*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam ja na następną wizytę mam zrobic: grupe krwi rh, toxoplazmoze, hiv, tsh. Ale mną sie nie sugerujcie za bardzo, bo byłam u lekarza na nfz i kolejna wizyte mam za miesiąc Myśle, że 20-21 maj zapisze sie do prywatnego i zobaczymy co on bedzie mowil..
-
Ja postanowiłam jeszcze badań nie robić, co zleci mi na tej wizycie to zrobię, nie ma co wyskakiwać przed szereg
Za to chcę zrobić listę spraw o które mogę zapytać, czy któraś już sobie taką listę zrobiła?
Ja na razie mam:
- pęcherz (mam częste zapalenie-tak ze 3 razy w roku, więc jak się uchronić SKUTECZNIE ),
- badania do wykonania,
- co mogę brać na przeziębienie (w razie co, bo coś mnie już karar łapie...),
- jakie witaminy i czy w ogóle jakieś brać prócz kw. fol.,
- co na alergię,
- ...
-
nick nieaktualny
-
Agataa wrote:Ja postanowiłam jeszcze badań nie robić, co zleci mi na tej wizycie to zrobię, nie ma co wyskakiwać przed szereg
Za to chcę zrobić listę spraw o które mogę zapytać, czy któraś już sobie taką listę zrobiła?
Ja na razie mam:
- pęcherz (mam częste zapalenie-tak ze 3 razy w roku, więc jak się uchronić SKUTECZNIE ),
- badania do wykonania,
- co mogę brać na przeziębienie (w razie co, bo coś mnie już karar łapie...),
- jakie witaminy i czy w ogóle jakieś brać prócz kw. fol.,
- co na alergię,
- ...
Tak wg mnie jak nas cos bierze to mozna zrobic sobie syrop z miodu, cytryny, cebuli i czosnku. No i wygrzewac sie pod kołderką.. -
Martaaa wrote:Ja z kolei mam wątpliwości co do smarowania kremem ciała. Piszą, żeby nie masować bo to prowadzi do poronienia itp. A ja mam niestety suchą skórę i skłonną do rozstępów. A przecież te balsamy trzeba wsmarować. I mój M tak przyjemnie to robi... hehe
Ja kupiłam sobie oliwke dla dzieci i codziennie ją w siebie wsmarowuje. Ale tak szybciutko, rachu ciachu -
Martaaa wrote:Ja z kolei mam wątpliwości co do smarowania kremem ciała. Piszą, żeby nie masować bo to prowadzi do poronienia itp. A ja mam niestety suchą skórę i skłonną do rozstępów. A przecież te balsamy trzeba wsmarować. I mój M tak przyjemnie to robi... hehe
ja używam tego balsamu pod prysznic z nvei no i teraz kupiłam ten polecany rossmanowski babydream, czy jakoś tak balsam dla kobiet w ciąży i się `dosmarowuje` w taktycznych miejscach. niestety mam tendencję do rozstępów, już kilka nawet mam -
Wiola25 wrote:Ja kupiłam sobie oliwke dla dzieci i codziennie ją w siebie wsmarowuje. Ale tak szybciutko, rachu ciachu
Oliwka może trochę wysuszać z czasem, najlepiej dodać jakiś emolient do kąpieli Ja na kąpiele nie mam czasu, więc mnie interesuje to co pod prysznic... ;p -
Agataa wrote:ja używam tego balsamu pod prysznic z nvei no i teraz kupiłam ten polecany rossmanowski babydream, czy jakoś tak balsam dla kobiet w ciąży i się `dosmarowuje` w taktycznych miejscach. niestety mam tendencję do rozstępów, już kilka nawet mam
I ja niestety tak samo mam już kilka... Ale na mnie nivea pod prysznic nie działa. Najbardziej uwielbiam krem z wysp kanaryjskich z aloesem (zawsze przywożę tyle ile wejdzie do walizki) ale można kupić już i w PL.
http://allegro.pl/aloesowy-krem-twarz-cialo-aloe-vera-premium-300-ml-i4210683223.html -
Ale żeby nie było - to nie ja sprzedaję heheh Po prostu polecam, ja jak byłam tam pierwszy raz to kupiłam mamie na prezent, a że 4 sztuki były dużo taniej to kupiłam 4. Spaliłam się na słońcu jak cholera a balsamu bo opalaniu nie miałam - posmarowałam tym kremem i normalnie ulga, piękny zapach a jeszcze rano skóra fajna w dotyku. No i od tamtej pory latam na wyspy jak mi się kremy kończą hehe
-
Dzwoniłam dzisiaj do mojego przyszłego lekarza prowadzącego, na wizytę zaprasza nie wcześniej niż 10 tydzień
A więc będę musiała na krótką chwilę iść do innego (16 maja), żeby zobaczyć serduszko, bo do 10 tygodnia nie wytrzymam.
Mój brat przylatuje z Anglii w przyszłym tygodniu, chciałabym móc mu powiedzieć że będzie wujkiem dlatego nie zaczekam ani dnia dłużej i pójdę 16 maja -
Selene wrote:Dzwoniłam dzisiaj do mojego przyszłego lekarza prowadzącego, na wizytę zaprasza nie wcześniej niż 10 tydzień
-
Ale bez sensu z tym becikowym, ze trzeba zglaszac sie do 10tc. Jak dla mnie to powinien przyslugiwac kazdej kobiecie ciezarnej, niewazne kiedy przyjdzie do lekarza. Mnie ten problem nie dotyczy bo tutaj jest nieco inaczej i wlasnie musze dowiedziec sie jak to jest z badaniami bo wiem ze za niektore sie placi typu toksoplazmowa, przeziernosc karkowa i jeszcze inne. W Polsce tez tak jest, ze za nie trzeba placic ?
W dodatku z boku na lewej piersi zrobila mi sie taka czerwonka kropka, wczoraj wieczorem myslalam ze to od stanika ale dzis dalej jest. Pozniej pomyslalam, ze moze jakis rozstep sie robi ale rozstepy to nie kropki wiec sama nie wiem, hmm.. bede musiala poczekac do wizyty by spytac.