X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A może jak już są te rostępy to lepiej smarować czymś na blizny a nie przeciw rozstępom ?? A gdzie się pojawiły bo ja mam zaledwie dwa pod żebrami.
    NO właśnie zastanawiam się nad bio-oli by kupić ale jakoś nie mam przekonania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 20:11

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no cały dzien się zastanawiam co u Ciebie... ty nas nie denerwuj brakiem wiadomosci.
    Ciesze sie, ze dobre newsy u Ciebie- oby tak dalej:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Nuskaw ale z tego co się orientowałam (jesteśmy na etapie kupowania mieszkania) to większość banków nie zgadza się w początkowym okresie na nadpłatę bo zwyczajnie się im to nie opłaca. Ale możliwe, że ja coś pokręciłam bo ostatnio ciężko u mnie z myśleniem.

Zgadza się, masz rację. Dlatego warto znaleźć ofertę takiego banku gdzie jest możliwość nadpłaty (nawet jeśli jest za to pobierana opłata). Statystycznie bardzo mało osób i tak nadplaca, bo kogo stać na miesięczna ratę + bieżące wydatki + odłożenie na nadpłatę. Jak sie juz cos uzbiera to sie wydaje na sprzet do mieszkania i dziecko ;-) Nie jest lekko ;-( Ale na przykładzie mojego kredytu gdybym teraz nadplacila powiedzmy 6 tys. (Taka realna kwota) to oszczędzam kolo 10 tys. Na odsetkach. A opłata za nadpłatę wynosi 2% od spłacanej kwoty, czyli 120 zł. Jakby nie policzyć, bankowi się nie opłaca, ale daje mi taka możliwość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu z tego co słyszałam to bio oil jest chemiczny(skład), nie efektywny i nie warty swojej ceny. Ile w tym prawdy? Nie wiem.

Ja bym w obecnym stanie poleciła Ci Perłę Inków No scar krem- na rozstępy(rozjaśnienie), blizny, zmiany skórne, przebarwienia. Jest wydajny, ale mały i kosztuje ok 40zł..

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się dziś z męża i jego rodziny.. Po usg zadzwoniłam do męża pochwalić się jak ładnie przybrał nasz synuś. Zapytałam go jak myśli ile waży.. on bez namysłu palął 3 i pół kilo! Później dzwonię do teściowej z takim samym pytaniem ona na to 3050g! Później jakoś w rozmowie z siostrą męża mówię, że pochwalę się ile to już waży jej chrześniak, mówię 2400g a ona na to że MAŁO (ona urodziła córkę prawie 4 kg).. To jej tłumaczę że zostało jeszcze prawie 8 tygodni i że młody będzie teraz najszybciej przybierał a ona swoje, że MAŁO!! Załamałam się..
    Niedawno dzwoniła moja mama i pyta się jak po badaniu, wypaliłam z tym samym pytaniem ile może wnuś ważyć, moja mama że pewnie już ze 2 kg :) jak jej powiedziałam 2400 to powiedziała, że niezły klocuś :)

Becia81, szpilka, zielarka, Chanela, Fucina, Agus89, Anutka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw ja jestem z Krakowa i synka rodzilam w Zeromskim. Teraz jeszcze sie zastanawiam, albo Zeromski, albo Rydygier

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka, gdybym zdawała takie relacje, to pewnie byłoby tak samo!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    (...)

A próbowałaś może oliwki dla kobiet w ciąży z rossmanna? U mnie i mama i siostra miała rozstępy po ciąży, a ja się smaruje tą oliwka od samego początku, zawsze po kąpieli na mokre ciało i ani jednego rozstępu. Mimo, że mam niewielkie stare rozstępy z okresu młodości ;-) Wybrałam ta oliwke bo ma super naturalny skład, żadnego chemicznego syfu. ;-) Ale na ile to zasługa oliwki, na ile cudu natury nie jestem w stanie napisać :-)

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze oliwkami się smaruje tymi z rossmana też
    Kawa dzięki za info nie wiedziałam o takim specyfiku a powiedz mi gdzie go mogę zakupić to w poniedziałek pojadę kupić.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Nuskaw ja jestem z Krakowa i synka rodzilam w Zeromskim. Teraz jeszcze sie zastanawiam, albo Zeromski, albo Rydygier

Widziałam wiele, w miare aktualnych, dobrych opini o Rydygierze, ale jestem zdecydowana na Żeromskiego. Tylko nie mogę się tam dostać, żeby pooglądać oddział, bo cały czas są rodzące, dzień w dzień wszystkie sale zajęte. Taki walntynkowy boom. :-) Byłaś tam może w drugiej ciąży? Jakie są Twoje wspomnienia z pierwszego porodu i pobytu na oddziale? Mialas albo aktualnie masz tam swojego lekarza prowadzacego? Będę Ci bardzo wdzięczna za kilka słów, bo krąży nade mną widmo porodu w szpitalu uniwersyteckim na Kopernika, ze względu na cukrzycę i chce tego uniknąć. A niestety nie mam żadnego punktu zaczepienia w postaci lekarza lub położnej w Żeromskim.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W PKO S.A jest możliwość nadpłaty raz na rok 10% wartości kredytu. W naszym przypadku taka nadpłata to skrócenie okresu kredytowania o około 2,5 roku własnie. I to jest opcja bezpłatna.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle jak będziesz mieć chwilę i chęć to napisz nam co u Was

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Dziewczyny pedzicie z tymi wpisami, ze ciężko nadążyć. Jestem głównie czytająca, ale dzisiaj mam pytanko: Kochane, czy jest tu jakaś Mama z Krakowa, która będzie rodzić w szpitalu Żeromskiego?

Ja jestem z Krakowa, ale nie planuję rodzić w Żeromskim.
    Chyba będę rodzić w Narutowiczu, mam tam lekarza, któremu ufam i chciałabym żeby był blisko w razie w.
    W dziale porody jest wątek gdzie rodzić w Krakowie i tam można poczytać opinie, zapytać, zawsze ktoś odpowie

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą nadplatą jeszcze jest tak, że czasami bank zastrzega sobie, że właśnie przez pierwsze 5 lat nie można nadplacic, a potem już bez opłat. Nie wiem czy właśnie w Pekao tak nie jest. Jak się miało rodzinę na swoim to tez nie można było, więc nie wiem jak jest z tym nowym programem MDM, bo już wypadlam trochę z rozeznania. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Ja jestem z Krakowa, ale nie planuję rodzić w Żeromskim.
    Chyba będę rodzić w Narutowiczu, mam tam lekarza, któremu ufam i chciałabym żeby był blisko w razie w.
    W dziale porody jest wątek gdzie rodzić w Krakowie i tam można poczytać opinie, zapytać, zawsze ktoś odpowie

Super, bardzo Ci dziękuję. Zaraz tam sobie pogrzebie. Moja siostra rok temu rodzila w Narutowiczu i była bardzo zadowolona. ;-)

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw wrote:
    Widziałam wiele, w miare aktualnych, dobrych opini o Rydygierze, ale jestem zdecydowana na Żeromskiego. Tylko nie mogę się tam dostać, żeby pooglądać oddział, bo cały czas są rodzące, dzień w dzień wszystkie sale zajęte. Taki walntynkowy boom. :-) Byłaś tam może w drugiej ciąży? Jakie są Twoje wspomnienia z pierwszego porodu i pobytu na oddziale? Mialas albo aktualnie masz tam swojego lekarza prowadzacego? Będę Ci bardzo wdzięczna za kilka słów, bo krąży nade mną widmo porodu w szpitalu uniwersyteckim na Kopernika, ze względu na cukrzycę i chce tego uniknąć. A niestety nie mam żadnego punktu zaczepienia w postaci lekarza lub położnej w Żeromskim.

Podobno w Koperniku wielkie zmiany na +
    Znajoma rodziła tam miesiąc temu, razem z koleżanką jako osobą towarzyszącą i obie były bardzo zaskoczone. Jej Koleżanka planuje drugą ciąże i powiedziała, ze do porodu teraz wchodzi w grę tylko Kopernik, pierwsze dziecko rodziła w Rydygierze

relgtgf6uee8xud8.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_15591.jpg

Krysti, kasiakra, szpilka, Agus89, Ewelina88, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_15592.jpg

kasiakra, szpilka, Agus89, Ewelina88, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_15593.jpg

Krysti, kasiakra, szpilka, Agus89, MartaKD, Ewelina88, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_15594.jpg

Krysti, kasiakra, szpilka, Agus89, Ewelina88, jonka91, lwuska55592 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ