X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Nie wiem czy czytac ten 1 rok zycia dziecka- odrzuca mnie od tej ksiazki:/
    czytacie to?

Ag, ja czytam, ale wybiorczo. Raczej patrze dokladnie co w niej jest zeby wiedziec gdzie szukac jak mnie dana sytuacja faktycznie spotka. Ciezko sie czyta takie poradniki bo to jest pisane troche jak encyklopedia... "w oczekiwaniu..." tez tak czytalam, nawet w przedmowie pisza zeby nie czytac wszystkiego bo nie wszystko bedzie dotyczyc kazdego i skupic sie na tym co jest istotne indywidualnie.

Ag... lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie czuje sie jakbym czytała podrecznik akademicki. Masakra z tą książką.
    Kawa pewnie, ze w Gemini zamawiaj. Szybko, prosto, duzy wybor i tanio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:40

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam dwie książki "w oczekiwaniu"-cieżko mi ją czytać, jest nudna, przewertowałam tylko inf które mnie interesują. Druga ksiażka, nie pamiętam tytułu-leży gdzieś w remontowym bajzlu-nieco ciekawa ale pod angielskie standardy wg moich odczuć. A obecnie Hogg"język niemowląt" przerabiam :) na chwilę obecną tyle.

MonikaDM lubi tę wiadomość

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    A ja dziś kupiłam przez przypadek koszulę do karmienia.
    Byliśmy kupić pralkę, której i tak nie kupiliśmy :P

Patrzę, a tu sklep Italian Fashion i obniżki o 30% :D :D :D
    Pamiętałam że polecałyścię tę firmę na forum :)
    No jakbym szukała specjalnie to w życiu bym nie znalazła stacjonarnie :)
    a jaki model kupiłaś, ja waśnie od tygodnia nie potrafię się zdecydować na koszulę, do karmienia do szpitala. Trochę szkoda mi kupować z Itaalian Fashion, bo są dość drogie, a z drugiej strony nie chcę tej taniej w której wygląda się jak w worku po ziemniakach. Ech sama nie wiem czy wykorzystam je potem w domu, bo nie przepadam spać w koszulach nocnych

relgh371buf3k1xz.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana w HM są fajne na guziczki i teraz jest 20% w weekend obnizki.
    http://www.hm.com/pl/product/06948?article=06948-D

ja tez mam jedna z IF, tą co wyslalam z HM i jedną z Etam. starczy mi bo nie przepadam za koszulami, aczkolwiek spie teraz w domu bo mi wygodniej niz w spodniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 10:50

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana jak nie wykorzystasz to na te 3 dni szpitala lepiej nie inwestować więcej niż w worek ziemniaków :P też nie przepadam za koszulami i kupiłam taką za 29zł byle była na czas szpitala, bo i tak później nie bedę w niech chodzić a wg wymogów szpitala muszę mieć 3x koszule

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa weź sobie chociaz jakies bluzki rozpinane bo jak cie Adela obrzyga albo ci mleko przecieknie czy tez nie daj boze rana poplami to co bedziesz straszyc:) ?? ty? taka laska:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki bardzo, ja chyba podjadę do h&m i kupię taką jedną. U nas w szpitalu są wymagane dwie, jedna do porodu byle jaka - może być stara koszulka od męża i jedna po porodzie. W szpitalu przebywa się 2 dni. Aczkolwiek lepiej mieć 2 koszule poporodowe, żeby móc się przebrać w świeżą po umyciu

relgh371buf3k1xz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jakbyś mnie widziała teraz przed laptopem to byś stwierdziła że wyglądam jak strach na wróble :D zresztą takie wyobrażenie mam o sobie przez pierwszy miesiąc po narodzinach małej :D aczkolwiek będę walczyć z tym :P

Kochana do szpitala będę brać 2x koszule rozpinane, jedną piżamkę ze spodniami i 2-3 bluzki plus ciuchy na wyjście- chyba dam radę :)

Ag... lubi tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:04

Kawa lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na porod mam jedna, z hm kupioną latem za 20zl( wcale nie z zamierzeniem na porod- spalam w niej pare razy) wiec szkoda nie bedzie i t-shirt meza.
    Nie wiem w czym bede miala ochote rodzic wiec wzielam obie:P

Kawa a teraz to ja tez jak strach na wroble:)
    ale pozniej wiesz: flesze, zdjecia, kamery, teleexpress ( wg prognoz gwiazdeczki) trzeba wyglądac jakos:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 11:03

Kawa, szpilka, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja się witam po trudnej nocy;/ eh udało mi się nad ranem zmrużyć oko i położna zadzwoniła że przyjedzie nie zapytałam o której mam się jej spodziewać i tak kwitnę już 1,5h. Oh dobrze że zadzwoniła bo ostatnio przyjechała bez zapowiedzi. Jestem ciekawa czy dzisiaj też przyjedzie tylko po to by mi ciśnienie zmierzyć i kartkę jej podpisać. Nie udało mi się z tą położna a szkoda ;/
    Ag dzięki za linka do koszuli kurcze też muszę kupić koszulę a nie za bardzo lubię w nich spać, ale wymóg to wymógł nic się z tym nie zrobi.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja może zamówię kosmetyczkę na oddział? hah :D

Ag..., Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

nie dane mi spac dwie noce pod rzad :)

no a jak juz wreszcie udalo mi sie zasnac to snilo mi sie, ze JOnka tez nie mogla zamowic przewijaka tego zwyklego i tego podroznego na allegro

mysle ze zaczynam miec ciazowe problemy z glowa

dzis wg daty OM zaczynam 8 miesiac wg daty owulacji w niedziele jeszcze troche i malenki bedzie z nami ladnie go prosze, zeby do polowy stycznia zostal w brzuszku :)

Chanela, Maud11, jonka91 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:30

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    a jaki model kupiłaś, ja waśnie od tygodnia nie potrafię się zdecydować na koszulę, do karmienia do szpitala. Trochę szkoda mi kupować z Itaalian Fashion, bo są dość drogie, a z drugiej strony nie chcę tej taniej w której wygląda się jak w worku po ziemniakach. Ech sama nie wiem czy wykorzystam je potem w domu, bo nie przepadam spać w koszulach nocnych

Ana, ja kupiłam tę (to jest model Amber). W sklepie były wszystkie modele, średnia cena ok. 46 zł (więc nawet trochę mniej niż na Allegro, ale to dlatego że te obniżki były). Zdecydowałam się na taką na szybko, bo Mąż już przewracał oczami że stoję i stoję i nic z tego nie wynika.
    30wpopc.jpg

A polecam jeszcze koszulę z Bon Prix (teraz widzę że kosztuje 34,99 - ta w gwiazdki). Ja ją mam i już w niej spałam, jest na guziczki, bardzo wygodna i nie taka cukierkowa:
    2vafcaq.jpg
    http://www.bonprix.pl/style/ciazowa-koszula-nocna-8616628/?catalogueNumber=922202&type=image&category=1214&return=ref

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek moja ginekolog po dzień dzisiejszy nie wspomniała ani o położnej ani o pielęgniarce środowiskowej, co by takie wogóle istniały :P a na SR też nie chodzę więc info uzyskuję z filmów instruktażowych, artykułów, no i mamy też kilka dzieciaków w rodzinie więc z doświadczenia :)

Malenq lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po USG, a więc jestem troszkę przerażona.. :P
    Albowiem Mały wcale nie jest już taki mały i waży ok 2400g!!!
    W niecałe 11 tygodni od 21+5 do 32+3 przytył 1900g!
    Większość wymiarów ma na 35+3/5
    Nadal jest chłopcem, pan doktor pokazał mi "policzek nosek i policzek" i zapytał co to może być.. :P ja mówię siusiak!! :D serducho ok wali 158/minutę! :)
    aa i zapomniałam dodać, że jest odwrócony główką w dół, tak jak mówiła moja p. doktor po badaniu na samolocie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 11:15

Maud11, ania_29, szpilka, Kawa, Martaaa, rastafanka, Becia81, nix, renia83, Ewelina88, Cookie, Agus89 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuś na dziś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f16b734dca04.jpg
    I zdjęcie do kompletu :D :D :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcb6caa29844.jpg
    I moja właściwie skompletowana wyprawka :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/321fd45e032a.jpg

Maud11, Ag..., Chanela, ania_29, Kawa, szpilka, jonka91, polaola, Gwiazdeczka27, lwuska55592, rastafanka, Becia81, nix, renia83, Ewelina88, bluegirl89, Anutka, Cookie, MartaKD, magdalenka, Agus89 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa ja planuje pakowac te 56 ale w domu mam kilka tych do 3,5 kg czyli 50 oraz te 62 i jak gin powie pod koniec, ze synek raczej duzy nie bedzie to mu zapakuje 50, a ze naprawde jak duzy wyskoczy to dowiemy sie po porodzie to uloze chyba kilka zestawow zestawami, zeby w razie w mezu przywiozl zestaw na inny rozmiar

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ