X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam w
    :-) gemini dla mnie rzeczy, majty, masci i butelke,smoczek chust. dla dzidzi
    :-) w naszymsmyku pieluchy tetrowe kolorowe, tetrowe lux sa fajne grube, otulacz bambusowy reczniczek kap. sliniak ( tu sa pieluchy kieczmarscy sa dobre duze i te lux grube) zaluje ze nie wzielam malych pieluszek bambusowych bo duzy otulacz jest miluni a przydaloby sie miec takich malych szmatek do ulewania ewentualnego i szybkiego prania ich
    :-) smyku pokrowiec na przewijak zabawke z pozyt. ubranka,w promocji, czapeczke
    :-) na allegro nowa oslonke masujaca do laktatora butelke avent, cos na ramie frotowego nanulewanie sie dziecka z ceratka, flanelemz ceratka
    :-) w skarbach domowych dodatki do pokoju, lampe
    :-) materac w tomi
    nie rozbijalam sie na allegro bo tam trzeba patrzec na wymiary, czasami mozna kupic chusteczki do nosa zamiast pieluch.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki i chciałam Wam powiedzieć ze jak miałam twardnienie brzucha i byl skurcz to bolalo i zapisywało go do 80. Dzisiaj tez miałam twardnienie brzucha przy zapisie ktg ale takie napięcie jakby pupkę wypinała i zadnego skurczu na ktg nie wykazało.

szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Tej nowej kolorystyki Sevilli nie widziałam na żywo. Ale wiem ze ten najciemniejszy odcień szarego u Ciebie, a u mnie brązu jest z takiej plecionki, fajnie to wygląda na żywo? :)

Agus ta plecionka na pierwszy rzut oka wydaje się taka w typie sportowym.

Tu wrzucam zdjęcia, chociaż wiem że to nie na żywo i to jeszcze w sztucznym świetle, ale coś może dojrzysz.
    igfd6g.jpg
    1zd7iia.jpg
    2qw0u95.jpg

Agus89, zielarka lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud dziękuję za zdjęcia. :)
    Fajna ta plecionka. :)
    Ale nasze dzieciaczki będą miały super bryki. :)

szpilka, Maud11, polaola lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiedzą co mi jest. Mam zastój w prawej nerce na 5 cm i jutro mam mieć konsultacje z urologiem. Dzisiaj mi dali dwa zastrzyki w tylek rozkurczowe i to tyle narazie. Rano badania moczu i krwi i zobaczymy co dalej. Boje się strasznie bo mówili cos o sondzie...

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    z podsumowania mnie cofa

sprawdziłam i ja mogę normalnie bez problemu kupić. Przechodzę do podsumowania i jest wszystko ok nic mnie nie cofa.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka za zamawialam duzo, z 20 rzeczy u jednego sprzedawcy, tego co Ag mowila i bez problemu bylo... Ale robilam to jako niezarejestrowamy uzytkownik :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    ania_29 coś Ty ostatnio taka pesymistyczna? Zawsze pełna uśmiechu, energii, aż nią zarażałaś a od paru dni widać, że się martwisz.
    Tak to odbierasz? Nie... Od wczoraj mam denny humor, ale to już tak jest jak problem wraca jak bumerang... Gdyby było inaczej, to leżałabym w łóżku jak kłoda a ja dalej robię za wiele niż powinnam. Nie potrafię inaczej ;)

Kupiłam sobie czekoladę. Miałam to zrobić rano, ale nadjechał autobus, więc trzeba było wsiadać. Chyba pierwsza czekolada w ciąży :D Słodkie na poprawę humoru - no może nie najlepszy, ale przyjemny sposób ;)
    Kawa wrote:
    Znacie jakieś przepisy na ryż z jabłkiem zapiekany np z jajkiem?
    Tylko sprawdzone! :D
    Takiego to ja nie znam :) U mnie robi się ryż na mleku (na słodko), na to ściera na grubej tarce jabłko a na wierzch idzie bita śmietana (prawdziwa) :)
    Za to w formie zapiekanki robimy makaron: ugotowane wstążki makaronu, na to troszkę masła w plasterkach, plasterki jabłka + trochę cukru i w ten sposób robi się 2-3 warstwy kończąc u góry makaronem ;)
    blador wrote:
    dziewczyny a czy na pue zus znajdę informację kiedy wypłacą mi kasę? aż się boję czy się czegoś nie doczepią bo za to zwolnienie powinni mi już oni płacić
    I tak i nie... Samo zwolnienie powinno być w systemie natomiast informacja o przelewie niekoniecznie. Mój przelew za okres 11.11-27.11 nie wiem kiedy będzie wypłacony, za to świadczenie jest już widoczne

Selene opisywałam jak u mnie twardnienie wygląda. Ja bym wolała się z kimś skonsultować (lekarz, położna) zamiast iść na IP. Jeśli to nie skurcze, to i tak podadzą Ci tylko magnez a ten w kroplówce boli :/ Miałam ochotę wygryźć sobie wenflon - tak ręka naparzała...

Kawa lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mozna uzyskac dostep do pue zus ?? :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Jak mozna uzyskac dostep do pue zus ?? :-)
    Miałam wcześniej założony profil zaufany (przy rejestracji działalności), więc do zusowskiej platformy wykorzystałam właśnie podpis profilem zaufanym. Jeśli się tego nie ma, ani podpisu elektronicznego, chyba trzeba się wybrać do ZUSu
    http://www.zus.pl/files/586_14_Rejestracja_i_logowanie.pdf

Anutka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:30

Malenq, Kawa lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię zamawiać nic przez internet. Fajnie jest dotknąć, zobaczyć, ocenić, to nie to samo co patrzenie przez ,,ekran,, nie mówiąc już o tym że trzeba czekać :) Może jestem staromodna i w ogóle, ale boje się że mnie ktoś oszuka, ale idąc do sklepu na 99 % nie kupię kota w worku. Podziwiam osoby które w ten sposób robią zakupy, wiem że czasami taniej wychodzi więc może kiedyś uda mi się przemóc ;p

ex2bo7ess0m327wq.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Bo nie ma to jak słodki głos mamy :-) wie co dobre :-)
    My od dawna puszczamy córeczce muzyke,mój mąz taką cięzsza, ja różna,no i jak zasypiam przykładam do brzuszka pozytywkę króliczka.Często mówimy do brzuszka też.
    Wróciliśmy ze szkoły rodzenia,dziś było o porodzie,o wyprawce do szpitala i ćwiczenia w oddychaniu przeponą-żeby dotleniać malucha.Mała mi w czasie tych ćwiczen szalała :)

Ag... lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Ja nie lubię zamawiać nic przez internet. Fajnie jest dotknąć, zobaczyć, ocenić, to nie to samo co patrzenie przez ,,ekran,, nie mówiąc już o tym że trzeba czekać :) Może jestem staromodna i w ogóle, ale boje się że mnie ktoś oszuka, ale idąc do sklepu na 99 % nie kupię kota w worku. Podziwiam osoby które w ten sposób robią zakupy, wiem że czasami taniej wychodzi więc może kiedyś uda mi się przemóc ;p

czasem nie ma innej opcji niz zakupy online.

a pomijajac to ze ja nie mam innej akurat to online dla mnie jak zbawienie.
    ale np lubie zamawiac ubrania ( i robilam to długo przed ciazą)- są niemierzone, nieubrudzone pudrami itp, niewymacane przez innych. oddac zawsze bez problemu mozna a na spokjnie przymierzyc w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 21:46

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my (przepraszam za jakość fotki, ale było na szybko i po ciemku) - 3kg na plusie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9503f22c948f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 21:39

Agus89, Chanela, Anutka, Kawa, jonka91, MartaKD, Ewelina88, rastafanka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kupiłam przez przypadek koszulę do karmienia.
    Byliśmy kupić pralkę, której i tak nie kupiliśmy :P

Patrzę, a tu sklep Italian Fashion i obniżki o 30% :D :D :D
    Pamiętałam że polecałyścię tę firmę na forum :)
    No jakbym szukała specjalnie to w życiu bym nie znalazła stacjonarnie :)

Ag..., szpilka, jonka91 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska i potem jak sprawdzisz podsumowanie wybierzesz sposob dostawy, napiszesz wiadomosc do sprzedajacego jest ten ostatni krok, ktory potwierdza zakup i wtedy mi wyrzuca te komentarze o zmniejszeniu ilosci produktow, ale ja jestem po prostu chyba wybitna i tyle

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:30

Ewelina88 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak z moja lazienka calkiem nieswiadomie zdominowalam forum tematami malo zwiazanymi z naszymi dzidziusiami, nie chcialam

renia83, Becia81 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela bardzo ladnie prosze o podsumowanie, bo nie zaryzykuje zdrowia innych ciezarnych i w przyszlym tygodniu tez nie pojade

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ