X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysiu, ale miałaś przeżycia..
    dobrze, że juz wszystko ok!
    czy Twój synek był szczepiony?

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia, to masakra jakaś, skąd się coś takiego bierze?
    super ze sytuacja opanowana.

słuchajcie, mojego M. poproszono o bycie ojcem chrzestnym, bardzo bliska rodzina, impreza blisko. wszystko pięknie, tylko termin słaby - 26.12. mam co prawda termin na ~13 stycznia, ale kto to może wiedzieć jak będzie.
    pomijajac juz kwestię dodatkowych wydatkow, a to okres w ktorym bedziemy "zarżnięci" finansowo bo sami bedziemy na finiszu z wyprawka i chcemy tez skorzystac z banku komorek macierzystych. zgodziłybyście się na to?

• marrtka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    No to i mnie trafiła się zgaga potwór...mleko pomaga ale dorywczo i tymczasowo:/ Noce są koszmarne z tym pieczeniem:/ Mnie lekarz polecił preparta Gaviscon czy jakoś tak, jeszcze nie próbowałam, ale jak tak dalej będzie to się chyba skuszę...próbowała go któraś?

Gaviscon polecała mi położna, nie stosowałam, bo nie ma zgagi, ale pewnie warto spróbować :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78- faktycznie ktos nie trafił z prośbą:) Podobno dziecku się nie odmawia, tymbardziej w byciu chrzestnym nie chodzi o to zeby wydac nie wiadomo ile na prezent.
    Wiec mysle ze jesli sie zdecydujecie to po 1) moze mąż isc sam na chrzciny jesli ty nie dasz rady ( nawet jesli by mial isc tylko do kosciola pomijajac impreze), po 2) nie przejmujcie sie kosztami prezentu- nie po to są chrzciny, wystarczy pamiatka chrztu.
    a nawet jesli odmowicie bo np nie wiadomo czy nie bedziecie wedu na porodowce ( co jest prawdopodobne) to tez powinni zrozumiec.

Ja mialam byc tydzien temu swiadkiem na slubie- odmowilam od razu bo wiedzialam ze nie dam rady przyjsc ani slub nie mowiac juz o przyjeciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 17:36

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia, nie byl szczepiony, ale nie znalezli bakterii przeciw ktorym sa szczepionki (pneumokoki, meningokoki, hib). Viv ciezko powiedziec z czego u niego sie to wzielo, jak przyjechalismy do szpitala wygladalo na infekcje wirusowa. Dopiero badania krwi pokazaly co sie dzieje. Lekarze stawiaja na droge pokarmowa lub infekcje ukladu moczowego - mogla nie dawac objawow jakis czas a w koncu sie zainfekowal caly organizm. Ale tego sie juz raczej nie dowiem.

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze, ze z małym już ok!!!
    teraz zadbaj o siebie i odpocznij, wrażeń miałaś nadmiar!!!

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Ag..., no w sumie to niebawem sami bedziemy szukac "chetnych", wiec pewnie w to wejdziemy, ale strasznie mi sie nie chce, no i wkurza mnie ich pomysl sam w sobie, bo czekali z tymi chrzcinami kilka lat i nagle sobie termin wybrali cudny.
    poza tym tesciowa dolewa oliwy "no wiecie, ja bym nie odmowila", wiec wyobrazasz sobie jak to mnie ustawia do sprawy...
    a, no i sa takie glupie przesady - tyle ze one moze dotycza bardziej matek chrzestnych. oczywiscie w nosie mam takie gadanie, no ale jakby to powiedziec "niesmak pozostaje".

• marrtka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny apropo kosmetykow z rosmana- baby dream.
    Uzawajcie na kremy do pupy bo mają w skladzie cynk! a zwracala uwagae nam połozna ze kremy koniecnzie bez cynku bo on strasznie wysusza!

nam polecila serie Linomag- pisze ze od 1 dni zycia, na tych baby dream nie no i tu nie do konca wiadomo, linomag cenowo podobne do babydream.

a masc na sutki to zeby pisalo ze nie trzeba zmywac przed karmieniem.
    PURELAN medela albo maltan.

Linomag Bobo a+e nie ma cynku, ale ma niestety parabeny w składzie. Do codziennej pielęgnacji pod pieluszkę nadawałaby się jeszcze maść linomag. Pewnie spróbuję tego pierwszego, ale nie będę zapychać dupeczki kremem non stop przy każdej zmianie pieluchy.
    Babydream na odparzenia kupiłam i posmaruję jak coś się będzie działo. Ma cynk, ale też olejek migdałowy i lanolinę, bez parabenów :)
    Bez cynku jest Babydream extrasensitive (różowy).

Ag... lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    jak przyjechalismy do szpitala wygladalo na infekcje wirusowa. Dopiero badania krwi pokazaly co sie dzieje. Lekarze stawiaja na droge pokarmowa lub infekcje ukladu moczowego - mogla nie dawac objawow jakis czas a w koncu sie zainfekowal caly organizm. Ale tego sie juz raczej nie dowiem.

wczoraj ogladalam Przyjaciółki na ipli, tam córeczka jednej bohaterki miala wlasnie taki przypadek, pomyslalam sobie "jeez, co za kosmos" a teraz widze ze to niestety sie zdarza.
    trzymajcie sie cieplo!

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv chetnie obejrze, to jakis konkretny odcinek?

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po co Ci jeszcze takie nerwy,
    wrzucam linka, ale lepiej obejrzyj sobie to póóźźniej, tj. na spokojnie,
    chociaż to jeden z kilku wątków tego odcinka, ale mnie ruszyło, a co dopiero jakbym była po takich przejsciach

http://www.ipla.tv/Przyjaciolki-odcinek-49/vod-6065345

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka - kupiłam tę, bo była w promocji. Z przesyłką dałam 102 zł. Kupiłam, bo chciałam, bo to nie tylko dla niemowlaczka,ale potem do 50 kg.

BabyOno, Waga elektroniczna dla niemowląt i dzieci.

Mnie coś niedobrze jest...i to po jedzeniu. Nie wiem, czy też tak macie?

isabelle lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi mdłości wróciły już jakiś czas temu, są i rano i wieczorem, wrócił tez odruch wymiotny przy myciu zębów, nie wiem skąd to to się bierze :/

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jest mi niedobrze, ale z drugiej strony ciągle bym coś jadła! Dziś pierwszy raz w ciąży jadłam chinola, a teraz parówki (niby z szynki, ale to i tak parówa :/) i już myślę, co potem. Dzień syfiastego żarcia..

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka podziwiam, że na tym etapie możesz tak swobodnie jeść. U mnie ucisk żołądka bywa nieznośny i jak się najem, to później kilka godzin umieram ;)
    Gabrysiu zdrówka dla synka!

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...ja też nie wiem, skąd to się bierze... Dzidziole cisną żołądek?

okropnie się czuje. ble...

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    No to i mnie trafiła się zgaga potwór...mleko pomaga ale dorywczo i tymczasowo:/ Noce są koszmarne z tym pieczeniem:/ Mnie lekarz polecił preparta Gaviscon czy jakoś tak, jeszcze nie próbowałam, ale jak tak dalej będzie to się chyba skuszę...próbowała go któraś?

Mi polecał moj ginekolog miałam i tabletki i mleczko do picia. Mi bardziej pomaga mleczko, łykne sobie i zgaga przechodzi. Ja placiłam 16,50 za buteleczkę taką jak po syropie 150 ml

Gabrysia Co do sepsy, mój brat ją przechodził leżał prawie 3 tygodnie w szpitalu strasznie to było, lekarz rodzinna przez 3 dni twierdziła że to wirusówka właśnie.. dopiero po kilkugodzinnej obserwacjii na ip wyszła sepsa i został przetransportowany do szpitala wojewódzkiego wszystko na szczęście dobrze się skończyło. Najprawdopodobniej wszystko zaczeło się od układu moczowego.
    Zdrowia dla synka i siły dla Ciebie ;>
    Wagi nie kupuje.. wydaje mi się że pomiary u położnej wystarczą.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebrnęlismy z małzem przez PLAN PORODU i PYTANIA DO DYSKUSJI RAZEM CZY OSOBNO

Mimo ze oboje wiemy ze razem, warto przegadac i zobaczyc wzajemne obawy, oczekiwania i wątpliwosci. Super sprawa- okazalo sie ze w niektorych punktach mamy nie az tak zgodne przemyslenia.

koniec tematów ciązowych na dziś:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag skąd taki plan porodu i pytania do dyskusji? Chciałabym z mężem, ale boję się, że przy mocniejszym skurczu każę mu wy... wyjść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 19:14

Paula44 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:23

Ag..., lwuska55592, Becia81, ania_29, jonka91, Kawa, szpilka, zielarka, isabelle, renia83, rastafanka, Paula44, Agus89, kejti91, nix, kasiakra, Ewelina88, anadyjka, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ