*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny
Mało się udzielam, ale czytam Was caly czasPowiedzcie kiedy się powinno wyparzyc lub wysterylizowac smoczki, butelki? Czy szczoteczke do wlosów i nożyczki do paznokci tez trzeba? Najlepiej zrobic to przed uzyciem jak dzidzia juz bedzie z nami w domu, czy mozna wczesniej?
-
nick nieaktualnyaswariatka wrote:Cześć dziewczyny
Powiedzcie mi jakie kupiłyście maści na brodawki?
Ja kupiłam Flos Lek - najpierw doczytałam gdzieś w komentarzach u Sroki O. że jest dobry i ma lanolinę dobrej jakości, a później trafiłam na ten artykuł http://dzieciowo.pl/2011/04/akcja-sutki.html.
Cenowo ok. 10 zł, ale jest to malutka tubeczka. I nie trzeba zmywać przed karmieniem -
nick nieaktualnyAnutka wrote:A ja niemam nic
ja tez nie mam:)
wogóle nie mam nawet połowy tych wynalazków,o których dziewczyny piszą,
przy pierwszym dziecku nie używałam wielu rzeczy, więc teraz nawet nie kupuję.
Szczęśliwa ja wyparzyłabym przed użyciem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 13:47
renia83, Anutka lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie pani chwilę powierciła zaleczyła, nawet kamień usunęła;) Widzimy się ok miesiąc po porodzie (jak się ogarnę) Kurcze zazdroszczę prania tych ubranek i tego wszystkiego ja narazie nie chce zaczynać bo pralka to domena teściowj ;p
-
Malenq wrote:a mam pytanie o krocze??? któraś masuje....bo mi na bellu info wyskoczyło, że to już czas:-/
ja zamawiam z gemini:)
a piorę wszystko w 40C z dodatkowym płukaniem:)
magduś nie wiem
Właśnie obiecałam sobie, że będę się masować, ale jakoś nie mogę się do tego zabrać :d Położna na SR mówiła, że warto. Zastanawiam się jedynie, czy sobie nie zaszkodzę tzn. czy to bezpieczne robić taki masaż skoro ma się zagrożenie porodem przedwczesnym, co sądzicie dziewczyny? -
I co dziewczyny macie zlecane te ktg? Ja mam je mieć od rozpoczątego 35 tygodnia ciąży co jakiś czas. A jak jest u was styczniówki?
co do podgrzewacza ze względu na to, że jak już wspominałam będę chciała stosować metodę karmienia mieszanego ale własnym mlekiem, i to jak synek ukończy miesiąc to kupujemy taki dwa w jednym razem ze sterylizatorem, drogi bardzo nie jest a opinie ma dobre.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f084bc6a0c5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 14:31
-
nick nieaktualny
-
Ja ktg będę miała od 35 tygodnia co tydzień i już nie mogę się doczekać. Może to dziwne ale jak byłam w szpitalu to miałam robiony osłuch serduszka kilka razy dziennie i po wyjściu ze szpitala bardzo mi tego dźwięku brakuje, a to przecież cudowne uczucie - móc posłuchać bicia serca swojego dziecka
Bounia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny