WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuski.
    Kurde też tak zerkam na te Rozmowy w toku i pomimo że to reżyserowane to niestety są takie dzieci. Masakra jakaś.

Co do podjadania mandarynek w nocy - przyznaję się - to ja. :)
    Ale mam dziś ciężki dzień. Tylko obiad zrobiłam i cały dzień leże i nawet tv do 15.00 nie włączyłam tylko przysypialam. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej bo w sobotę męża brat z dziewczyna wpadnie to jakąś sałatek itp zrobię chociaż.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasmazylam placków i padlam na twarz :/ koszmar! Jejku przed ciążą to wypadlam po pracy z pociągu i fruuu przez całe miasto po córę do szkoły i spowrotem zakupy po drodze i gotowanie obiadu i pranie wstawione i naczynia pomyte i poodkurzane a teraz pójście po chleb i 200g szynki zajmuje mi godzinę bo chodzę jak pingwin Pik Pok :/ luuuudzie

ania_29 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha wrote:
    Za każdy głos bardzo dziękuje w imieniu lolka :)

Zagłosowałam. Lolunio jest świetny :)

Patrycha lubi tę wiadomość

• Patrycha Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy :) to nasz pierwszy konkurs :)

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AG :)
    Kurcze stwierdziłam że dzisiaj zrobię obiad mojemu M na jutro i wiecie co? gaz mi sie skończył i jestem w pupie. A na wsi nie ma ralitasu i nie dowożą eh. Pójdę do teściowej. Dziewczyn yyy jak sobie pomyślę, ze jutro do szkoły mam iść to mnie skręca, coraz częściej zastanawiam się by zrezygnować z niej męczę się już siedząc tam.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wpadka na tvp2:) fajny film.
    Gosiaczek ty pracujesz w szkole?

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będziemy oglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:00

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam... Prawie 2 godziny z żelazkiem... Luuuuziiiik :D
    Moja córa ma więcej par skarpetek ode mnie :D

Oglądałam "wpadkę" dwukrotnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 17:55

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wróciłam... Prawie 2 godziny z żelazkiem... Luuuuziiiik :D
    Moja córa ma więcej par skarpetek ode mnie :D

Oglądałam "wpadkę" dwukrotnie :)

ja tez:) ale teraz jestem w temacie, noo z tym ze u mnie to raczej wpadką nie mozna nazwac:P
    kurcze ja mam malutko skarpetek. Za to mama dostarczyła dzis 3 nowe czapki... i robi dalej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 17:57

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam ten film chyba ze trzy razy, ale za każdym razem mi sie podoba, no i teraz jestem w ciąży, tam jest fajnie poród pokazany :)

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy powinnam ten film puszczać mężowi :D Jeszcze mi się zbuntuje na koniec i co wtedy? ;)

Patrycha śliczny lolek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:05

Patrycha lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady, to tylko komedia :D

FITop1.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Bez przesady, to tylko komedia :D
    W szpitalu spotkałam przyszłą mamusię, która swój pierwszy poród wspomina niezbyt pozytywnie. Ponoć prawie lekarza pobiła i była przekonana że gdyby był z nią mąż, to mógłby z tego nie wyjść cało :D Babeczka taka sympatyczna, niepozorna a wtedy mordercze instynkty jej się włączyły... :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:14

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bywa :D będąc tuż przed porodem w pierwszej ciązy, spotkalismy znajomych, ona była na początku drugiej ciązy, jej mąż przestrzegał mojego, żeby był przygotowany bo podczas porodu jego żona zwyzywała go od najgorszych, przeklinała i biła go, krzycząc, że to jego wina :D mój o dziwo wcale się nie wystraszył a powiedział, że jest tego bardzo ciekawy i weźmie kamerę by mnie nagrać, jak przeklinam, bo nigdy nie słyszał :D
    ale ale, to ze ktos tak miał, nie znaczy, że wszyscy tak mają i ze to jest norma, a słyszy się najczęściej te krwawe i straszne historie bo kobiety chętnie opowiadają o swojej męce. Za to znacznie mniej jest historii pozytywnych, bo takie kobiety żadko kiedy mają potrzebę mówić jak fajnie im sie rodziło :D

FITop1.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co im bliżej porodu tym częściej o tym myślimy, przynajmniej u mnie tak jest.. ja się boję ale i nie mogę się doczekać. To ekscytacja pomieszana sama nie wiem z czym. ;-)
    Będzie fajowo i damy rade

Becia81 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ekscytacja pomieszana z paniką.
    A moje dziecko skoro dołem nie moze wyjść próbuje bokiem:) tak mi wystawiło nogę ze zaraz mi brzuch rozerwie, kanciak taki się zrobił:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem skąd kobiety biorą siłe na wyklinanie czy bicie lekarzy, czy kogo tam popadnie kiedy pojawia się ból... No, ale każda kobietka inna, każdy poród inny :-)
    Ja to zazdroszcze tym wszystkim kobietkom , które już są mamami i teraz już niebawem będą miały kolejne dziecko.

Ja to się boje okropnie.
    I wiem jak to będzie... Teraz żadna nie chcę rodzić to oczywiste a potem mimo strachu będzie się wkurzać, że jeszcze nie urodziła hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:33

Becia81, renia83 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy ja rodziłam, za ściana rodziła kobieta, która strasznie krzyczała i przeklinała położną tak, że ja nawet takich połączeń przekleństw nie znałam :D :D :D
    Ale to była jakaś babka z marginesu...tak mi się wydaje, bo następnego dnia też ją słyszałam w łazience i też tak strasznie przeklinała i miała potwornie zdarty głos o krzyków.
    Nie wiem po co jej to było, sama nie wyobrażam sobie by mi coś takiego w rodzeniu miało pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 18:38

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie mysl o porodzie wypieram ze swiadomosci, skupiam sie na celach
    1. dotrwac do przyszlego czwartku do wizyty bez dzwonienia po lekarzach i jezdzenia po szpitalach, czyli opanuj kobieto schizy
    2. dotrwac z porodem do 4 stycznia czyli po lekarsku skonczony 37 tydzien zaczety 38
    3. dotrwac do 11 stycznia czyli pełne 2 tyg przed terminem
    4. zrobić w chacie samodzielna (lub z mezem) gruntowke po 11 stycznia wczesniej sie chyba nie odwaze

Becia81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Gdy ja rodziłam, za ściana rodziła kobieta, która strasznie krzyczała i przeklinała położną tak, że ja nawet takich połączeń przekleństw nie znałam :D :D :D
    Ale to była jakaś babka z marginesu...tak mi się wydaje, bo następnego dnia też ją słyszałam w łazience i też tak strasznie przeklinała i miała potwornie zdarty głos o krzyków.
    Nie wiem po co jej to było, sama nie wyobrażam sobie by mi coś takiego w rodzeniu miało pomóc.
    nie wiem czy przy porodzie pomaga, ale po wyjsciu z lekcji z banda niedostosowanych prawie kryminalistów z gimnazjum przeklinanie pomaga, na lekcji trzeba zachowac twarz i sie nie dac, a po lekcji sa dwie opcje spuscic pare lub trzymac to w sobie a na dluzsza mete trzymanie w sobie sie msci

Becia81, ania_29 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ