X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A może jak już są te rostępy to lepiej smarować czymś na blizny a nie przeciw rozstępom ?? A gdzie się pojawiły bo ja mam zaledwie dwa pod żebrami.
    NO właśnie zastanawiam się nad bio-oli by kupić ale jakoś nie mam przekonania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 20:11

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no cały dzien się zastanawiam co u Ciebie... ty nas nie denerwuj brakiem wiadomosci.
    Ciesze sie, ze dobre newsy u Ciebie- oby tak dalej:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Nuskaw ale z tego co się orientowałam (jesteśmy na etapie kupowania mieszkania) to większość banków nie zgadza się w początkowym okresie na nadpłatę bo zwyczajnie się im to nie opłaca. Ale możliwe, że ja coś pokręciłam bo ostatnio ciężko u mnie z myśleniem.

Zgadza się, masz rację. Dlatego warto znaleźć ofertę takiego banku gdzie jest możliwość nadpłaty (nawet jeśli jest za to pobierana opłata). Statystycznie bardzo mało osób i tak nadplaca, bo kogo stać na miesięczna ratę + bieżące wydatki + odłożenie na nadpłatę. Jak sie juz cos uzbiera to sie wydaje na sprzet do mieszkania i dziecko ;-) Nie jest lekko ;-( Ale na przykładzie mojego kredytu gdybym teraz nadplacila powiedzmy 6 tys. (Taka realna kwota) to oszczędzam kolo 10 tys. Na odsetkach. A opłata za nadpłatę wynosi 2% od spłacanej kwoty, czyli 120 zł. Jakby nie policzyć, bankowi się nie opłaca, ale daje mi taka możliwość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu z tego co słyszałam to bio oil jest chemiczny(skład), nie efektywny i nie warty swojej ceny. Ile w tym prawdy? Nie wiem.

Ja bym w obecnym stanie poleciła Ci Perłę Inków No scar krem- na rozstępy(rozjaśnienie), blizny, zmiany skórne, przebarwienia. Jest wydajny, ale mały i kosztuje ok 40zł..

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się dziś z męża i jego rodziny.. Po usg zadzwoniłam do męża pochwalić się jak ładnie przybrał nasz synuś. Zapytałam go jak myśli ile waży.. on bez namysłu palął 3 i pół kilo! Później dzwonię do teściowej z takim samym pytaniem ona na to 3050g! Później jakoś w rozmowie z siostrą męża mówię, że pochwalę się ile to już waży jej chrześniak, mówię 2400g a ona na to że MAŁO (ona urodziła córkę prawie 4 kg).. To jej tłumaczę że zostało jeszcze prawie 8 tygodni i że młody będzie teraz najszybciej przybierał a ona swoje, że MAŁO!! Załamałam się..
    Niedawno dzwoniła moja mama i pyta się jak po badaniu, wypaliłam z tym samym pytaniem ile może wnuś ważyć, moja mama że pewnie już ze 2 kg :) jak jej powiedziałam 2400 to powiedziała, że niezły klocuś :)

Becia81, szpilka, zielarka, Chanela, Fucina, Agus89, Anutka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw ja jestem z Krakowa i synka rodzilam w Zeromskim. Teraz jeszcze sie zastanawiam, albo Zeromski, albo Rydygier

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, gdybym zdawała takie relacje, to pewnie byłoby tak samo!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    (...)

A próbowałaś może oliwki dla kobiet w ciąży z rossmanna? U mnie i mama i siostra miała rozstępy po ciąży, a ja się smaruje tą oliwka od samego początku, zawsze po kąpieli na mokre ciało i ani jednego rozstępu. Mimo, że mam niewielkie stare rozstępy z okresu młodości ;-) Wybrałam ta oliwke bo ma super naturalny skład, żadnego chemicznego syfu. ;-) Ale na ile to zasługa oliwki, na ile cudu natury nie jestem w stanie napisać :-)

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze oliwkami się smaruje tymi z rossmana też
    Kawa dzięki za info nie wiedziałam o takim specyfiku a powiedz mi gdzie go mogę zakupić to w poniedziałek pojadę kupić.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Nuskaw ja jestem z Krakowa i synka rodzilam w Zeromskim. Teraz jeszcze sie zastanawiam, albo Zeromski, albo Rydygier

Widziałam wiele, w miare aktualnych, dobrych opini o Rydygierze, ale jestem zdecydowana na Żeromskiego. Tylko nie mogę się tam dostać, żeby pooglądać oddział, bo cały czas są rodzące, dzień w dzień wszystkie sale zajęte. Taki walntynkowy boom. :-) Byłaś tam może w drugiej ciąży? Jakie są Twoje wspomnienia z pierwszego porodu i pobytu na oddziale? Mialas albo aktualnie masz tam swojego lekarza prowadzacego? Będę Ci bardzo wdzięczna za kilka słów, bo krąży nade mną widmo porodu w szpitalu uniwersyteckim na Kopernika, ze względu na cukrzycę i chce tego uniknąć. A niestety nie mam żadnego punktu zaczepienia w postaci lekarza lub położnej w Żeromskim.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W PKO S.A jest możliwość nadpłaty raz na rok 10% wartości kredytu. W naszym przypadku taka nadpłata to skrócenie okresu kredytowania o około 2,5 roku własnie. I to jest opcja bezpłatna.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle jak będziesz mieć chwilę i chęć to napisz nam co u Was

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Dziewczyny pedzicie z tymi wpisami, ze ciężko nadążyć. Jestem głównie czytająca, ale dzisiaj mam pytanko: Kochane, czy jest tu jakaś Mama z Krakowa, która będzie rodzić w szpitalu Żeromskiego?

Ja jestem z Krakowa, ale nie planuję rodzić w Żeromskim.
    Chyba będę rodzić w Narutowiczu, mam tam lekarza, któremu ufam i chciałabym żeby był blisko w razie w.
    W dziale porody jest wątek gdzie rodzić w Krakowie i tam można poczytać opinie, zapytać, zawsze ktoś odpowie

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą nadplatą jeszcze jest tak, że czasami bank zastrzega sobie, że właśnie przez pierwsze 5 lat nie można nadplacic, a potem już bez opłat. Nie wiem czy właśnie w Pekao tak nie jest. Jak się miało rodzinę na swoim to tez nie można było, więc nie wiem jak jest z tym nowym programem MDM, bo już wypadlam trochę z rozeznania. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Ja jestem z Krakowa, ale nie planuję rodzić w Żeromskim.
    Chyba będę rodzić w Narutowiczu, mam tam lekarza, któremu ufam i chciałabym żeby był blisko w razie w.
    W dziale porody jest wątek gdzie rodzić w Krakowie i tam można poczytać opinie, zapytać, zawsze ktoś odpowie

Super, bardzo Ci dziękuję. Zaraz tam sobie pogrzebie. Moja siostra rok temu rodzila w Narutowiczu i była bardzo zadowolona. ;-)

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Widziałam wiele, w miare aktualnych, dobrych opini o Rydygierze, ale jestem zdecydowana na Żeromskiego. Tylko nie mogę się tam dostać, żeby pooglądać oddział, bo cały czas są rodzące, dzień w dzień wszystkie sale zajęte. Taki walntynkowy boom. :-) Byłaś tam może w drugiej ciąży? Jakie są Twoje wspomnienia z pierwszego porodu i pobytu na oddziale? Mialas albo aktualnie masz tam swojego lekarza prowadzacego? Będę Ci bardzo wdzięczna za kilka słów, bo krąży nade mną widmo porodu w szpitalu uniwersyteckim na Kopernika, ze względu na cukrzycę i chce tego uniknąć. A niestety nie mam żadnego punktu zaczepienia w postaci lekarza lub położnej w Żeromskim.

Podobno w Koperniku wielkie zmiany na +
    Znajoma rodziła tam miesiąc temu, razem z koleżanką jako osobą towarzyszącą i obie były bardzo zaskoczone. Jej Koleżanka planuje drugą ciąże i powiedziała, ze do porodu teraz wchodzi w grę tylko Kopernik, pierwsze dziecko rodziła w Rydygierze

relgtgf6uee8xud8.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_15591.jpg

Krysti, kasiakra, szpilka, Agus89, Ewelina88, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_15592.jpg

kasiakra, szpilka, Agus89, Ewelina88, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_15593.jpg

Krysti, kasiakra, szpilka, Agus89, MartaKD, Ewelina88, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_15594.jpg

Krysti, kasiakra, szpilka, Agus89, Ewelina88, jonka91, lwuska55592 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ