X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaa... załamałam się... Postanowiłam wyczyścić swój odkurzacz. Opróżniłam pojemnik, wytrzepałam filtr. Włączam - pięknie! Ciągnie jak nigdy! Ale jednocześnie z drugiej strony poszła chmura pyłu i w domu zrobiło się siwo. Nosz kurde... Nie sądziłam że w jeszcze jednym miejscu trzeba przeczyścić ;)
    Dostałam jednak powera i nawet za mycie okien się zabrałam :D

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka nie wyciskaj krwi, najlepiej "poszurac rękami" tak jak na zimnie wtedy są dobrze ukrwione.
    Kłuj sie w boki palucha- mniej boli:)
    w razie pytan ja i gwiazdeczka chetnie odpowiemy

zdecydowanie polecam stronę www.slodkiemamy.edu.pl
    jest to strona pod patronatem medycznym i ja ukladajac posilki sugeruje sie nią w duzym stopniu.

A ja juz po SR. powiedzmy, ze umiem małego karmic, przewijac, kąpac i przebierac.
    Karmienie wydaje sie czaderskie i juz nie moge sie doczekac:)

Polecila nam tez fajny monitor oddechu
    http://www.snuza.pl/produkty/snuza-hero.html

zapina sie go do pieluszki i ma stycznosc z pępkiem ( wiec nie ma falszywych alarmow jak sie dziecko zsunie z płytki- dziala na zasazdie akcelerometru) w razie W, najpierw wibruje a pozniej zaczyna dopiero pikać. no i jest przenosny bo mozna go meic w wozku czy jak gdzies jedziemy.
    dokladnie czegos takiego kazał mi szukac mąż no i znalazlo sie samo:)

Aaa głowa mi pęka od nadmiaru wiedzy:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 13:05

Izabelka88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, żegnam się z wami do środy. dziś przyjeżdżają moi rodzice i zostają do wtorku, więc wybaczcie - nie będę zaglądała. mam nadzieję, że nie spędzę pozostałych dni następnego tygodnia na nadrabianiu was. Wszystkim wam życzę spokojnego długiego weekendu :) będziemy uzupełniać wyprawkę, więc pewnie zarzucę was fotkami :) do zobaczenia...

Becia81, Kawa, Ag..., zielarka, Paula44, rastafanka, jonka91, renia83, Chanela lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie będziesz miała co czytać.
    Ale na foty już się cieszymy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Ania też tak zrobiłam teraz w czasie remontu! kupa gruzu, kurzu bo kuli ściany, robią głądzie i stwierdziłam że jak już posprzątałam i pomyłam to go wyczyszczę iii to mnie nauczyło :P teraz odpalam po czyszczeniu na balkonie, i na początek otwarty, bez filtrów by silnik też się oczyścił :P

Co do porodu nastawiam się pozytywnie, tak czy siak czy cc czy sn i tak jakiś tam strach jest, ale pozytywne myślenie to połowa sukcesu, przejść go musimy i przy jednym jak i drugim mogą być powikłania. KP też chcę, czy mi się uda? czas pokaże.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Witam :D
    Co do CC na które tez muszę mieć opcję, bo nie wiem jak sie będzie moja szyjka zachowywała, to dlaczego nie można karmić od razu? Jeśli dziecko jest rooming-in to tylko kwestia pomocy w przystawieniu do piersi na leżąco.
    Moja znajoma brała po cesarce ketonal forte i nikt nie widział przeciwwskazań do kp.

pytalam o to dzis połoznej- mowila ze od razu mozna brac dziecko o ile jest pokarm.
    wiadomo jak kto chce i woli.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi, jestem jestem. Witam sie z wami, troche pózniej, bo w szpitalu jest przeciez tyle do zrobienia! ;)
    Co do CC w moim szpitalu, dziewczyny leżą płasko 12 godzin. To, czy dziecko zostanie przystawione niestety zależy często od personelu i jego dobrych chęci. Niestety wygodniej jest podać mieszankę, ale myśle, ze jak omówić to wcześniej to mozna liczyć na pomoc - jest wiele bardzo pomocnych położnych, chociaż są tez te mniej zaangażowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:37

Tymi, Ag... lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabellko witam w klubie zgagowcow i cierpiących na bole żołądka po antybiotyku , jak tylko obniże zaglowek ma mnie spalić aż do wymiotów i to cokolwiek zjem :/ RENNIE nie pomaga :( a kwas mnie zalewa :/

isabelle lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Isabellko witam w klubie zgagowcow i cierpiących na bole żołądka po antybiotyku , jak tylko obniże zaglowek ma mnie spalić aż do wymiotów i to cokolwiek zjem :/ RENNIE nie pomaga :( a kwas mnie zalewa :/

Będziemy spać na siedząco, moze to cos da. Tymi, możesz chodzić?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moge Kochana ale nawet pionizacja ciała mi nie pomaga na to cholerstwo ! Nigdy wczesniej nie miałam czegoś takiego masakra nawet jak sie wody napije to mam zgagę :(

l22nhdge0qqepa6e.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We mnie nie ma już strachu i specyficznego zmieszania pierworódki. Wiem co ważne i czego będę potrzebowała. Zamierzam śmiało mówić czego oczekuję i prosić o pomoc.
    Za pierwszym razem gdy jeszcze w szpitalu młoda na początku zasypiała przy piersi i mało ssała zapytałam o to położną, a ona na to, nie patrząc na mnie, że jeśli dziecko nie będzie przybierać, to zaczną dokarmiać. Odpowiedziałam: chcę karmić piersią, dajcie nam sznasę!
    Wtedy ona jakby mnie pierwszy raz zobaczyła w tym pokoju, odwróciła się i powiedziała: no zobaczmy co tu się dzieje. Pokazała jak wybudzić skutecznie dziecko i wszystko poszło już ok.
    Prosiłam też o naukę ręcznego odciągania piersi, zciągnęła położną z innego oddziału i ta wszystko pokazała.
    Warto więc otwarcie pytać i prosić o pomoc-do skutku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 13:39

isabelle, Ag..., rastafanka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorow- elektryczne pani chwalila medela ( wiem ze ostatni byla dyskusja na ich temat)
    a reczny avent- ma malo czesci i latwo chodzi rączka.
    I faktycznie zauwazylam mnostwo zastosowan pieluszek tetrowych w kazdej czynnosci " obsługującej niewolaka"

to tak mi się przypomniali tylko.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    We mnie nie ma już strachu i specyficznego zmieszania pierworódki. Wiem co ważne i czego będę potrzebowała. Zamierzam śmiało mówić czego oczekuję i prosić o pomoc.
    Za pierwszym razem gdy jeszcze w szpitalu młoda na początku zasypiała przy piersi i mało ssała zapytałam o to położną, a ona na to, nie patrząc na mnie, że jeśli dziecko nie będzie przybierać, to zaczną dokarmiać. Odpowiedziałam: chcę karmić piersią, dajcie nam sznasę!
    Wtedy ona jakby mnie pierwszy raz zobaczyła w tym pokoju, odwróciła się i powiedziała: no zobaczmy co tu się dzieje. Pokazała jak wybudzić skutecznie dziecko i wszystko poszło już ok.
    Prosiłam też o naukę ręcznego odciągania piersi, zciągnęła położną z innego oddziału i ta wszystko pokazała.
    Warto więc otwarcie pytać i prosić o pomoc-do skutku!

Całkowicie sie pod twoimi słowami podpisuje, zielarka. Rozmawiam tu na oddziale z dziewczynami, narzekają, skarżą sie, ale jak zadaje im pytanie "ale to prosiłaś i ci odmówiono?" slysze, ze nie prosiła, położna wzięła i nakarmila dziecko mm, a one na to nie zareagowały. Niektórym taki stan zupełnie odpowiada, ale jesli ktoś ma swoje zdanie w tej kwestii to jak wszędzie - koniec języka za przewodnika, trzeba chodzi, pytać, upominać sie o swoje prawa. W państwowych szpitalach często jest tyle rożnych spraw dziejachch sie równocześnie, ze położnym jest wygodniej zrobić swoją prace w najkrótszym czasie, bo jest ich mało a roboty dużo. Same z siebie raczej nie przyjdą i nie zapytają, czy może mama chciałaby sie nauczyć karmić albo jakie ma potrzeby.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle w rudzie rozmawialam dosc dlugo z polozną oddzialową. Mowila ze jest ich coraz mniej, maja coraz wiecej na glowie a pieniądze... no az mnie zatkało.
    1600 na rękę dla kobiety po 6 latach studiów, ktora opiekuje sie naszymi dziecmi i od ktoreej wymagamy nie wiadomo co i liczymy na jej empatie i zaangazowanie i traktowanie naszego dziecka wyjątkowo ( no bo takie jest wlasnie nasze dziecko- i 30 innych mam na oddziale mysli tak samo).
    Odlicz z 1000 na mieszkanie jak wynajmujesz i juz nie masz za co zyc, nie daj boze L4.
    Masakra- ja sie nie dziwie ze niektore maja podejscie jakie mają, nie mowiac juz o tym ze nie ma nowej kadry bo nikt za takie pieniadze nie chce pracowac.

Jest to o tyle trudne ze jak na oddziale jakimkolwiek w szpitalu chodzi o nas samych tutaj myslimy o dziecku.

powiedzialam jej tylko ze widocznie podejscie jakie macie tutaj wynika z tego ze bardzo lubicie swoją prace- bo finansowej motywacji nie ma zadnej.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam drążyć temat butelek do karmienia. Próbuje sie przygotować jakoś na możliwe wcześniactwo mojej córki. Kupię laktator elektryczny Medeli, ale chcę także zaopatrzyć sie w butelki, jakby okazało sie, ze są problemy z przystawieniem do piersi i ssaniem. Ze wstępnych przeglądów zainteresowały mnie mnie: medela ze smoczkiem Calma i butelki dr Browna ze smoczkiem dla wcześniaków. Podobno obie uczą ssac, a jednocześnie do złudzenia imitują karmienie piersią tak, by maluszek mógł być z powodzeniem przystawiony rownież do cyca i nie zniechęcił się. Czy któraś z was miała do czynienia z tymi butelkami, albo sama zastanawia sie nad zakupem?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle mimo ze mam zagrozenie ze Kostek bedzie wczesniakiem nie zgłębialam tematu butelek poki co. ale jak uslyszysz opinie i wybierzesz cos daj znać co ostatecznie.
    Ja narazie nie kupuje takiej ale w razie W bede miec juz specyzowana jaką wziac:)

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:37

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupowałyście może wagę dla niemowląt? Macie jakieś sprawdzone modele?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle Paula kupowala- ja nie kupuje. Polozna mowila ze wystarczy co kilka dni zwazyc, codzienne wazenie moze nakręcac. A taką ma polozna srodowiskowa lub jest w dowolnej przychodni

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i mnie trafiła się zgaga potwór...mleko pomaga ale dorywczo i tymczasowo:/ Noce są koszmarne z tym pieczeniem:/ Mnie lekarz polecił preparta Gaviscon czy jakoś tak, jeszcze nie próbowałam, ale jak tak dalej będzie to się chyba skuszę...próbowała go któraś?

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ