość i skoro nie ma nie wiadomo jakiej tragedii to ja poczekam do przyszłego piątku. Mam leżeć i wstawać tylko na siusiu.
-
Silatan czemu nie chcesz isc na usg od razu? krotka i miekka to nic ciekawego, nie wolisz zobacyc jak krotka i ewentualnie poratowac sie pessarem?
a tymczasem lez jak ci kazał i faktycznie nie wstawaj bez potrzeby ( a tych innych niz siku jest w domu znaaaacznie wiecej) nie ma co kusic losu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:08
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW Medicover nie mają wolnych terminów na już. A ewentualnie izba przyjęć w szpitalu. Chciałam wrócić do domu (mam dość jeżdżenia, stania w korkach i tego że nikt mi miejsca nie ustąpi) i pewnie jutro się zbierzemy razem z mężem, żeby sprawdzili to dokładnie. Ostatnio miałam badaną szyjkę 2 tygodnie temu i była długa i twarda. Ostatnim razem też mnie tak lekarz wystraszył i okazało się, że wszystko ok. Dostałam luteinę dopochwowo i nospe forte na napięcia brzucha. Myślę pozytywnie.
-
Silatan lepiej wcześniej sprawdzić bo może faktycznie znowu lekarz przesadza a Ty niepotrzebnie się stresujesz.
A Wy tak o tej pizzy wiec czekam właśnie na nią.Ale żeby było trochę zdrowo to ze szpinakiem, pomidorem itp.
Paula44, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś chyba przegięłam, miałam tylko obiad zrobić a wyszło z tego ciasto miodowe z orzechami i masą budyniową oraz zrobiłam galaretkę taką z mięskiem(pierwszy raz). Nastałam się strasznie przy kuchni i mam serdecznie dość na dziś
Torbę też zamierzam pakować pod koniec grudnia najwcześniej ;p
A przyszły tydzień zapowiada się roboczo, ruszamy pełną parą z remontem pokoiku dla Zosi, sufit, ściany i panele. Potem już tylko przyjemności czyli łóżeczko, komoda i dokupowanie potrzebnych rzeczyTego etapu już się nie umiem doczekać
Zdrówka wszystkim życzymy -
nick nieaktualny
-
Anutka wrote:
Pierwsza partia ubranek na jutrzejsze pranie i segregowanie, druga taka kupka w samochodzie czeka az mezus przyniesie
Kilka wycieczek na nasze 4 pietro go czeka
Anutka, przygotowania jak na przyjście szescioraczkow na światEwelina88, Anutka lubią tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Ale rozmiarami też osobno? Czy np. wszystkie bodziaki razem, tylko np. te większe pod najmiejszymi? Czy w ogóle robisz np. tak ze wyciągasz tylko jeden rozmiar i układasz w szafce a większe wyciągniesz później?
ja rozmiarami ale bardziej patrze na wielkosc niz na to co na metce:)
no i wiadomo bodziaki, spiochy osobno.
btw małz na zakupach- zamiast sie uwijac bo czekam na kolacj to dostaje zdjecia ubranek: a moze takie, a siakie? nawet mi pajaca wysłal za 82 zl sztuka. Zadzwonilam i powiedzialam mu ze sam jest pajac i ma wylazic z tego działu:D
i to w tesco takie ceny- powariowali!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 19:54
ania_29, Becia81, szpilka lubią tę wiadomość
-
MonikaDM wrote:Ale rozmiarami też osobno? Czy np. wszystkie bodziaki razem, tylko np. te większe pod najmiejszymi? Czy w ogóle robisz np. tak ze wyciągasz tylko jeden rozmiar i układasz w szafce a większe wyciągniesz później?
Becia81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonikaDM wrote:Ale rozmiarami też osobno? Czy np. wszystkie bodziaki razem, tylko np. te większe pod najmiejszymi? Czy w ogóle robisz np. tak ze wyciągasz tylko jeden rozmiar i układasz w szafce a większe wyciągniesz później?
Narazie tak posegregowałam najmniejsze rzeczy 56.
Większe mam w innym miejscu wszystkie razem na jednej półce 62, a innej 68