*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki81 wrote:Wiecie że ostatnio byłam w ciązy 9 lat temu. Wydaje mi sie ,że nic z tego okresu nie pamiętam. Tyle tylko, że nie musiałam wstawć w nocy, moje dziecko nie płakało, nie ulewało, było bezproblemowe, karmiłam do pół roku piersią i po 4 miesiącach poszłam na 2 dni do pracy i był z babcią. Później długo jadł gerberki, bo je uwielbiał. Tyle. Ale jak kąpałam, przewijałam, tego niestety nie pamiętam tak dobrze.
Nie znam się ale jakbym miała strezlac to jak z jazda na rowerze, tego się nie zapomina:) -
W pierwszym trymestrze miałam od gin zalecenie picia 3 litrów płynów (nie tylko woda, zupy też się liczą). Mam to wpisane w karcie ciąży. Wiadomo, że w lecie to też trochę inaczej się pije. Z drugiej strony kawa i herbata wypłukują magnez, ale kawy nie potrafiłam odstawić w ciąży.
-
Wiki spokojnie, Ty już masz doświadczenie po synku
Ja mam sporo ubranek, ale poza tym to niewiele. Wózka nie mam, żadnych artykułów kosmetycznych, pielęgnacyjnych również nie.. Elektroniki dla niuni żadnej nie kupuję.. Mam tylko jakąś zbieraninę od siostry i kuzynki wrzuconą do szafy, część rzeczy leży na strychu... Mam czasami wrażenie że jestem kilka lat świetlnych do tyłu w porównaniu z niektórymi mamusiami
Ale luuuz... Jeszcze czas, tak mi się w każdym razie wydaje
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Ja się chyba zawezmę i spróbuję wypija 3 litry, zauważyłam, że w ciągu tych paru dni picia 1,5 litra, nie puchną mi tak ręce i nogi, nie są też tak gorące jak wcześniej, czuję się lepiej.
Wystawię dwie butle z woda dziennie i maja być puste wieczorem.Ag..., Wiki81 lubią tę wiadomość
-
ja odmierzam szklankami a picie czegokolwiek bez jedzenia jednoczesnie to najczesciej masakra, jesli czuje pragnienie to jakos wejdzie ale jak pije dla samego picia to zaraz mega mdlosci i licze plynu, ktorych normy zreszta i tak nie wyrabiam a robie co moge, ja nie wiem jak jestescie w stanie tak duzo wypic
-
isabelle wrote:Dziewczyny, czy podgrzewacze do butelek są na tyle uniwersalne, ze mozna ich używać do rożnych typów i wielkości, czy trzeba raczej uważać? Podoba mi sie Tommie Tippee i jest nieco tańszy od Aventu. Kupiła któraś?
Ja kupiłam butelki i podgrzewacz TTMożna podgrzewac w nim butelki i sloiczki:) pasuje tez do butelek innych firm .
Miniona noc była dla mnie ciężka. Powróciły silne skurcze łydek, nóg i stop. Jednym słowem masakra.. Pół nocy spacerowałam bo kiedy sie położyłam łapał mnie skurcz za skurczem. Nawet sikanie szło mi cieżko, bo co siadlam na ubikacji to dopadal mnie kurcz i musiałam przerywać... Czytałam, ze to wina uciskajacej macicy na tetńice nerwowe.
Wspominałam, ze wczoraj mieliśmy jechać obejrzeć posciel w niebieskie sloniki, ale kiedy maz zobaczył w sklepie nowa posciel w kotki od razu sie zakochał i wybór był jednoznaczny. Koty zwyciężyły;)
Będąc w sklepie rzucił nam sie w oczy wózek firmy Graco .symbio. zestaw 4in 1 z baza z isofixem kosztował około 2,280 zł, natomiast graco evo 4in1 2,5 tysiąca. Wiecie cos więcej o tej firmie? A moze któraś z Was miała styczność z tymi wózkami i cos doradzi?
Wczoraj byliśmy także na dniach otwartych w szpitalu Siemiradzkiego w Krakowie. Jest to szpital prywatny. Mozna opłacić sobie ZZO i jest pewność ze sie je otrzyma. Koszt około 300 zł. Doba w sali komercyjnej 2osobowej 140 zł. W sali jednoosobowej z mężem czy osoba towarzysząca 350zl w tym jedzenie dla męża. Istnieje możliwość wyboru dwóch wariantów drugich dań oraz uwzględniają własne preferencje żywieniowe tzn. Jeśli ktoś nie je skażonego to dostaje np gotowane mięso itp. Dzieci przebywają z mamami w pokojach i sa przy nich kąpane z użyciem szpitalnych bądź własnych kosmetyków, zależy jak kto woli. Przed podaniem każdej szczepionki pytają o zgodę. Nie stosują odsluzowywania dzieci, wyjątek to zielone wody płodowego itp. Nie kapia dzieci w pierwszej dobie po porodzie.
Ogólnie wszystko spoko. Muszę jeszcze przedzwonic i popytać w sekretariacie ile wynosi koszt osoby przy porodzie i sala jednoosobowa do porodu;)
Oczywiście każdy moze w tym szpitalu urodzić, ale każde dodatkowe usługi jak znieczulenie, osobna sala porodową, 2czy 1osobowa sala poporodowa, wynajęcie położnej 24/h sa odplatne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 22:36
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016