WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    A pytalam akurat Anie_29 bo pytala o polozenie ale spoko:) hehe

Szpilka spoko kurier:D
    Duzo tu Anek :-)

Ag... lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nastawiłam na poród naturalny. W sumie nie wiem czemu, tak sobie do łba wbiłam że chcę i już :D Kwestia sprawdzenia siebie, szybszego dojścia do siebie, przytulenia małej zaraz po... Pewnie wszystkiego po trochu :)

zielarka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastawic to ja tez sie nastawilam:) rachu ciachu i po strachu. a chyba chce tego doswiadczyc. w chwilach paniki w glowie mam CC.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dał ja tu sie prawie zabijam po moich kretych waskich schodach, zeby mu kase wreczyc a on nie mial wbitej płatności, na paczce napis pobranie ale bez kwot, wiec dal i tyle
    no ale przelew juz pusciłam mam nadzieje, że jutro dostane info ze dotarł

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka na fejsie opublikowała konkurs w którym można wygrać chustę Starry Night w rozmiarze 4,6, jakby któraś była zainteresowana wklejam link do fanpage'a

https://www.facebook.com/NosiMisie

o taką:
    http://nosimisie.pl/816-chusta-tkana-starry-night-z-lnem.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 19:31

Goosiaczek2, rastafanka, lwuska55592, MartaKD lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• blador Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a u nas dupa... szyjka skrócona znacznie, luteina i rozkurczowe i w sobote kontrola, maly za mocno pcha sie na swiat i dolaczylam do mamusiek lezacych, czyli bóle miesiaczkowe jednak cos znaczyły, lekarz powiedział, ze takie bóle toleruje po 36 tygodniu, a i leki na nadcisnienie tez zwiekszone i raczej widzi cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 19:56

relgh3718o9n8rtv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    no a u nas dupa... szyjka skrócona znacznie, luteina i rozkurczowe i w sobote kontrola, maly za mocno pcha sie na swiat i dolaczylam do mamusiek lezacych, czyli bóle miesiaczkowe jednak cos znaczyły, lekarz powiedział, ze takie bóle toleruje po 36 tygodniu, a i leki na nadcisnienie tez zwiekszone i raczej widzi cc
    na szczescie juz zaraz 38 tc, dasz rade, a malemu powiedz, ze do stycznia ma sie trzymac mamusi i zadnych wycieczek na zewnatrz sobie nie urzadzac

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja jak zwykle nieregularnie pisze.

Silatan jak przeczytalam o Twoim problemiez mama to tak jakbym widziala swoja sytuacje. Moja mama we wszystko sie wtraca. Ostatnio przegiela i od 2 miesiecy z nia nue rozmawiam. Moje doswiadczenie mowi, ze nie ma co klamac i udawac tylko po to, zeby mamie sie wydawalo, ze robimy tak jak chce. Ale taka toksyczna relacja niszczy wszystko. Ja niestety potrzebowalam roku terapi, zeby nie czuc sie winna tego, ze mam wlasne zdanie. U mnie jest o tyle trudno, ze moja mama nie chce rozmawiac i nic jej nie mozna wytlumaczyc. Trzymam kciuki i mam nadzieje, ze bedzie mimo wszyatko ok u Was.
    Ja dzis bylam na wizycie i moje dziecie wazy ok 2 kg i sie przekrecilo do pozycji glowkowej. Wczoraj podejrzewalam, ze sie obrocilo, bo poczulam mocny bol podczas ruchu. W kazdym razie jestem szczesliwa, bo przerazalo mnie widmo cc. Juz nie moge sie doczekac porodu:)

Becia81, nix, Silatan lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Brawurka Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór

Przepraszam że Wam się wbijam w wątek, ale mam pytanie.Czy któraś z Was ma zdiagnozowany stan przedrzucawkowy ? z góry dzięki za odp

Maj 2009 - poronienie
    Marzec 2010 - poronienie
    Październik 2010 poronienie
    Maj 2013 - ciąża pozamaciczna

04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
    cdn...
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:

I właśnie o tym dziewczyny mówiłam, każdy przypadek jest indywidualny dla jednej takie bóle nie są niczym niepokojącym , nic się nie dzieje a dla drugiej może to oznaczać kłopoty. Dlatego warto ufać swojej intuicji, coś nas niepokoi lepiej to sprawdzić.

Kochana leż, pupcia wyżej jak nie dasz rady to leż na boku, absolutnie nie na pół leżąco bo cały czas będzie nacisk główki na szyjkę.
    Już ostatnia prosta będzie dobrze. Jest nas wiele z tymi szyjkami :-) damy rade

Bounia lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawurko z tego co wiem chyba żadna nie ma zdiagnozowanego tego stanu. Bynajmniej nie poruszałyśmy tego tematu.

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• blador Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brawurko jeszcze nie, ale cos czuje ze mnie ta atrakcja nie ominie, bo własnie gin zwiekszył mi dawke leków, a czemu pytasz?

gwiazdeczko a jasiek wystarczy czy jakies inne konstrukcje tworzyc zeby tyłek połozyc?

relgh3718o9n8rtv.png
  • Brawurka Znajoma

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź Jonka :*

Maj 2009 - poronienie
    Marzec 2010 - poronienie
    Październik 2010 poronienie
    Maj 2013 - ciąża pozamaciczna

04.05.14 - II kreseczki ! Beta 142 Cudzie zostań z nami !!
    cdn...
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie znalazłam ogłoszenie o takie:
    Dam Pracę!
    Rodzaj umowy: czas nieokreślony, bez możliwości wypowiedzenia.
    Wynagrodzenie: forma barterowa (buziaki, przytulanie).
    Godziny pracy: pełna dyspozycyjność 7 dni w tygodniu.
    Zmiana podstawowa od 5 rano do ostatniego kaprysu klienta.
    dodatkowo dwa razy w tygodniu dyżur całodobowy.
    Urlop: nie dotyczy.
    Zwolnienia lekarskie: nie dotyczy.
    Przerwy: 3x na siusiu pod nadzorem klienta.
    Pakiet socjalny:
    - posiłki w pracy: bufet serwuje resztki z obiadu klienta, kawa i herbata bez ograniczeń podawana na zimno.
    - wyjścia służbowe: wycieczki na plac zabaw w okresie letnim, karnet na sanki w okresie zimowym.
    Szkolenie: nie zostanie zapewnione
    Stanowisko: MATKA
    Jakieś pytania jeszcze?

Becia81, Chanela, Gwiazdeczka27, Maud11, isabelle, Paula44, MartaKD, jonka91, rastafanka, Anutka lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag Ty kupowałas moze koszule Italian Fashion? Jaki brałas rozmiar bo wzrost mamy ten sam...?Zamówiłam rozmiar M, ale wydaje mi sie za duży i zastanawiam sie nad wymiana na S.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 21:13

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    brawurko jeszcze nie, ale cos czuje ze mnie ta atrakcja nie ominie, bo własnie gin zwiekszył mi dawke leków, a czemu pytasz?

gwiazdeczko a jasiek wystarczy czy jakies inne konstrukcje tworzyc zeby tyłek połozyc?

Tak aby był kąt głowa trochę niżej niż pupa. Można podłożyć książki pod jedną stronę łóżka ale to już wyższa szkoła jazdy. Też lepiej abyś się zbytnio nie gimnastykowała przy podkładaniu czegoś pod pupę, dlatego już jak coś leżeć na boku bardziej na płasko niż na pół leżąco.
    A powiedział ci ile ta szyjka ma cm?

Nie denerwuj się leżenie dużo daje i koniecznie bierz coś rozkurczowego bo skracanie jest u ciebie typowe od skurczy plus działanie grawitacji, tak więc koniecznie leż będzie dobrze. Mi od leżenia wręcz się trochę wydłużyła szyjka bo nie było takiego napierania główki dziecka na tą nieszczęsną szyjkę. Pij też dużo wody bo ona zapobiega skurczom. Już niebawem końcówka ciąży jesteśmy bezpieczne z naszymi pociechami :-)

Mąż skręcił karuzelkę... Ale ona jest superaśna, a jak pięknie gra... Szkoda, że trzeba ją schować bo inaczej by sie zakurzyła, trochę za wcześnie na jej stałe zamontowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 21:22

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell S weź one są duze i szerokie.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zostało 20 dni do terminu wyznaczonego przez gina na donoszenie :D
    Pamiętam jak było 100!

ania_29, szpilka, Paula44, nix, Becia81, MartaKD, jonka91, rastafanka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jestem ciekawa jak z tym sciąganiem pessara. Mam wrazenie ze jak go zdejmie to mi mały wyleci. Tak napiera główką w dól ze chyba bede bała sie gdzies wyjsc. Moze mi dzis powie kiedy sciagamy. Są jakies tyg w ktorych sie sciaga czy to wszssto indywidualnie?

Ag, mnie zdjęli pessar w szpitalu 31 października, do 19 listopada szyjka trzymała. Jej rozwieranie się poprzedziły silne skurcze - od ok. 11:30, a rozwarcie zaczęło postępować dopiero od ok. 18:00. Więc to tak wcale błyskawicznie nie musi pójść, zwłaszcza, że pessarowe szyjki mogą być w całkiem niezłych kondycjach (pessar je regenerował).

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Bell S weź one są duze i szerokie.

To chyba wymienię dwie bo faktycznie ta M (np żółta w kropeczki z kokardka) jest duża, tzn moze i mogłaby byc większa, ale przez to, ze jest do karmienia to mi piersi widać jak siądę czy sie nachyle.

Dzisiaj dostałam nr telefonu od ojca przyjaciela, ktory jest lekarzem i swego czasu był współwłaścicielem szpitala Ujastek do jego kolegi, obecnego współwłaściciela tego szpitala. Podobno ten przyjaciel dogadał wszystko ze swoim kolega i jeśli bede chciała cesarkę na zyczenie to nie ma problemu, mam mieć zapewniona opiekę, sale jednoosobowa i to wszystko na NFZ. Jutro mam zadzwonić, powołać sie na tego przyjaciela i umówić na rozmowę, aby dogadać szczegóły, badania itp.
    Ostatnio coraz bardziej myśle nad porodem SN i skoro mogę mieć załatwiona cesarkę od ręki to moze da sie dogadać z tym Panem, abym rodziła tam SN i miała zagwarantowane ze otrzymam znieczulenie... Bo wiadomo jak sprawa wyglada w większości szpitali, gdzie teoretycznie każdemu sie należy ZZO, ale praktycznie nikt go nie otrzymuje., a jeśli to ktos z " góry" to byc moze powie personelowi, ze jestem od niego i po prostu takie znieczulenie faktycznie otrzymam.

Chyba, ze moj synek bedzie miał około 4 kg jak to prognozują lekarze i lepsza bedzie dla nas cesarka, to nie bede mieć wyboru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 22:14

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ