X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma sprawy. kiedy tylko moge i umiem pomoc zawsze staram sie pomoc i doradzic :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą przeżyłam pierwszą ciążową huśtawkę nastroju.. :D
    Współczuję przyszłym ojcom. :P

Ag..., Wiola25, Martaaa lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie,

Łapie mnie ogromne zmęczenie w pracy, oczy mi się zamykają przed monitorem. Kawy nie pijam, czy pół tabletki plusssz active (zawiera kofeinę i taurynę ale o połowę mniej niż w mocnej kawie) może zaszkodzić?

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, a nie pisze na pluszu ze kobiety w ciązy nie powinny brać? weź moze magnez albo jakies witaminy ciążowe.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:35

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:32

Wiola25 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie możemy dać się zwariować :) Już na pamięć znam telefony od mojej mamy, czy wzięłam dzienną dawkę witaminek, czy wypiłam sok z dyni.. bo czytała, że to zdrowe.. itp

Ja też wcześnie chodzę spać, ale te ataki zmęczenia w ciągu dnia są nie do zniesienia, chociaż cieszę się, że to jedyny taki nieprzyjemny objaw, póki co :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym sobie zjadla hot doga z orlenu :D

Póki co mam zachciankę na banany. :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) chetnie do Was dolacze...to moja trzecia ciaza i troche sie boje ze wzgledu na wiek...mam juz 35lat,niby nie stara ale...no nic mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze i dzidzia bedzie zdrowa...dzis ide do lekarza...pewnie troche za wczesnie,ale nie wytrzymam dluzej...pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 09:19

f2w3rjjguyawgot1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, kawe w ciazy mozna pic, tylko gora 2 filizanki dziennie :) :) , nie dajcie sie zwariowac wszelkim zakazom :)

Agataa lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:32

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawe odstawiłam od razu :) CHociaż nie powiem, spac mis ei akurat dzis chce jak cholera.. :D rodzicom to mamy plan powiedziec dziś bądź jutro, bo prezenty-niespodzianki w postaci kubków super babci/dziadka właśnie dotarły :) Myśle, że to dobry pomysł, żeby im juz powiedziać, a co? Niech sie ciesza póki mogą! :) i tak co ma byc to będzie a ewentualnej utraty i tak ukryć sie nie da, bynajmniej ja nie bede w stanie.
    Nawet nie wiecie jak ciężko jest utrzymac mi tajemnice mojej ciąży w pracy.. koleżanki wiedza, że staram sie o bobasa i że miałam małe problemy z tym.. Wiedziały tez ze wczoraj byłam u gine i pytały jak tam. Powiedziałam im połowe prawdy, czyli tę nie-ciążową :p Martwie sie, bo jest kilka spraw zawalonych przeze mnie w pracy, do których ciężko jest mi sie przyznac... i one siedza w mojej głowie i blokują radość z bycia w ciąży.. Może jak ciąża sie rozwinie to sie przyznam do błędów :( może nikt na ciężarna nie nakrzyczy :( ahh chyba mnie tez huśtawka nastrojów jakas ogranęła.. niech mnie ktos trzepnie w głowe na opamiętanie! :P

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do wątku ze zwolnieniami w ciąży Jak już wcześniej wspomniałam jestem po 3 poronieniach (bardzo wczesnych ok.6-8 tyg) i obecnie wolę chuchać na zimne. Byłam wczoraj u zaprzyjaźnionej pani internistki która wystawiła mi zwolnienie na ciąże, poprosiłam ją o tydzień wolnego ponieważ jutro jestem u ginki i liczę na to, że to już ona poprowadzi moją ciążę i będę mogła odpoczywać w domu.Jak na razie ciągle jestem senna i nie wyobrażam sobie być w pracy, w której nie ma czasu na obijanie się. W ciągu 8 godz zdarza się że połowę czasu nie wstajemy zza biurka, wciąż obsługa ludzi, stres (pracuję w sprzedaży) więc plany - ich realizacja, praca z pieniędzmi czyli dodatkowe obciążenie stresem :( Wolę nie ryzykować i pozwolić mojej kruszynce rozwijać się w spokoju :)

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że tak. Doskonale Cię rozumiem, choć kiedyś byłam innego zdania. Teraz kiedy sama jestem w ciąży, to zupełnie zmieniłam pogląd...
    Też za długo nie chcę pracować...
    WOlę odpoczywać ;)

• Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, u mnie w pracy wszyscy trąbią "ciąża to nie choroba" ale równocześnie to znęcanie się nad pracownikiem każąc mu stać po 8 godzin i bez chwili przerwy tyrać całymi dniami.

Ja na szczęście siedzę głównie przy komputerze i chciałabym pracować jak najdłużej bo dopiero przeszłam na pełną umowę. Aczkolwiek zawsze zdrowie dzieciątka będzie ważniejsze, i jak po 3 miesiącu nie będę się czuła najlepiej, to nie będę się wahać i pójdę na zwolnienie.

• Welina Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż mówi że od listopada powinnam iść na zwolnienie - o ile wcześniej nie będzie problemów. Pracujemy w jednej firmie więc widzi mnie często i zauważa jak na co reaguje. A teraz szczególnie - i powiedział że jak tylko zauważy że stresuję się to sam załatwi mi zwolnienie.
    A ja myślałam że co najmniej do grudnia popracuję.

dqpri09k9d4fedco.png
  • Brawurka Znajoma

Wysłany: 6 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) .

Pisałam wczoraj do Was :) moja beta z nd - 142 , a dzisiejsza 390 !! Moge po cichu sie cieszyc ??

Wiola25 lubi tę wiadomość

Maj 2009 - poronienie
    Marzec 2010 - poronienie
    Październik 2010 poronienie
    Maj 2013 - ciąża pozamaciczna

04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
    cdn...
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie nikt nie wie.
    Oprócz mnie i mojego przyszłego męża.

Nie wiem kiedy im powiedzieć. :D Poczekam chyba do wizyty u gina jak będzie słychać serduszko to im powiem.

Bo wcześniej chyba nie ma sensu.
    Chociaż mój Luby uparł się by powiedzieć teraz w sobotę, bo mamy ślub.
    Sama już nie wiem. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka wrote:
    moja beta z nd - 142 , a dzisiejsza 390 !! Moge po cichu sie cieszyc ??

Rośnie wzorowo :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:33

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ