X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa bardzo ładna komoda, naklejki też fajne:))

padnięta jestem po tej ilości prasowania ubranek......
    Dobrze, że M prasuje nasze rzeczy:)))

Byłam dzis w centrum chińskim, ale nie mieli staników do karmienia:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 17:40

Kawa lubi tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mieszkanko mojej Milci. Trochę nie wyraźne bo robione tel a do tego ja zawsze muszę się poruszać jak robię zdjęcie.;)
    who94l.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 17:42

Becia81, Agus89, ania_29, Kawa, jonka91, szpilka, Gwiazdeczka27, bluegirl89, Goosiaczek2, Krysti, Maud11, rastafanka, Fucina, M4DZI4 lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.loth wrote:
    Może myśli, że skoro gołębia nie ma na oknie, to znajduje się już w misce i robi z nim porządek ;)
    Nie, nie. Ona boi się, że jej zje. Tak samo robi jak idzie na spacer, żeby jej nikt nie ukradł lub większe kąski chowa a ja potem znajduje np w pościeli.

A.loth lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super macie te pokoiki! i widzę,że kosmetyki Babydream króluja:)
    My dopiero w niedziele jedziemy po mebelki.Rózowo-białe.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A to mieszkanko mojej Milci. Trochę nie wyraźne bo robione tel a do tego ja zawsze muszę się poruszać jak robię zdjęcie.;)
    who94l.jpg
    O, Ciebie też już konkretnie brzuszek wyprzedza :D

Ewelina88, Kawa, Anutka lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo Wiki co u ciebie?????

MartaKD, szpilka, Wiki81 lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra hurra

odebrałam dziś moje 4 zaginione dekory

panowie w sklepie z poczuciem humoru spaczonym nawet sobie zażartowali że jedna znów pęknieta przyjechała wtedy ja wielkie oczy pan, który mnie obsługuje też blady strach a to koledzy że tylko taki żarcik
    to im zagroziłam, że za takie żarciki to im tam zaraz urodzę

ania_29 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, czy któraś też tak miała, że cały dzień było jej mega zimno? Od rana normalnie nie mogę. Ubrana jestem jak na Sybir, kaloryfery rozkręcone, a mi zimno dalej. Mierzyłam temperaturę - ok. Ciśnienie ok. Nie wiem. Może to od diety cukrzycowej, że mam za mało energii? Miała któraś coś takiego? W domu jest 19 stopni.

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina niezły apartament:)
    ja dzis wzielam z nudów książkę z półki " w pogoni za torebką" z cyklu odmóżdzajacych i polknełam 220 stron:)

przydał mi się detoks od dzieciowych tematów.
    Kawa- śliczna komoda

szpilka, Ewelina88, Kawa lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jestem w kropce teść uświadomił sobie jakie są w tych czasach koszty kredytów i zaproponował żebyśmy pomieszkali u nich i sobie odłożyli dzięki temu będzie większy wkład własny co równa się mniejszemu kredytowi. Oni też będą odkładać i nam pomogą.
    Niby z jednej strony to i racja a z drugiej na 50 m i tak się mecze, teściowa robi wszystko a ja leże dupą do góry, nie muszę wspominać że strasznie mnie to wkurwia że pralki nawet nie mogę włączyć bo ona pierze i zrobi z chęcią za mnie wszystko. U nas w pokoju są jej rzeczy ja mam 2 małe szawki. Nie mamy prywatności drzwi są zawsze otwarte i wgl,
    Mój M zastanawia się czy z propozycji nie skorzystać a ja sama nie wiem.. chyba sama chce panować nad swoim życiem. Nie wiem jaką decyzję podjąć, a dziś mieliśmy jechać i się decydować na mieszkanie..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska decyzja jest mega ciężka, z finansowego punktu widzenia mają trochę racji, ale z życiowego to przekichane trochę teraz pojawi się dzidziuś a kto wie czy niedługo nie pojawi sie następny a juz piszesz, że masz dla siebie dwie małe szafki, niestety taka decyzję musicie podjąć sami z mężem, bo obciążenie dużym kredytem na 25-30 lat to też obciążenie psychiczne ogromne, nie umiem nic Ci doradzić

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwuśka jesteście w ciężkiej sytuacji ale wiem o czym piszesz bo ja też mieszkam z teściową ;( ale jak tylko byśmy mieli zdolność kredytową to nie zastanawiałabym się ani minuty by przejść na swoje... ja mam małą nadzieje ze mój M teraz dostanie umowę na czas nieokreślony i będziemy mogli coś działać.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to apartament Zosi :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae4848af5df4.jpg

sorki za jakość zdjecia ;p

Pokoiki rewelacja, ja czekam na zamówione płyty i skręcamy komodę wtedy jak już będzie i komoda i łóżeczko poskładane to też się pochwalę :D

Na razie ogarniam kocyki i ciuszki...jak będę mieć w komodzie to też wrzucę :D

A tak wracając do kocyków to ten z bobobaby jest rewelacyjny-taki milutki SUPER

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94fb17985a09.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 18:50

Ewelina88, Goosiaczek2, jonka91, ania_29, szpilka, Agus89, Krysti, Becia81, Maud11, rastafanka, lwuska55592, M4DZI4, Anutka lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska a na ile mielibyście zostać tam? Bo jak to kwestia np roku to się wam w ogóle nie opłaca bo przez rok jakoś specjalnie wiele się nie odłoży, a od nowego roku i tak będzie większy wkład własny i z tego co wiem to co roku się ma to zwiększać. Ja wolałabym być już na swoim i mieć o kolejny miesiąc mniej kredytu bo z doświadczenia wiem, że z odkładaniem jest różnie. A jak tak bardzo teść chce pomoc to niech on odkłada, w potem wam da i szybciej spłacicie kredyt. Ale oczywiście to tylko moje zdanie.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska, musicie obgadać wszystkie za i przeciw i sami jakoś zdecydować. Ja ze swojej strony powiem tylko, że w życiu nie zostałabym u teściów lub u rodziców, jeśli tylko trafiła by się okazja do własnego lokum. Mój mąż podziela moje zdanie. Po prostu nie wytrzymalibyśmy.

szpilka lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny a mnie zazdrość zżera jak na was patrze na wasze super brzuszki bez żadnych rozstępów itp. Jak sobie przypomnę mój brzuch i moje rozstępy to aż mnie skręca.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska nie doradzę Ci tak do końca bo nie znam Twoich teściów. Moge Ci opisać swoją sytuację. Wzieliśmy kredyt i kupiliśmy dom, obecnie jest na wykończeniu już (stan deweloperski) i na czas budowy zrezygnowaliśmy z wynajmu, żeby właśnie zaoszczędzić i przeprowadziliśmy się do teściów. Mam bardzo podobna sytuację, teściowie mają dwa pokoje my mieszkamy wprawdzie w tym większym ale za to z siostrą męża (20lat) i też mamy na siebie dwie szafki, szczerze to nawet jak mam kupić nową bluzkę to zastanawaim się gdzie ją upchnę...Mieszkamy tu ze względu na to że mąż ma blisko pracę i ja lekarza, ale po porodzie przeprowadzamy się z kolei do moich rodziców, ale tam już mamy własny osobny pokój i miesjce na łóżeczko którego tu nie byłoby gdzie wcisnąć. Pokój jest tak samo stale otwarty, a nawet jak rano śpimy to nikt się nie krępuje wejsć i po prostu nas obudzić bo śniadanie czeka...Jesli chodzi o prywatność to tutaj jest naprawdę ciężko, jak chcę z przyjaciółką poagadać przez tel to szeptem bo słychać, to co kupię nieważne czy dla dzidzi czy spożywcze to zaraz jest oglądane itd. I mimo obciążenia psychicznego i finansowego jakim jest dla nas kredyt (nie zarabiamy bardzo dużo, starcza dla nas i dzidziusia, poza tym ja po macierzyńskim nie będę miała pracy) nie wyobrażam sobie nie mieć tego domu, który jest moim światełkiem w ciemności hehe Bo wiem że ta sytuacja jest czasowa i niedługo się skończy. Już było kilka spięć z teściem zwłaszcza i pewnie na dłuższą metę na tym wspólnym mieszkaniu ucierpiałoby nasze małżeństwo. Fakt, mieliśmy dość spory wkład własny bo po weselu na nic nie wydaliśmy ale oczywiście odkładać można w nieskończoność !! Jeśli czujesz sie dusisz się w jednym mieszkaniu to moim zdaniem nie ma się co zastanawiać !!

Ewelina no no, jestem pełna podziwu dla lokum Waszej córeczki! spory i piękny brzuszek.

Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl nieżle Ci pępek wywaliło, mój cały czas schowany.

gosiaczek a smarujesz czymś brzuszek??

bluegirl89 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:
    A tak wracając do kocyków to ten z bobobaby jest rewelacyjny-taki milutki SUPER

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/94fb17985a09.jpg

Czyli polecasz? :) Jak nic nie znajdę na miejscu w rozsądnej cenie to chyba się skuszę :) Cieplutki jest, nie?

Brzusio super :)

Pamiętacie jak wypatrywałyśmy brzuszków i niewielka krągłość już tak cieszyła? A teraz pokaźne piłki mamy pod cycami :D

Gwiazdeczka27, bluegirl89 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zgadzam się z Eweliną że przez rok to mało się dołoży, a pamiętajać o większym wkładzie własnym od nowego roku musicie sobie to przekalkulować. Pytanie jeszcze o to czy dokładacie się teściom ?? My dokładamy się niewiele i dlatego staram się AŻ tak nie narzekać. Pomimo to często robie swoje osobne zakupy lub gotuje dla wszystkich obiad z tych "moich" skłądników.

‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ