Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuski.
    Kurde też tak zerkam na te Rozmowy w toku i pomimo że to reżyserowane to niestety są takie dzieci. Masakra jakaś.

Co do podjadania mandarynek w nocy - przyznaję się - to ja. :)
    Ale mam dziś ciężki dzień. Tylko obiad zrobiłam i cały dzień leże i nawet tv do 15.00 nie włączyłam tylko przysypialam. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo w sobotę męża brat z dziewczyna wpadnie to jakąś sałatek itp zrobię chociaż.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasmazylam placków i padlam na twarz :/ koszmar! Jejku przed ciążą to wypadlam po pracy z pociągu i fruuu przez całe miasto po córę do szkoły i spowrotem zakupy po drodze i gotowanie obiadu i pranie wstawione i naczynia pomyte i poodkurzane a teraz pójście po chleb i 200g szynki zajmuje mi godzinę bo chodzę jak pingwin Pik Pok :/ luuuudzie

ania_29 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Za każdy głos bardzo dziękuje w imieniu lolka :)

Zagłosowałam. Lolunio jest świetny :)

Patrycha lubi tę wiadomość

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy :) to nasz pierwszy konkurs :)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG :)
    Kurcze stwierdziłam że dzisiaj zrobię obiad mojemu M na jutro i wiecie co? gaz mi sie skończył i jestem w pupie. A na wsi nie ma ralitasu i nie dowożą eh. Pójdę do teściowej. Dziewczyn yyy jak sobie pomyślę, ze jutro do szkoły mam iść to mnie skręca, coraz częściej zastanawiam się by zrezygnować z niej męczę się już siedząc tam.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wpadka na tvp2:) fajny film.
    Gosiaczek ty pracujesz w szkole?

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będziemy oglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:00

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam... Prawie 2 godziny z żelazkiem... Luuuuziiiik :D
    Moja córa ma więcej par skarpetek ode mnie :D

Oglądałam "wpadkę" dwukrotnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 17:55

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wróciłam... Prawie 2 godziny z żelazkiem... Luuuuziiiik :D
    Moja córa ma więcej par skarpetek ode mnie :D

Oglądałam "wpadkę" dwukrotnie :)

ja tez:) ale teraz jestem w temacie, noo z tym ze u mnie to raczej wpadką nie mozna nazwac:P
    kurcze ja mam malutko skarpetek. Za to mama dostarczyła dzis 3 nowe czapki... i robi dalej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 17:57

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam ten film chyba ze trzy razy, ale za każdym razem mi sie podoba, no i teraz jestem w ciąży, tam jest fajnie poród pokazany :)

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy powinnam ten film puszczać mężowi :D Jeszcze mi się zbuntuje na koniec i co wtedy? ;)

Patrycha śliczny lolek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:05

Patrycha lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady, to tylko komedia :D

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Bez przesady, to tylko komedia :D
    W szpitalu spotkałam przyszłą mamusię, która swój pierwszy poród wspomina niezbyt pozytywnie. Ponoć prawie lekarza pobiła i była przekonana że gdyby był z nią mąż, to mógłby z tego nie wyjść cało :D Babeczka taka sympatyczna, niepozorna a wtedy mordercze instynkty jej się włączyły... :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:14

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bywa :D będąc tuż przed porodem w pierwszej ciązy, spotkalismy znajomych, ona była na początku drugiej ciązy, jej mąż przestrzegał mojego, żeby był przygotowany bo podczas porodu jego żona zwyzywała go od najgorszych, przeklinała i biła go, krzycząc, że to jego wina :D mój o dziwo wcale się nie wystraszył a powiedział, że jest tego bardzo ciekawy i weźmie kamerę by mnie nagrać, jak przeklinam, bo nigdy nie słyszał :D
    ale ale, to ze ktos tak miał, nie znaczy, że wszyscy tak mają i ze to jest norma, a słyszy się najczęściej te krwawe i straszne historie bo kobiety chętnie opowiadają o swojej męce. Za to znacznie mniej jest historii pozytywnych, bo takie kobiety żadko kiedy mają potrzebę mówić jak fajnie im sie rodziło :D

FITop1.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co im bliżej porodu tym częściej o tym myślimy, przynajmniej u mnie tak jest.. ja się boję ale i nie mogę się doczekać. To ekscytacja pomieszana sama nie wiem z czym. ;-)
    Będzie fajowo i damy rade

Becia81 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ekscytacja pomieszana z paniką.
    A moje dziecko skoro dołem nie moze wyjść próbuje bokiem:) tak mi wystawiło nogę ze zaraz mi brzuch rozerwie, kanciak taki się zrobił:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem skąd kobiety biorą siłe na wyklinanie czy bicie lekarzy, czy kogo tam popadnie kiedy pojawia się ból... No, ale każda kobietka inna, każdy poród inny :-)
    Ja to zazdroszcze tym wszystkim kobietkom , które już są mamami i teraz już niebawem będą miały kolejne dziecko.

Ja to się boje okropnie.
    I wiem jak to będzie... Teraz żadna nie chcę rodzić to oczywiste a potem mimo strachu będzie się wkurzać, że jeszcze nie urodziła hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:33

Becia81, renia83 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy ja rodziłam, za ściana rodziła kobieta, która strasznie krzyczała i przeklinała położną tak, że ja nawet takich połączeń przekleństw nie znałam :D :D :D
    Ale to była jakaś babka z marginesu...tak mi się wydaje, bo następnego dnia też ją słyszałam w łazience i też tak strasznie przeklinała i miała potwornie zdarty głos o krzyków.
    Nie wiem po co jej to było, sama nie wyobrażam sobie by mi coś takiego w rodzeniu miało pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:38

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie mysl o porodzie wypieram ze swiadomosci, skupiam sie na celach
    1. dotrwac do przyszlego czwartku do wizyty bez dzwonienia po lekarzach i jezdzenia po szpitalach, czyli opanuj kobieto schizy
    2. dotrwac z porodem do 4 stycznia czyli po lekarsku skonczony 37 tydzien zaczety 38
    3. dotrwac do 11 stycznia czyli pełne 2 tyg przed terminem
    4. zrobić w chacie samodzielna (lub z mezem) gruntowke po 11 stycznia wczesniej sie chyba nie odwaze

Becia81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Gdy ja rodziłam, za ściana rodziła kobieta, która strasznie krzyczała i przeklinała położną tak, że ja nawet takich połączeń przekleństw nie znałam :D :D :D
    Ale to była jakaś babka z marginesu...tak mi się wydaje, bo następnego dnia też ją słyszałam w łazience i też tak strasznie przeklinała i miała potwornie zdarty głos o krzyków.
    Nie wiem po co jej to było, sama nie wyobrażam sobie by mi coś takiego w rodzeniu miało pomóc.
    nie wiem czy przy porodzie pomaga, ale po wyjsciu z lekcji z banda niedostosowanych prawie kryminalistów z gimnazjum przeklinanie pomaga, na lekcji trzeba zachowac twarz i sie nie dac, a po lekcji sa dwie opcje spuscic pare lub trzymac to w sobie a na dluzsza mete trzymanie w sobie sie msci

Becia81, ania_29 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ