X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:13

• Chanela Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:22

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Anielle ja sie najbardziej o wapń boję bo jestem na bakier z mlekiem i jogurtami, ser żółty mnie ratuje i kazdego dnia staram sie zjesc ze 3 plasterki, parę migdałów lub orzechów laskowych, no i biore falvit mama a tam jest chyba najwiecej wapnia ze wszystkich ciazowych tabsów a nie przesadzaja z witaminami

Szpilka no ja wlasnie tez, jogurt to jeszcze tak, ale jeden dziennie to max. A wypicie szklanki mleka to dla mnie meczarnia. Dzisiaj sie zmusilam do szklanki mleka (ale dosypalam kakao), jednego jogurtu naturalnego i 3 plasterkow sera zoltego. Ale wiekszosc ciazy to raczej nie patrzylam na to. Dlatego jak o bolu zebow przeczytalam to odrazu mi sie skojarzylo, bo to jest moja pieta achillesowa, chociaz jeszcze mnie nie boli szczeka.

Ale Paula jak ty sie tak nawapniasz to moze faktycznie tylko paste zmien, bo niedoborow to raczej nie masz.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:23

Malenq lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela zajrzyj u nas do reala, mega szalu nie ma, ale taniej niz w tesco
    co do produktow mlecznych mam lekka nietolerancje, tzn czasem uda mi sie zjesc/ wypic i nie ma sensacji o ile robie to wieczorem lub poznym popoludniem a czasem wzdecia, biegunki i inne cyrki a zjedzone rano to zabojstwo na 2 dni

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pobudka :)
    Siku, banan itp.
    Jak tak patrzę na te nasze suwaczki :), to mi się ciepło na sercu robi ♡
    Te misie, kotki, bociany, wózeczki, dzidziusie są juz prawie zupełnie po prawej stronie ♥♥♥♥

:)

Ag..., Malenq, szpilka, renia83, zielarka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedne bodziaki wziął za 20, ale to za 82 to jedna sztuka- pluszowy pajac.masakra.

A ja wczoraj wieczorem doświadczyłam nowego wymiaru bólu.
    Jak się mały kręcił to aż mi łzy leciały tak mnie bolało podbrzusze:/
    M chciał mnie na IP zawieźć, no ale generalnie caly zaś mnie coś tam pobolewuje wiec zobaczymy jak będzie dziś.
    O 9.00 mam SR zapytam czy to normalne:/
    Miłego dnia, u mnie leje:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tesco pierwsze ceny są.. hmm dość wysokie, chociaż jak coś wejdzie na wyprzedaż można cacuszko dorwać za kilka złotych. :) a jakość ubranek jest o wiele lepsza niż np. w Smyku!

Na dzień dobry wrzucę krótki filmik
    https://www.youtube.com/watch?v=4ChpHu88vb0

Kurczę niby się wyspałam.. ale ta pogoda jest tak przytłaczająca, że przespałabym caaałyy dzień..

MonikaDM lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

u mnie również pada, szaro, buro, ponuro......

Ag... świetnie Cię rozumiem...ja takiego nowego wymiaru bólu doświadczyłam kilka dni temu......wiercipiętki małe w Nas siedzą heheheeh

u mnie też jest chęć na "nic nie robienie"................

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq podbrzusze ci rozwalalo? Kurcze to moze faktycznie to z kopniakow. Mnie strasznie bolało i nic nie pomagało, lewy bok, prawy bok ani plecy.
    Się dobrali Kostek i Kostka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 08:29

Paula44, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny leżące i aż mi głupio czasami,bo ja sobie jeszcze po cichu do grudnia dorabiam,także popołudniami mnie nie ma w domu, na miasto też czasami wychodzimy, na basen,itp.
    Rozmawiałam wczoraj z kolezanką, która rodziła w szpitalu tym co ja chcę i nawet przed cesarką trzeba się ogolić, nie wiem jak tego dokonam,ale jakoś się pociacham:) No i po cc nie mozna wstawać 24h, dziecko jest niestety dokarmiane przez ten czas sztucznym mlekiem,no ale na szczęscie mój mąż i mama będa mogli trzymać córeczkę w godzinach mojej niedyspozycyjnosci:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nic tylko pozazdrościć formy:)
    Ja za kazdym razem pytam małża czy mogę mu w czymś pomoc i zawsze słyszę nie:(
    pani moja z SR mówiła ze do porodu SN też się dobrze ogolić bo i lepiej wiać i w razie nacinania czy konieczności cc juz jest wszystko przygotowane.
    Ja jeszcze jakoś daje rade, ale ze średnim skutkiem.

A nie mogą go dokarmiać np twoim odciagnietym mlekiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 08:48

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem,muszę zapytać czy mogę ściągnąć mleko, chociaż pierwsze chwile po cc to nawet głowy nie można podnieść podobno.No trudno.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale będe się upierać,żeby ktoś mi jednak ją przystawił, myślę,że wszystko kwestia pomocy ze strony położnej i wczesniejszego ustalenia.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta moja siostra była po cesarce, nie mogła się jeszcze ruszać, ale dziecko do pokoju dostała, pozostawiając ją samej sobie. Rooming-in jest dobry, gdy jeszcze personel jest myślący, czyt. pomocny ;) Niekiedy przeginają w drugą stronę...

Tak w ogóle to dzień dobry :D Nawet nieźle spałam, pomijając głupie sny :)

MartaKD lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę, wszystko ze spokojem,naturalnie,nie ja pierwsza,nie ostatnia:)

Becia81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :D
    Co do CC na które tez muszę mieć opcję, bo nie wiem jak sie będzie moja szyjka zachowywała, to dlaczego nie można karmić od razu? Jeśli dziecko jest rooming-in to tylko kwestia pomocy w przystawieniu do piersi na leżąco.
    Moja znajoma brała po cesarce ketonal forte i nikt nie widział przeciwwskazań do kp.

MartaKD, Becia81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie patrzę na dobre pozycje do karmienia po cc,żeby się nie podnosić.Ja jak zwykle na poczatku panika lekka,a za chwilę poczytam, pomyslę, przemyślę i jest ok:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Witam sie sobotnio
    od zeszlego tygodnia plus pol kilo hura hura i po dwa cm na wysokosci pepka i kosci biodrowych, bardzo sie ciesze, ze nie schudlam

Marta KD i Zielarka u mnie w szpitalu polozne przystawiaja rowniez po cc, na SR mowila nam polozna, ze niekiedy sa to bardzo dziwne akrobacje, ale staraja sie, zeby dzidzia sie napila

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD zaskoczyłaś mnie z tym leżeniem po cc, u mnie w klinice wstaje się od razu jak tylko znieczulenie zejdzie i czujesz nogi czyli ok 4-6h po. Maluszka możesz mieć cały czas przy sobie, albo zabierają. Od razu po cc można karmić piersią jeśli się chce.
    Jak już się wstanie to idziesz pod prysznic, zakaładasz swoją koszulę, majtki siatkowe z podkładem i śmigasz przy dziecku sama aż do końca pobytu (chyba że nie chcesz to zabierają na noc, żebyś też mogła odpocząć) :)

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ