X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja tez mam dni bezsilnosci i nic nierobienia, boje sie by mi to nie zostalo.
    Od czerwca wstaje rano i robie makijaz jakbym szla do pracy :-) staram sie ubierac w legginsy i fajne obcisle bluzki, topy, kardigramy a co musze ladnie wygladac :-) wypachnie sie tez bo perfumy mi wogole nie przeszkadzaja.
    Plakalam moze ze dwa razy :-) i jestem dumna z tego bylo mi przykro ze jestem co chwila na wygnaniu i ciagle cos od kogos potrzebuje, 3 tyg. Temu przyszla cukrzyca i co plakalam tak poplakalam i wzielam sie za siebie i swoja diete.
    Co do zastrzykow clexane mialam kryzys 4 tyg. Temu bolaly ogromnie, teraz przeszlo, wiec nie wiem o co kaman.
    Najwiekszy kryzys od 20-27 tyg. strach o dziecko. I nocne bole brzucha spowodowane kupka, przy ktorych pocilam sie jak swinka z nerwow czy to aby nie porod. Raz w nocy cala sie trzeslam nie moglam opanowac strachu, ale wc i przytulenie do meza pomoglo.

Teraz jestem pelna euforii i energii, tak ciagle zagladam w majty jakby tam conajmniej zloto jakies mialo byc :-) boje sie ale juz inaczej.
    Od kilku dni zajeta jestem zakupami, praniem choc robi to maz raczej, ja ogladam ciuchy.
    Jestem coraz spokojniejsza i wierze w cud narodzin naszej corki na ktora czekalam tak dlugo, kocham ja ogromnie i szalenie i zrobie dla Niej wszystko.
    Gonie Was dziewczyny czuje sie jak padniety pies z wywalonym jezorem biegnacy na koncu peletonu :-) byleby do czwartu i czwartku i nastepnego czwartu i tak do 8 stycznia :-)

Paula44, Bounia, renia83 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola,a nie odstawiasz już clexane? Mi zostało kilka zastrzyków z opakowania, od jakiegoś czasu robię co drugi dzień.Bedziesz miała cc?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Dziewczyny czy mogłybyście polecić coś na biegunkę w ciąży?
    A drugie pytanie... czy któraś z Was ma problem ze swędzeniem dłoni, stóp, zgięć w łokciach?

Marta mi lekarz pozwolił a wręcz zalecił na tym etapie ciąży brać Nifuroksazyd.
    Oczywiście zależy jaka ta biegunka jest, ale ja byłam w wc 3 x na godzinę i miałam taki skręt kiszek że myślałam że zejdę :/
    No i oczywiście mnóstwo wody!

Marta159753 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    A drugie pytanie... czy któraś z Was ma problem ze swędzeniem dłoni, stóp, zgięć w łokciach?
    w stanach lekkich jedz banany gotowane suche ziemniaki
    w stanach średnich można brać probiotyki w tablekach (wg rodzinnego i farmaceuty)
    w stanach cięższych wegiel lub smecta (polecane przez rodzinnego i farmaceute) moj gin ma do tego bardzo liberalne podejscie i pozwolil nawet stoperan laremid itp

ja jednak postawiłam na bezpieczniejsza strone mocy zakupilam wegiel w kapsułkach i probiotyki(uzyłam tylko probiotyków, wegiel czeka na wszelki wypadek)

Marta159753, Chanela lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • polaola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD ja dopiero skonczylam 28, bedzie cc, wiec musze odstawic, na samym poczatku lekarz mowil cos o 34 tc. Zapytam na nastepnej wizycie, jednak lekarz chce zrobic ja po skonczonym 37 tyg. ciazy czyli po 8 stucznia. Ciekawa jestem na ile niebexpieczne jest clexane jakby nie udalo mis sie go przerwac. Nawet nie chce czytac na tem temat.

relgtv734oc66rli.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że teraz, gdy jest już wykształcone łozysko mozna spokojnie zacząć odstawiać zastrzyki.Może zapytaj lekarza co sądzi o robieniu ich co drugi dzien? A czemu ma nie udac Ci się go przerwac? Boisz się,że wczesniej urodzisz niż odstawisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2014, 13:30

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    MartaKD ja dopiero skonczylam 28, bedzie cc, wiec musze odstawic, na samym poczatku lekarz mowil cos o 34 tc. Zapytam na nastepnej wizycie, jednak lekarz chce zrobic ja po skonczonym 37 tyg. ciazy czyli po 8 stucznia. Ciekawa jestem na ile niebexpieczne jest clexane jakby nie udalo mis sie go przerwac. Nawet nie chce czytac na tem temat.
    wydaje mi sie, że trzeba je odstawic ze wzgledu na to, że rozrzedza krew i moze doprowadzic do krwotoku lub zaburzyc krzepliwość krwi a to przy porodzie jest bardzo niebezpieczne dla matki, dlatego dopytaj dokładnie jak masz odstawiac, żeby robić to pod kontrolą wtedy bedziesz spokojniejsza

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola- :) złoto w majtach! ;) Wariatka! :)

Tak. Kocham czwartki tak jak i Ty!

8 Stycznia 2015 - niech już będzie!!!!!!!!

polaola lubi tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:
    Dziewczyny dobrze radzą, ja ze swojej strony polecam kupić kisiel i zjeść taki sypki popijając wodą. Mi pomaga ;) stara metoda jeszcze z czasów internatu, napewno nie zaszkodzi..

A tak w ogóle to dzien dobry. Nasze dzieciaczki tak szybko rosna że szok.. szpitalne mamusie trzymam kciuki, zaciskajcie nogi i będzie dobrze tyle już przeszłyście ;)
    Ja mam aktywny weekend, krecenie kiełbasy u taty, ( wyszła pyszna ) mała wycieczka, dziś na marszu i długim spacerze, wieczoreem znowu spacer, szkoda że tak mgliście jest ;/ mój M jutro wyjeżdża i będzie mi smutaśno..

Marta159753, Bounia lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie o wczesniejszym porodzie mysle ale to tylko moja wyobraznia, musze porozmawiac z lekarzem jednak mam do niego zaufanie i licze ze doprawodzi nas do szczesliwego rozwiazania, wiem ze po cesarce bede przyjmowac clexane ale juz na dofinansowanie uf.......

relgtv734oc66rli.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel Iwuska jakie to proste :-) zapamietam

lwuska55592 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:

Marta a swędzenie to może być różnie. Zawsze trzeba sprawdzić w ciąży w kierunku cholestazy.
    Mnie ostatnio strasznie swędzą dłonie, ale okazało się że wyniki wątrobowe ok, a swędzą po prostu od wysuszonej skóry ze względu na... częste mycie :)
    Ja mam akurat małą fobię na tym punkcie i często myję a teraz dodatkowo 6x dziennie przed badaniem cukru i skóra mi pęka i swędzi..

Ale jeżeli Ciebie dodatkowo swędzą stopy to powinnaś sprawdzić.

Takie badania to tzw. próby wątrobowe - bada się 5 wskaźników, w Diagnostyce kosztuje całość jakoś 31 zł.

Marta159753 lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która mają krew RH- robiłyście już przeciwciała?

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta159753 wrote:

Polecam domowy sposób - kopiata łyżka mąki ziemniaczanej w połowie szklanki wody, jak biegunka jest b. silna to zwiększam dawkę mąki - mi pomaga.

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja man rh+ ale jakies przeciwciala robilam, nie mam pojęcia na co.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:27

szpilka, Kawa, Paula44 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam za rady :) Coś się do mnie przyplątało ok 3-4 dni temu... i nie mam gorączki,nie wymiotuje, nie boli mnie głowa mam jedynie okropną biegunkę... lekarza mam dopiero na zatydzień umówionego... jestem po usunięciu jelita grubego więc nie wchłaniam wody i witamin w takim samym stopniu jak osoba zdrowa więc martwię się aby się nie odwodnić i nie zaszkodzić dzidziusiowi... do tego właśnie dzisiaj przyplatało się właśnie swędzenie dłoni stóp i zgięć w łokciach... dziękuję Maud11 za rady odnośnie badania jutro polecę i zrobię to badanie...

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mam te same spodnie i je uwielbiam :)

MartaKD lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie piję rumianek zamiast herbatki i czytam o fajnych jego właściwościach w ciązy:) polecam:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja man rh+ ale jakies przeciwciala robilam, nie mam pojęcia na co.

Ja też mam plus, ojciec ma plus, ale lekarz zalecił, więc nie dyskutuje według jego rozpiski powinno się robić między 28 a 32.
    Trochę szukałam informacji na ten temat więc polecam do poczytania:
    http://forum.krewniacy.com/viewtopic.php?t=7513

ex2bo7ess0m327wq.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ