X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Ag skąd taki plan porodu i pytania do dyskusji? Chciałabym z mężem, ale boję się, że przy mocniejszym skurczu każę mu wy... wyjść :P

właśnie po to to jest, też miałam takie podejście jak ty:)
    dostalismy na SR- ale plan porodu akurat z belly-moje listy bo lepszy niz ten co dostalismy.

Chanlea super- mysmy tez wprowadzili sie jak bl tylko materac i lazienka- ale co swoje to swoe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 19:28

Becia81, Chanela lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:23

Becia81 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:37

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela super! Gratulacje!
    Co do porodu z mężem, chłop naprawde jest bardzo pomocny. Nie pisze juz tu nawet o swoim doświadczeniu ale oglądam polską porodówkę (wiadomo wersje z UK to jednak inna rzeczywistość) była tam raz babka, która rodziła bez mża, nie chciała, w planie porodu miała tez np to, że nie chce by dac jej dziecko odrazu na brzuch, ze ma być już umyte i zawinięte.
    Nie wiem, no miała prawo, ale na tle innych porodów, par które razem rodziły i kobiet które chciały mieć dziecinę od razu na brzuchu, wyglądała jak jakaś patologia, nie nawiązywała z dzieckiem kontaktu, nie tuliła, nie mówiła nic do dzieciny. Nie wiem czy kojarzycie ten odcinek, kobitka była w szpitalu parę dni po wypadku samochodowym miała gips na ręce.
    To był chyba jedyny przypadek, że kobieta nie chciała rodzić z mężem, reszta to porody rodzinne, na żadnym nie było widać by kobieta wyzywała męża, wywalała go, mężczyźni raczej starają się pomagać, podają wod, wspierają, przypominają o oddychaniu, można się na nich oprzeć w sensie dosłownym. Taki był mój mąż przy porodzie.
    Zapytałam go później jak to wszystko odbierał, powiedział, że największy stres miał po samym przybyciu na odział porodowy, usiedliśmy i taka adrenalina waliła mu do głowy, ale potem wraz z czasem porodu, który przecież rozciąga się na przestrzeni godzin, wszystko to sie uspokoiło, a samo rodzenie małej było przez niego odbierane zadaniowo, pomagał mi trzymać głowę, mimowolnie zachęcał do parcia, pamiętam jego skupienie :)

FITop1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:23

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam na olx detektor tętna...do tej pory nie usłyszałam serduszka ani razu, Parę dni temu mając go założonego mała kopała jak szalona, więc serce cholera jej biło, co nie? Ale w słuchawkach tylko głuchy szum....na allegro mogłabym chociaż negatywa wystawić a tu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 20:14

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie i dlatego boje sie na olx kupowac, choc allegro tez czasami zrobilo mnie w konia :-)
    np. raz sprzedawca karty orange zniknal :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Kupiłam na olx detektor tętna...do tej pory nie usłyszałam serduszka ani razu, Parę dni temu mając go założonego mała kopała jak szalona, więc serce cholera jej biło, co nie? Ale w słuchawkach tylko głuchy szum....na allegro mogłabym chociaż negatywa wystawić a tu...
    Zielarko ja nie kupowałam, ale w przychodni połozna środowiskowa sprawdzała mi detektorem tetno i powiem Ci, że moj mały robił co sie dało, żeby tetna sobie nie dać zmierzyć jak już jedno uderzenie serca gdzieś siepojawiło to uciekał w głąb brzucha i tetna nie było, to samo robił jak mi w szpitalu ktg podłaczyli, czułam, że się rusza więc tetno było, ja mam łożysko na przedniej ścianie i to też wytłumia trochę dzwięki jak sprzet jest sredniej jakosci, może dzidzia tej baby co sprzedawala dawało sobie sprawdzac tetno i nie uciekało, bo ulubionym zajeciem mojego jest kopanie w głowicę :)

ale nie dziwie sie że się wkurzyłaś, bo może babka to oszustka

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetno teraz to maz uchem mierzy:) detektor leży w szafie od wrzesnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 20:24

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    moj to prawie od poczatku, ja mam teorie, że to jednak moje naczynia krwionośne dopływajace do łozyska, no ale nie chce mu psuc zabawy

ania_29 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie! Normalnie puls lapie, ok 140/min. Jakoś od ost tyg slychac, na parentingu pisało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 20:29

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    nie! Normalnie puls lapie, ok 140/min.
    moj nie mierzy tylko twierdzi że słychac jak na usg, zreszta teraz w tak wysokiej ciąży to ok, ale 10/12 tygodni temu to moim zdaniem moj nie mogl tego uslyszec

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano, to wiadomo:) ale po co chlopowi przykrość robic:)

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poczatku mu tak delikatnie mowilam, że to moze moje tetno, no ale stwierdzil, że jak na usg to co go bede zniechecac :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w szpitalu mamy i KTG i tętno mierzone detektorem, KTG. Zawsze ładnie łapie (a mam łożysko na przedniej ścianie), a jak detektorem sprawdzają to nawet u dziewczyn w 37 tc są probkemy żeby wyłapać, strasznie to stresujące, zwłaszcza jak akurat maluch sobie śpi,

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

Ag, ten twój maz po ciazy to moze spokojnie obronić doktorat z położnictwa ;)

szpilka, Ag..., Becia81 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    My w szpitalu mamy i KTG i tętno mierzone detektorem, KTG. Zawsze ładnie łapie (a mam łożysko na przedniej ścianie), a jak detektorem sprawdzają to nawet u dziewczyn w 37 tc są probkemy żeby wyłapać, strasznie to stresujące, zwłaszcza jak akurat maluch sobie śpi,
    no ja bylam w spzitalu gdzie ktg byly z czasow zanim zamknieto porodowke jakies 7 lat temu i nie wiadomo ile lat wczesniej byly w uzytku :)a moj na szczescie sie zawsze rucha jak mu ktos chce cos do brzucha przyłożyc i kopie w te glowice az brzuch podskakuje, ciekawe czy bedzie taki cwany jak bedzie miec mniej miejsca :)

no ale przy jakims zagrozeniu nie dziwie sie, że dziewczyny sie stresuja

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz zaprosil mnie na ktg po 37 tc, nie za pozno. Moge urodzic przeciez wczesniej

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Moj lekarz zaprosil mnie na ktg po 37 tc, nie za pozno. Moge urodzic przeciez wczesniej

KTG nie jest konieczne wcześniej, jak pójdziesz po 37 tc czy gdybys poczuła jakieś skurcze to na wykresie wyjdą. Jesli będziesz czuła skurcze wcześniej, to przeciez w szpitalu zaraz po przyjęciu podłączą cie do KTG. U nas częste KTG konieczne, bo tu na patologii prawie każda zagrożona przedwczesnym porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 20:58

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    KTG nie jest konieczne wcześniej, jak pójdziesz po 37 tc czy gdybys poczuła jakieś skurcze to na wykresie wyjdą. Jesli będziesz czuła skurcze wcześniej, to przeciez w szpitalu zaraz po przyjęciu podłączą cie do KTG. U nas częste KTG konieczne, bo tu na patologii prawie każda zagrożona przedwczesnym porodem.
    Wydawalo mi sie ze jakos pozno to ktg, bo mam wrazenie ze okolo tego tyg rodze, ale malo wazne, na porodowce bede pod opieka to mi wszystko powiedza :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ