*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gabrysia, to masakra jakaś, skąd się coś takiego bierze?
super ze sytuacja opanowana.
słuchajcie, mojego M. poproszono o bycie ojcem chrzestnym, bardzo bliska rodzina, impreza blisko. wszystko pięknie, tylko termin słaby - 26.12. mam co prawda termin na ~13 stycznia, ale kto to może wiedzieć jak będzie.
pomijajac juz kwestię dodatkowych wydatkow, a to okres w ktorym bedziemy "zarżnięci" finansowo bo sami bedziemy na finiszu z wyprawka i chcemy tez skorzystac z banku komorek macierzystych. zgodziłybyście się na to?
-
bluegirl89 wrote:No to i mnie trafiła się zgaga potwór...mleko pomaga ale dorywczo i tymczasowo:/ Noce są koszmarne z tym pieczeniem:/ Mnie lekarz polecił preparta Gaviscon czy jakoś tak, jeszcze nie próbowałam, ale jak tak dalej będzie to się chyba skuszę...próbowała go któraś?
Gaviscon polecała mi położna, nie stosowałam, bo nie ma zgagi, ale pewnie warto spróbować -
Viv78- faktycznie ktos nie trafił z prośbą
Podobno dziecku się nie odmawia, tymbardziej w byciu chrzestnym nie chodzi o to zeby wydac nie wiadomo ile na prezent.
Wiec mysle ze jesli sie zdecydujecie to po 1) moze mąż isc sam na chrzciny jesli ty nie dasz rady ( nawet jesli by mial isc tylko do kosciola pomijajac impreze), po 2) nie przejmujcie sie kosztami prezentu- nie po to są chrzciny, wystarczy pamiatka chrztu.
a nawet jesli odmowicie bo np nie wiadomo czy nie bedziecie wedu na porodowce ( co jest prawdopodobne) to tez powinni zrozumiec.
Ja mialam byc tydzien temu swiadkiem na slubie- odmowilam od razu bo wiedzialam ze nie dam rady przyjsc ani slub nie mowiac juz o przyjeciu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 17:36
-
Becia, nie byl szczepiony, ale nie znalezli bakterii przeciw ktorym sa szczepionki (pneumokoki, meningokoki, hib). Viv ciezko powiedziec z czego u niego sie to wzielo, jak przyjechalismy do szpitala wygladalo na infekcje wirusowa. Dopiero badania krwi pokazaly co sie dzieje. Lekarze stawiaja na droge pokarmowa lub infekcje ukladu moczowego - mogla nie dawac objawow jakis czas a w koncu sie zainfekowal caly organizm. Ale tego sie juz raczej nie dowiem.
-
nick nieaktualny
-
dzięki Ag..., no w sumie to niebawem sami bedziemy szukac "chetnych", wiec pewnie w to wejdziemy, ale strasznie mi sie nie chce, no i wkurza mnie ich pomysl sam w sobie, bo czekali z tymi chrzcinami kilka lat i nagle sobie termin wybrali cudny.
poza tym tesciowa dolewa oliwy "no wiecie, ja bym nie odmowila", wiec wyobrazasz sobie jak to mnie ustawia do sprawy...
a, no i sa takie glupie przesady - tyle ze one moze dotycza bardziej matek chrzestnych. oczywiscie w nosie mam takie gadanie, no ale jakby to powiedziec "niesmak pozostaje". -
Ag... wrote:Dziewczyny apropo kosmetykow z rosmana- baby dream.
Uzawajcie na kremy do pupy bo mają w skladzie cynk! a zwracala uwagae nam połozna ze kremy koniecnzie bez cynku bo on strasznie wysusza!
nam polecila serie Linomag- pisze ze od 1 dni zycia, na tych baby dream nie no i tu nie do konca wiadomo, linomag cenowo podobne do babydream.
a masc na sutki to zeby pisalo ze nie trzeba zmywac przed karmieniem.
PURELAN medela albo maltan.
Linomag Bobo a+e nie ma cynku, ale ma niestety parabeny w składzie. Do codziennej pielęgnacji pod pieluszkę nadawałaby się jeszcze maść linomag. Pewnie spróbuję tego pierwszego, ale nie będę zapychać dupeczki kremem non stop przy każdej zmianie pieluchy.
Babydream na odparzenia kupiłam i posmaruję jak coś się będzie działo. Ma cynk, ale też olejek migdałowy i lanolinę, bez parabenów
Bez cynku jest Babydream extrasensitive (różowy).Ag... lubi tę wiadomość
-
Gabrysia84 wrote:jak przyjechalismy do szpitala wygladalo na infekcje wirusowa. Dopiero badania krwi pokazaly co sie dzieje. Lekarze stawiaja na droge pokarmowa lub infekcje ukladu moczowego - mogla nie dawac objawow jakis czas a w koncu sie zainfekowal caly organizm. Ale tego sie juz raczej nie dowiem.
wczoraj ogladalam Przyjaciółki na ipli, tam córeczka jednej bohaterki miala wlasnie taki przypadek, pomyslalam sobie "jeez, co za kosmos" a teraz widze ze to niestety sie zdarza.
trzymajcie sie cieplo! -
a po co Ci jeszcze takie nerwy,
wrzucam linka, ale lepiej obejrzyj sobie to póóźźniej, tj. na spokojnie,
chociaż to jeden z kilku wątków tego odcinka, ale mnie ruszyło, a co dopiero jakbym była po takich przejsciach
http://www.ipla.tv/Przyjaciolki-odcinek-49/vod-6065345
-
nick nieaktualnyIzabelka - kupiłam tę, bo była w promocji. Z przesyłką dałam 102 zł. Kupiłam, bo chciałam, bo to nie tylko dla niemowlaczka,ale potem do 50 kg.
BabyOno, Waga elektroniczna dla niemowląt i dzieci.
Mnie coś niedobrze jest...i to po jedzeniu. Nie wiem, czy też tak macie?isabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bluegirl89 wrote:No to i mnie trafiła się zgaga potwór...mleko pomaga ale dorywczo i tymczasowo:/ Noce są koszmarne z tym pieczeniem:/ Mnie lekarz polecił preparta Gaviscon czy jakoś tak, jeszcze nie próbowałam, ale jak tak dalej będzie to się chyba skuszę...próbowała go któraś?
Mi polecał moj ginekolog miałam i tabletki i mleczko do picia. Mi bardziej pomaga mleczko, łykne sobie i zgaga przechodzi. Ja placiłam 16,50 za buteleczkę taką jak po syropie 150 ml
Gabrysia Co do sepsy, mój brat ją przechodził leżał prawie 3 tygodnie w szpitalu strasznie to było, lekarz rodzinna przez 3 dni twierdziła że to wirusówka właśnie.. dopiero po kilkugodzinnej obserwacjii na ip wyszła sepsa i został przetransportowany do szpitala wojewódzkiego wszystko na szczęście dobrze się skończyło. Najprawdopodobniej wszystko zaczeło się od układu moczowego.
Zdrowia dla synka i siły dla Ciebie ;>
Wagi nie kupuje.. wydaje mi się że pomiary u położnej wystarczą. -
Przebrnęlismy z małzem przez PLAN PORODU i PYTANIA DO DYSKUSJI RAZEM CZY OSOBNO
Mimo ze oboje wiemy ze razem, warto przegadac i zobaczyc wzajemne obawy, oczekiwania i wątpliwosci. Super sprawa- okazalo sie ze w niektorych punktach mamy nie az tak zgodne przemyslenia.
koniec tematów ciązowych na dziś -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:23
Ag..., lwuska55592, Becia81, ania_29, jonka91, Kawa, szpilka, zielarka, isabelle, renia83, rastafanka, Paula44, Agus89, kejti91, nix, kasiakra, Ewelina88, anadyjka, MonikaDM lubią tę wiadomość