*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mówiłyście o kolorze włosów dzieciaczków.Ja się zastanawiam czy nasza córka odziedziczy po mężu kawałek siwych włosków. Tak jest u niego w rodzinie,że często mają siwy kawałek na grzywce. Wolałabym,żeby jednak tego nie odziedziczyła. Smieje sie,że będę farbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 09:29
-
nick nieaktualnyAg, ja też jakiś czas temu robiłam próby wątrobowe bo swędziały mnie dłonie.
Na szczęście wyszły ok.
Ale poszłam do dermatologa bo nie mogłam wytrzymać - lekarka powiedziała że to raz że od zmiany temperatury, ogrzewania i suchego powietrza a dwa - od częstego mycia rąk
Fakt - ręce myję często, a przed mierzeniem cukru dodatkowo szoruję i mam efekt
Zwykłe kremy mi nie pomagają, a od wysuszenia robią się dodatkowo swędzące bąble....
Macie jakiś sprawdzony krem na super suche dłonie, ale nie zatykający???
(Mi np. po Neutrogenie robi mi się jeszcze gorzej, ale to chyba dlatego że ona jest strasznie tłusta...)Ag... lubi tę wiadomość
-
Powiedzcie mi, w ilu stopniach pierzecie? Ja w 40 z funkcja podwójnego prania i płukania... A teraz czytam, ze zalecaja w wyższej temp...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 10:35
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaud spróbuj smarować wierzch dłoni jakimś kremem/balsamem z bisabololem działa anty swędząco i regenerująco przy czym nawilża suchą skórę. Bisa jest zawarty np w balsamie i olejku dla mam na rozstępy Mamamil mi pomaga przy swędzącym brzuchu, może na wierz dłoni też pomoże?
-
nick nieaktualnypolaola wrote:Maud11ja smaruje rece kremem nivea na kazda pogode
kupionym dla Ady
skorki mascia medeli purlean na skorki i usta a linomagiem ostatnio smarowalam tez usta
Polaola ja właśnie też zaczęłam używać kosmetyków kupionych dla dziecka))
Próbowałam kremu do atopowej skóry (kupiłam taki na zaś, jakby coś było nie tak, bo sama jestem alergikiem), kremu na sutki - do ust i jeszcze zauważyłam że płatki kosmetyczne dla niemowląt (te takie większe) świetnie nadają się do sprzątania pewnych rzeczy
Ale jakieś mam takie wyrzuty sumienia że mu podbieram kosmetykipolaola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybelldandy wrote:Powiedzcie mi, w ilu stopniach pierzecie? Ja w 40 z funkcja podwójnego prania i płukania... A teraz czytam, ze zalecaja w wyższej temp...
Szkoda w wyższej temp prać niż 40st bo mogą zafarbować i się sprać. Tak czy siak będą odpowiednio "wysterylizowane" bo czeka Cię jeszcze ich prasowanie -
Maud, jak dla mnie najlepszy na suche i swedzace dlonie jest Eucerin http://www.ceneo.pl/6072452
Musi miec w skladzie wlasnie 5% tego Urea, nie mam pojecia co to jest, ale pan w aptece mowil ze to wlasnie to tak nawilza.
Neutrogeny uzywalam, ale odkad odkrylam ten to jest dla mnei hit, nie jest taki tlusty, ale tez zostawia taki film ochronny na dloniach, tylko taki bardziej jedwabny niz tlusty.Maud11 lubi tę wiadomość
-
Maud ja mogę polecić Ci krem Lipobase, kupowałam go w aptece. Swego czasu miałam dłonie w strasznej kondycji, wysuszone, czerwone, swędzące i popękane. Farmaceutka mi poleciła ten krem. Stosowałam go kilka razy dziennie plus na noc grubsza warstwa i bawełniane rękawiczki na to. Pomogło i od tamtej pory mam spokój
http://www.doz.pl/apteka/p7885-Lipobase_krem_100_gWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 10:59
Maud11 lubi tę wiadomość