X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropo kosmetykow z rosmana- baby dream.
    Uzawajcie na kremy do pupy bo mają w skladzie cynk! a zwracala uwagae nam połozna ze kremy koniecnzie bez cynku bo on strasznie wysusza!

nam polecila serie Linomag- pisze ze od 1 dni zycia, na tych baby dream nie no i tu nie do konca wiadomo, linomag cenowo podobne do babydream.

a masc na sutki to zeby pisalo ze nie trzeba zmywac przed karmieniem.
    PURELAN medela albo maltan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 15:14

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja rozmiarami ale bardziej patrze na wielkosc niz na to co na metce:)
    no i wiadomo bodziaki, spiochy osobno.

btw małz na zakupach- zamiast sie uwijac bo czekam na kolacj to dostaje zdjecia ubranek: a moze takie, a siakie? nawet mi pajaca wysłal za 82 zl sztuka. Zadzwonilam i powiedzialam mu ze sam jest pajac i ma wylazic z tego działu:D
    i to w tesco takie ceny- powariowali!

Ag - masz kochanego tego męża - inni się nie interesują, ani domem, ani rzeczami dla dzidzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 14:47

Ag... lubi tę wiadomość

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anadyjka wrote:
    Ag - masz kochanego tego męża
    każda z nas ma:)
    a ja pewnie jakbym mogla sama robic wiele rzeczy to tez by tyle nie robil.
    Mysle ze jesli ( odpukac oczywiscie i wypluc po stokroć) którąś z was dopadła taka ciaza jaką mam ja to kazdy stanąłby na wysokosci zadania:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 15:13

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna paczka od siostry - przewijak turystyczny, termometr do kąpieli, malutka kołderka z poduszką, 2 pieluszki flanelowe, kocyk... :D Trzeba będzie odfajkować z listy ;)

Ag.. co Ci mówiła na temat kąpieli? Czym noworodka myć? :)

Ej, po co Wam specjalna waga? Jest sens kupować takie gadżety? Przecież położna przyjdzie i zważy, u pediatry też sprawdzą jak maluch przybiera...

Agus89, Tymi, Gwiazdeczka27, Chanela, Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    (...)ciekawa jestem czy będziemy miec jakies wigilijne dziecko ;))) i sylwestrowe :d z pewnością któraś z nas bedzie miec ten zaszczyt :d

zgłaszam się chętna do urodzenia w tym okresie :) To by była najpiękniejsza gwiazdka z nieba :)

2mn4vbb.jpg

Tymi, renia83 lubią tę wiadomość

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)
    My dzisiaj leniuchujemy troszeczkę. :)
    Mąż wybył do lasu na strzelankę. :P
    Teraz pijemy sobie z Alą mleko i szykujemy obiad.
    Później zabieram się za szycie oraz pieczenie ciast. :D

Fotka z dzisiaj:
    ws1dnc.jpg
    Rośniemy w zastraszającym tempie. :D

ania_29, jonka91, anadyjka, bluegirl89, Ag..., rastafanka, zielarka, Tymi, Gwiazdeczka27, Becia81, Paula44, Chanela, Kawa, MonikaDM lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troszke żelu/płynu dla dzieci do wody i tyle- niekoniecznie emolienty, chyba ze ma problemy ze skórą.
    no a pozniej wiadomo juz na reczniku jak malego owiniemY ( ponoc wazne zeby mial glowke zawiniętą)- samym gazikiem w przegotowanej wodzie i umyc buzie, oczka, nosek delikatnie. mowila zeby nie uzywac patyczkow do uszu tylko delikatnie chusteczką wytrzec, pepek ewentualnie patyczkiem ( to jedyna dziurka w ktorej mozna grzebac), krem na dupe i w pieluche;)

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Poziom na czczo nie powinien przekraczać 90 a po godzinie PO posiłku 120
    Przed badaniem myjemy ręce, mają być wysuszone.
    Bada się go na czczo, po śniadaniu po 1h, po obiedzie po 1h, po kolacji po 1h.

Za słodką mame uważa się kobietkę u której jeden z wyników jest ponad normę, po obciążeniu glukozą 75g. Jak coś to pytaj cukrzycowe mamy odpowiemy :-)

Gwiazdeczka, wielkie dzięki:) U mnie to jest tak, że na wizycie jak lekarz zobaczył wyniki, to od razu powiedział, ze mam miec glukometr, ze dieta itd. A po chwili: "ale chwile, chwile, niech pani poczeka, bo tam sie zmieniły normy..." No i spojrzał na nowe normy i mówi, że wg nowych norm wszystko jest ok. Tylko teraz trzeba by się zastanowić, w czych rękach powinno być nasze zdrowie - unii europejskiej?? czy naszych. Zdecydowałam, że bede sie trzymac starych norm, bo nie wierzę w to, że komuś z urzędasów zależy na moim zdrowiu. No i kto mi odpowie - jestem czy nie jestem słodka??:))

isabelle lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka a jakie masz te wyniki?
    a tak jak mowisz normy normami a diete moze nie musisz miec az tak restrykyjna. Prawda jest taka ze ona tylko wam obojgu na zdrowie wyjdzie:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    każda z nas ma:)

niestety nie .... :( masz wielkie szczęście <3 <3 <3

oz14qxb.png

https://www.maluchy.pl/ci-69369.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 15:16

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anadyjka tak jak dopisalam jeszcze w poscie- wydaje mi sie ze w sytuacji kryzysowej jaka jest u nas kazdy by dał radę. W kocu to tez ich dzieci:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    troszke żelu/płynu dla dzieci do wody i tyle- niekoniecznie emolienty, chyba ze ma problemy ze skórą.
    no a pozniej wiadomo juz na reczniku jak malego owiniemY ( ponoc wazne zeby mial glowke zawiniętą)- samym gazikiem w przegotowanej wodzie i umyc buzie, oczka, nosek delikatnie. mowila zeby nie uzywac patyczkow do uszu tylko delikatnie chusteczką wytrzec, pepek ewentualnie patyczkiem ( to jedyna dziurka w ktorej mozna grzebac), krem na dupe i w pieluche;)
    No właśnie byłam ciekawa na temat środków do kąpieli, czy również będzie zachwalać emolienty na początek. ;) A reszta widzę standardowo, z taką tylko różnicą, że u mnie pokazywały, żeby najpierw umyć buzię, brzuszek i te sprawy, po tym wszystkim bach do wody troszkę dzieciątko opłukać... :) Wydaje mi się to logiczne, bo później samą wodą by się zmywało ten środek do kąpieli a on ma w końcu ciut skórkę natłuścić :)
    Do osuszania pępka polecały gaziki pakowane w małych paczuszkach :)

201501145565.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka, a jaki miałaś wynik? U mnie po 2 godzinach bylo 159 (norma do 140), gienek kazał iść do rodzinnego po skierowanie do diabetologa, a rodzinny mnie wyśmiał i powiedział, że nie da mi skierowania bo to jest wynik w normie. Więc załatwiłam sobie glukometr i mierzyłam i tylko raz wyszedł mi wynik ponad normę mimo,że diety żadnej nie stosuję :)

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mowila o octenisepcie no i wiadomo gazikiem.
    Ale faktycznie ma sens to co mowisz:) ze najpierw wodą a pozniej do wody.
    Podobno warto do dziecka mowic idziemy się kąpac- one po tygodniu załapie ze nie ma czego sie bac i bedzie wiedzialo ze bedzie fajnie:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Izabelka, a jaki miałaś wynik? U mnie po 2 godzinach bylo 159 (norma do 140), gienek kazał iść do rodzinnego po skierowanie do diabetologa, a rodzinny mnie wyśmiał i powiedział, że nie da mi skierowania bo to jest wynik w normie. Więc załatwiłam sobie glukometr i mierzyłam i tylko raz wyszedł mi wynik ponad normę mimo,że diety żadnej nie stosuję :)

to jakis dziwny rodzinny- moze o cukrzycy ciązowej malo wiedzial.
    A po godzinie mierzylas tym glukomerem? bo to zasadnicza roznica w cukrzycy normalnej a ciazowej.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwny niestety :/ Tak, mierzyłam po godzinie i zawsze było ok, tylko ten raz miałam 137

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    No dziwny niestety :/ Tak, mierzyłam po godzinie i zawsze było ok, tylko ten raz miałam 137
    to nic tylko sie cieszyc;) ja tez mam juz w normie ale diete stosuje. Nawet nie sprawdzam jak bedzie bez bo to chodzi tez o to ze np maka pszenna powoduje nagle wysokie skoki cukru( mimo ze szybko poziom spada) i tego trzeba unikac.

rastafanka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ma racje poki nie ma zagrozenia czesto same ich przyzwyczailysmy, ze bardzo duzo ogarniamy same i poki sie jeszcze jakos toczymy to nawet jak mamy gorszy dzien oni wiedza ze nie musza bo my to w koncu zrobimy na zasadzie kto dluzej wytrzyma, ale jak juz pojawia sie konkretne zagrozenie to naprawde sa w stanie sie ogarnac

Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Troche mnie nie bylo. 1 listopada wyladowalam z synkiem w szpitalu. Okazalo sie, ze maly przeszedl sepse. Masakra jakas byla. Tydzien tam lezelismy. Nie moglam patrzec jak co chwilke go kuja. Na szczescie juz jest dobrze. Za to dzis mnie dopadly skurcze. Pojechalam na ip, ale szyjka ok wiec warunkowo puscili mnie do domu. Mam lezec i jak nie przejdzie to przyjechac. Teraz weekend wiec spoko, ale nie wiem jak bede lezec potem jak maz pojdzie do roboty. Jakos strasznie mi sie duzo zwalilo ostatnio na glowe:(

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia współczuję :(

FITop1.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ