*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
rastafanka wrote:Bell, ja też prałam w 40 st z dodatkowym płukaniem. I tak będziesz je jeszcze prasować, więc wyższa temperatura prania nie jest konieczna
Dziek za pomoc;)))) posciel, tetra i ręczniki tez w 40 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 10:56
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyKawa wrote:Maud spróbuj smarować wierzch dłoni jakimś kremem/balsamem z bisabololem działa anty swędząco i regenerująco przy czym nawilża suchą skórę. Bisa jest zawarty np w balsamie i olejku dla mam na rozstępy Mamamil mi pomaga przy swędzącym brzuchu, może na wierz dłoni też pomoże?
Dzięki Kawa, poszukam sobie jakiegoś kremu z tym Bisabolo...coś tam.
O już znalazłam - najzwyklejszy Kamill to ma, a że dziś składam kolejne zamówienie do Gemini to się zaopatrzęhttp://www.aptekagemini.pl/kamill-krem-do-rak-intensiv-100ml.html
-
nick nieaktualnyAnielle wrote:Maud, jak dla mnie najlepszy na suche i swedzace dlonie jest Eucerin http://www.ceneo.pl/6072452
Musi miec w skladzie wlasnie 5% tego Urea, nie mam pojecia co to jest, ale pan w aptece mowil ze to wlasnie to tak nawilza.
Neutrogeny uzywalam, ale odkad odkrylam ten to jest dla mnei hit, nie jest taki tlusty, ale tez zostawia taki film ochronny na dloniach, tylko taki bardziej jedwabny niz tlusty.
Ten Eucerin jest rzeczywiście dobry, dostałam próbkę od dermatologa u którego byłam, właśnie z tymi problemami.
Jak mi coś zwykłego nie pomoże to zainwestuje w niego.
Swoją drogą moi znajomi ze swoim 3-miesięcznym synkiem jeździli po dermatologach bo miał straszne wysypki, dopiero jedna lekarka ze szpitala zdiagnozowała AZS i poleciła im odstawić wszystko i kupić serię Eucerin i w ciągu 2 dni była kolosalna różnica. Ale za 3 kosmetyki zapłacili łącznie 160 zł... Ale czego się nie robi dla takiego maleństwa -
Dziewczyny a w gemini się bardziej opłaca robic zakupy do szpitala niż na all ? Bo tak wszystkie z gemini zamawiacie. Ja wczoraj oglądałam laktatory i przerażają mnie ceny elektrycznych, ale chyba warto w niego zainwestować. A macie podgrzewacze do butelek ? Bo ja w ogóle myslałam że to mleko trzeba podgrzac żeby ciepłe było, a tymczasem mleko odciągnięte i wyjęte z lodówki wystarczy tylko potrzymać w pokoju ?? Bo ja tego nie rozumiem. Jak to później sprawdzić czy ma dobrą temperaturę ??
zielarko ja też nie mogę sie przekręcać na drugi bok, a najgorzej jest jak jestem chwilę w pozycji na wznak. Też stękam i czuję się wtedy jak babcia. -
Hej mamuśki
Ja to bym mogła spać tak co najmniej do 12 ale niestety o 9 się budze by trochę z mężem czasu spędzić jak chodzi na popołudniówki. Noc przeważnie przesypiam całą wiadomo z przerwami na siku.
A kremu używam tego i jestem bardzo zadowolona
www.nivea.pl/Produkty/Pielegnacja-ciala/Q10plus/Krem-do-rak-Q10PLUS -
nick nieaktualnyLaktator elektryczny, podkłady itp kupiłam na allegro a resztę rzeczy w gemini. Bo nie mogłam znaleźć na all wszystkich rzeczy które potrzebowałam- od jednego użytkownika, a co to za oszczędność gdyby się brało z kilku różnych aukcji skoro za przesyłkę wszędzie trzeba płacić.
Podgrzewacz do butelek zakupię ten najtańszy z Sisi albo isis jakoś tak
p.s porównując cene np Octaniseptu z gemini 27,89 - z Ziko 38cośwarto robić zakupy w gemini
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 11:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagdalenka wrote:Dziewczyny a w gemini się bardziej opłaca robic zakupy do szpitala niż na all ? Bo tak wszystkie z gemini zamawiacie.
Wg mnie zdecydowanie się opłaca, szczególnie typowo medyczne rzeczy - leki, kosmetyki i higieniczne. Dodatkowo wydaje mi się że skoro to apteka to warunki przechowywania są odpowiednie, a z Allegro to nie wiadomo.
Ale już np. smoczki, butelki - lepiej wychodzą na Allegro.
Ale trzeba uważać na jedną rzecz na Gemini - ja wczoraj kompletowałam do koszyka duże zamówienie (jeszcze rzeczy dla szwagierki) za łącznie 800 zł. Darmowa przesyłka jest od 299 zł, ALE - do 15 kg. Ja miałam 15,39 kg i pokazało kwotę za przesyłkę - 25 zł!
Więc po prostu zrobię 2 zamówienia w odstępie kilku godzin - kwoty w obydwu będą przekroczone, a waga nie -
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:a mam pytanie o krocze??? któraś masuje....bo mi na bellu info wyskoczyło, że to już czas:-/
Wcześniej o tym myślałam, ale teraz ze względu na szyjkę nie chcę nic kombinować na własną rękę. Nie wiem czy miałoby to jakiś związek, wolę dmuchać na zimne.. Mam nadzieję, że jeżeli będzie potrzeba cięcia krocza to mnie później ładnie pozszywają
-
MAud- ja mam dokladnie tak samo!!! kurcze to moze to od tego- zobaczymy jutro. Nie dosc ze szoruje ręce często to jeszcze mam inne mydlo. Moze to od tego:/ hmmm
Krem kupie tez jakis z tych co polecacie.
Po laryngologu OK- mam robic inhalacje z rumianku albo eukaliptusa, plukac solą fizjologiczną i ew cieple oklady na zatoki.
-
nick nieaktualny