X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja od jutra 32 tydzien:)

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... świetnie to ujęłaś....

Ag... lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Stycznioweczki

nocka standardowo srednia, no i jak juz mi sie dobrze przysypialo to o 8 rano dzwonili z taurona, ale nie odbieram skoro panie nie rozumieja, ze z zasady nie zawieram umow przez telefon ani nie zmieniam warunkow :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haftow nie zazdroszcze u mnie najgorsze jest to takie mega zmeczenie przy wykonywaniu normalnych czynnosci, troche naczyn trzeba umyc a za chwile kwadrans siedzenie, bo uczucie jakbym kilka razy sie po schodach przebiegla

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj hej.
    W tym miesiącu to już chyba standard że żadna z nas nie jest wyspana.. Ja mam problem usnąć bo co chwilę muszę do wc, ale żeby mniejsyć częstotliwość wizyt podkładam poduchę pod pupę-czasem uda się odciążyć pęcherz na chwilę. Jednak noce mam już cholernie ciężkie, boli mnie krzyż i spojenie łonowe. Rano jak wstaję to słychać jak coś przeskakuje przy każdym kroku- zanim to dobrze rozchodzę albo poćwiczę, jakby się coś przestawiło..

• Anutka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Ag... powiedz koniecznie,żeby Ci zbadał siatkówkę, niezbyt przyjemnie świecenie w gały,ale trzeba:)
    p.s.też wczoraj wieczorem był haft:)
    Ja mialam badane dno oka, siatkowke, xisnienie w oczach :-) :-) dluga, komplekaowa qizyta, a place za nia zawsze 80 zl :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    HEj hej.
    W tym miesiącu to już chyba standard że żadna z nas nie jest wyspana.. Ja mam problem usnąć bo co chwilę muszę do wc, ale żeby mniejsyć częstotliwość wizyt podkładam poduchę pod pupę-czasem uda się odciążyć pęcherz na chwilę. Jednak noce mam już cholernie ciężkie, boli mnie krzyż i spojenie łonowe. Rano jak wstaję to słychać jak coś przeskakuje przy każdym kroku- zanim to dobrze rozchodzę albo poćwiczę, jakby się coś przestawiło..
    A nie prawda, ja sypiam bardzo dobrze. Lena spi i budzi sie razem zs mna :-)
    Takie xhrupanie w spojeniu mam od 6 miesiaca, rozciaga sie wszystko do porodu... Uciazliwe, ale da sie zyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:00

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    No ja od jutra 32 tydzien:)
    W sumie 32 skonczony i 33 leci :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski,a później jakie będziemy gibkie, wyćwiczone, te mięsnie ramion od noszenia dzieciaczków, mięśnie brzucha od schylania się nad łóżeczkiem,etc. :) ja już się widzę na wiosnę/lato:)

Malenq, jonka91, Ewelina88, rastafanka, renia83, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa czytałam co napisałaś o spaniu i tak jakbyś opisywała MOJE standardowe noce...

szpilka lubi tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    W sumie 32 skonczony i 33 leci :-)
    wiesz co,no ja licze tak jak na suwaku i mój gin też tak wyświetla na usg,więc mówię,że jestem od jutra w 32.

Becia81, lwuska55592, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:41

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mialam badane dno oka, siatkowke, xisnienie w oczach :-) :-) dluga, komplekaowa qizyta, a place za nia zawsze 80 zl :-)
    no ja miałam to samo i właśnie dzieki temu zauważył zmiany na siatkowkach i zabronił mi rodzić naturalnie.Mówił,że kiedyś kobiety rodziły normalnie z takimi wadami,ale często kończyło się kleszczami lub próżnociagiem i mam się na to nie godzić w tych czasach.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Śpiewam :) i już zauważyłam pewną regularność, że malutka uspokaja się podczas prób i koncertów, co mnie cieszy bo zaczyna szaleć jak tylko przestaję. Ewidentnie będę musiała jej śpiewać po porodzie :)

Ja naszczęście wysypiam się ;) oczywiście trudno mi się obrócić z boku na bok, wybudzam się przy tej czynności, pilnuję, żeby za bardzo na brzuch nie napierać, ale budzę się wyspana, bardzo mnie to cieszy.

Jeszcze tydzień i grudzień!! niech ktoś zatrzyma zegar ;)
    ale mnie ciekawi bardzo co śpiewasz?jaki rodzaj muzyki:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    no ja miałam to samo i właśnie dzieki temu zauważył zmiany na siatkowkach i zabronił mi rodzić naturalnie.Mówił,że kiedyś kobiety rodziły normalnie z takimi wadami,ale często kończyło się kleszczami lub próżnociagiem i mam się na to nie godzić w tych czasach.
    My bedziemy za przyzwoleniem okulisty probowaly rodzic naturalne :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    wiesz co,no ja licze tak jak na suwaku i mój gin też tak wyświetla na usg,więc mówię,że jestem od jutra w 32.
    Hmmm moj liczy do przodu, jutro 33 :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    ale mnie ciekawi bardzo co śpiewasz?jaki rodzaj muzyki:)
    Dokladnie, prosli,y o probke, linki :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Kawa czytałam co napisałaś o spaniu i tak jakbyś opisywała MOJE standardowe noce...

Mam za tydzień wizytę w klinice, podpytam lekarza czy czasem mi się nie rozchodzi spojenie łonowe, żeby dobrze posprawdzał bo nie jestem w stanie spać nawet na boku od kilku dni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene to ja Twojemu dziecku zazdroszczę...śpiewającej mamy:) super...

ja coś tam nucę...ale mój małż ma zakaz "otwierania buzi" nawet przy 100 lat potrafi fałszować....heheheheh

• zielarka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też śpię słabo, przekręcanie sie z boku na bok to misja specjalna :D bolą więzadła, wszytko boli. Wczoraj ze stresu czułam jakieś bóle @ w podbrzuszu, wzięłam na noc dipfergan i zasnęłam jak kamień.
    Dziś już spokój w domu, atmosfera wraca do normy :)

FITop1.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ