WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=http://www.resizer.pl/15595.html]mini_15595.jpg[/url]

kasiakra, szpilka, rastafanka, Agus89, Ewelina88, jonka91, bluegirl89, Anutka lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=http://www.resizer.pl/15596.html]mini_15596.jpg[/url]

kasiakra, szpilka, Passiflora, Agus89, Ewelina88, jonka91, lwuska55592, bluegirl89 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mini_15597.jpg

kasiakra, Maud11, szpilka, Agus89, jonka91, lwuska55592, bluegirl89 lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina - bardzo podoba mi się wystrój Twojego domu :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozbawiłabym swojego męża głowy
    przeglądałam sobie protokół z wyborów do naszej małej gminy i zobaczyłam jakie są wyniki, poszłam go poinformować a kazdy z 5 kandytatów miał do 10 waznych głosów i po parę nieważnych, wiec łatwo było policzyć i on sobie liczy na głos kto głosował na jego kandydata i mnie wymienia a ja się obruszyłam, no i się okazało, że mój małżonek sądził, że na burmistrza każdy głosuje po swojemu a na radnego głosujemy tak samo i się biedak zmartwił, że głowę by sobie dał uciąć, że głosowałam jak on

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Już Was będę nadrabiać! Dziś miałam pracowity dzień! Wieszałam zasłony, sprzątałam i wykańczałam... Ale jestem z siebie dumna, kawał roboty wykonałam... Wczorajsza wizyta dodała mi dużo siły! Macie śliczne brzuszki! Wasze pokoiki też są cudowne, tak się cieszę że już tak blisko do spotkania z małymi szkrabami.
    Wiki ciesze się, że u Ciebie dobrze, tak trzymaj!!!
    Ktoś pytał o stolik, stolarz nam go robił na zamówienie.

rar0a9a.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i troszkę przepraszam za lekkie zaśmiecenie moimi zdjęciami... jak coś to zaraz je usunę...

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina masz przepiękny dom:) absolutnie ich nie usuwaj. Ja to az chetnie bym zbaczyla reszte wnętrz bo styl jest niesamowity!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 21:10

Fucina lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina wrote:
    AAA i troszkę przepraszam za lekkie zaśmiecenie moimi zdjęciami... jak coś to zaraz je usunę...

Fucina no co Ty, zawsze super się ogląda zdjęcia z przygotowań dla naszych maluszków!!! :)
    Ale czy ja dobrze widzę, że Twoje dzieciątko ma swoją garderobę...??? :)

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję to zasługa mojego męża, ma firme budowlaną i jest z zamiłowania architektem... :-)

rar0a9a.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw, w tej ciąży byłam tam na ip z bólami, wszystko było ok, ale i tak pytali czy nie będę się bezpieczniej czuła jak zostanę na obserwacji. Podziękowałam jednak, bo wolę być w domu jak wszystko ok. Co do porodu to mimo, że nie był najlżejszy na świecie to już teraz nie wspominam źle. Jedyne co, to chyba za szybko zgodziłam się na oxy i potem nie mogłam wytrzymać, więc poszło zzo a to miało skutki uboczne w postaci przedłużonej fazy partej. Ale położna pytała o wszystko, więc nie mam o to pretensji do nich raczej do siebie. Położne miałam dwie, bo zdążyła się zmiana wymienić, obie super, bardzo pomocne. Warunki "lokalowe" super. Jak nie widziałaś porodówek mogę Ci przesłać na maila zdjęcia sali w której ja rodziłam. Po porodzie kontakt skóra do skóry przez 2 h. Położne na salach poporodowych wspaniałe, bardzo pomagają, nie ma problemu, żeby zadzwonić o 3 w nocy, że nie umiesz dziecka przystawić, przychodzą uśmiechnięte i pomagają. Nie miałam w ogóle mleka, pomogły z laktacją, w domu młody już mm nie dostał. Po porodzie sale 2 os z łazienką, wszystko świeżo po remoncie. Jedno o co mam pretensje to, że bez pytania podali witaminę K a nie chciałam dawać. Co do lekarza to nie miałam tam prowadzącego. Nie miałam też znajomej położnej. chodziłam tam na szkołę rodzenia, ale to nie miało znaczenia. Tam podobno wszystkie położne są super i szkoda kasy na kupowanie swojej. Nie dziwię się, że ciężko Ci się tam dostać, żeby pozwiedzać, tam chyba jest dużo porodów, jak ja rodziłam było 8 w jednym dniu. Ja szpital polecam, teraz jak mi się nie uda przejść kwalifikacji do domu narodzin w Rydygierze to będę znów do Żeromskiego uderzać. Jakbyś chciała o coś jeszcze zapytać to pisz na priv albo maila [email protected], bo może nie ma co zaśmiecać forum lokalnymi wątkami :)

Nuskaw lubi tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Fucina no co Ty, zawsze super się ogląda zdjęcia z przygotowań dla naszych maluszków!!! :)
    Tak :-)

Maud11 lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie. Młody 2060 g - "średniaczek". Wszystko inne ok :D

Co do cukrzycy. To też może przydatna wiadomość dla innych słodkich mam:
    Pan doktor mnie uspokoił. Jego żona też ją miała w ciąży więc pod tym względem jest dość konkretnie obeznany :P
    Powiedział że na tej diecie nie da się tyć, bo nie ma z czego, a o dziecko mam się nie martwić bo ono sobie z przybieraniem poradzi. A przekroczenia normy - takimi jak u mnie (126, 129, 133 itp., pod warunkiem że nie występują często), mam się nie przejmować bo prawda jest taka że obecne normy są tak wyśrubowane, żeby kobiety się pilnowały, ale tak po cichu mówiąc takie wyniki nie są jeszcze szkodliwe dla dziecka.
    Co innego wyższe i często :) Ale oczywiście ostateczna decyzja należy do prowadzącego diabetologa, ale mam spokojnie poczekać do wizyty 4 grudnia, nie muszę iść wcześniej :D

Chanela, szpilka, Gwiazdeczka27, Fucina, Agus89, Becia81, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina fajnie, widać że macie stylowo urządzone 4kąty, tylko dodałabym jakieś kolory dla maluszka :)

Fucina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    Fucina wrote:
    Tak :-)

SUPER!

Fajnie mieć takiego męża. Naprawdę piękny macie dom!

Mój M jest informatykiem to tyle co komputer mam sprawny, ale tego akurat nie widać na zewnątrz :P :P

Nuskaw, Fucina, A.loth lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem Fucina fanka stylu Meza Twojego i chetnie podpatrzylabym jak mieszkacie, to dla mnie calkowicie inna inszość :-)

Fucina lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    (...) Jakbyś chciała o coś jeszcze zapytać to pisz na priv albo maila [email protected], bo może nie ma co zaśmiecać forum lokalnymi wątkami :)

Dziękuję za wyczerpującą relacje :-) napisze do Ciebie o reszte na prv.

• Fucina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Uśmiałam się dziś z męża i jego rodziny.. Po usg zadzwoniłam do męża pochwalić się jak ładnie przybrał nasz synuś. Zapytałam go jak myśli ile waży.. on bez namysłu palął 3 i pół kilo! Później dzwonię do teściowej z takim samym pytaniem ona na to 3050g! Później jakoś w rozmowie z siostrą męża mówię, że pochwalę się ile to już waży jej chrześniak, mówię 2400g a ona na to że MAŁO (ona urodziła córkę prawie 4 kg).. To jej tłumaczę że zostało jeszcze prawie 8 tygodni i że młody będzie teraz najszybciej przybierał a ona swoje, że MAŁO!! Załamałam się..
    Niedawno dzwoniła moja mama i pyta się jak po badaniu, wypaliłam z tym samym pytaniem ile może wnuś ważyć, moja mama że pewnie już ze 2 kg :) jak jej powiedziałam 2400 to powiedziała, że niezły klocuś :)

Jonka, ale masz dużego synka, super!

jonka91 lubi tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:31

Nuskaw, Fucina, Becia81, lwuska55592 lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fucina dom rewelacja! Pokoik z tymi piórkami, bielą i lekkością materiałów sprawia wrażenie puchatego nieba:) Lubię taką surowość i monochromatyczność. I ten czarny włącznik światła jaki oldschoolowy:) Dawaj więcej fotek!

Fucina lubi tę wiadomość

‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ