*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycha wrote:Belldandy jak duży masz ten zator ? Ja mam na 5 cm i tylko na prawej nerce. Mam nadzieje ze uda się bez żadnej ingerencji cewnika czy sondy. Boje się wizyty urologa..
Ponoć to częsta przypadłość w czasie ciąży...
Dzień dobry wszystkim i miłego dnia! -
Jesteś w 35 tygodniu ciąży
(34 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Selene ja tez:)
A poniżej opis dla Ciebie:) Polecam te opisy na parenting.pl
Twoje dziecko waży około 2400 gramów (5 1/4 funtów). W całości mierzy około 47 cm (18 1/2 cali) a od ciemienia do końca tułowia 33 cm (13 cali).
Następuje dalszy przyrost masy ciała Twojego maleństwa. Dziecko regularnie daje o sobie znać. Nie ma już miejsca na robienie fikołków, ale ilość kopniaczków nie powinna zmniejszyć się.
Paznokcie Twojego malca w dalszym ciągu rosną. W czasie narodzin mogą one być zadziwiająco długie i na tyle ostre, że na twarzy maluszka mogą znajdować się zadrapnia powstałe jeszcze w życiu płodowym.
Rozwój fizyczny dziecka jest już w większości zakończony. Dojrzały jest już centralny układ nerwowy, nerki są w pełni rozwinięte, a wątroba jest już w stanie przetworzyć część produktów przemiany materii.
Większość kobiet przybrała do tego czasu pomiędzy 9 a 13 kg.
Macica jest teraz tak duża, że sięga już klatki piersiowej. Dla pozostałych narządów wewnętrznych nie pozostało już za dużo miejsca. Są one ściśnięte, w wyniku czego dokucza Ci zapewne zgaga, niestrawności i potrzeba częstszego niż zwykle oddawania moczu. Jeśli powyższe nieprzyjemności Cię nie dotyczą, ciesz się, jesteś jedną z niewielu szczęściar.
Od tego tygodnia Twoje wizyty będą odbywać się zapewne raz w tygodniu. W tym tygodniu Twój lekarz może skierować Cię na badanie na obecność bakterii paciorkowców. W normalnych okolicznościach paciorkowce są niegroźne dla człowieka i żyją w przewodzie pokarmowych u niektórych ludzi. Jednak mogą one być niebezpieczne dla dziecka, a ponieważ końcowy odcinek dróg pokarmowych znajduje się blisko dróg rodnych, mogą one łatwo przewędrować do kanału rodnego i zarazić dziecko podczas porodu.
Możesz czuć się już trochę ociężale, mogą puchnąć Ci kostki i możesz mieć problem z chodzeniem przez dłuższy okres czasu.
Mogą pojawić się również obawy i lęki odnośnie zbliżającego się porodu. Jest to zupełnie naturalnie, w szczególności jeśli to jest Twój pierwszy poród. Postaraj się zebrać jak najwięcej informacji o tym czego możesz spodziewać się w trakcie porodu. Uczęszczaj na zajęcia do szkoły rodzenia, czytaj i rozmawiaj o swoich obawach z lekarzem. Spróbuj również odwiedzić szpital w którym planujesz poród. Dobrym pomysłem jest również stworzenie planu porodu zawierającego Twoje preferencje dotyczące spraw na które możesz mieć wpływ podczas porodu.
Co do serduszek w nast piątek tylko posiew w kierunku paciorkowcow.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1403ae67994f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 08:10
Selene, kasiakra, MartaKD, lwuska55592, szpilka, Ewelina88, Bounia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się z rana!
Właśnie zadzwonił mi budzik.. a ja nie śpię już od prawie 3 godzin. To chyba z podekscytowania..za 2 godzinki podejrzę naszego Skarbka!
Dziewczyny gratuluję zaczęcia 35tc!!! wow!to już coraz bliżej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 08:24
Malenq, Ag..., MartaKD, Kawa, szpilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selene ,Ag dołączam do Was we wtorek
ile to procent ciazy juz ? Wiki jak sie macie ? Zielarko nie przerażający mnie bo donoszona ciaze mam 16 grudnia :p tam gdzie pada śnieg -ZAZDROSZCZĘ !!!!! Uwielbiam zimę z białym puchem , swieta bez tego nie maja klimatu
isabelle jak Alicja ?