*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje dziewczyny
moje crp rośnie od wczoraj wiec postanowiła włączyć antybiotyk tylko skąd to rosnące crp tego nikt nie wie
musze Wam powiedzieć ze 6 tyg picia soków z buraka podniosło mi hemoglobine z 11 do 13 a hematokryt z 34 do 38!!!! Nie brałam żadnego żelaza , wczoraj podczas usg doktorek powiedział ze średni wiek dziecka to 32+4 a ja jestem 31+ 3 , mała wazy 1900 przybrała w tydzien 200 gram wiem ze to na oko ale ciesze sie ze tak ładnie rośnie
tak pozatym to jak byłam taka radosna tak odpadłam z sił serio , zostało tak niewiele a mi ręce opadają , cycki zreszta tez bo mi na brzuchu leżą ;)jak dobrze ze jesteście
Silatan, nix, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Ja wszystko co kupilam do szpitala wkladalam do jednej polki wiec poprostu mam zamiar to ulozyc w torbie
jedynie czego bedzie mi brakowac to klapki i cieple skarpetki o tym musze pamietac bo jestem zmarzluch straszny
No i rzeczy dla meza ! bo wiem ze jesli nie wpakuje to on zapomni swoich ubran na zmiane itd .
-
Tymi nie denerwuj się, olej babsko, chciała być taka bezpośrednia, ale jej nie wyszło. No ale też jestem w szoku jeśli chodzi o tekst do pacjentki.
Moja gin prowadząca też mnie ostatnio zaczyna wkurzać. Na ostatniej wizycie nie zbadała mnie wcale ani nawet nie zmierzyła ciśnienia! Zawsze mówi, że gdyby coś się działo, to proszę przyjść. No to przyszłam wczoraj, mówię o twardnieniu brzucha, a ona dlaczego nie jestem na IP. Nosz k...wa. Choćbym miała zmienić gina w 30 tyg to zrobię to. Za to moja położna, z którą miałam spotkanie we wtorek i wspomniałam o skurczach, dzwoni do mnie i pyta jak się czuję. Do gin nie mam nr tel, a nie chodzę na nfz (prywatna klinika, pakiet pracowniczy). -
Szwagierka kupiła mi dziś kapcie do szpitala w biedronce za 14,99 super miękkie, wygodne i cieplutkie!, na podeszwie antypoślizgowej, w kolorze bladoróżowym z kokardkami;)
jakby któraś nie miała to polecam
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3668,name,kapcie-damskie-lub-meskie
na zdjęciu nie wyglądają zbyt dobrze..
Tymi trzymaj się, po porodzie się na niej odegrasz, a teraz spokój i opanowanie Cię uratujeA ta Twoja kruszynka bardzo ładnie rośnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:06
Cookie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie, ja po gluzkozie, z cytryną dało się wypić..
ale potem było mi bardzo średnio...
Torbę już mam, jak coś kupię, to tam dorzucam, jeszcze majtusie siatkowe muszę kupić, położna powiedziała, że są dozwolone po wizycie,
Wczoraj na SR puściła nam fajną wizualizacje porodu, tak się wczułam, że sie poryczałam:))) ma nam wysłać na maila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:03
-
Cookie pani połozna mowila ze cieple skarpetki bardzo wazne- szczegolnie jak sie rodzi nocą
zebysmy soe dodatkowo z zimna nie trzęsły.
Wlasnie co do mężow- dziewczyny zorientujcie sie bo w niektorych szpitalach mężowie dostają takie wdzianko jednorazowe a czasem wymagany jest stroj zmienny:)
i przekąski dla małża- niech ma w lodowce pudeleczko porodowka z kanapkami albo schowac jakiegos 7daysa do torby za wczasu- co by nam nie padł z głodu chłop.
do tego co istotne pamietam z SR ( moze ktoras sie zainspiruje)
woda w butelce z korkiem( taka jak dla sportowcow- zeby sie nie zachłsnąć)
szminka do ust- bo lubią pękać
tez jakies drobne przekąski
i to co nam sprawia przyjemnosc i poczucie bezp- ipod, ulubiona swieczka czy cokolwiek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:07
Malenq, jonka91, Cookie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kobitki...
a Wy już o trobach szpitalnych??? boszzzzzzzzzzzzzzzzz ja nawet mam takowej, a co dopiero reszta rzeczy....
Gwiazdeczko pisałaś, że masz ELDOM NU5 - nawilżacz: mam pytanko od tej mgiełki nie robi się w koło "kałuża"??? bo w niektórych opiniach tak napisane......
-
nick nieaktualny
-
Tymi wrote:Dziekuje dziewczyny
moje crp rośnie od wczoraj wiec postanowiła włączyć antybiotyk tylko skąd to rosnące crp tego nikt nie wie
musze Wam powiedzieć ze 6 tyg picia soków z buraka podniosło mi hemoglobine z 11 do 13 a hematokryt z 34 do 38!!!! Nie brałam żadnego żelaza , wczoraj podczas usg doktorek powiedział ze średni wiek dziecka to 32+4 a ja jestem 31+ 3 , mała wazy 1900 przybrała w tydzien 200 gram wiem ze to na oko ale ciesze sie ze tak ładnie rośnie
tak pozatym to jak byłam taka radosna tak odpadłam z sił serio , zostało tak niewiele a mi ręce opadają , cycki zreszta tez bo mi na brzuchu leżą ;)jak dobrze ze jesteście
Tymi, łącze sie z tobą w bólu. Moje CRP tez podwyższone, mimo, ze od tygodnia brałam dwa antybiotyki. Jestem przeziębiona (oczywiście nie byłam jak tu przyszłam, ale szpital to jedno wielkie siedlisko zarazków), ale ordynator dzisiaj na obchodzie powiedział, ze raczej CRP nie ma związku z przeziębieniem. Nie wiedzą dlaczego jest wysokie, czekam na kolejne wyniki posiewu z szyjki. Co do atmosfery, u nas tez niestety zdarzają sie rożne przykrości. Kolezanka na pytanie "kiedy wyjdzie do domu,bo wyniki sie poprawiły" dostała odpowiedz, ze moze zaraz iść, na własne żądanie. Zauważyłam, ze im ktoś jest bardziej narzekający albo poprostu nie odpuszcza i próbuje za wszelka cenę sie czegoś dowiedzieć - tym częściej spotykają go tego typu odpowiedzi na odczepnego, albo wręcz niemile. Ja mimo wszystko staram sie trzymać, bo jesli mam tu spędzić miesiąc czy wiecej to chyba umarlabym, gdyby położne czy lekarze w taki sposób sie do mnie zwracalispokój jest bardzo ważny i wsparcie psychiczne, lekarze mogliby o tym tez pamietać.... A tymczasem wczoraj sama musiałam chodzić i upominać sie o pobranie posiewu, bo o mnie zapomnieli
Zazdroszczę Ci, ze masz takiego kluska w środku. Trzymaj sie, pewnie niedługo wyjdziesz.
Tymi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Hej kobitki...
a Wy już o trobach szpitalnych??? boszzzzzzzzzzzzzzzzz ja nawet mam takowej, a co dopiero reszta rzeczy....
Gwiazdeczko pisałaś, że masz ELDOM NU5 - nawilżacz: mam pytanko od tej mgiełki nie robi się w koło "kałuża"??? bo w niektórych opiniach tak napisane......
Nie, my z mężem nie zauważyliśmy ,wiesz zaleca się w takich nawilżaczach nalewanie wody descylowanej a nie kranówki,bo od kranówki z czasem robi sie kamień, może on powoduje że coś z uszczelką się dzieje i dlatego przecieka? Nie znam sie na tym zbytnio.
My kupowaliśmy descylowanąa czasami tylko zwykła nalewaliśmy, u nas działa bez zarzutu
Ja klapersy biorę takie zwykłe gumiaste, i zastanawiam sie aby do porodu wziąć zwykły t-shirt męża, i tak pójdzie do wyrzucenia. Po co mam wydawać kasę . ale to ja
Co do szyjki
Najbardziej wiarygodny pomiar jest wówczas gdy wykonuje go ten sam lekarz, bo potrafią różnie mierzyć
Wiele słyszałam, że jak komuś skraca się szyjka i ma pessar to po zdjeciu szybciej rodzi ale też i bywa, że kobietki mimo iż mają rozwarcie i na 3 cm to przez dwa tygodnie chodzą... Niektóre po zdjęciu krążka potrafią przenosić ciąże
Isabelle jak będziesz w 32 tygodniu skończonym córka też już będzie miała ok. 2 kg a może i więcej...
Tymi współczuje ci tych nerwów i rozumiem, ja bym opierdzieliła ale to ja
Nie wolno pozwalać sobie na takie teksty od lekarzy, bo oni się do tego przyzwyczajają i sobie dlatego pozwalają.
Zawsze można takiego lekarza kulturalnie zapytać "prosze uprzejmie mi powiedzieć do kogo dokładnie kieruje sięskargi" może to by pomogło ilekarz zmienił by podejście.
Ja dlatego chcę aby mój mąż był przy porodzie. Na szczęście on też tego chceWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:53
Malenq lubi tę wiadomość