WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:40

olka25 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A smarujecie już czymś brodawki? Mam jakieś suche ostatnio.

Aaaaa i właśnie dzwonił pan ze sklepu w którym zamówiliśmy wózek. Jutro będzie kurier z furą naszej Alutki. :) Cieszę się strasznie. :) Pewnie będę jeździć nim po domu przez pół dnia. :D

Malenq, nix lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co smaruję brodawki tylko przed snem olejem migdałowym. A pozatym to przy każdym smarowaniu brzucha, boczków smaruje też cycuchy :)

• Chanela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:40

Becia81 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa - mi wyszło zamówienie z gemini za 450 zł :p ale kupowałam elancyl i witaminy dla M, reszta to już Staszek, sama byłam zdziwona, że tyle kasy wyszło

Magdalenka - mój M kupił podgrzewacz z aventu i wiesz jak on wygląda? Wkładasz butelkę do takiego pojemniczka i zalewasz gorącą wodą - w zależności od ilości mleka w butelce trzymasz ją tam od 2,5 min do podajrze 5 min. Każda z nas może to zrobić bez problemu w domku, w byle jakim pojemniku, a moj M zapłacił za ten wynalazek całe 60 zł ;p No, ale tak to jest jak baba leży w szpitalu, a M sam kompletuje wyprawkę ;) Suma sumarum nie mam co narzekać, jestem z niego strasznie dumna ;)

Selene - najważniejsze, żeby czuć się dobrze! :) Moja koleżanka zaraz po porodzie zrzuciła 12 kg, więc nie przejmujcie się wagą, dziewczyny!

Aswariatko - ja będę używać bepanthenu - tak nam na SR doradzili, a gdyby nie pomagało, to popróbuję maści, które proponują dziewczyny ew. wybiorę się do poradni laktacyjnej przy mojej SR.

Kamilaa_88 - wiem o czym mówisz, ja sobie nagrałam bicie serduszka mojego Stasia na komórkę i zawsze mam możliwość odsłuchania - to najcudowniejszy dźwięk na świecie :)

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Ja pierwsze KTG będę miała za tydzień czyli w 34 tygodniu u mnie w przychodni to standard, pewnie już na każdej wizycie będzie KTG.
    Ooo... W mojej przychodni 37 tc to standard :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej jak będzie robione ktg to może będziemy spokojniejsze, wiecie że np. Jakieś kłucie czy bóle to nie skurcze :-)

Ja to tylko marwie się tym, że trzeba odczekać pewnie swoje w kolejce na to ktg, plus jeszcze ta moja szyjka' no ale w końcu to już powoli końcówka ciąży
    A, no i jestem pewna, że synek nie lubi tego ktg bo przy nim okropnie kopie i się wierci

Ja tam co do smarowania sutków będę się martwiła jak problem wystąpi, i wyśle męża po smarowidła.

Jeju czy wy też takie senne jesteście? Ja od paru dni normalnie jestem jak flak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 14:50

mhsvp07w3ex0n696.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi. Zamówiłam ten z Ziaji, zobaczymy jak się sprawdzi.
    Dziś mam wizytę z KTG, bo na poprzedniej lekarz mówił, że mam przyjść pół godz. wcześniej zrobić KTG. Ale ostatnio na SR położna miała taki detektor i mój M. pierwszy raz słuchał serduszka (bo nie chodzi ze mną do gina), ależ był zafascynowany :D

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamcie! :)
    Zaraz postaram się Was nadrobić, bo jak zwykle trochę naskrobałyście :)
    Spać mi się śpi nawet dobrze. Kręgosłup wtedy odpoczywa. Standardowo mam jedną pobudkę ze wstawaniem na siku, wypuszczenie kota/kotów i dołożenie do kominka :)
    Byłam dzisiaj w poradni chorób zakaźnych - nie mam boreliozy! :D Odwiedziłam w międzyczasie lumpka, połaziłam, ale powiem Wam, że już nie mam siły na takie spacery. Chodziłam raczej z musu, bo nie było połączenia, ale warunki fizyczne już mi nie pozwalają na takie szwendanie się. Za bardzo się męczę, za bardzo brzuch ciągnie. Ciężki będzie ten ostatni miesiąc...

Dotarł do mnie bawełniany cienki kocyk - super jest! :) Jeszcze trzeba poćwiczyć na miśku zawijanie w kokonik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 15:06

Ag... lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do KTG mi nic nie mowil wczoraj- nast wizyte mam jak bedzie 37+5.
    generalnie to smialam sie gdzie ta wizyta- u niego w gabinecie czy wpadnie mnie odwiedzic w szpitalu:)
    ja sie tam akurat ciesze ze nie mam zleconego KTG bo dla mnie to badanie jak i rowniez sluchanie tętna to jakas udręka. Puszczają to tak głosno i wydaje mi sie ze Kostka to niesamowicie wnerwia bo strasznie wtedy kopie. A jak kopie to znow podnosi mu sie tetno. Jutro mam w ramach mojej odbytej SR spotkanie z położną na porodowce po 19.00 wiec zobaczymy jak tam wygląda. Moze bedzie chciala mnie podlączyc pod tą machine.

Ja nie smaruje niczym brodawek póki co, masazu krocza tez nie robie. Pewnie bede zalowac ale nawet zapominam o miesniach Kegla ( btw...ktoras je cwiczy??)

Bounia a ty nie mowisz o tym termosie z aventu przypadkiem??

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecd0f8952ea2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 15:07

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ćwiczę mięśni Kegla i masażu też nie robię... Nie wiem, może będę żałować, ale jakoś nie umiem się do tego zabrać. Będzie jak ma być :D

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak masaż krocza ma się do rzeczywistości.. pamiętam jak podczytywałam Sierpniówki kiedy się rozpakowywały to te które wykonywały masaż tak czy siak popękały w różnym stopniu.. Ale skoro zalecają to może nie którym pomaga

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja masażu krocza również nie wykonuje, i nie będę chciała aby mi ktoś palcami dziubał w mojej szparce, obrzydliwe to i nie lubie... U mnie w szpitalu w którym rodzę stosują tą metodę w celu zabezpieczenia krocza ale rozumiem, że można nie wyrazić na to zgody uwzględniając ten fakt. Np. W planie porodu? Na masaż szyjki też nie chcę się godzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 15:16

mhsvp07w3ex0n696.png
  • magdalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w SR lekarz ginekolog mówił, że w żadnej medycznej literaturze nic nie wspomina się o tym, że ćwiczenie mieśni Kegla w jakikolwiek sposób pomaga w porodzie. Co innego po porodzie, aby mieśnie pochwy na nowo stały się ciasne. I w związku z tym on nie widzi sensu aby je ćwiczyć, bo pochwa i tak potrzebuje 10 razy więcej "rozszerzenia" aniżeli to na ile uplastycznią ją ćwiczenia.

• renia83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączki wciełam już 2 ;) dziś a na obiad serwuje placki ziemniaczane :) tak chcą tak mają ;)
    Na brodawki mam bepanthen sprawdzony przy młodej rewelacyjnie więc problem z głowy.
    Nie odzywam się tylko podczytuje bo zwyczajnie nie mam siły na nic :/ brzuchol ciągnie mnie ku dołowi makabrycznie więc ledwo funkcjonuje no ale ginek w poniedziałek powiedział że "szyja zachowana" ale gdyby przylazły skurcze to brać torbe i szpital a i córa w łóżku :/ przeziębiona a mężuś we wtorek jedzie do sanatorium na 3 tyg :/ także aże tyle u mnie
    Wiki jak tam? Dojechał już m?
    Aha i masażu nie robię i o mięśniach Kegla też nie pamiętam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 16:59

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ja też masażu nie robię, brodawek nie smaruję, a o mięśniach Kegla przypominam sobie średnio raz w tyg. :-/

Ag... lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Cześć dziewczyny :) Powiedzcie mi jakie kupiłyście maści na brodawki?
    Dostałam w SR próbkę Lanoliny z Lansinoh. Ponoć wystarczy tyci ilość i nie trzeba jej zmywać przed karmieniem - jest nieszkodliwa dla dziecka :) A za jakiś czas zamierzam troszkę nawilżyć sutki, by je "zaimpregnować" ;)

201501145565.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaż krocza... e ja chyba też nie będę tam grzebać ;p lekarz nic nie mówił, a sama tak jakoś nie za bardzo. Brodawek też nie smaruje bo nic tam się nie dzieje, ale położna mówiła że warto sobie kupić maść Maltan, opinie jakoś jeszcze nie zasięgałam czy jest dobra czy nie i jak wypada cenowo.

Co do mięśni kegla przypominam sobie o ich istnieniu w takich momentach jak ktoś mi przypomni:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 15:27

renia83 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:43

renia83, Malenq, szpilka, Becia81, Kawa, rastafanka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.maked.pl/pl/p/Wozek-wielofunkcyjny-3-1-LUCKY-LEN-nr.-06/472
    kupilissmy

Ag..., Maud11, jonka91, Becia81, Kawa, Chanela lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ