*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczko, widziałam, widziałam i bardzo się cieszę, chociaż rano mieliśmy mały alarm, bo na KTG tętno małej spadało. Na szczęście okazało sie, ze to chyba błąd zapisu, bo na szybko zrobiono mi usg i przepływy oraz serduszko ok. Uff, ale stres jest niesamowity
-
O jej no to fakt, też bym się wystraszyła, ale mała dzielna jest
a oni coś robią na te bezwodzie? Jakieś rokowania przedstawiają w sensie np. Że jest spora szansa donoszenia np. Do 35 tygodnia?
Moja mama właśnie kupiła płyn do prania Bobini i jestem mile zaskoczona, bo ma bardzo dużo opini pozytywnych... No to pierzemy...mama pierzeAg... lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:O jej no to fakt, też bym się wystraszyła, ale mała dzielna jest
a oni coś robią na te bezwodzie? Jakieś rokowania przedstawiają w sensie np. Że jest spora szansa donoszenia np. Do 35 tygodnia?
Jesli nie bedzie infekcji, wody bedą czyste i nie pojawią sie skurcze - jest szansa wytrzymać jeszcze do bezpiecznego terminu. Przez ten czas cały czas będę dostawać antybiotyki, w cyklach tygodniowych. Na samo bezwodzie nie ma żadnego lekarstwa, bo wody cały czas sie produkują i cały czas uciekają. Ich uzupełnianie nie ma sensu, poza tym słyszałam, ze to nie jest wcale bezpieczne. -
nie przechodził
wczoraj myslalam ze tylko przeziebienie tzn ogolne uczenie rozbicia sennosc stan podgoraczkowy a dzis o 12 go postanowilam obudzic, zeby temperature zmierzyl a patrze a na klacie masa krostek wypelnionych plynem
ja mialam w dziecinstwie 3 razy zdiagnozowana ospe w krotki odstepie czasu i mam nadzieje, ze co najmniej jeden raz to jednak byla ospa
tylko tego nam teraz do szczescia brakowalo
-
Szpilka odziej sie w skafander jak Ci co koło Eboli działają
faktycznie obyś raz tą ospe przeszla jednak.
A jak mialas ospe to mozesz teraz złapac polpasiec np?? nie wiem jak to wygląda z zakaźnością ale w razie prawdopodobienstwa moze niech sie jedno z was ewakuuje.
Isabelle- trzymajcie sie tam jeszcze dłuuugo:)
Gwiazdeczka- ciebie nie boli wrzucanie takich słodkosci?
ja pomalu nie wytrzymuje i mysle ze podkradne niedługo kawaleczek kinder czekoladki:)no chyba ze mąz je zje to sama sobie nie kupie.a mam pol barku ze szpitala:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 12:59
-
najbardziej sie zaraza zanim sa objawy, czyli te kilka poprzednich dni byly najgorsze podobno polpasiec nie jest niebezpieczny dla dziecka jutro bede sie z ginem konsultowac a z ewakuacja na jakies 2-3 tygodnie to tez nie bardzo, bo ja w domu w ciazy nie moge zostac sama bo palenie w centralnym juz nie na moje sily i wielki brzuch, a z kolei jak sie wyprowadze, to nikt go nie dopilnuje a przeziebiona ospa to koszmar u doroslego, zobaczymy co powie dzis jeden lekarz a jutro moj gin telefonicznie
-
szpilka wrote:najbardziej sie zaraza zanim sa objawy, czyli te kilka poprzednich dni byly najgorsze podobno polpasiec nie jest niebezpieczny dla dziecka jutro bede sie z ginem konsultowac a z ewakuacja na jakies 2-3 tygodnie to tez nie bardzo, bo ja w domu w ciazy nie moge zostac sama bo palenie w centralnym juz nie na moje sily i wielki brzuch, a z kolei jak sie wyprowadze, to nikt go nie dopilnuje a przeziebiona ospa to koszmar u doroslego, zobaczymy co powie dzis jeden lekarz a jutro moj gin telefonicznie
Trzymamy kciuki zeby było dobrze:)szpilka lubi tę wiadomość
-
Cześć mamusie!
wstałam o 8 i myślę sobie, poleżę jeszcze chwilkę.. I poleżalam, do 11!
Gwiazdeczka na Lovelę jest promocja w Rossmanie, chyba płyn do plukania 2l za 19,99zl. Do prania też kupię Bobini, bo ma dobre opinie. On jest i do białego i do koloru? Czy oddzielnie, jak Lovela.
Macie do prania wszystko z jednej serii?
Szpilka dużo zdrowia dla Was.
Ag bądź silna, niech Cię kinder czekoladka nie pokona! może serniczek?petitki?
szpilka lubi tę wiadomość
-
Marrtka- petitki 3 mieszam z bieluchem zawsze:) wiec na dzis zaliczone.
A dzis na podwieczorek w planie lody lub bezcukrowy budyn, zobaczymy:)
wiem, wiem mysle ze nic by sie nie stalo ale to 1 krok do uleglosci w złą strone:)
ja mam ubranka juz wyprane w Loveli i wyprasowane- nie zamierzam powtarzac 2 raz tego. -
nie ma innej opcji
zobaczymy co jutro gin powie, poki co jedno z nas ewakuuje sie na kanape na wszelki wypadek i chyba bede to ja bo zajmuje mniej miejsca, przede wszystkim musze sie uspokoic, bo tym robie wiecej szkody synkowi niz potencjalna ospa ktorej nie musze zlapac, w koncu ile razy kobietom w ciazy starsze dzieci przyniosly ospe do domu, musze sie opanowac, no ale niestety Chanela zostajesz moim wyslannikiem na SR dopoki nie bedzie pewne, ze innych kobiet nie zaraze
Chanela lubi tę wiadomość
-
a najlepsze jest to ze teraz co chwile cos mnie swedzi, a doskonale wiem ze okres inkubacji ospy wynosi ok 2 tygodnie więc skoro mezus zaraza od kilku dni to dopiero za ok 1,5 tyg wystapia objawy
najgorsze ze teraz ten dlugi weekend, bo chce zrobic sobie przeciwciala i cholera wie ile bede czekac na wynik -
Czesc ja dopiero doszlam do siebie po zarwanej nocy z Adamkiem i nie tylko.
Wczoraj maz kupil proszek lovela mielismy w planach dzidziusia z biedr. Ale nie bylo, dzisiaj oczekuje na dostawe ubranek od kuzynki juz nie moge sie doczekac kiedy ich dokne sobie:-), sa to pierwsze ubranka dla naszej Ady
Znalazlam tez sklep patryczek maja ekstra ceny polspiochow i body. Jednak zanim cos kupie musze zrobic segregacje spadkowych ubranek.
Brodawek smarowac sobie nie moge alemam bardzo wyschniete skorki wokol paznokci posmarowalam kremem purlean z medeli
i co boooooski, a zaczelo sie wczoraj od spierzchnietych ust tez pomoglo
Kupilam tez termometr do czola, pokarmow i wody, jednak zaluje podobno u kuzynki temperatura w uchu zawsze jest jednakowa jak mierzy swojej coreczce no trudno.
Zaczyne prac, tesciowa w tyg. poprasujekocham ciaze ale dalej sie boje o kazdy tydzien.
Rastafanka super focia.
Mialam polpasca kiedys, najpierw male,krostki na ramieniu jakby z woda w poczarkowej fazie swedza pozniej szczypia imcholernie bola kluja promieniejac daleko. NIE moglam uwierzyc ze taka pierdolka tak potrafila dac mi w kosc.Paula44, marrtka, rastafanka lubią tę wiadomość