WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma sprawy. kiedy tylko moge i umiem pomoc zawsze staram sie pomoc i doradzic :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą przeżyłam pierwszą ciążową huśtawkę nastroju.. :D
    Współczuję przyszłym ojcom. :P

Ag..., Wiola25, Martaaa lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie,

Łapie mnie ogromne zmęczenie w pracy, oczy mi się zamykają przed monitorem. Kawy nie pijam, czy pół tabletki plusssz active (zawiera kofeinę i taurynę ale o połowę mniej niż w mocnej kawie) może zaszkodzić?

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, a nie pisze na pluszu ze kobiety w ciązy nie powinny brać? weź moze magnez albo jakies witaminy ciążowe.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 11:35

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:32

Wiola25 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie możemy dać się zwariować :) Już na pamięć znam telefony od mojej mamy, czy wzięłam dzienną dawkę witaminek, czy wypiłam sok z dyni.. bo czytała, że to zdrowe.. itp

Ja też wcześnie chodzę spać, ale te ataki zmęczenia w ciągu dnia są nie do zniesienia, chociaż cieszę się, że to jedyny taki nieprzyjemny objaw, póki co :)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym sobie zjadla hot doga z orlenu :D

Póki co mam zachciankę na banany. :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) chetnie do Was dolacze...to moja trzecia ciaza i troche sie boje ze wzgledu na wiek...mam juz 35lat,niby nie stara ale...no nic mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze i dzidzia bedzie zdrowa...dzis ide do lekarza...pewnie troche za wczesnie,ale nie wytrzymam dluzej...pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 09:19

f2w3rjjguyawgot1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, kawe w ciazy mozna pic, tylko gora 2 filizanki dziennie :) :) , nie dajcie sie zwariowac wszelkim zakazom :)

Agataa lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:32

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawe odstawiłam od razu :) CHociaż nie powiem, spac mis ei akurat dzis chce jak cholera.. :D rodzicom to mamy plan powiedziec dziś bądź jutro, bo prezenty-niespodzianki w postaci kubków super babci/dziadka właśnie dotarły :) Myśle, że to dobry pomysł, żeby im juz powiedziać, a co? Niech sie ciesza póki mogą! :) i tak co ma byc to będzie a ewentualnej utraty i tak ukryć sie nie da, bynajmniej ja nie bede w stanie.
    Nawet nie wiecie jak ciężko jest utrzymac mi tajemnice mojej ciąży w pracy.. koleżanki wiedza, że staram sie o bobasa i że miałam małe problemy z tym.. Wiedziały tez ze wczoraj byłam u gine i pytały jak tam. Powiedziałam im połowe prawdy, czyli tę nie-ciążową :p Martwie sie, bo jest kilka spraw zawalonych przeze mnie w pracy, do których ciężko jest mi sie przyznac... i one siedza w mojej głowie i blokują radość z bycia w ciąży.. Może jak ciąża sie rozwinie to sie przyznam do błędów :( może nikt na ciężarna nie nakrzyczy :( ahh chyba mnie tez huśtawka nastrojów jakas ogranęła.. niech mnie ktos trzepnie w głowe na opamiętanie! :P

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracając do wątku ze zwolnieniami w ciąży Jak już wcześniej wspomniałam jestem po 3 poronieniach (bardzo wczesnych ok.6-8 tyg) i obecnie wolę chuchać na zimne. Byłam wczoraj u zaprzyjaźnionej pani internistki która wystawiła mi zwolnienie na ciąże, poprosiłam ją o tydzień wolnego ponieważ jutro jestem u ginki i liczę na to, że to już ona poprowadzi moją ciążę i będę mogła odpoczywać w domu.Jak na razie ciągle jestem senna i nie wyobrażam sobie być w pracy, w której nie ma czasu na obijanie się. W ciągu 8 godz zdarza się że połowę czasu nie wstajemy zza biurka, wciąż obsługa ludzi, stres (pracuję w sprzedaży) więc plany - ich realizacja, praca z pieniędzmi czyli dodatkowe obciążenie stresem :( Wolę nie ryzykować i pozwolić mojej kruszynce rozwijać się w spokoju :)

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że tak. Doskonale Cię rozumiem, choć kiedyś byłam innego zdania. Teraz kiedy sama jestem w ciąży, to zupełnie zmieniłam pogląd...
    Też za długo nie chcę pracować...
    WOlę odpoczywać ;)

• Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, u mnie w pracy wszyscy trąbią "ciąża to nie choroba" ale równocześnie to znęcanie się nad pracownikiem każąc mu stać po 8 godzin i bez chwili przerwy tyrać całymi dniami.

Ja na szczęście siedzę głównie przy komputerze i chciałabym pracować jak najdłużej bo dopiero przeszłam na pełną umowę. Aczkolwiek zawsze zdrowie dzieciątka będzie ważniejsze, i jak po 3 miesiącu nie będę się czuła najlepiej, to nie będę się wahać i pójdę na zwolnienie.

• Welina Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mąż mówi że od listopada powinnam iść na zwolnienie - o ile wcześniej nie będzie problemów. Pracujemy w jednej firmie więc widzi mnie często i zauważa jak na co reaguje. A teraz szczególnie - i powiedział że jak tylko zauważy że stresuję się to sam załatwi mi zwolnienie.
    A ja myślałam że co najmniej do grudnia popracuję.

dqpri09k9d4fedco.png
  • Brawurka Znajoma

Wysłany: 6 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) .

Pisałam wczoraj do Was :) moja beta z nd - 142 , a dzisiejsza 390 !! Moge po cichu sie cieszyc ??

Wiola25 lubi tę wiadomość

Maj 2009 - poronienie
    Marzec 2010 - poronienie
    Październik 2010 poronienie
    Maj 2013 - ciąża pozamaciczna

04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
    cdn...
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie nikt nie wie.
    Oprócz mnie i mojego przyszłego męża.

Nie wiem kiedy im powiedzieć. :D Poczekam chyba do wizyty u gina jak będzie słychać serduszko to im powiem.

Bo wcześniej chyba nie ma sensu.
    Chociaż mój Luby uparł się by powiedzieć teraz w sobotę, bo mamy ślub.
    Sama już nie wiem. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka wrote:
    moja beta z nd - 142 , a dzisiejsza 390 !! Moge po cichu sie cieszyc ??

Rośnie wzorowo :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:33

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ