X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4??!! Masakra, tyle nie wleje chyba ze będę siedzieć na kibelku i jednocześnie pic:)

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Wiecie że ostatnio byłam w ciązy 9 lat temu. Wydaje mi sie ,że nic z tego okresu nie pamiętam. Tyle tylko, że nie musiałam wstawć w nocy, moje dziecko nie płakało, nie ulewało, było bezproblemowe, karmiłam do pół roku piersią i po 4 miesiącach poszłam na 2 dni do pracy i był z babcią. Później długo jadł gerberki, bo je uwielbiał. Tyle. Ale jak kąpałam, przewijałam, tego niestety nie pamiętam tak dobrze.

Nie znam się ale jakbym miała strezlac to jak z jazda na rowerze, tego się nie zapomina:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym trymestrze miałam od gin zalecenie picia 3 litrów płynów (nie tylko woda, zupy też się liczą). Mam to wpisane w karcie ciąży. Wiadomo, że w lecie to też trochę inaczej się pije. Z drugiej strony kawa i herbata wypłukują magnez, ale kawy nie potrafiłam odstawić w ciąży.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki spokojnie, Ty już masz doświadczenie po synku :) Ja mam sporo ubranek, ale poza tym to niewiele. Wózka nie mam, żadnych artykułów kosmetycznych, pielęgnacyjnych również nie.. Elektroniki dla niuni żadnej nie kupuję.. Mam tylko jakąś zbieraninę od siostry i kuzynki wrzuconą do szafy, część rzeczy leży na strychu... Mam czasami wrażenie że jestem kilka lat świetlnych do tyłu w porównaniu z niektórymi mamusiami ;) Ale luuuz... Jeszcze czas, tak mi się w każdym razie wydaje :D

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zawezmę i spróbuję wypija 3 litry, zauważyłam, że w ciągu tych paru dni picia 1,5 litra, nie puchną mi tak ręce i nogi, nie są też tak gorące jak wcześniej, czuję się lepiej.
    Wystawię dwie butle z woda dziennie i maja być puste wieczorem.

Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania widziałam ze grudniowki już pomalu zaczynają wiec ogarnij chociaż do połowy grudnia ta torbe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 21:31

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja krzycze po małży jak mi się podpina pod butle i utrudnia pomiar. Mówi szklanki licz, ale kto by to spamietał:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupy są słone to nie wiem czy zaliczają się do picia.

0lgam lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Zupy są słone to nie wiem czy zaliczają się do picia.
    zaliczają, nawet galaretki ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee... nie dam się tej presji :P Złożyć zbiorcze zamówienie można w ciągu kilku chwil :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja krzycze po małży jak mi się podpina pod butle i utrudnia pomiar. Mówi szklanki licz, ale kto by to spamietał:)
    Ja "odmierzam" szklankami z Ikei, mają 350ml. wypijesz 4-5 i jest git ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odmierzam szklankami a picie czegokolwiek bez jedzenia jednoczesnie to najczesciej masakra, jesli czuje pragnienie to jakos wejdzie ale jak pije dla samego picia to zaraz mega mdlosci i licze plynu, ktorych normy zreszta i tak nie wyrabiam a robie co moge, ja nie wiem jak jestescie w stanie tak duzo wypic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka podliczajac wszystko co mnie dotknęło to picie to naprawdę pikus:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę tu z Wami i wypiłam w tym czasie trzy duże ikeowskie szklanki, popijam tak sobie po łyku i jakoś idzie :D aż jestem zaskoczona, ze tak łatwo.

Ag..., Becia81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka tak jak moge mogę doradzic:) polecam większość wypić tak do wieczora:) chyba ze lubisz nocne podróże do kibelka:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pęcherz jak wielbłądzica :D ile bym nie wypiła wstaję w nocy tylko raz albo w ogóle :D

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Dziewczyny, czy podgrzewacze do butelek są na tyle uniwersalne, ze mozna ich używać do rożnych typów i wielkości, czy trzeba raczej uważać? Podoba mi sie Tommie Tippee i jest nieco tańszy od Aventu. Kupiła któraś?

Ja kupiłam butelki i podgrzewacz TT ;) Można podgrzewac w nim butelki i sloiczki:) pasuje tez do butelek innych firm .

Miniona noc była dla mnie ciężka. Powróciły silne skurcze łydek, nóg i stop. Jednym słowem masakra.. Pół nocy spacerowałam bo kiedy sie położyłam łapał mnie skurcz za skurczem. Nawet sikanie szło mi cieżko, bo co siadlam na ubikacji to dopadal mnie kurcz i musiałam przerywać... Czytałam, ze to wina uciskajacej macicy na tetńice nerwowe.

Wspominałam, ze wczoraj mieliśmy jechać obejrzeć posciel w niebieskie sloniki, ale kiedy maz zobaczył w sklepie nowa posciel w kotki od razu sie zakochał i wybór był jednoznaczny. Koty zwyciężyły;)

Będąc w sklepie rzucił nam sie w oczy wózek firmy Graco .symbio. zestaw 4in 1 z baza z isofixem kosztował około 2,280 zł, natomiast graco evo 4in1 2,5 tysiąca. Wiecie cos więcej o tej firmie? A moze któraś z Was miała styczność z tymi wózkami i cos doradzi?

Wczoraj byliśmy także na dniach otwartych w szpitalu Siemiradzkiego w Krakowie. Jest to szpital prywatny. Mozna opłacić sobie ZZO i jest pewność ze sie je otrzyma. Koszt około 300 zł. Doba w sali komercyjnej 2osobowej 140 zł. W sali jednoosobowej z mężem czy osoba towarzysząca 350zl w tym jedzenie dla męża. Istnieje możliwość wyboru dwóch wariantów drugich dań oraz uwzględniają własne preferencje żywieniowe tzn. Jeśli ktoś nie je skażonego to dostaje np gotowane mięso itp. Dzieci przebywają z mamami w pokojach i sa przy nich kąpane z użyciem szpitalnych bądź własnych kosmetyków, zależy jak kto woli. Przed podaniem każdej szczepionki pytają o zgodę. Nie stosują odsluzowywania dzieci, wyjątek to zielone wody płodowego itp. Nie kapia dzieci w pierwszej dobie po porodzie.
    Ogólnie wszystko spoko. Muszę jeszcze przedzwonic i popytać w sekretariacie ile wynosi koszt osoby przy porodzie i sala jednoosobowa do porodu;)

Oczywiście każdy moze w tym szpitalu urodzić, ale każde dodatkowe usługi jak znieczulenie, osobna sala porodową, 2czy 1osobowa sala poporodowa, wynajęcie położnej 24/h sa odplatne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 22:36

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja też mam tylko podstawy, totalnie niezbędne minimum :) 10 lat temu dałyśmy radę to teraz chyba też damy ;)

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell z tym zzo to pewności nie ma nigdy bo to jeszcze musisz mieć dobre wyniki krzepnięcia krwi.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bell a nie rozważałaś Żeromskiego?

Pora iść spać :) Dobrej nocki wszystkim! :)

201501145565.png
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ