X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kuchnie z IKEI skręcał miesiąc:/ tez oczywiscie byl najmądrzejszy we wszystkim.
    A teraz padł mi excel z wyprawka i lista do szpitala- mialam sfromaowany jak chce i on nagle musial sie uniesc nie wiadomo jak ze on naprawi, ze mam nie zaznaczac po wojemu b to formuly musza byc i nic juz nie wiem z tego pliku bo mi poprzestawial wszystko:/
    obrazil sie i lezy na kanapie:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Mój małz dzis oszalał,nie dosc ze pol dnia byl na zakupach to jeszcze wieczorem pojechał na Noc zakupow kupic sobie kurtke:) przy okazji kupil pampersy w superpharmie w promocji i zestaw koszy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85e69bc46242.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d5899bd302b.jpg

ale chlop sie uczy- deske do prasowania w Ikei wyczail na sprzedazy okazyjnej za pol ceny tylko dlatego ze byla rozlozona:)

AG...,

W jakiej cenie były te kosze wiklinowe?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:10

• marrtka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Nie, totalnie nic... A wcześniej czułaś pieczenie? Bo u mnie grzybek nie dawał takich oznak...
    Ból podbrzusza czasami się u mnie zdarza, taki małpowy, ale jedno z drugim nie ma nic wspólnego

Nie miałam objawów żadnych, wyszło w posiewie i gin chce trochę zaleczyć. Ten lek był robiony na receptę, oprócz nystatyny ma jeszcze jeden antybiotyk w składzie, reszty nawet nie kojarzę. I tłuste dziadostwo. Zapytam jutro na usg.
    Luteina przy tym to szczyt elegancji w majtach :D

Paula44 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już drugi raz mi się zdarza coś takiego, że po np posiedzenou na kibelku wychodzi potem kawałek takiego gęstrgo, rozciągliwego śluzu, nie jest podbarwoony, taki mleczno-przejrzysty glut. Martwię się że to np czop.
    We wtorek rankim mam wizytę...ale to jeszcze trochę...

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Mam pytanie do dziewcząt globulkowych, czy po aplikacji (np nystatyny) odczuwałyście ból? Nie pieczenie a ból podbrzusza. U mnie masakra, może za daleko pcham? A może to cholerstwo tak ma...
    przy 3ciej dobie zaaplikowania, zaczął mnie boleć brzuch, tak jak opisujesz, nic nie piekło, u mnie dodatkowo na jakieś 5-10min twardaniał na dole, jutro na wizycie chcę o tym powiedzieć ginowi, bo jak zleci dalsze leczenie grzybka to nie chcę tych globulek codziennych, ale te które aplikuje się raz na 4dni....
    za to JA nie lubię Ikei, jeżeli chodzi o "gabaryty", za to lubię za "pierdołki" ktore można tam kupić:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ten do prania byl 149 i 199 a ten maly 39 i 59. Teraz jest tak ze jak kupisz za 100 to masz bon na 100 do wykorzystania na nast zakupy.
    wiec wzial ten maly ( 59- wg mnie jest malutki wiec nie wiem jaki jest ten za 39) + ozdoby swiateczne i ten duzy mial 100 taniej.
    one sa tez online.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 12:18

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko nie wydaje mi się aby to był czop, ja zaleciłabym zrobić sobie biocenozę, bo może to jednak grzybek????

zielarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mebli z ikea nie kupuje, ale pierdołki wszystkie kocham!!!!!

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez taki sluzik mialam- nawet bylam na IP bo myslalam ze to czop. Ale to poprstu glutowaty sluz byl. Biocenoze mialam wtedy OK.
    Co do mebli mamy w domu wszystko z Ikei wiec skladania troche bylo:)

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

My z Ikei tylko biuro - te białe meble.

U mnie noc dużo lepsza! Zauważyłam, że nie śpię i mam gorszy dzień a mały szaleje po. .. wit. D3.
    Dziewczyny - hashimotki - jaki preparat d3 bierzcie? Czy zauważyliście wzmożoną aktywnośc malucha?

Z laktatorow elektrycznych jaki jest polecany? Ma ktoś ten link? Szukam ale gdzieś go wcieło.

Kawa wrzuć ten link ze stanikami. Tymi sportowymi. Dzięki.

• zielarka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin powiedział, że śluz rozciąhliwy może być, oby do wtorku...

Malenq lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen657 wrote:
    Co do IKEI - ja w zasadzie innych mebli nei kupuję. I uwielbiam je skręcać w przeciwieństwie do mojego partnera :) Ale teraz mi musi pomagać, bo nie mam tyle siły.

Co do opuchniętych kostek: mnie baaardzo pomaga taki żel z kasztanowca, który poleciła mi farmaceutka: Kasztanowy żel z rutyną firmy Virde. On nie ma żadnych dodatkowych ulepszaczy itd. Pomaga też pozycja z jogi, zwana Viparita Karani (jestem joginką), albo po polsku nogi na ścianę po prostu.

Co do glukozy: teraz mnie stresuje tylko to, że mała ZDECYDOWANIE MNIEJ się rusza od kiedy tak radykalnie odstawiłam cukier i zestresowałam się, czy to nie był dla niej za duży szok i czy jej to nei zaszkodzi :( Wcześniej ruszała się bardzo dużo i często. A teraz w ciągu dnia parę razy się obudzi, coś tam machnie i może ze dwa razy na dzień jakoś więcej. No kurczę... zaczęłam sobie wkręcać, czy tam nie osłabła :(

Też tak miałam z tymi ruchami w 27 tygodniu ale akurat mały ułożył się inaczej też się martwiłam ale po przeszło tygodniu znów zaczęły się wygibasy nie martw się.

karen657 lubi tę wiadomość

• Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Myszka ten do prania byl 149 i 199 a ten maly 39 i 59. Teraz jest tak ze jak kupisz za 100 to masz bon na 100 do wykorzystania na nast zakupy.
    wiec wzial ten maly ( 59- wg mnie jest malutki wiec nie wiem jaki jest ten za 39) + ozdoby swiateczne i ten duzy mial 100 taniej.
    one sa tez online.

Dzięki AG... za odpowiedź. Czy ktoś jeszcze może polecić jakieś fajne rzeczy dla Maluszka lub coś widział w sklepach godnego polecenia?

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karen spokojnie kobitko. To właśnie cukry proste są zabójczo szkodliwe dla organizmu człowieka. Dieta cukrzycowa nie jest jakąś tam specjalną dietą, jest to zdrowe odżywianie jakie powinno być stosowane przez każdego człowieka- NA ZDROWIE , tym bardziej dla dzidziusia :-)

Marrtka ja biore nystatyne i ani razu po niej boleści żadnych nie miałam.

Ja i mąż nie lubimy nawet centrów handlowych, dla nas za tłoczno..
    Jesteśmy oboje tacy, że mamy coś konkretnego upatrzonego, zakładamy klapki na oczy i idziemy od razu do działu, który nas interesuje nie rozglądając się na boki :-)
    No..mąż czasami przy wejściu skręca w elektronike, ale ja go zawsze za rękaw ciągnę do odpowiedniego miejsca :P

isabelle co tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 12:48

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becia81 wrote:
    Ja też mebli z ikea nie kupuje, ale pierdołki wszystkie kocham!!!!!

my kupujemy raczej w BRW i tak jak Ty tez ubostwiam pierdółki z ikea.

Mamy z ikei taki mały stolik kwadratowy juz od paru ladmych lat jest po prostu niezniszczalny :) uwielbiamy go

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 12:56

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Kawa wrzuć ten link ze stanikami. Tymi sportowymi. Dzięki.

Mam dokładnie ten sam co w aukcji, tylko czarny z białymi paseczkami (w zwykłym biustonoszu już nie chodzę wcale bo fiszbiny/druty mi się wbijały a ten ma tylko ściągacze) http://allegro.pl/biustonosz-sportowy-fitness-38-c-i4780991342.html
    http://allegro.pl/sportowy-biustonosz-top-bokserka-38-85-d-bawelna-i4780065534.html

Co do laktatorów ja zakupiłam u tego r_7 (czy jakoś tak) elektryczny Canpol Easy Start ok 144zł. Opinie są o nim różne, ale z tego co przeglądałam jedyne dobre opinie są o Mendeli ale nie chcę wydać ponad 300zł jak nie wiem czy go będę używać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 13:08

Paula44 lubi tę wiadomość

• Anielle Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witajcie!
    Wczoraj czytałam Was w miarę na bieżąco, ale jakoś nie miałam czasu nic napisać, pisałyście o metrażu... myślę sobie, że fajnie macie....
    niby mąż ma zapisane piętro w domu rodziców, ale na piętrze każdy z domowników ma swoją sypialnię, teście, dwaj bracia i my mamy do swojej dyspozycji 1 pokój ok. 19m2, i łazienkę, teraz robimy sobie aneks kuchenny z garderoby 1,90x1,60, bez okna... i tak sobie myślałam, każdy ma coś swojego lub przynajmniej większy metraż, ale nam dobrze w tym jednym pokoiku i nawet jakoś dajemy radę (marzy nam się budowa domu, ale to jeszcze z 1-2 lata)... i sobie wykrakałam, dziś z rana kłótnia z mężem i co... nawet nie mam gdzie wyjść, bo na parterze kuchnia, łazienka, salon i pokój dziadka, wszyscy domownicy,a mąż łaskawca też nie zamierza się ruszyć więc sobie od dwóch godzin siedzę w łazience... przynajmniej ją wysprzątałam, wzięłam prysznic, poukładałam w półkach i niestety kończą mi się pomysły co tu robić... NIENAWIDZĘ TAKICH SYTUACJI I W TAKICH CHWILACH ŻAŁUJE, ŻE TU MIESZKAM...
    Bycie kobietą w ciąży jest trudnym zadaniem. Już sama nie wiem czy to ja przesadzam, czy to mąż jest przeciążony, pracą, remontem... Pląta mi się to

Jak ja to dobrze znam i wspolczuje... Cztery lata w kawalerce i wiem co to znaczy :) Dla pocieszenia powiem Ci ze tak sie do tego z mezem przyzwyczailismy ze teraz nawet jak sie poklocimy to dalej siedzimy razem na kanapie tylko plecami odwroceni, juz nawet nie potrzebujemy wychodzic do jakiegos innego pokoju :) Nie ma co tracic czasu na gniewanie, wychodz z lazienki i pogadaj z mezem :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z IKEI lubię pierdółki a wszystkie meble mamy z Agaty :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kuchnię z ikea, wielka przesuwną szafę i parę innych sprzętów, a drobiazgi....hmmmm....kocham ikeowskie wyposażenie wnętrz całym sercem, żaden inny sklep nie sprzedaje oprócz przedmiotów całej atmosfery :D

Jezuniu, mdłości mnie zamęcza, właściwie muli mnie cały czas, tylko gdy jem nie jest mi niedobrze, wciąż popijam wodę to troche pomaga, ale dziś rano zaliczyłam rzyg, więc wraca koszmar pierwszych 4 miesięcy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 13:52

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ