X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 19:39

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka, na razie nie ma mowy od odsetkach, gdyż do dziś nie mam decyzji w sprawie przyznania mi tego zasiłku.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:05

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    witam się z rana! I jak tu ciężarna ma się nie denerwować - rozterki związane z moimi działaniami w zarządzie wspólnoty - na moim finiszu zmieniono mi administratorkę, a mamy mega problemy na osiedlu i z deweloperem, a także, jak wiecie, borykam się z ZUSem. Otóż: ja jestem na L4 od 5 września, a do dziś nie mam decyzji (ani pieniędzy) w sprawie zasiłku chorobowego i macierzyńskiego, a wg pisma które otrzymałam decyzja ostateczna (z uwagi na wszczęte postępowanie) została odroczona do 21 listopada, a tymczasem w ZUSie nadal nie mają kompletu dokumentów potrzebnych do orzeczenia - paranoja. Jeśli nie dostanę decyzji do pn to piszę skargę na opieszałość ZUS...

Melula, ato trzeba wystąpić o jakąś decyzję ws. zasiłku i macierzyńskiego??Wybieram się na macierzyński wcześniejszy, czyli od pierwszego tygodnia grudnia i też właśnie nie wiem jak to wszystko pozałatwiać. Mam umowę o pracę i działalność gospodarczą.

• Melula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się już od 5 września ciągnie i decyzji nadal nie mam, a o kasie nie wspomnę.

Izabelka, jak mój pracodawca dostarczył moje zwolnienie to ZUS z automatu wszczął postępowanie wobec mnie. Nie wiem, jak to wygląda w "normalnych" warunkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 09:58

• Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    A u mnie się już od 5 września ciągnie i decyzji nadal nie mam, a o kasie nie wspomnę.

Izabelka, jak mój pracodawca dostarczył moje zwolnienie to ZUS z automatu wszczął postępowanie wobec mnie. Nie wiem, jak to wygląda w "normalnych" warunkach.
    Ale zus ma 30 dni na wydanie decyzji, w sprawie skomplikowane 60 dni wg kpa... To co sie tam dziejej ??

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąża donoszona będzie w wigilię :D będę więc świętować podwójnie :D

Paula44, polaola, Gwiazdeczka27, nix, szpilka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:06

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla nich 30 dni to było za mało. Dostałam pismo, że przedłużono czas do 21 listopada, maksymalny - 60dniowy termin, a jutro mija, więc jak nie dostanę nic do pn to będę pisać o opieszałość i natychmiastową, oczywiście pozytywną decyzję i wypłatę zasiłku. Najlepsze jest to, że w poniedziałek nie mieli jeszcze kompletu dokumentów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 10:02

• Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    U mnie ciąża donoszona będzie w wigilię :D będę więc świętować podwójnie :D
    U mnoe 30 grudnia. Swietuje w sylwestrab:-)

Dostalam wczoraj rade od kolezanek meza z pracy :-). Jedz w swieta jak najwiecej i co tylko chcesz :-). Maz zapytal dlaczego... Uslyszal, ze pozniej karmienie piersia i trzeba uwazac na to co sie je :-)

Macie jakas liste co mozna jesc ??

Paula44 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Dla nich 30 dni to było za mało. Dostałam pismo, że przedłużono czas do 21 listopada, maksymalny - 60dniowy termin, a jutro mija, więc jak nie dostanę nic do pn to będę pisać o opieszałość i natychmiastową, oczywiście pozytywną decyzję i wypłatę zasiłku. Najlepsze jest to, że w poniedziałek nie mieli jeszcze kompletu dokumentów...
    Zus stosuje zasdae, ze wysle ci kolejne pismo, ze nie ma kompletu dok i od kolejnego pismo znowu biegnie termin 30 dni

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    My zostajemy dalej w szpitalu, zaś magnez w kroplowce bo dostalam skurczy na plecy i brązowy śluz poleciał. Po badaniu okazało się ze szyjka miękka i skrócona..
    ehh oby wytrzymać do 12.

Isabell gratuluję i życzę dużo zdrowia.
    jesteście bardzo dzielni a Twój mąż jest cudowny :-) oby każdy Pan się tak zachował na porodowce

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie czaje o co chodzi i Was dziewczyny z zusem? to trzeba tam scoś składac? ja mam wypłacane normalnie, jestem obecnie na L4 aż do porodu,a później macierzyński.to jakos inaczej jest? nie rozumiem szczerze powiem.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten brak dokumentów nie jest z winy mojej czy pracodawcy, więc nie stosuje się zasady, o której piszesz. Po prostu przeniesiono sprawę z jednej placówki ZUS do drugiej i ta pierwsza nie dostarczyła wszystkich niezbędnych dokumentów.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    U mnoe 30 grudnia. Swietuje w sylwestrab:-)

Dostalam wczoraj rade od kolezanek meza z pracy :-). Jedz w swieta jak najwiecej i co tylko chcesz :-). Maz zapytal dlaczego... Uslyszal, ze pozniej karmienie piersia i trzeba uwazac na to co sie je :-)

Macie jakas liste co mozna jesc ??
    Mi połozna na szkole rodzenia mówiła,że nie ma już takiej strict diet jak się karmi. Nie polecała jeśc rzeczy,które bardzo uczulają, np.orzeszki ziemne.Moze najlepiej się wypowiedza dziewczyny,które już karmiły jak to jest.

nix lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula mozesz mi napisac dlaczego w Twoim przypadku jest wszczete postepowanie?
    ja jestem na L4 od 3 lipca i do tej pory nie dostalam chorobowego ani zadnego pisma. Ksiegowa znowu byla w zusie w poniedzialek i powiedzieli,ze jakies dwa dni im nie pasowaly,choc ponoc wszystko przyszykowane do wyplaty...te zusy to koszmar jakis,jak mozna przez tyle miesiecy nie wyplacac pieniedzy...szukaja dziury w calym...a pozniej panstwo sie dziwi,ze kobiety nie chca rodzic,no ale jak pytam? mam juz dwojke dzieci,teraz jestem na zwolnieniu i niby facet z jednej wyplaty ma utrzymac taka rodzine? no jak zarabia kilka tys to ok ale jesli jest to zwykla wyplata...jakbym wpadla do tego zusu to bym je tam rozszarpala

f2w3rjjguyawgot1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jesi pracujesz w firmie, ktora zatrudnia pow 20 os to placi ci firma i ona sie z zusem rozlicza.
    jesli ktoras pracuje w malej firmir to placi bezposrednio ZUS- i wtedy są ceregiele.
    Ja tez dostaje normalnie wyplate z firmy:) btw czekam na srode bo sukienke chce zamowic:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:03

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Kurcze, nie czaje o co chodzi i Was dziewczyny z zusem? to trzeba tam scoś składac? ja mam wypłacane normalnie, jestem obecnie na L4 aż do porodu,a później macierzyński.to jakos inaczej jest? nie rozumiem szczerze powiem.
    ja właśnie też nie... czytam i czytam ale zakręcone jest to dla mnie

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana ! Jak zwykle do sniadania Was nadrabiam :p. Wczoraj zamowilismy nasza Seville! :) z tych nowych kolorow taka mieszanka brazow :) teraz tylko czekam na potwierdzenie tel. :) troche sie wkurzylam ale to w sumie moja wina bo wczesniej dzwonilam do sklepu czy wysylaja za hranice i powiedziano mize tak i 20 euro za paczke mowie wow super a teraz sie okazalo ze 80.. no ale to logiczne ze wozka 3 w 1 nie spakuja w jeden karton.. ehh glupie..
    Oj szalone sny dzisiaj miakam , najpierw gonily mnie wampiry na rowerach, pozniej moj J nie chcial isvc ze mna na jakies wesele i mnie znac a ja plakalam bo w zadnej sukience mojej nie miescil sie brzuszek a pozniej bylismy w domu na golaska :p i przyszedl moj tato a moj J po rostu usiafl izaczal z nim rozmawoac :D
    Milego Dnia!

jonka91, Maud11, Agus89, Gwiazdeczka27, renia83, nix lubią tę wiadomość

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ