X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Brawurka Znajoma

Wysłany: 6 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) takze oficjalnie dolaczam do Was :))

Maraska lubi tę wiadomość

Maj 2009 - poronienie
    Marzec 2010 - poronienie
    Październik 2010 poronienie
    Maj 2013 - ciąża pozamaciczna

04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
    cdn...
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie Serdecznie Witamy:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • agattee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos tu pisal o sennosci to mam to samo. Wczoraj bylam na kursie i centralnie mi powieki opadaly, myslalam ze nie wyrobie do konca :P
    Co do oszczedzania sie to staram sie ale niestety wiekszosc obowiazkow domowych jest na mnie, gotowanie, sprzatanie itd. Niestety nie moge wszystkiego zrzucic na swojego ktory pracuje, robi tez kurs itd. On zapieprza a ja nie bede lezec brzuchem do gory poki czuje sie w miare ok. Pozniej owszem, jak brzucho urosnie to podzielimy sie obowiazkami troche inaczej. Tylko jeden dzien (jakos krotko po wykonaniu testu) czulam takie rozciaganie w brzuchu i dzis wrocilo. Mniej boli jak na okres ale rozciaganie wrocilo na szczescie ginekolog odpisala na wiadomosc, ze to normalne.

Brawurka, beta ladnie Ci urosla :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • Agus89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nie piję alkoholu, więc nikt się nie kapnie. :D

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odliczam dni do 16 maja, do wizyty u gina, i się strasznie stresuje czy będzie wszytsko dobrze, czy usłyszę serduszko, i boję się co będzie jak nie, i tak się nakręcam wzorowo ;)

a tu jak na złość dzień za dniem się ciągnie ślamazarnie :))))

a dziś jeszcze szukając jakiś informacji natrafiłam na same straszne rzeczy i się naczytałam, i oczywiście już sobie nawkręcałam wszystkie możliwe powikłąnia... :(
    głupia jestem

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraska - rozumiem i podzielam twoje obawy. Staram się nie czytać za wiele, bo idzie zwariować. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:33

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurka serdeczne gratulacje! :):)

Jak tak czytam te Wasze opinie to sie zastanawiam czy mowic dziś rodzicom.. ehhh robicie mi mętlik w głowie :p wolałabym żeby wiedzieli.. No i oczywiscie nie mozna zakładać tych najgorszych opcji.. eeeee co mam robićććććććcccc

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też badanie 16 maja :)

A właśnie oglądam program "ciąża z zaskoczenia" OMG, co tam się dzieje.. już nigdy nie będę patrzeć na ten program tak samo odkąd jestem w ciąży..

Ag..., Maraska lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola ja chyba też się złamię i powiem.. uważam, tak jak ty, że jakby coś okazało się nie tak, to już w ogóle nie umiałabym tego ukryć... Wsparcie rodziny jest wtedy nieocenione, a udawanie, że nic się nie stało nie jest kompletnie w moim typie.

Wiola25 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola jeśli chcesz powiedzieć, to powiedz :) Ja swoim powiedziałam, wiedzą jednocześnie że to wczesny etap ciąży i wszystko się może zdarzyć :)

A co do pracy i obowiązków - jeśli ktoś się czuje na siłach, to powinien funkcjonować normalnie. Nie widzę problemu w tym, żebym sama wysprzątała chałupę. I właśnie muszę się za to zabrać, bo jak mój zobaczy jaki bajzel zrobiłam to mnie ukatrupi :P

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jeszcze chwila i ja tez powiem :) jak tak was czytam

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Fajnie! To 16 maja będzie tu sporo emocji ;))))))
    super!!

Ja to bym betę robiła co dwa dni najchętniej ;))) a u gina już od dzisiaj bym najlepiej siedziała ;))))))))

Mój facet za głowę się łapie ;))) Teraz wyjechał na 1.5 tygodnia i wraca na 16 maja właśnie, bo razem idziemy ;))) Mówi że nadążyć nie może za mną, i że decyzje zmieniają mi się co 5 minut :)))) ale on dzielnie powtarza tylko "dobrze kochanie" i przełyka ślinę ;)))))))))))))))))

renia83, Wiola25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiem 16 maja ;)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraska dobry mąż, niech się wprawia, bo coraz trudniej będzie wytrzymać z brzuchatą żoną :D
    Ty 16.05 masz wizytę? Mi belly pokazuje, że 19.05 może być serduszko widoczne :)

201501145565.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i muszę powtórzyć badanie HCG, bo ponoć żeby nie było mowy o ciąży biochemicznej, musi wynosić ponad 1500. A na wizytę w przyszłym tygodniu mam się pojawić. Tak więc mój plan czekania w spokoju nie wypalił ;)

201501145565.png
  • Brawurka Znajoma

Wysłany: 6 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do powiedzenia bliskim o ciazy to mąż już wie :) a rodzicom w dniu matki dam pierwsze zdjecie usg :)

Ja pierwszy scan mam 20 maja

Maj 2009 - poronienie
    Marzec 2010 - poronienie
    Październik 2010 poronienie
    Maj 2013 - ciąża pozamaciczna

04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
    cdn...
  • agattee Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do mowienia, to zamierzam dopiero 26.05 na Dzien Matki (bo mowie glownie mamie, rodzice sa po rozwodzie), ale to juz 23go wysle prezent w postaci zdjecia z USG bo nie wiem ile bedzie szlo z DE do Szwajcarii. Na bank sie ucieszy i na pewno z miejsca zadzwoni, nastepnie powiem bratu ze bedzie wujkiem no i reszta rodziny czyli dziadkowie dowiedza sie pewnie od mamy albo ode mnie. Tez juz chcieliby byc pradziadkami :) Dobrze sie sklada ten termin bo akurat bede po pierwszej wizycie u gina i chociaz moze co nieco bedzie jasniejsze.

Mii wychodzi wg belly (liczac od owulacji), ze serduszko powinno byc widoczne od 18go (a wizyta 19go) wiec moze, moze... mala nadzieja jest, a jak nie to zrobie dodatkowy termin, zapytam ginke i moze mnie wcisnie :P

EDIT.

Brawurka to tak jak ja z tym zdjeciem :D Ciezko mi rozmawiac z mama i jej nie mowic ale wytrzymam ! Taki prezent to cos niezapomnianego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 17:24

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania29, noo, mam na 16 bo później znów mojego nie ma, więc trzeba było się wstrzelić w taki termin... Widzę, że mi serduszko też pokazuje na 19... no ale oglądałam rozne strony z usg no i dużo wcześniej też się zdarza...

ehhh.. ja już bym chciała zobaczyć natychmiast !!!! Cierpliwość to moja naprawdę nędzna strona :(

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja 13.05, jeśli jutro będzie dobrze. Skoro tak zalecił, to się dostosuję

201501145565.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ