*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Anutka wrote:Nieduza ??? Moja w 29 tc miala 1400 i lakarka stwierdzila ze duza bedzie
Chociaż uważam, że jak przypuszczalnie może mieć 3 kg to taka maleńka znowu nie będzie. Ja miałam 2,3 kg a mąż 2,6 kg.
-
Ewelina88 wrote:No ale u mnie nie jest 29 tylko 33 tydzień się zaczął. A dzieci teraz rosną szybko. W 30 tygodniu miała 1215 gram, więc jest różnica pomiędzy naszymi dziećmi. AW normach się mieści ale będzie drobniutka. Mi to nie przeszkadza.
Chociaż uważam, że jak przypuszczalnie może mieć 3 kg to taka maleńka znowu nie będzie. Ja miałam 2,3 kg a mąż 2,6 kg.
-
Mi babeczka na USG III trym mowila ze ok 3300 powinien miec. Ja mialam 2600 a mąz nie wiem ale moja najmądrzejsza na swiecie tesciowa mowila ze " zdrowe duze dzieci urodzila a nie wie czy miala cukrzyce nawet" wiec moze byl duzy.
Moj gin mowi, ze gigantem nie jest ale ja tez kurdupel jestem:)
Selene poczytaj o BH na parentingu, fajnie są opisane ( w dziale skurcze BH i 22 tc) Rozpoznasz je;) poki nie są regularne to jest OK.
a tak w temacie skurczy wy serio ich nie macie??? ja czuje BH od 22 tygodnia!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ag... wrote:nie:)
Byłam dzisiaj na zajęciach SR i uważam to za czas stracony. Chyba spotkanie z psychologiem nie powinno wyglądać jak przeczytanie gotowej prezentacji... Zawiodłam się i do tego jeszcze zmokłam po drodze -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny waga dziecka 3200-3500 g to normalna "standardowa waga"
Duże dzieci to już 3800- ponad 4000 g
Ja nie wiem czy to skurcze BH ale mnie w ciągu dnia potrafi złapać nieprzyjemny ból w brzuchu nie do końca to ból miesiączkowy, trwa może z 30 sekund max i puszcza. W ciągu dnia może z 3 -4 razy występuje. Lekarz mi mówił, że to przepowiadające i jak nie są regularne i b. Silne to żeby się nie przejmować.
Mówił, że jedne kobiety skurcze BH odczuwają jako bezbolesne inne bolesne -
Ja miałam do tej pory kilka skurczów BH. To tak jakby mi ktoś brzuch w dolnej części ścisnął i powoli puścił. Np po seksie zawsze mam. Ogólnie to bezbolesne ale czuć taki dyskomfort.
Kurcze dopiero 19.00 a mi się spać chce. To zapalenie pęcherza doprowadza mnie do szału. Tylko ciepły prysznic pomaga na chwilę. Na pocieszenie mąż kupił pączki, zaraz robię kakałko i mogę iść spać.
Ps. Macie jakiś sposób na mrówki? Prześladują nas od jakiegoś czasu. -
Ag mnie też męczą już dość długo jedyne co zauważyłam że robią się już coraz bardziej "odczuwalne" a od niedzieli jak mi się mały obniżył no to odczuwam je już naprawdę konkretnie ale nie są jeszcze bolesne i regularne, i po dzisiejszej wizycie mam zamiar po wyjściu mężula ze szpitala uzupełnić torbę i niech sobie stoi, jeść nie woła
a brakuje mi tylko pieluch dla małego, wkładek laktacyjnych i czegoś w majty dla siebie
-
Tak Wikuś, od niedzielnego poranka mam go zdecydowanie niżej a mały ma główkę nad spojeniem łonowym tak bardzo że ciężko mi się siedzi, nie mam już problemów żadnych z oddychaniem ale za to ciężej jest mi chodzić bo bardzo mi brzucholek "ciągnie" w dół - grawitacja
-
magdalenka wrote:Goosiaczek a studiujesz prywatnie czy na państwowej uczelni ?? Kiedy obrona?
A tak to dzisiaj od rana na uczelni kurcze coraz bardziej mi ciężko myślałam że dzisiaj znowu wyląduje na IP dostałam takich bóli ze sama nie wiedziałam co mam zrobić na szczęście pojechałam do domu wzięłam tabletki i teraz leże. Ostatnio również doskwiera mi straszny ból kręgosłupa najbardziej boli on w dolnej części.
Jutro na szczęście wizyta wiec dowiem się co i jak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:06
-
walizkę mam do połowy spakowaną myślę ze do końca tygodnia ją dokończę.
Jeżeli chodzi o szczepionki to ja też zaszczepię tylko dziecko na te 3w1 chyba ze dziecko byłoby wcześniakiem to wtedy odszczepię je.
Moja mała "terrorystka"na szczęście boksuje tylko w dzień i tak do 22 później śpi i daje o sobie znać ok 9 wiec powinnam się cieszyć.