X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:00

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co Dziewczyny do kąpieli dla maluszka?

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to poprawię. Chodzi, o takie karmienie na dwie piersi - jedna opróżniona i dokarmiasz drugą, drugie karmienie zaczynasz od tego, na której zakończyłaś dokarmiać. Jak karmisz tylko z jednej to na drugie karmienie z drugiej.

Biały Jeleń wzięłam na wszelki wypadek, mojej skóry nie wysusza, ale zobaczę jak będzie z Małą, może być szare - zwykłe, albo po prostu płyn do kąpieli (kapeczka tylko). Po co kupować więcej produktów?

Miseczkę kupiłam białą w Ikei, zwykłą, bo mam komplet do deserów i szkoda mi ich do mycia pupy. Kupiłam najtańszą (2zł)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:10

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalenQ to tak jak kiedyś piło się mleko krowie zamiast m. modyfikowanego a teraz się je "potępia", a bo w mm są dodatkowo witaminy i pre/probiotyki itp kiedyś tego nie było piło się krowie i żyło. Ja na piewszy miesiąc mam zamiar kupić Nan Pro 1 (dla dzieci po cesarkach) tak w razie czego a później... mam ROLNIKÓW obok siebie ze stadem krów i chcę by dziecko się chowało jak ja na mleku krowim (chociaż teściowa wymyśliła plan że kupi koze-bo kozie mleko niby zdrowsze hah) :)

p.s jeśli nie uda mi się karmić piersią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:11

Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chusteczki Pampers (1 paczuszkę 54szt), bo moja mama kupiłam wraz z pieluszkami (tak naprawdę połaszczyła się na pudełko do chusteczek) he he he

Uciekam, będę około 14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:16

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 ja też teraz mało przybieram, mam wrażenie że największy i najszybszy przyrost wagi już za mną, oby...

olka25 lubi tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:38

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :) Zimno dzisiaj i nieprzyjemnie...

Od koleżanek, świeżo upieczonych mamuś wiem, że ponoć chusteczki do pupy wychodzą ekonomicznie lepiej niż waciki. Troszkę mnie to zmartwiło, bo na początku raczej chciałabym być dupkę wodą a nie nawilżaną chusteczką...

Wczoraj na zajęciach było spotkanie z ratownikiem medycznym. Można było poćwiczyć sobie resuscytację noworodka na fantomie. Bardzo przydatna sprawa (choć mam nadzieję że nie będzie trzeba z tej wiedzy skorzystać). Wydawałoby się, że takie malutkie ciałko wymaga niewielkiej siły do masażu serca czy do odbicia w przypadku zadławienia a jednak trochę się trzeba przyłożyć, bo inaczej działania nie przyniosą żadnego efektu... :)

Selene a położna widziała Twoje piersi? Niestety tak to ponoć jest, że mleko produkuje się nie tyle poprzez ssanie, co w wyniku odpowiedniego uciskania w okolicach brodawek. Przez to, że dziecko chwyta za samą brodawkę dochodzi do jej pokaleczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:22

201501145565.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na SR, jeśli chodzi o oczyszczanie pupy to podstawowe zasady do których warto się stosować i nie powinno być problemu:
    1. Zawsze przed i po zmianie pieluszki myć ręce!
    2. Przewijamy zawsze przed karmieniem, nigdy po.
    3. Pupę myć z zabrudzeń ciepłą wodą + waciki/płatki, chusteczki mieć i używać awaryjnie, bo skóra zwłaszcza noworodka jest bardzo cieniutka i chłonna, łatwo ją przetrzeć - czerwona pupa najczęściej robi się z tarcia, przetarcia, a nie jak wszyscy uważają, że się odparzyła z powodu rzadkiej zmiany pieluszek
    4. Często wietrzyć pupę
    5. Każdorazowo zabezpieczyć pupę noworodka linomagiem lub bepanthenem, najlepsze maści, nie uczulają, dobrze zabezpieczają skórę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 12:30

Malenq, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wydaje mi sie że to kwestia wprawy i obserwacji chodzi raczej o to żeby dziecko złapało pierś całą buzią, a to że musi złapac cała otoczkę to takie ułatwienie dla mam żeby wiedziały czy dobrze złapało.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chusteczek ja kupiłam takie już jakiś czas temu:
    16m3klk.jpg

Uważam, że mają dobry skład. :)

Anutka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Moje znajome do kąpieli używają oilatum ponoć ono dodatkowo nawilza skórę więc smarowac nie trzeba za każdym razem oczywiście prócz pupci. Generalnie polecają zwykle oliwki do ciałka np bambino lub johnson.

Ja się zastanawiam nad kremem do
    buzi na ta porę. Ktoś Wam coś polecał?

Na SR położona mówiła, żenajlepiej kąpać w wodzie z płynami do kąpieli dla np. Johnson. nie stosować dodatkowo po kąpieli oliwki, bo w płynach jest już środek nawilżający. Im mniej chemii to tym lepiej dla skóry dziecka.

Podkreślała, że emolienty należy zachować dla dzieci z atopowymi problemami, nie ma potrzeby używać ich gdy skóra nie ma problemów.

Krem do buzi kazała kupić "na wiatr i mróz", absolutnie żadnych nawilżających. Podobno Nivea jest dobry

relgtgf6uee8xud8.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:39

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    no właśnie to najlepie na mnie działa, ale trochę mnie gardło boli więc zimne odpada
    Polecam migdaly :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Co do chusteczek ja kupiłam takie już jakiś czas temu:
    16m3klk.jpg

Uważam, że mają dobry skład. :)
    Kurcze a juz myslam ze jest promocja :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu Johnson nie ma......z tego względu, że dobre parę lat temu pracowałam w ich fabryce w pewnej małej miejscowości w Europie i tam wracały wszystkie oliwki, płyny do kąpieli, szampony dla dzieci, które straciły ważność w sklepach w Europie środkowo-wschodniej.......
    trzeba było te wszystkie butelki ręcznie odkręcić i wlać do wielkiej "kadzi" (tak to nazwijmy" tam mieszało się to z nową mieszanką i "siup" do butelek, pac naklejkę, nową datę ważności i jechało znowu na Polskę, Litwę itp.
    więc...........pozostanę przy ciepłej wodzie, wacikach itp.

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, te informacje są wręcz bezcenne :-)

Co do chusteczek czytałam opinie i najbardziej polecane są:

- Dada
    - Fitti
    - Pampers baby fresh z aloesem

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Mnie zawsze bawi tekst, ze dziecko musi złapać nie tylko sutek ale całą otoczkę, bo ten kto to mowi / pisze chyba nie widział moich piersi ;) nie dość ze sa z natury duże, to otoczki wokół sutków mam gigantycznie duże, W porównaniu z małymi ustami niemowlaczka to bedzie duże wyzwanie. Ale to takie moje problemy przyszłej mamy ;)
    Selene chodzi raczej o to by dzieć nie ssał samej brodawki, w twoim przypadku nie chodzi oczywiście o całą otoczkę. Samato wyczujesz.

FITop1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    U mnie w domu Johnson nie ma......z tego względu, że dobre parę lat temu pracowałam w ich fabryce w pewnej małej miejscowości w Europie i tam wracały wszystkie oliwki, płyny do kąpieli, szampony dla dzieci, które straciły ważność w sklepach w Europie środkowo-wschodniej.......
    trzeba było te wszystkie butelki ręcznie odkręcić i wlać do wielkiej "kadzi" (tak to nazwijmy" tam mieszało się to z nową mieszanką i "siup" do butelek, pac naklejkę, nową datę ważności i jechało znowu na Polskę, Litwę itp.
    więc...........pozostanę przy ciepłej wodzie, wacikach itp.

Myślę, ze ta praktyka niestety nie tylko w Johnsonie jest stosowana....

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Kawa, coś o krowim mleku w diecie dzieci. Jak z każdym urozmaiceniem diety - ostrożnie.
    http://www.netmama.pl/magazyn/niemowle/karmienie-butelka/mleko-krowie-dla-niemowlat/

Dzięki, po przeczytaniu stwierdzam iż nie dopadła mnie żadna z dolegliwości wymienianych w artykule jak i również nie brałam dodatkowych witamin pijąc mleko krowie. Osobiście nigdy mi nic nie dolegało, brak alergii, chorowitkiem też nie byłam, wiadomo czymkolwiek karmiąc dzidzię trzeba obserwować.
    Mam zamiar karmić m.k jeśli sama nie dam rady pociągnąć na cycu (choć zrobię wszytsko, by udało mi się tak KP aż do co najmniej pół roku) :)

‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ