*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
ania_29 wrote:bell a nie rozważałaś Żeromskiego?
Pora iść spaćDobrej nocki wszystkim!
Rozważałam, ale tam nie ma tak, że proszę o ZZO i je otrzymuje. Niby jest dla rodzących na zyczenie, ale w praktyce mało kto je otrzyma. Mam tam znajoma położna .
Na Siemiradzkiego juz od 2,5cm rozwarcia można otrzymać znieczulenie. Nawet jeśli akcja porodowa jest wolna, to nie wyklucza to znieczulenia bo podkręcają ja naskurczowa kroplówka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 22:54
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ag... wrote:Bell z tym zzo to pewności nie ma nigdy bo to jeszcze musisz mieć dobre wyniki krzepnięcia krwi.
Niby nie, ale jeśli wyniki ok itp to jak zapłacę to je otrzymam. W innych szpitalach ZZO można otrzymać tylko teoretycznie na zyczenie bo w praktyce mało kto je dostanie. Tak to niestety wyglada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 22:50
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Bellandy polecam poczytać opinie na temat wózków jak i szpitali. Bo my możemy powiedzieć, że coś się nam podoba lub nie a wybór i tak należy do Ciebie
Link opinie szpital
http://www.gdzierodzic.info/placowka/810
Link opinie wózki
http://www.bangla.pl/szukaj.htm
Może się przyda -
belldandy wrote:Niby nie, ale jeśli wyniki ok itp to jak zapłacę to je otrzymam. W innych szpitalach ZZO można otrzymać tylko teoretycznie na zyczenie bo w praktyce mało kto je dostanie. Tak to niestety wyglada.
to chyba trafiłam na fajny szpital.
Jeśli wyniki mam ok( krzepliwości krwi ważne 2 tyg wiec mogę zrobić sama na wypadek jakbym dotarła za pozno na porodowke) to nie ma problemu i dostaje kazda, za darmo.
to trochę nie fair że reklamują się czymś czego nie podają.
-
A ja się ogarnęłam wczoraj,że w sumie nie mam pościeli do wózka,tylko kocyk.Teoretycznie by wystarczył i już nawet miałam nie zamawiać,ale z męzem zobaczyliśmy tę z pszczółkami i poszło:) a niedrogo,bo z przesyłką 36zł.A tej pościeli moge też uzywac do kołyski.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e19daa6b58b8.jpg
jonka91, Kawa, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Mamy już projekt pokoju z tego konkursu,w sumie bardziej to mój projekt,bo oni rozmiescili tylko meble,a ja wszystko wybrałam.W środę będę miała projekt 3D na mailu,ale to też bez wszystkich dodatków,a 23 listopada jedziemy do Łodzi na zakupy.Fajne sa teraz w Ikei sprzęty do ćwiczeń dla dzieciaków,jakies równowaznie, linki, maty, hustawki.Kupimy to wszystko "na zaś' :)a mebelki będą biało-jasno różowe.Najważniejsze to pomalowac ściany, ogarnąć brudną robote,a reszta może sie robić z czasem:) od razu pokoiku nie potrzebuje,ja obstawiam tak za 2 lata:)
renia83, Ag..., Paula44, rastafanka, Chanela, A.loth, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
Ja na allegro kupiłam ten avent duzo taniej niż w aptekach.bardzo fajny:)
Krem Avent nawilżający brodawki jest przeznaczony do pielęgnacji biustu w okresie ciąży oraz karmienia piersią. Został wyprodukowany na bazie czystej lanoliny oraz wyciągu z aloesu, dzięki czemu nie tylko nawilża i zmiękcza wysuszone brodawki, ale również zapewnia ich kompleksową ochronę przed podrażnieniem, popękaniem i zaczerwienieniem. Formułę produktu dodatkowo wzbogacono olejkiem kokosowym o działaniu regenerującym i nawilżającym.
Hipoalergiczna formuła sprawia, że preparat jest całkowicie bezpieczny. Krem nie zawiera w składzie sztucznych barwników, konserwantów i zapachowych substancji alergizujących. Może być nakładany przed rozpoczęciem karmienia piersią bez konieczności ścierania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 08:49
Ag... lubi tę wiadomość
-
Promocja na pieluchy pampers w lidlu od środy 12.11. Rozm 2 0,42zł/szt
http://www.lidl.pl/pl/1974.htm?action=showDetail&id=24540
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 09:18
-
no wiem Aguś, nie ma zabawy z sutkami:(
ogladałam Porody na PolsatCafe w sobotę i pan położnik kazał rodzacej drażnić sobie sutki w czasie porodu,żeby wydzieliła się oksytocyna:)Ja bym chyba zaczeła się smiać
Ale Ag, naprawdę posmaruj sobie paznokcie i skórki,potrzymaj z pół godziny i naprawdę mi się wydaje,że jest super:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 09:01
Ag... lubi tę wiadomość
-
MartaKD wrote:no wiem Aguś, nie ma zabawy z sutkami:(
ogladałam Porody na PolsatCafe w sobotę i pan położnik kazał rodzacej drażnić sobie sutki w czasie porodu,żeby wydzieliła się oksytocyna:)Ja bym chyba zaczeła się smiać
Ale Ag, naprawdę posmaruj sobie paznokcie i skórki,potrzymaj z pół godziny i naprawdę mi się wydaje,że jest super:)