*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja od rana leżę i nic a nic nie robię, wybralam tylko literki nad łóżeczko, teraz zapuszcze jaki serial...małż pojechal za mnie do diabetologa:) a potem Ikea, tesco i odbierze mi płaszczyk ze sklepu. Na szczęście skonczyli juz wiercić u sąsiada dzisiaj bo łeb mi rozwalało.
-
nick nieaktualny
-
Gwiazdeczka27 wrote:A ja sobie tak leże od 23 tygodnia... Też marzy mi się wyjście, pizza, lody ...
Ale cały czas powtarzam sobie,że dam radę dla synka !
tez od 23 tyg:) damy rade.
Gwiazdeczka robilass ta hemoglobine glikowaną? ja odebralam dzis wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:17
-
nick nieaktualny
Hejka. Wróciłam.
3 dziury. Okazało się, że byłam u dentysty w ....2011 roku! Szok. To i tak stan uzębienia jest ok. Duza dziura byla w osemce na gorze. Ja mi zrobiła. Male dziurki sa na dole dwie i kamień. Kamień mi usunęła. Tamte dwie mogą poczekać, bo nie bolą. Mały chyba się bal tych dźwięków, bo jak borowala, to podskakiwal strasznie.
Po drodze Pepco. .. kombinezon cieplutki z autkiem 62
Ciesze sie, że nic z tymi zębami tragicznego nie jest a 8 zaleczona.
Taka dziwna ta pogoda dzisiaj. . . Senna bardzo.
Czekam na poniedziałek i na wizytę u dr Włoch.
Spakowane torby? Wow. Ja mam dalej problem z majtami. Rozmiar teraz M/L ..to jakie brałaście?? ?Dacie linka? Koszule mam 3. Rozpinane. Skarpety też. Podkłady sa. Jeszcze papcie. ...
-
szpilka wrote:Wychodne dla przyjemnosci a nie do lekarza czy na zakupy lub porownywanie cen dzidziusiowych rzeczy tez mi sie marzy, Gwiazdeczko a moze gdzies robia pizze pelnoziarnista lub o nizszym indeksie ig
pewnie, ze robiąnp we wlasnym piekarniku:)
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Ag będę chciała zrobić, a ile to badanie kosztuje?
Ja kombinowałam w ten sposób, że jutro jadę na morfologie ogólną i oddać siuśki i chciałam poprosić dodatkowo o badanie cukru na czczo, po czym glukometrem bym zrobiła pomiar aby zobaczyć czy przypadkiem glukometr mi nie zawyża wyników...
A to badanie o którym mówisz np. Wyklucza cukrzyce?
Ja cały czas wszystko mam super tylko z rana na czco 92, 95 a jak zrobie kolejny pomiar po paru sekundach mam np. 80
Wczoraj na noc zjadłam zwykła bułkę z serem żółtym i rano 90 ...
Zwariować można.
A pizze to ja chce taką tłustą na grubym cieście i zagryźć ją nutellą, dobra więcej nie gadam bo głodna się robieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:32
-
Paula44 wrote:
Spakowane torby? Wow. Ja mam dalej problem z majtami. Rozmiar teraz M/L ..to jakie brałaście?? ?Dacie linka? Koszule mam 3. Rozpinane. Skarpety też. Podkłady sa. Jeszcze papcie. ...
mi kupil mąż XXL bo myslal ze tylko takie są
ja kupilam S/M- normalny rozmiar moj to S/36.
wez takie zeby cie nie obciskały. moze lepiej L skoro masz zwykle M/L -
Nie wiem ile kosztuje bo robilam jeszcze toxo, morfologie, siuski i przeciwciala i placilam zbiorczo. Ale chyba nie duzo.
Nie wiem co powie o wyniku bo mąz wlasnie jest na mojej wizycie. Norma tam to 4-6, a ja mam 4,5 wiec chyba dobrze.
co masz na mysli mowiac zwykla bulkę? pszenna?
ja bulek nie jem bo mnie na bulki i w szpitalu i diab uczulala ze to rozne mieszanki i cukier po nich skacze, nawet po ciemnych. Za to mam nowy chlebus orkiszowy i poki co jest milion razy lepszy w smaku niz ten DietIG:) a cukier po nim tez luzik;)
a jesli glukometr zawyza to tez nie jest zle- gorzej jakby zanizal bo ja taki mialam na początku.
wez nutelki na paznokiec- zobaczysz ze bedzie ci za słodko:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:34
-
Zwykłą białą bułe, czytałam, że niektórym kobietkom ta metoda pomagała. No i jak wyniki wyszły dobre u ciebie to znaczy,że tej cukrzycy nie masz czy pomogła dieta i do końca na diecie czy można pozwalać sobie na troche więcej? Po co to badanie się robi?
Daj znać co tam powie na ten wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:39
-
Ja kupiłam dwie koszule:
taka
i taka granatowa
Matka po porodzie też chce wyglądać
a sam poród w jakiejś starej koszulce, do wyrzucenia.
Naga to ja się czuję bez makijażu i umytych włosów rano. w szpitalu będzie mi pewnie wszystko jedno.
Moja macica się uspokoiła, ale za to łeb mi pękanie wytrzymam chyba.
Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość
-
Powiem powiem;) mysle ze dieta tak czy inaczej bo jednak po niektorych produktach cukier skacze. Nie mam pojecia co powie, sama jestem ciekawa.
a jaki mialas z ciekawosci cukier po tej bulce pszennej?
Marrtka mam tą samą - ta 2.
W tej pierwszej czulam sie idiotycznie przez ta kokardke i te bufki na ramionach-nie moj styl:) ale jest ladna.
http://www.hm.com/pl/product/06948?article=06948-D kupilam jeszcze takie 2. Polecam- jakosc super:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 16:52
-
nick nieaktualny
-
No właśnie nie sprawdziłam, zjadłam o 23 a rano cukier lepszy niż po jednej kanapce z wasą i plastrem wędliny, którą jadłam na posiłek nocny poprzedniego razu. Dzisiaj powtórze tylko zjem o 24.00
Podobno właśnie cukier skacze jak nie zje się posiłku nocnego, czasami wręcz sam nocny nie wystarcza , pojawia się jakiś tam efekt brzasku i trzeba dodatkowo przegryźć coś np. O 03.00 lub 04.00 nad ranem... -
Gwiazdeczka27 wrote:No właśnie nie sprawdziłam, zjadłam o 23 a rano cukier lepszy niż po jednej kanapce z wasą i plastrem wędliny, którą jadłam na posiłek nocny poprzedniego razu. Dzisiaj powtórze tylko zjem o 24.00
Podobno właśnie cukier skacze jak nie zje się posiłku nocnego, czasami wręcz sam nocny nie wystarcza , pojawia się jakiś tam efekt brzasku i trzeba dodatkowo przegryźć coś np. O 03.00 lub 04.00 nad ranem...
nie znam sie bo ie mam tego problemu. to w drodze na siku kanapeczka:)