X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wczoraj patrzalam na lipcowki- jak daleko są.
    Nooo nieźle:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agula92 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, super pomysł z tą listą :) Tylko, że u mnie ma być syn Adam, a termin porodu 4.01.2015r.

jonka91 lubi tę wiadomość

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas leci nie ma co :)

natrafiłam na cus takiego na fb - filmik o symulacji porodu przez mezczyzne :) znacie?

https://www.facebook.com/video.php?v=557037101096142&fref=nf

Milej nocki perzespanej bez koszmarow, :)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Marcelem z rańca :) wracając do ostatniego posta Zielarki to powiem wam że ja już czuję gdzieś w sobie że finał się zbliża i jakoś tak zaczynam się uspokajać i wyciszać mentalnie i zamiast się bardziej bać to jakby zaczynam się cieszyć :] matka natura wszystko ma zaplanowane :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy z rana:)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja juz po standardowej niedzielnej jajecznicy:)
    milego dnia brzuchatki!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki!
    My też już po śniadanku, zalegamy dalej w łóżku.. :)
    Mówię przed chwilką do męża, że jego synuś właśnie mnie mocno skopał, a on do niego się nachylił i do brzucha mówi: dobrze Filip kop mamę mocniej.. a ten maluch z całym impetem łubudubu, wyskoczyła mi mała gulka i musnęła tatusia po policzku.. :D synuś zadziora w tatuśka poszedł..

Edit. Koniec zalegania.. Czas iść na wybory! Później krótka wizyta w biedronce, bo skończyła mi się woda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 09:42

Ag..., szpilka, Agus89 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:10

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Wczoraj wieczorem idac na trzecie sikanie zamaist snu odkrylam pierwsze krople siary, zarty sie skonczyly niedlugo bede strzelac mlekiem na odleglosc :) dobrze ze wkladki na wszelki wypadek juz w domu

Ag..., jonka91 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka fakt, niedlugo kazda z nas bedzie strzelac mlekiem:p
    Z cyca prosto do filizanki:P

A co do siary ja mialam wylewy od 23 do ok 27 tygodnia. Od tamtego czasu spokoj i sucho- tylko zaschniete nam na brodawkach ale nic nie kapie.

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobryyyyyyyyyyyy pięknie..........:)

wczoraj przeżyłam pierwszy z szoków, jak zdjęłam skarpetki to moje kostki były jak jedne wielkie piłeczki....a wypijam 3l wody dziennie :-/ fuck zaczyna się opuchnięcie....niestety po nocy mało zeszło, dobrze że jutro wizyta...

dzisiaj belly powitało:
    Jesteś w 33 tygodniu ciąży
    (32 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Juppiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

i pytanie: CZY KTÓRAŚ Z WAS leczyła się w klinice niepołodności pomiędzy Łodzią a Częstochową???? moja znajoma z różowej strony poszukuje dobrej, sprawdzonej kliniki, bo już ginowe których przerobiła rozkładają ręce.....

Buziaki i miłego dnia:)

ps. u mnie jak co niedzielę pieczona owsianka ze śliwkami, granatem i gorzką czekoladą :)

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubilam Malenq za suwaczek- nie zazdroszcze opuchnietych kostek:/ ale pomysl ze juz niedługo.
    Co do klinik ja niestety chodzilam do Krk, wiec nie pomoge.

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag...dzięki:)
    też sobie nie zazdroszczę, ale normalnie w szoku byłam (i jestem nadal)..... ale cóż kolejny objaw ciąży....od razu ciśnienie sprawdziłam i wyszło ok:)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze ze cisnienie ok:) u mnie tez 120/70.
    Ale nie wiem czy sie jakos Kostek nie obrocil bo dostaje tak po zebrach ze az mi łzy czasem wyjdą. W sumie wiem ze ma tam nogi ale nigdy mnie nie kopał po żebrach:/
    drań mały.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a podlozylas cos pod stopy, zeby byly wyzej serca? jak Ci puchna to dobrze cos podlozyc zwiniety koc, poduszki itp

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z dobrych wiesci belly ustawione wg daty ovu przywitalo mnie dzis w 8 miesiacu :)

Malenq, Kawa, Agus89, jonka91, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka całą noc nogi były na poduszkach, i nic.... teraz mąż nasmarował znowu kremem na opuchnięte stopy i na poduszki siup......
    Ag... u mnie mała jest bardzo wysoko, aż pod piersiami ją czuję, nawet stanik sportowy przeszkadza jej, bo głową wybija....a nogami kopie po pęcherzu albo odpycha się od mojej pachwiny....heheheh ale czasami mam tak że żebra bolą, pachwiny bolą, a brzuch podskakuje, mała jogging uprawia heheheh (wiem, że nie do śmiechu, bo często i mnie łzy z oczu płyną)......

• zielarka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq ja też mam opuchnięte stopy, kostki, łydki, wieczorem zdejmuję skarpetki i mam wgłębienie jak rów mariański. Cała w ogóle jestem spuchnięta. Dłonie także. Po pierwszym porodzie strasznie się pociłam, lało się ze mnie dosłownie, a ważyłam mniej niż teraz. Piętam też jaki szok przeżyłam gdy tydzień po porodzie zobaczyłam jaki mam chude łydki, to nie mógł być tłuszcz, a właśnie woda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 10:40

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarko, no ja też spodziewam się, że to woda....a "rowki mariańskie" również wczoraj zauważyłam...ech nie ma to jak być w ciąży:) cudowne przeżycia...

lecę obierać orzeszki - masła mi się zechciało:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, u mnie od wczoraj nerwówka :/ Mąż składał meble w sypialni, ale oczywiście jest mądrzejszy od instrukcji i w taki oto sposób- wyłamał już jedną półkę, zamontował zawiasy z obu stron w "słupku" "bo przecież były tam dziurki", kuźwa a jak mówiłam żeby wziął do tego kolegę co się tym zajmuje to NIEEEEEEEEEE on jest facetem i potrafi składać meble. Ahh jeszcze zamiast popatrzeć na obrazek i zamontować -drzwi-lustro-drzwi-lustro-drzwi to drzwi dał koło siebie i lustra też, na koniec mu coś nie pasowało i klął jak szewc bo na obrazku jednak było inaczej, no ale nie spojrzał Mości Pan, tak więc rozmontowywał spowrotem i od nowa. Na koniec stwierdził że jak jestem taka mądra, (że mu zwróciłam kilka razy uwagę że miał mu pomóc z tym kolega, bo go znam i wiem jak wygląda u niego składanie mebli) że mam sobie sama poskładać łóżeczko i komodę do Małej- no cóż tak więc zrobię.
    Wkurzające jak sobie tak człowiek nie da przegadać :/

ania_29 lubi tę wiadomość

‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ