*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Melula wrote:witam się z rana! I jak tu ciężarna ma się nie denerwować - rozterki związane z moimi działaniami w zarządzie wspólnoty - na moim finiszu zmieniono mi administratorkę, a mamy mega problemy na osiedlu i z deweloperem, a także, jak wiecie, borykam się z ZUSem. Otóż: ja jestem na L4 od 5 września, a do dziś nie mam decyzji (ani pieniędzy) w sprawie zasiłku chorobowego i macierzyńskiego, a wg pisma które otrzymałam decyzja ostateczna (z uwagi na wszczęte postępowanie) została odroczona do 21 listopada, a tymczasem w ZUSie nadal nie mają kompletu dokumentów potrzebnych do orzeczenia - paranoja. Jeśli nie dostanę decyzji do pn to piszę skargę na opieszałość ZUS...
Melula, ato trzeba wystąpić o jakąś decyzję ws. zasiłku i macierzyńskiego??Wybieram się na macierzyński wcześniejszy, czyli od pierwszego tygodnia grudnia i też właśnie nie wiem jak to wszystko pozałatwiać. Mam umowę o pracę i działalność gospodarczą. -
A u mnie się już od 5 września ciągnie i decyzji nadal nie mam, a o kasie nie wspomnę.
Izabelka, jak mój pracodawca dostarczył moje zwolnienie to ZUS z automatu wszczął postępowanie wobec mnie. Nie wiem, jak to wygląda w "normalnych" warunkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 09:58
-
Melula wrote:A u mnie się już od 5 września ciągnie i decyzji nadal nie mam, a o kasie nie wspomnę.
Izabelka, jak mój pracodawca dostarczył moje zwolnienie to ZUS z automatu wszczął postępowanie wobec mnie. Nie wiem, jak to wygląda w "normalnych" warunkach. -
Dla nich 30 dni to było za mało. Dostałam pismo, że przedłużono czas do 21 listopada, maksymalny - 60dniowy termin, a jutro mija, więc jak nie dostanę nic do pn to będę pisać o opieszałość i natychmiastową, oczywiście pozytywną decyzję i wypłatę zasiłku. Najlepsze jest to, że w poniedziałek nie mieli jeszcze kompletu dokumentów...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 10:02
-
zielarka wrote:U mnie ciąża donoszona będzie w wigilię
będę więc świętować podwójnie
Dostalam wczoraj rade od kolezanek meza z pracy. Jedz w swieta jak najwiecej i co tylko chcesz
. Maz zapytal dlaczego... Uslyszal, ze pozniej karmienie piersia i trzeba uwazac na to co sie je
Macie jakas liste co mozna jesc ??Paula44 lubi tę wiadomość
-
Melula wrote:Dla nich 30 dni to było za mało. Dostałam pismo, że przedłużono czas do 21 listopada, maksymalny - 60dniowy termin, a jutro mija, więc jak nie dostanę nic do pn to będę pisać o opieszałość i natychmiastową, oczywiście pozytywną decyzję i wypłatę zasiłku. Najlepsze jest to, że w poniedziałek nie mieli jeszcze kompletu dokumentów...
-
Hej dziewczyny.
My zostajemy dalej w szpitalu, zaś magnez w kroplowce bo dostalam skurczy na plecy i brązowy śluz poleciał. Po badaniu okazało się ze szyjka miękka i skrócona..
ehh oby wytrzymać do 12.
Isabell gratuluję i życzę dużo zdrowia.
jesteście bardzo dzielni a Twój mąż jest cudownyoby każdy Pan się tak zachował na porodowce
-
Anutka wrote:U mnoe 30 grudnia. Swietuje w sylwestrab:-)
Dostalam wczoraj rade od kolezanek meza z pracy. Jedz w swieta jak najwiecej i co tylko chcesz
. Maz zapytal dlaczego... Uslyszal, ze pozniej karmienie piersia i trzeba uwazac na to co sie je
Macie jakas liste co mozna jesc ??nix lubi tę wiadomość
-
Melula mozesz mi napisac dlaczego w Twoim przypadku jest wszczete postepowanie?
ja jestem na L4 od 3 lipca i do tej pory nie dostalam chorobowego ani zadnego pisma. Ksiegowa znowu byla w zusie w poniedzialek i powiedzieli,ze jakies dwa dni im nie pasowaly,choc ponoc wszystko przyszykowane do wyplaty...te zusy to koszmar jakis,jak mozna przez tyle miesiecy nie wyplacac pieniedzy...szukaja dziury w calym...a pozniej panstwo sie dziwi,ze kobiety nie chca rodzic,no ale jak pytam? mam juz dwojke dzieci,teraz jestem na zwolnieniu i niby facet z jednej wyplaty ma utrzymac taka rodzine? no jak zarabia kilka tys to ok ale jesli jest to zwykla wyplata...jakbym wpadla do tego zusu to bym je tam rozszarpala -
Marta jesi pracujesz w firmie, ktora zatrudnia pow 20 os to placi ci firma i ona sie z zusem rozlicza.
jesli ktoras pracuje w malej firmir to placi bezposrednio ZUS- i wtedy są ceregiele.
Ja tez dostaje normalnie wyplate z firmy:) btw czekam na srode bo sukienke chce zamowic:) -
nick nieaktualny
-
MartaKD wrote:Kurcze, nie czaje o co chodzi i Was dziewczyny z zusem? to trzeba tam scoś składac? ja mam wypłacane normalnie, jestem obecnie na L4 aż do porodu,a później macierzyński.to jakos inaczej jest? nie rozumiem szczerze powiem.
-
Witam sie z rana ! Jak zwykle do sniadania Was nadrabiam :p. Wczoraj zamowilismy nasza Seville!
z tych nowych kolorow taka mieszanka brazow
teraz tylko czekam na potwierdzenie tel.
troche sie wkurzylam ale to w sumie moja wina bo wczesniej dzwonilam do sklepu czy wysylaja za hranice i powiedziano mize tak i 20 euro za paczke mowie wow super a teraz sie okazalo ze 80.. no ale to logiczne ze wozka 3 w 1 nie spakuja w jeden karton.. ehh glupie..
Oj szalone sny dzisiaj miakam , najpierw gonily mnie wampiry na rowerach, pozniej moj J nie chcial isvc ze mna na jakies wesele i mnie znac a ja plakalam bo w zadnej sukience mojej nie miescil sie brzuszek a pozniej bylismy w domu na golaska :p i przyszedl moj tato a moj J po rostu usiafl izaczal z nim rozmawoac
Milego Dnia!jonka91, Maud11, Agus89, Gwiazdeczka27, renia83, nix lubią tę wiadomość