Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4??!! Masakra, tyle nie wleje chyba ze będę siedzieć na kibelku i jednocześnie pic:)

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Wiecie że ostatnio byłam w ciązy 9 lat temu. Wydaje mi sie ,że nic z tego okresu nie pamiętam. Tyle tylko, że nie musiałam wstawć w nocy, moje dziecko nie płakało, nie ulewało, było bezproblemowe, karmiłam do pół roku piersią i po 4 miesiącach poszłam na 2 dni do pracy i był z babcią. Później długo jadł gerberki, bo je uwielbiał. Tyle. Ale jak kąpałam, przewijałam, tego niestety nie pamiętam tak dobrze.

Nie znam się ale jakbym miała strezlac to jak z jazda na rowerze, tego się nie zapomina:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym trymestrze miałam od gin zalecenie picia 3 litrów płynów (nie tylko woda, zupy też się liczą). Mam to wpisane w karcie ciąży. Wiadomo, że w lecie to też trochę inaczej się pije. Z drugiej strony kawa i herbata wypłukują magnez, ale kawy nie potrafiłam odstawić w ciąży.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki spokojnie, Ty już masz doświadczenie po synku :) Ja mam sporo ubranek, ale poza tym to niewiele. Wózka nie mam, żadnych artykułów kosmetycznych, pielęgnacyjnych również nie.. Elektroniki dla niuni żadnej nie kupuję.. Mam tylko jakąś zbieraninę od siostry i kuzynki wrzuconą do szafy, część rzeczy leży na strychu... Mam czasami wrażenie że jestem kilka lat świetlnych do tyłu w porównaniu z niektórymi mamusiami ;) Ale luuuz... Jeszcze czas, tak mi się w każdym razie wydaje :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zawezmę i spróbuję wypija 3 litry, zauważyłam, że w ciągu tych paru dni picia 1,5 litra, nie puchną mi tak ręce i nogi, nie są też tak gorące jak wcześniej, czuję się lepiej.
    Wystawię dwie butle z woda dziennie i maja być puste wieczorem.

Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania widziałam ze grudniowki już pomalu zaczynają wiec ogarnij chociaż do połowy grudnia ta torbe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 21:31

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja krzycze po małży jak mi się podpina pod butle i utrudnia pomiar. Mówi szklanki licz, ale kto by to spamietał:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupy są słone to nie wiem czy zaliczają się do picia.

0lgam lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Zupy są słone to nie wiem czy zaliczają się do picia.
    zaliczają, nawet galaretki ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee... nie dam się tej presji :P Złożyć zbiorcze zamówienie można w ciągu kilku chwil :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja krzycze po małży jak mi się podpina pod butle i utrudnia pomiar. Mówi szklanki licz, ale kto by to spamietał:)
    Ja "odmierzam" szklankami z Ikei, mają 350ml. wypijesz 4-5 i jest git ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odmierzam szklankami a picie czegokolwiek bez jedzenia jednoczesnie to najczesciej masakra, jesli czuje pragnienie to jakos wejdzie ale jak pije dla samego picia to zaraz mega mdlosci i licze plynu, ktorych normy zreszta i tak nie wyrabiam a robie co moge, ja nie wiem jak jestescie w stanie tak duzo wypic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka podliczajac wszystko co mnie dotknęło to picie to naprawdę pikus:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę tu z Wami i wypiłam w tym czasie trzy duże ikeowskie szklanki, popijam tak sobie po łyku i jakoś idzie :D aż jestem zaskoczona, ze tak łatwo.

Ag..., Becia81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka tak jak moge mogę doradzic:) polecam większość wypić tak do wieczora:) chyba ze lubisz nocne podróże do kibelka:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pęcherz jak wielbłądzica :D ile bym nie wypiła wstaję w nocy tylko raz albo w ogóle :D

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, czy podgrzewacze do butelek są na tyle uniwersalne, ze mozna ich używać do rożnych typów i wielkości, czy trzeba raczej uważać? Podoba mi sie Tommie Tippee i jest nieco tańszy od Aventu. Kupiła któraś?

Ja kupiłam butelki i podgrzewacz TT ;) Można podgrzewac w nim butelki i sloiczki:) pasuje tez do butelek innych firm .

Miniona noc była dla mnie ciężka. Powróciły silne skurcze łydek, nóg i stop. Jednym słowem masakra.. Pół nocy spacerowałam bo kiedy sie położyłam łapał mnie skurcz za skurczem. Nawet sikanie szło mi cieżko, bo co siadlam na ubikacji to dopadal mnie kurcz i musiałam przerywać... Czytałam, ze to wina uciskajacej macicy na tetńice nerwowe.

Wspominałam, ze wczoraj mieliśmy jechać obejrzeć posciel w niebieskie sloniki, ale kiedy maz zobaczył w sklepie nowa posciel w kotki od razu sie zakochał i wybór był jednoznaczny. Koty zwyciężyły;)

Będąc w sklepie rzucił nam sie w oczy wózek firmy Graco .symbio. zestaw 4in 1 z baza z isofixem kosztował około 2,280 zł, natomiast graco evo 4in1 2,5 tysiąca. Wiecie cos więcej o tej firmie? A moze któraś z Was miała styczność z tymi wózkami i cos doradzi?

Wczoraj byliśmy także na dniach otwartych w szpitalu Siemiradzkiego w Krakowie. Jest to szpital prywatny. Mozna opłacić sobie ZZO i jest pewność ze sie je otrzyma. Koszt około 300 zł. Doba w sali komercyjnej 2osobowej 140 zł. W sali jednoosobowej z mężem czy osoba towarzysząca 350zl w tym jedzenie dla męża. Istnieje możliwość wyboru dwóch wariantów drugich dań oraz uwzględniają własne preferencje żywieniowe tzn. Jeśli ktoś nie je skażonego to dostaje np gotowane mięso itp. Dzieci przebywają z mamami w pokojach i sa przy nich kąpane z użyciem szpitalnych bądź własnych kosmetyków, zależy jak kto woli. Przed podaniem każdej szczepionki pytają o zgodę. Nie stosują odsluzowywania dzieci, wyjątek to zielone wody płodowego itp. Nie kapia dzieci w pierwszej dobie po porodzie.
    Ogólnie wszystko spoko. Muszę jeszcze przedzwonic i popytać w sekretariacie ile wynosi koszt osoby przy porodzie i sala jednoosobowa do porodu;)

Oczywiście każdy moze w tym szpitalu urodzić, ale każde dodatkowe usługi jak znieczulenie, osobna sala porodową, 2czy 1osobowa sala poporodowa, wynajęcie położnej 24/h sa odplatne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 22:36

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja też mam tylko podstawy, totalnie niezbędne minimum :) 10 lat temu dałyśmy radę to teraz chyba też damy ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell z tym zzo to pewności nie ma nigdy bo to jeszcze musisz mieć dobre wyniki krzepnięcia krwi.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bell a nie rozważałaś Żeromskiego?

Pora iść spać :) Dobrej nocki wszystkim! :)

201501145565.png
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ