X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myślicie o ćwiczeniach na piłce gimnastycznej w ciąży? :)
    Strasznie mnie ostatnio bolą plecy, więc może taka piłka by mi pomogła. Myślę nad jej zakupem. Wiem też że pomaga przy porodzie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Strasznie mnie ostatnio bolą plecy, więc może taka piłka by mi pomogła. Myślę nad jej zakupem. Wiem też że pomaga przy porodzie.

na porodowce są takie piłki. co ja mysle a co moge to 2 rozne rzeczy ale jesli nie masz przeciwskazan do cwiczen to czemu nie:)
    tyle ze to duzo miejsca zajmuje- moze poszukac lepiej cwiczen w necie albo literaturze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 20:11

Agus89 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus witaj w klubie bolących pleców ;)

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Dalej mnie te zęby bolą. .. przeczulica czy co? :/

• Chanela Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:22

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, taka piłka zajmuje sporo miejsca, a znając mnie to będę ją przekładać z kąta w kąt i się później wściekać że mi przeszkadza. :D

Może lepiej Męża zatrudnić do masażu? :D
    Mąż jest darmowy i jego nie będę przerzucać z kąta w kąt. :P

MonikaDM lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus nie wiem czy piłka byłaby taka dobra na kręgosłup. Chyba bardziej na miednicę... Ćwiczenia na plecki to przede wszystkim koci grzbiet... W ciąży przesuwa się środek ciężkości i wypychamy dolny odcinek kręgosłupa do przodu, tak więc dobre są ćwiczenia, gdzie ten kręgosłup wypychany jest do tyłu

Agus89 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:

Agus ja mam taka pilke i uwielbiam ja ale na czas ciazy nie polecam. Jest mnostowo super cwiczen na niej ale np takich ze lezysz na niej na brzuchu... No to to juz odpada. A lezac na plecach mozna rozciagac plecy ale nie majac brzucha. Bo to sa takie cwiczenia ze sie czlowiek rozciaga jakby mostek robil. Skakanie na pilce jest zalecane zeby przyspieszyc porod wiec tez odpada. Pozostaje tylko krecenie biodrami na siedzaco no i moze jeszcze kilka dozwolonych w ciazy cwiczen. A kupowac ta pilke tylko do tych paru cwiczen to chyba nie ma sensu.
    Miejsca tez troche zajmuje, ale mysmy sie tak przyzwyczaili do niej ze uzywamy jej jak pufy :)
    Na bole plecow ja bardzo polecam basen, dla mnie jest cudowny, tylko odkad mam niepewna szyjke to sie troche boje wszelakiej aktywnosci.

Agus89 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Kurde. Dalej mnie te zęby bolą. .. przeczulica czy co? :/

Paula a co to za rodzaj bolu? Ja wczoraj bylam na spotkaniu z dietetyczka na temat diety w ciazy (szkdoa ze tak pozno) i mowila ze szczeka i zeby moga bolec jesli jest niedobor wapnia. Trzeba minimum 4 "porcje" wapnia dzienie przyjmowac zeby nie bylo niedoborow a jedna porcja to np szklanka mleka, kawalek sera zoltego, jogurt itp.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:37

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    mi nadal cierpnie noga od kręgosłupa, czasem się w nocy nie da spać. Wczoraj myślałam że się zapłaczę. Ale to przez to że sporo chodzę. Ale już niedługo, przeprowadzimy się i będę więcej odpoczywać. Lekarz obiecał że będzie lepiej. Może już jutro uda nam się przenieść? Marzę o tym.W weekend przyjeżdża moja koleżanka, też ma termin na styczeń, już się nie mogę doczekać :))

Chanela mi w niedzielę drętwiały obydwie nogi. Zapytałam się o to ginki na wizycie, co robić i czemu się tak dzieje. Powiedziała, że winowajca jest nadwyrężanie kręgosłupa, wiadomo poprzez dodatkowe kilogramy oraz poprzez długie przebywanie w pozycji stojącej. Zaleciła więcej odpoczywać, leżeć, leżeć i jeszcze raz odpoczywać. Powiedziała, że teraz bóle wszelakie (kęgosłup, nogi, pośladki) i drętwienie nóg to będzie codzienność.. Też mi pocieszenie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 20:53

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Chanela Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

szpilka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja wlasnie wrocilam z wizyty, szyjka taka jak byla 39 mm, glowka jak to powiedzial bin wysoko, dzidka wazy 1200 g :-) szczesliwa dzis jestem, powiedzial tez ze za,4 tyg. bedzie juz ze mna zartowal.

Ag. Pizza nie ! ja glupia pipa wczoraj zjadlam 3 kawalki duzej szynka feta pomidor ser zol oliwka cz. I cukier 170 ! Myslalam ze zejde na zawal, wykapalam sie minelo 20;min. Imspadl do,120 ale wkurzenie na siebie bylo mega.
    Powiem Ci takze ze cukier mamy od lezenia kochana tez bo nie mamy gdzie spalic tego, ja po spacerku do pani doktor mialam taki cukier ze jeszcze godzine po sniad. nigdy takiego nie mialam. Sprawdz sobie jak bedziesz jechac do gina sama zobaczysz.

Lekarz na moje pyt. o mala jak poradzi,sobie z wapniem ktory ograniczam mowi ze mam byc spokojna o to ona sobie z wapniem poradzi gorzej z cukrem.

Chanela, jonka91, szpilka, nix, Agus89 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio doszłam do wniosku, że jeśli nic mnie w dany dzień nie boli to znak, że się jeszcze nie obudziłam
    choć od kiedy jezdzimy na SR kręgosłup boli mnie trochę mniej jak wstaję na siku po krotkim lezeniu, bo wczesniej pierwsze 10 metrów jak staruszka, po lezeniu od 5 min do godziny, bo po dłuższym leżeniu nie bylo az takich dolegliwosci :)

ale nawet jak akurat kregoslup boli mniej to albo biodra albo kosc łonowa, a to wiazadła lub głowa

ale nie jest źle, inne mają gorzej

więc jak któraś może to polecam ćwiczenia, ale pod okiem położnej lub fizjoterapeuty, bo czasami można sobie pogorszyć, bo nie każde ćwiczenie ciążowe pasuje do naszych dolegliwości

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle wrote:
    Paula a co to za rodzaj bolu? Ja wczoraj bylam na spotkaniu z dietetyczka na temat diety w ciazy (szkdoa ze tak pozno) i mowila ze szczeka i zeby moga bolec jesli jest niedobor wapnia. Trzeba minimum 4 "porcje" wapnia dzienie przyjmowac zeby nie bylo niedoborow a jedna porcja to np szklanka mleka, kawalek sera zoltego, jogurt itp.

Mleka pije przynajmniej 3 szklanki. Wcinam biały i żółty ser. Każdego dnia.
    Ten bol to taki jakby szkliwa nie było. ....

• szpilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie znam tego lekarza, na zajeciach w naszej grupie było fajnie a najlepsze byly te ciezkie bobaski, ciekawa jestem ile one waza, no i duzo ciekawych rzeczy mowila, a ksiazeczki przejal moj mąż i zrobie do nich podejscie w weekend

Chanela lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle ja sie najbardziej o wapń boję bo jestem na bakier z mlekiem i jogurtami, ser żółty mnie ratuje i kazdego dnia staram sie zjesc ze 3 plasterki, parę migdałów lub orzechów laskowych, no i biore falvit mama a tam jest chyba najwiecej wapnia ze wszystkich ciazowych tabsów a nie przesadzaja z witaminami

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja miałam bóle jakby dziąseł i korzeni i zmieniłam pastę na sensodyne, po pierwszym użyciu czułam ulgę, takze może spróbuj

Paula44 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Mleka pije przynajmniej 3 szklanki. Wcinam biały i żółty ser. Każdego dnia.
    Ten bol to taki jakby szkliwa nie było. ....

Paula, może to przez usunięcie kamienia zęby są bardziej wrażliwe. Przejdzie, nie skupiaj się na tym :)

Paula44 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ