X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, moja już od 24 tygodnia codziennie ma sesję rano, przy kawie z Pregnancy Music for Labor albo z Mozartem to takie kołyski/pozytywki, mam zamiar po urodzeniu puszczać by kojarzyła jej się z bezpieczeństwem i ciepłem jak w czasie kiedy była w brzuszku :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Też słucham muzyki poważnej ale nie zauważyłam reakcji u młodej. Za to gdy jej śpiewam jest inaczej :D dziś kopała, jak szalona, nawalanka po więzadłach i walenie głowa w górę brzucha, zaczęłam śpiewać jej kolędy (jakoś tak mnie naszło) nastąpiła cisza w brzuchu, gdy skończyłam kapania ciąg dalszy :) ciekawe co sobie myślała :D

Bo nie ma to jak słodki głos mamy :-) wie co dobre :-)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG nie doszukuj sie aluzji tam gdzie jej nie ma, przecież na pewno nie przeczytał nic ponad to czy jest gazowana czy niegazowana

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    AG nie doszukuj sie aluzji tam gdzie jej nie ma, przecież na pewno nie przeczytał nic ponad to czy jest gazowana czy niegazowana

hahah no pewnie nie, ale smieszne to:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:09

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Oj, współczuję... Jesteś na diecie? Jeśli jeszcze nie, to warto jak najszybciej przejść na dietę wątrobową. No i nie martw się. Jak byłam w szpitalu to spotkałam dziewczynę z cholestazą. Wróżyli jej cięcie cesarskie ale enzymy zaczęły spadać :)

Jestem kochana na diecie wątrobowej... Dziękuję Wam za ciepłe słowa... zobaczymy co powiedzą jutro...

nix lubi tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Mąż mi kupil wode mineralną- niby normalna woda UStronianka
    ale napis rekomendowana przez instytut leczenia otyłości odbieram jako pstryczek w nos:P

hehhehe... kobiety w ciąży są przewrażliwione i wszystko biorę do siebie... hehhehe

na ostatnim spotkaniu w SR wszyscy mężowie, w tym mój, zostali poinformowani przez ordynatora szpitala w którym zamierzam rodzić "Panowie, psychika każdej kobiety w ciąży się zmienia, pocieszę Was -na szczęście ciąża to tylko 9 miesięcy, po porodzie będzie jeszcze trudniej" :-D

Ag..., Malenq, jonka91, zielarka, Gwiazdeczka27, renia83, rastafanka lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:03

l22nzbmh1lqdktpj.png

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fizjoma.pl/poradnik/ polecam fajny poradnik z ciekawymi ćwiczeniami.
    Może wreszcie się zmobilizuje ;p

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    no własnie... Ostatnio jak byłam na sterydach to trzymali 3 dni, jeszcze jeden i należało by się świadczenie. Szkoda...

U nas szarno, buro, nieprzyjemnie...

Właśnie pochłonęłam pączka z różą i mała fika jak szalona :)
    Pączkiiiiiiiii :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi dzwoniła moja fryzjerka, że mogę przyjść w sobotę rano do niej. Miała zaplanowany wyjazd, ale jednak będzie w salonie do 11. Może bała się odmówić cieżarnej? :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, wyniki są kiepskie. Dziecko ma ciężką małopłytkowość. Od jutra włączają immoglobulinę

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki po tym będzie lepiej?

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki :* boszzzzzzzzz.......... 3maj się dzielnie....jesteście pod dobrą opieką, pomogą Wam....życzę dużo siły i tej fizycznej i tej psychicznej......

• Ag... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki- cholera jasna jak dobrze ze ty trafiłaś na lekarke co Cie na te badania wysłała.
    Przeciez to takie nie popularne w PL. Będzie dobrze, wazne ze jestes w dobrym miejscu!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki najwazniejsze ze wiedza i moga cos z tym robic, nawet nie chce myslec co by bylo jakbys nie zrobiła tych testów na poczatku, musisz byc dobrej mysli, choć wiem, że Ci cieżko, bedzie dobrze, cale nasze forum trzyma za to kciuki

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:03

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Melula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mini wyprawka - reszta w praniu :) Tzw. wyprawka mamy...
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62745d3651a2.jpg
    oraz higieniczne art.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3e0989ef150.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 14:42

Malenq, Becia81, Kawa lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wszystko dla,dzidziusia nasze motto :-)

Becia81 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowe mamusie witajcie po przerwie :*

<b>Isabelle</b> gratuluję serdecznie! Jesteś bardzo dzielna! Z Alusią wszystko będzie dobrze, zobaczysz. To silna dziewczynka, da sobie radę, tym bardziej, że ma takich wspaniałych rodziców!

<b>Wiki81</b> trzymam mocno kciuki za dzisiejsze badanie i cieszę się, że opanowali Ci te skurcze, martwilam się o Ciebie. A z położnymi i w ogóle z opieką w szpitalu, to Cię rozumiem, ja mam ochotę tutaj wszystkich rozszarpać...

<b>Ag...</b> dzięki za wsparcie - ogarnęłam się już - przynajmniej tak mi się wydaje ;) Mam leżeć, ale dupy nie dają mi do góry. Moj M przywiózł mi wielgachną poduchę i podkładam sobie ją teraz - tak jak pisałyście.

<b>Rybka1</b> Kupiłam łóżeczko malloni guzik z pentelką - ale nie wiem, jak wygląda, oglądałam tylko w necie, bo nie mam innej możliwości, mąż przetestuje jak już dostarczą, ale z wyglądu przypadło mi do gustu, zobaczymy, co w praktyce ;p

<b>zielarka</b> Codziennie w szpitalu wpierniczam zupę mleczną ;p też odmawiam chleba na rzecz mleczka. A ja ciążę będę miała donoszoną prawie w wigilię, bo 23 :)

<b>Patrycha</b> Muszą dać sterydy maleństwu - takie procedury, a gdyby tak nie daj Boże coś się zaczęło dziać, to dzidza byłaby choć trochę przygotowana do samodzielnego oddychania. Sterydy zmniejszają też ryzyko wylewu u noworodka.

U nas dużo się dzialo przez te kilka dni. Dostałam bardzo mocne i dosc regularne skurcze, ale na szczescie kroplowka z fenoterolem zadziałała i Staś jest dalej w brzuszku :)Powiem Wam, że straszny burdel w tych szpitalach. U nas nie stosują żadnych nowoczesnych metod leczenia, nie zakładają nawet pessarów, tylko u niektórych lekarzy w gabinecie prywatnym istnieje taka możliwość. Ja i tak bym się nie załapała, bo trafiłam ze skróconą szyjką i skurczami w 30 tyg, a ponoć taki krązek jest sens zakladac do 28 tyg. Nikt tez w szpitalu nie mowi o lezeniu z tylkiem w górze...
    Stas jest bardzo nisko - przy ktg muszą sciagac mi trochę majtki bo jest przy spojeniu łonowym.
    Skurcze dalej mam i wyłażą na tym ktg, ale na szczescie niegroźne i nieregularne choć bolesne i dobijaja do 100-110, ale wytrzymamy jeszcze chociaż do tego 34, a nawet dluzęj :) Jestem taka jakaś spokojna, że wszystko będzie dobrze - musi być i będzie u Was też dziewczyny!

<b>Gwiazdeczko</b> a Ty jak się czujesz, co u Ciebie?

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ