*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka. Ja tez mam dni bezsilnosci i nic nierobienia, boje sie by mi to nie zostalo.
Od czerwca wstaje rano i robie makijaz jakbym szla do pracystaram sie ubierac w legginsy i fajne obcisle bluzki, topy, kardigramy a co musze ladnie wygladac
wypachnie sie tez bo perfumy mi wogole nie przeszkadzaja.
Plakalam moze ze dwa razyi jestem dumna z tego bylo mi przykro ze jestem co chwila na wygnaniu i ciagle cos od kogos potrzebuje, 3 tyg. Temu przyszla cukrzyca i co plakalam tak poplakalam i wzielam sie za siebie i swoja diete.
Co do zastrzykow clexane mialam kryzys 4 tyg. Temu bolaly ogromnie, teraz przeszlo, wiec nie wiem o co kaman.
Najwiekszy kryzys od 20-27 tyg. strach o dziecko. I nocne bole brzucha spowodowane kupka, przy ktorych pocilam sie jak swinka z nerwow czy to aby nie porod. Raz w nocy cala sie trzeslam nie moglam opanowac strachu, ale wc i przytulenie do meza pomoglo.
Teraz jestem pelna euforii i energii, tak ciagle zagladam w majty jakby tam conajmniej zloto jakies mialo bycboje sie ale juz inaczej.
Od kilku dni zajeta jestem zakupami, praniem choc robi to maz raczej, ja ogladam ciuchy.
Jestem coraz spokojniejsza i wierze w cud narodzin naszej corki na ktora czekalam tak dlugo, kocham ja ogromnie i szalenie i zrobie dla Niej wszystko.
Gonie Was dziewczyny czuje sie jak padniety pies z wywalonym jezorem biegnacy na koncu peletonubyleby do czwartu i czwartku i nastepnego czwartu i tak do 8 stycznia
Paula44, Bounia, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta159753 wrote:Dziewczyny czy mogłybyście polecić coś na biegunkę w ciąży?
A drugie pytanie... czy któraś z Was ma problem ze swędzeniem dłoni, stóp, zgięć w łokciach?
Marta mi lekarz pozwolił a wręcz zalecił na tym etapie ciąży brać Nifuroksazyd.
Oczywiście zależy jaka ta biegunka jest, ale ja byłam w wc 3 x na godzinę i miałam taki skręt kiszek że myślałam że zejdę
No i oczywiście mnóstwo wody!Marta159753 lubi tę wiadomość
-
Marta159753 wrote:Dziewczyny czy mogłybyście polecić coś na biegunkę w ciąży?
A drugie pytanie... czy któraś z Was ma problem ze swędzeniem dłoni, stóp, zgięć w łokciach?
w stanach średnich można brać probiotyki w tablekach (wg rodzinnego i farmaceuty)
w stanach cięższych wegiel lub smecta (polecane przez rodzinnego i farmaceute) moj gin ma do tego bardzo liberalne podejscie i pozwolil nawet stoperan laremid itp
ja jednak postawiłam na bezpieczniejsza strone mocy zakupilam wegiel w kapsułkach i probiotyki(uzyłam tylko probiotyków, wegiel czeka na wszelki wypadek)Marta159753, Chanela lubią tę wiadomość
-
MartaKD ja dopiero skonczylam 28, bedzie cc, wiec musze odstawic, na samym poczatku lekarz mowil cos o 34 tc. Zapytam na nastepnej wizycie, jednak lekarz chce zrobic ja po skonczonym 37 tyg. ciazy czyli po 8 stucznia. Ciekawa jestem na ile niebexpieczne jest clexane jakby nie udalo mis sie go przerwac. Nawet nie chce czytac na tem temat.
-
Myślę,że teraz, gdy jest już wykształcone łozysko mozna spokojnie zacząć odstawiać zastrzyki.Może zapytaj lekarza co sądzi o robieniu ich co drugi dzien? A czemu ma nie udac Ci się go przerwac? Boisz się,że wczesniej urodzisz niż odstawisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:30
-
polaola wrote:MartaKD ja dopiero skonczylam 28, bedzie cc, wiec musze odstawic, na samym poczatku lekarz mowil cos o 34 tc. Zapytam na nastepnej wizycie, jednak lekarz chce zrobic ja po skonczonym 37 tyg. ciazy czyli po 8 stucznia. Ciekawa jestem na ile niebexpieczne jest clexane jakby nie udalo mis sie go przerwac. Nawet nie chce czytac na tem temat.
-
nick nieaktualny
-
A drugie pytanie... czy któraś z Was ma problem ze swędzeniem dłoni, stóp, zgięć w łokciach?stara metoda jeszcze z czasów internatu, napewno nie zaszkodzi..
A tak w ogóle to dzien dobry. Nasze dzieciaczki tak szybko rosna że szok.. szpitalne mamusie trzymam kciuki, zaciskajcie nogi i będzie dobrze tyle już przeszłyście
Ja mam aktywny weekend, krecenie kiełbasy u taty, ( wyszła pyszna ) mała wycieczka, dziś na marszu i długim spacerze, wieczoreem znowu spacer, szkoda że tak mgliście jest ;/ mój M jutro wyjeżdża i będzie mi smutaśno..Marta159753, Bounia lubią tę wiadomość
-
Tak wlasnie o wczesniejszym porodzie mysle ale to tylko moja wyobraznia, musze porozmawiac z lekarzem jednak mam do niego zaufanie i licze ze doprawodzi nas do szczesliwego rozwiazania, wiem ze po cesarce bede przyjmowac clexane ale juz na dofinansowanie uf.......
-
nick nieaktualnyMarta159753 wrote:Dziewczyny czy mogłybyście polecić coś na biegunkę w ciąży?
Marta a swędzenie to może być różnie. Zawsze trzeba sprawdzić w ciąży w kierunku cholestazy.
Mnie ostatnio strasznie swędzą dłonie, ale okazało się że wyniki wątrobowe ok, a swędzą po prostu od wysuszonej skóry ze względu na... częste mycie
Ja mam akurat małą fobię na tym punkcie i często myję a teraz dodatkowo 6x dziennie przed badaniem cukru i skóra mi pęka i swędzi..
Ale jeżeli Ciebie dodatkowo swędzą stopy to powinnaś sprawdzić.
Takie badania to tzw. próby wątrobowe - bada się 5 wskaźników, w Diagnostyce kosztuje całość jakoś 31 zł.Marta159753 lubi tę wiadomość
-
Polecam domowy sposób - kopiata łyżka mąki ziemniaczanej w połowie szklanki wody, jak biegunka jest b. silna to zwiększam dawkę mąki - mi pomaga. -
dziękuję Wam za rady
Coś się do mnie przyplątało ok 3-4 dni temu... i nie mam gorączki,nie wymiotuje, nie boli mnie głowa mam jedynie okropną biegunkę... lekarza mam dopiero na zatydzień umówionego... jestem po usunięciu jelita grubego więc nie wchłaniam wody i witamin w takim samym stopniu jak osoba zdrowa więc martwię się aby się nie odwodnić i nie zaszkodzić dzidziusiowi... do tego właśnie dzisiaj przyplatało się właśnie swędzenie dłoni stóp i zgięć w łokciach... dziękuję Maud11 za rady odnośnie badania jutro polecę i zrobię to badanie...
-
Ag... wrote:Ja man rh+ ale jakies przeciwciala robilam, nie mam pojęcia na co.
Ja też mam plus, ojciec ma plus, ale lekarz zalecił, więc nie dyskutuje według jego rozpiski powinno się robić między 28 a 32.
Trochę szukałam informacji na ten temat więc polecam do poczytania:
http://forum.krewniacy.com/viewtopic.php?t=7513