WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :-D mimo 3 z rzędu nieprzespanej nocy mam jakoś dużo energii.

Ja wszystkie kosmetyki kupuję w najmniejszych opakowaniach, bo w przypadku gdyby Hania miała uczulenie na któryś i chciałabym zmienić to nie chcę wyrzucać kasy w błoto, a po co maja mi później w domu te rzeczy stać.

Mam fazę na mandarynki, zaraziła mnie któraś, co po nocy je jada ;P chyba magdalena jeśli dobrze pamiętam.

Mam pytanie do Anutki, czy ty kochana planujesz rodzić w Zielonej?

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah się uśmiałam :)
    Zadzwownił do mnie przed chwilką Pan z hotelu Rezydencja w Piekarach śląskich bo rok temu byliśmy tam na sylwestra i pyta:
    -Czy podesłać Państwu ofertę tegorocznego sylwestra, bo przygotowaliśmy jeszcze więcej atrakcji i na pewno będziemy zadowoleni.
    -Niestety w tym roku podziękuję-mówię.
    -Zdecydowali się Państwo na sylwestra w innym miejscu mam rozumieć?- pyta Pan
    -Tak, na porodówce- odpowiadam haha
    Pogratulował, życzył szybkiego rozwiązania i zaprosił w przyszłym roku :D

kamilaaa_88, Becia81, jonka91, Ag..., renia83, MartaKD, Selene, rastafanka, olka25, Agus89, lwuska55592, Bounia, Chanela, szpilka, zielarka lubią tę wiadomość

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre ;-) na porodówce będą lepsze atrakcje

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Dołączam do grona niemogących spać. Całkowicie się rozregulowałam. Nie mogę spać do 3 rano, albo wstaję siku, albo Mała tak mnie kopie, pręży się i wypina, że nie mogę zasnąć. Potem śpię do 10-11, jestem skołowana pół dnia... ech, tak chciałam byc w ciąży, a teraz to juz bym chciała być fit mamą, z dawną energią.

renia83 lubi tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaa ja jem dużo mandarynek ale Ewelina chyba jeszcze więcej ;p

Ja zapiajam samotność gorącą czekoladą. Dziewczyny pocieszcie mnie proszę, ostatnio jak byłam z koleżanką to obie zamówiłyśmy wlaśnie gorącą czekoladę a ja wzięłam z syropem amaretto. I do głowy mi nie przyszło że to alkohol ! Od kiedy się zorientowałam to nie daje mi spokoju...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Kawa nam położna na SR mówiła że fiolet jest dobry ale jak pomalujesz skórę wokół pępka to nie widać że coś się dzieje, np. w razie stanu zapalnego.

tez nam to mowila.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A magdalenka masz racje, to faktycznie ewelina pisała że w nocy je mandarynki :-P
    Myślę że ilość tego amaretto w twojej czekoladzie była znikoma i nie masz czym się martwić, bardziej stres może twojemu synkowi zaszkodzić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 12:14

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Maud a co Ty tam pozamawiałaś że taka kwota Ci wyszła?? Bo nawet dzieląc to na dwóch dużo wyjdzie.

Kawa ja się zdecydowałam na laktator Lovi Prolactis - on kosztuje w Gemini 315 zł. Z jednej strony wiem, że mogę rzadko go używać, ale z drugiej od zawsze miałam problem z bolesnością piersi i nie wyobrażam sobie używać ręcznego, a chciałam po prostu sprawdzony... Podobno był wzorowany na Medeli Swing, a jest o ponad 100 zł tańszy więc wzięłam taki :)

Reszta zamówienia to mojej szwagierki (a dokładnie siostry mojego męża, więc nie szwagierki ale nie wiem jak się mówi...), a ona ma 2 dzieci w wieku 2,5 i ponad 1 roczek i 3 w drodze na luty :P (wszystkie przez cc!!!!) więc duuużo potrzebuje :D

Kawa lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:

Zwykłe kremy mi nie pomagają, a od wysuszenia robią się dodatkowo swędzące bąble....
    Macie jakiś sprawdzony krem na super suche dłonie, ale nie zatykający???
    (Mi np. po Neutrogenie robi mi się jeszcze gorzej, ale to chyba dlatego że ona jest strasznie tłusta...)

Ja polecam http://www.doz.pl/apteka/p52330-La_Roche-Posay_Lipikar_Baume_AP_balsam_do_ciala_200_ml
    Miałam problem ze 2 lata temu, czerwone dłonie swędzące łuszcząca skóra. Wizyty u dermatologa itp itd. Nic nie pomagało. Kosmetyczka mi poleciła ten La Roche. Teraz dłonie mam gładkie co bym nie robiła :)

relgh371rphwpz6l.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud dobrze mówisz, to szwagierka.

• marrtka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja po wizycie u gina. Po wczorajszych dobrych wieściach z usg dziś już trochę gorzej. Mam więcej leżeć, zero sprzątania, główka małej jest jeszcze wysoko, ale będzie napierać. No i z uwagi na moje skurcze trzeba się oszczędzać. Także dupa do góry i byle do stycznia :D

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Kawa nam położna na SR mówiła że fiolet jest dobry ale jak pomalujesz skórę wokół pępka to nie widać że coś się dzieje, np. w razie stanu zapalnego.
    To zaszalałaś z wielkością :) mi każdy mówił że on jest dość wydajny i moim koleżankom stoi te 50ml i go nie używają bo skończyły im się pomysły. A długie są daty ważności wszystkiego?

Ja używam od dawna Octenisept po prostu do odkażania skaleczeń, przy ugryzieniach owadów, odkażam sobie cążki i nożyczki do paznokci :)Przydaje się.

Kawa, Maud11 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela co do fioletu dzięki że mówisz- nie wiedziałam ;) w takim razie może wykorzystam go na sam koniuszek pępolinka a przy skórze octanisept ;)

A faktycznie octanisept może przydać się przy robótkach z żelami, tipsami i lampie UV ;)

Chanela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Ja używam od dawna Octenisept po prostu do odkażania skaleczeń, przy ugryzieniach owadów, odkażam sobie cążki i nożyczki do paznokci :)Przydaje się.

To dobrze że się przydaje bo ja też jak Kawa mam 250 ml, ale też na szczęście do 2019 :)
    To w tym czasie zdążymy jeszcze po jednym bąblu urodzić :P a niektóre to może nawet i 2 :P :P :P

Kawa, szpilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle napisz w wolnym czasie co u was!!!!!!

• Selene Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:43

Fucina, Malenq, Chanela, szpilka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do wszystkiego używam Octenisept- na otarcia, skaleczenia... i nie tylko u ludzi ale u psiaka :P

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja też zakupiłam większą butelkę, na skaleczenia jest super. a dziś mam mega zadanie - po skończonym praniu i prasowaniu, ogarnięciu pokoju Ali, przywitał mnie z rana worek marchewek do oprawienia, więc siedzę i obieram :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na pibraniu krwi... Z dloni, bo nie bylo zyly na zgieciu przy lokciu... Ale bolalo ;(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Powiedzcie mi jakie kupiłyście maści na brodawki?

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ