X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) i ja dołączę do Was :))
    wizytę mam 15.05 i mi pokazuje że będzie to ostatni dzień 7 tygodnia :)
    u mnie już wszyscy wiedzą, trudno to ukryć w rodzinie gdzie wszyscy pilnują i kibicują:)
    a w dodatku w 4 tygodniu wylądowałam w szpitalu bo zaczęłam krwawić...
    uważam że lepiej jest powiedzieć bo w razie czego można liczyć na ich pomoc, która niestety już raz była potrzebna...

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze fasolki i za moją również :)
    a nasz termin to 1 stycznia :)

Wiola25 lubi tę wiadomość

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się dziś bo miałam wizytę na 20, a dziś dzwoni pani z recepcji że 20 mojej dr nie będzie i zaprasza.... 16!!!!!!!!!!!! Także i ja będę miała newsy już 16... :) A w sobotę na badanie krwi. Ale mam tych badań o kurde...

relgh371rphwpz6l.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewcxyny kazda robi jak uwaza natomiast my powiedzielismy po testach pozytywnych i po 2 becie. ppwiedzielismy ze to jeszcze bardzo wczesnie ale rodzina juz wiedziala a znajomi ci blizsi sami sie skapneli przy rozmowie. jestem osoba nie pijaca ale palaca a raczej bylam wiec jak zobaczyli ze pale o wiele mniej to juz zaczeli cos podejrzewac a jak zobaczyli po paru dniach ze nie pale wogole to przyznalismy sie :)

uwazam ze rodzina powinna wiedziec chociaz to tez zalezy od relacji kto jakie ma w rodzinie

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i dołączam i ja :) dziś potwierdziłam teścikiem :) ale i tak już wiedziałam że się udało :) nie wiem czemu, zaraz po dniach płodnych śniło mi się że się udało i się udało :) :) :)
    U mnie jeszcze nikt nic nie wie choć mężuś podejrzewa :) i zastanawiam się właśnie jak mu to fajnie powiedzieć :)
    A z samopoczucia to właśnie ciągnięcie w pachwinach ( takie bóle miałam zamiast typowych na @) od czasu do czasu no i biuścik jakiś taki większy :)
    humorki oczywiście też ale w granicach normy ;) a apetyt taki sobie ale nie jest źle, wszelkie nudności i mdłości w granicach normy ogólnie póki co nie jest źle :)
    jestem SUPER SUPER SZCZĘŚLIWA :)czuję taki wewnętrzny spokój :)

justyna14 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Renia. Ja też swojemu Lubemu chciałam powiedzieć w jakiś szczególny sposób. Myślałam że zorganizuje jakąś niespodziankę typu malutkie skarpetki lub coś takiego. :D a skończyło się na tym że wprost powiedzialam "Jestem w ciąży" i potem nie wiem czemu poryczalam się. :P

renia83, Maraska, Ag..., Wiola25 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś89 ;)))))))))))))
    umarłam ze śmiechu............ a po chwili...... prawie się poryczałam :D

• renia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam hormony ciążowe :D

Wiola25 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryczałam, potem też zaczęłam się cieszyć.
    Mój M. zaczął się cieszyć, ściskać mnie i od razu humor miałam lepszy :P

Dziewczyny, mam pytanie: Moja mama prosi mnie bym pofarbowała jej włosy (zawsze to robiłam) tylko nie wiem czy to zdrowe by wdychać amoniak w takiej ilości? Boję się że zemdleję . :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rodzina jeszcze nie wie, a jestem w 8 tc...2 razy poroniłam to dopoki nie bede pewna, ze z ciaza jest ok nie powiem rodzicom...
    wiedza tylko 2 najblizsze mi przyjaciołki i 2 kuzynki....w sobote wizyta, ale nawet jak bedzie wszyzstko ok to jeszcze nie powiem, czekam do II trymestru :)

• renia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rodzinka to pewnie mi się wyda w niedzielę bo nasza corcia ma Komunię i mamy zaplanowany toast szampanem i żadnego alko więcej i tak sobie myślę że pewnie się zetna jak poproszę o porcję Piccolo ;) cora już mi wierci dziurę w brzuchu bo widzi że mam tajemnicę i ją skręca :) a z mezusiem coś wymyślę :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle nie zakładam że mogło by być coś nie tak po prostu jestem w upragnionej ciąży i na pewno wszystko będzie z dzidzia ok :) tylko taka wersja dla mnie istnieje i dzięki temu spie spokojnie, dziewczynki cieszmy się a nie zamartwiajmy,przecież o tym właśnie marzylysmy :)mam nadzieję że was zaraże tą mega pozytywną energią :)

Maraska, Patrycha, Martaaa, Wiola25 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:33

Maraska lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:33

Maraska, Wiola25 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia- chyba właśnie zostałaś naszym grupowym coachem !!

Prosimy codziennie o podobny wpis ;) Każdej co sobie głupoty wymyśla, się przyda ;)

Ja się boję,a z drugiej strony cieszę się strasznie i nie chce mi się wierzyć że coś może pójść nie tak ;) Jestem w ciąży i tak już zostaje do stycznia i koniec !

renia83, Martaaa, Wiola25, MonikaDM lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak ma to właśnie wyglądać :)nie ma to tamto jesteśmy w ciąży i koniec :)
    W czwartek idę zapisać się do gina ciekawe na kiedy mnie wpisze za względu na pracę wolałabym w przyszłym tyg żeby jak najszybciej porobić badania,założyć kartę ciąży i dostać zaświadczenie :)

Maraska lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BYłam u "kwietniowo majowych mamusiek" ;))

A tam już wielkie przygotowania ;)
    ani się nie zorientujemy i też będziemy gorączkowo pakować torby ;DDDD

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia zwijasz się z pracki ?

Ja początkowo chciałam wziąć wolne od września. ale teraz nie wiem... najchętniej już jutro bym nie poszła, taka wykończona jestem, zero mocy ;)

• Agataa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe przyszłe mamuśki <3

Ja dziś wróciłam z pracy, chwilę pochodziłam i padłam. 3h przespane, oczywiście popołudniu też się zdrzemnęłam, nie wiem co się dzieje, ale nie mogę wygrać ze zmęczeniem.

Ja się tak zastanawiam, czy po wizycie (mam ją w przyszłym tyg) nie powiedzieć najbliższej rodzinie. Ba rodzice i teściowie mają się spotkać na kawie, więc w sumie okazja jest... Z drugiej dzień mamy jest niebawem... :)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie! Chciałabym dołączyć do tego zacnego grona :)
    Test pozytywny wyszedł mi juz 10 dnia po owulacji, parę dni później w terminie @ zaczęłam plamić, pomimo luteiny podjęzykowej(jestem po poronieniu), dziś byłam u gina, miałam usg, pęcherzyk 2,5 mm, w macicy, brak krwiaków, endometrium 17 mm. Dofasolił mi duphaston 2x1 i luteinę dowcipnie 3x1.
    Pomimo trudności wierzę, że się uda :)
    Termin mam na 14 stycznia, a następną wizytę 14 maja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 22:36

FITop1.png
  • Wiola25 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie BBF pokazuje, że serduszko może byc juz widoczne 12 maja :p na wizyte u gine umówie sie na 20-12, bo przyjmuje tylko wtorek-środa :p nie mam czasu doczytac do konca co napisałyście, jutro nadrobie :p rodzice juz wiedza :D ciesza sie niezmiernie.. to teraz czeka mnie po 5 telefonów dziennie :D

km5s2n0alr7h8mz0.png200604293338.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ