*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
szpilka wrote:Anielle ja sie najbardziej o wapń boję bo jestem na bakier z mlekiem i jogurtami, ser żółty mnie ratuje i kazdego dnia staram sie zjesc ze 3 plasterki, parę migdałów lub orzechów laskowych, no i biore falvit mama a tam jest chyba najwiecej wapnia ze wszystkich ciazowych tabsów a nie przesadzaja z witaminami
Szpilka no ja wlasnie tez, jogurt to jeszcze tak, ale jeden dziennie to max. A wypicie szklanki mleka to dla mnie meczarnia. Dzisiaj sie zmusilam do szklanki mleka (ale dosypalam kakao), jednego jogurtu naturalnego i 3 plasterkow sera zoltego. Ale wiekszosc ciazy to raczej nie patrzylam na to. Dlatego jak o bolu zebow przeczytalam to odrazu mi sie skojarzylo, bo to jest moja pieta achillesowa, chociaz jeszcze mnie nie boli szczeka.
Ale Paula jak ty sie tak nawapniasz to moze faktycznie tylko paste zmien, bo niedoborow to raczej nie masz. -
Chanela zajrzyj u nas do reala, mega szalu nie ma, ale taniej niz w tesco
co do produktow mlecznych mam lekka nietolerancje, tzn czasem uda mi sie zjesc/ wypic i nie ma sensacji o ile robie to wieczorem lub poznym popoludniem a czasem wzdecia, biegunki i inne cyrki a zjedzone rano to zabojstwo na 2 dni -
nick nieaktualnyNo i pobudka
Siku, banan itp.
Jak tak patrzę na te nasze suwaczki, to mi się ciepło na sercu robi ♡
Te misie, kotki, bociany, wózeczki, dzidziusie są juz prawie zupełnie po prawej stronie ♥♥♥♥
Ag..., Malenq, szpilka, renia83, zielarka lubią tę wiadomość
-
Jedne bodziaki wziął za 20, ale to za 82 to jedna sztuka- pluszowy pajac.masakra.
A ja wczoraj wieczorem doświadczyłam nowego wymiaru bólu.
Jak się mały kręcił to aż mi łzy leciały tak mnie bolało podbrzusze:/
M chciał mnie na IP zawieźć, no ale generalnie caly zaś mnie coś tam pobolewuje wiec zobaczymy jak będzie dziś.
O 9.00 mam SR zapytam czy to normalne:/
Miłego dnia, u mnie leje:) -
W tesco pierwsze ceny są.. hmm dość wysokie, chociaż jak coś wejdzie na wyprzedaż można cacuszko dorwać za kilka złotych.
a jakość ubranek jest o wiele lepsza niż np. w Smyku!
Na dzień dobry wrzucę krótki filmik
https://www.youtube.com/watch?v=4ChpHu88vb0
Kurczę niby się wyspałam.. ale ta pogoda jest tak przytłaczająca, że przespałabym caaałyy dzień..
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
u mnie również pada, szaro, buro, ponuro......
Ag... świetnie Cię rozumiem...ja takiego nowego wymiaru bólu doświadczyłam kilka dni temu......wiercipiętki małe w Nas siedzą heheheeh
u mnie też jest chęć na "nic nie robienie"................ -
Malenq podbrzusze ci rozwalalo? Kurcze to moze faktycznie to z kopniakow. Mnie strasznie bolało i nic nie pomagało, lewy bok, prawy bok ani plecy.
Się dobrali Kostek i Kostka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 08:29
Paula44, Malenq lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny leżące i aż mi głupio czasami,bo ja sobie jeszcze po cichu do grudnia dorabiam,także popołudniami mnie nie ma w domu, na miasto też czasami wychodzimy, na basen,itp.
Rozmawiałam wczoraj z kolezanką, która rodziła w szpitalu tym co ja chcę i nawet przed cesarką trzeba się ogolić, nie wiem jak tego dokonam,ale jakoś się pociacham:) No i po cc nie mozna wstawać 24h, dziecko jest niestety dokarmiane przez ten czas sztucznym mlekiem,no ale na szczęscie mój mąż i mama będa mogli trzymać córeczkę w godzinach mojej niedyspozycyjnosci:) -
Marta nic tylko pozazdrościć formy:)
Ja za kazdym razem pytam małża czy mogę mu w czymś pomoc i zawsze słyszę nie:(
pani moja z SR mówiła ze do porodu SN też się dobrze ogolić bo i lepiej wiać i w razie nacinania czy konieczności cc juz jest wszystko przygotowane.
Ja jeszcze jakoś daje rade, ale ze średnim skutkiem.
A nie mogą go dokarmiać np twoim odciagnietym mlekiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 08:48
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Marta moja siostra była po cesarce, nie mogła się jeszcze ruszać, ale dziecko do pokoju dostała, pozostawiając ją samej sobie. Rooming-in jest dobry, gdy jeszcze personel jest myślący, czyt. pomocny
Niekiedy przeginają w drugą stronę...
Tak w ogóle to dzień dobryNawet nieźle spałam, pomijając głupie sny
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Witam
Co do CC na które tez muszę mieć opcję, bo nie wiem jak sie będzie moja szyjka zachowywała, to dlaczego nie można karmić od razu? Jeśli dziecko jest rooming-in to tylko kwestia pomocy w przystawieniu do piersi na leżąco.
Moja znajoma brała po cesarce ketonal forte i nikt nie widział przeciwwskazań do kp.MartaKD, Becia81 lubią tę wiadomość
-
Hej Kochane
Witam sie sobotnio
od zeszlego tygodnia plus pol kilo hura hura i po dwa cm na wysokosci pepka i kosci biodrowych, bardzo sie ciesze, ze nie schudlam
Marta KD i Zielarka u mnie w szpitalu polozne przystawiaja rowniez po cc, na SR mowila nam polozna, ze niekiedy sa to bardzo dziwne akrobacje, ale staraja sie, zeby dzidzia sie napila -
nick nieaktualnyMartaKD zaskoczyłaś mnie z tym leżeniem po cc, u mnie w klinice wstaje się od razu jak tylko znieczulenie zejdzie i czujesz nogi czyli ok 4-6h po. Maluszka możesz mieć cały czas przy sobie, albo zabierają. Od razu po cc można karmić piersią jeśli się chce.
Jak już się wstanie to idziesz pod prysznic, zakaładasz swoją koszulę, majtki siatkowe z podkładem i śmigasz przy dziecku sama aż do końca pobytu (chyba że nie chcesz to zabierają na noc, żebyś też mogła odpocząć)