*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeden dzień mnie nie było a już takie nowiny !!!
Isabelle GRATULUJĘ chyba najbardziej spóźniona z forum ale niesamowite że już sie wypakowujemy !! Niech mała Ala rośnie zdrowa i duża. Jak masz ochotę to wklej nam zdjęcie małej do porozczulania się i podejrzenia jakie to dziecinki nosimy w brzuszkach.
Bell my mamy wózek X-lander xa, dla mnie mega wygodny w prowadzeniu i plusem jest to że koła sa pompowane. Niestety spacerówka troszkę nie spełnia moich oczekiwań, jest wg mnie za mało stabilna, ale i tak myslę, przejść później na tzw. spacerówkę. Przy okazji daj znac jak sprawa z teściową ?? Ja wpradzie ze swoją dobrze żyję, ale źle się czuję że np. leżę cały dzień przed kompem a ona sprząta i gotuje. Na ile moge to jej pomagam ale ja też juz nie mam siły smażyć nalesniki dla 5 osób czy tak jak przedwczoraj rybę, bo to stanie non stop powoduje nie tylko ból brzucha ale i stóp.
Wczoraj u mnie w Lidlu była mega wyprzedaż i wydałam 70zł. Wszystko było po 5 i 8 zł. Dla Jaśka kupiłam za całe 5zł rajstopki, koszulki z długim rękawem po 2 sztuki pakowane, wzięłam dwa rozmiary, skarpetki 7 sztuk, podkład pod prześcieradło nieprzemakalny. Wszystko lupilu jestem mega zadowolona.
Wracając do tematu twardnień i skurczów, wydaje mi się że skurcze BH miałam dwa razy, a twardnienia pojawają się kilkanaście razu na dzień. Wczęsniej wiedziałam że mam twardnienie tylko jak dotknęłam brzucha, a teraz juz czuję że mi stwardniał nawet w nocy czasem się budze na to twardnienie.
Swoją drogą Jasiek przybiera teraz takie dziwaczne pozycje że mój brzuch momentami wygląda komiczne wypchany tylko z jednej strony lub tylko u góry. Dzisiaj w nocy Jasiek chyba cały leżał pod żebrami, bo jak dotnęłam reką nad spojeniem łonowym to czułam płaski brzuch, jakby ciaży nie było. -
zielarka wrote:Wiki dzielna jesteś!
Moja córcia ułożona jest jakby w poprzek, pupę i nogi na w mojej lewej pachwinie a główkę po prawej stronie pępka. Teraz nawala mi w lewe więzadła i bokrozpycha brzuch jak cięciwa
Wczesniej myslałam że ta gula koło pępka to pupkajak młoda sie wypychała to ja stukałam delikatnie, teraz wiedząc, ze to główka tylko głaszczę i czule mówię
mam nadzieję, że nie zrobiłam jej krzywdy tym stukaniem po głowie
Zielarka miałam taką samą sytuację z wypinaniem się Dzidziusiaklepałam go niby po dupce a okazało się że to główka
Dziewczyny martwię się bo wyszła mi cholestaza po kolejnych badaniachpewnie skieruje mnie do szpitala a to grozi przedwczesnym rozwiązaniem ciąży
( przez cesarkę a ja jestem po usunięciu jelita i już 3 lekarzy mówi że to może zagrażać mojemu zdrowiu bo mam bliznę na całym brzuchu i zrosty wewnątrz... na dodatek blizna jest stosunkowo świeża bo ma dwa lata...
ale dla Dzidziusia zrobię wszystko...
-
nick nieaktualny
-
Marta159753 wrote:Dziewczyny martwię się bo wyszła mi cholestaza po kolejnych badaniach
pewnie skieruje mnie do szpitala a to grozi przedwczesnym rozwiązaniem ciąży
( przez cesarkę a ja jestem po usunięciu jelita i już 3 lekarzy mówi że to może zagrażać mojemu zdrowiu bo mam bliznę na całym brzuchu i zrosty wewnątrz... na dodatek blizna jest stosunkowo świeża bo ma dwa lata...
ale dla Dzidziusia zrobię wszystko...
Oj, współczuję... Jesteś na diecie? Jeśli jeszcze nie, to warto jak najszybciej przejść na dietę wątrobową. No i nie martw się. Jak byłam w szpitalu to spotkałam dziewczynę z cholestazą. Wróżyli jej cięcie cesarskie ale enzymy zaczęły spadać -
Kobietki czy puszczacie swoim pociechom muzykę?
Ja nie puszczałam , tylko jak leże to sobie odpalam z tableta i zauważyłam, że mój synek uspokaja się a wręcz zasypia chyba do jednego kawałka Barrego Manilowa "I can't smile without you"chyba zaczne też słuchać muzyki klasycznej ciekawe jak zareaguje
-
Malenq i jak dojezdzaja d ciebie?
Marta nie martw sie- skoro masz zdiagnozowane to najwazniejsze.
Gwiazdeczka ja slucham na glos muzyki- ale nie daje przez sluchawki, nie wiem czy to znow na skurcze nie podziala.
Ide zrobic makaron razowy z pesto i toną parmezanu:DWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:32
-
nick nieaktualny
-
Witajcie Kochane
nie dam rady sie odnieść do Waszych dziesiejszych wpisów
Wiki wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze, że już po
Melula bardzo się cieszę, że wreszcie zadzwonili z pozytywną info, mam nadzieję, że kasę też zaraz dostanieszWiki81 lubi tę wiadomość
-
[Figa z makiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:09
Malenq, Ag..., zielarka, Gwiazdeczka27, lwuska55592, Patrycha, szpilka, jonka91, magdalenka, Bounia, Ewelina88, rastafanka, waszka88, Becia81, ana7227 lubią tę wiadomość
-
OliOla wrote:kasia86 u mnie odszkodowanie z PZU wypłacają jeżeli pobyt w szpitalu był powyżej 3 dni. Jednak sprawdz w dokumentach jak jest u Ciebie.
Wiki trzymaj się.
Co do bóli. Też czasami mam takie. Jak już bardzo boli biorę nospę/spazmolinę i ewentualnie Apap i leżenie. Mozna wziąść ewentualnie ciepły prysznic.
Ostatnio lekarz mi powiedział, że teraz takie bóle mogą się pojawiać ale spokojnie. Jak nie przechodzą, są regularne to tylko IP.
Marta159753 najważniejsze, że zdiagnozowali odpowiednio szybko. Jak leżałam w szpitalu koleżance też ta chorobę wykryli, wiem, ze coś jej podawali ale nie trzymali jej w szpitalu. Lekarze na pewno teraz Wami się zajmą odpowiednio.
My słuchamy też Eski -
Też słucham muzyki poważnej ale nie zauważyłam reakcji u młodej. Za to gdy jej śpiewam jest inaczej
dziś kopała, jak szalona, nawalanka po więzadłach i walenie głowa w górę brzucha, zaczęłam śpiewać jej kolędy (jakoś tak mnie naszło) nastąpiła cisza w brzuchu, gdy skończyłam kapania ciąg dalszy
ciekawe co sobie myślała
Gwiazdeczka27, Anutka, rastafanka lubią tę wiadomość