X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi, pocieszę cię lub nie, ale przez te nie do końca przespane noce, przekręcanie się z boku na bok po uprzednim obudzeniu się, a potem problemem z zaśnięciem, napadach gorąco-zimno (??) wstaję i mam wrażenie, że nie spałam. Tak naprawdę wieczory są dla mnie ciężkie. W ciągu dnia jakoś funkcjonuję, mogę chodzić, więc mi jest łatwiej, ale... do tej pory żyłam na pełnych obrotach, ciągle w biegu, teraz ten mój stan jest nie do ogarnięcia, bo już nie mogę tyle, ile bym chciała zrobić i te ograniczenia (łeeeee).

Nie lubię aż tak narzekać, bo długo czekałam na ten czas (prawie 3 lata), ale nie sądziłam, ze końcówka będzie taka trudna...

Także głowa do góry, cycki i brzuch do przodu i jeszcze trochę pociągniemy!

Malenq, szpilka, Tymi lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie na Ujastku. Sprawa wyglada tak, ze dziecko jest wielkością na 36tc, gdzie u mnie to dopiero 32tc... Czyli miesiac w przód. Kolejna wizytę mam za 2,5tygodnia i bedzie wiadomo jak sprawa wyglada. Lekarz dał do siebie nr i kazał od razu dzwonić jak cos sie bedzie działo bo mówił, ze trzeba sie liczyć z tym, ze moze sie urodzić wcześniej... Jeśli bedzie rosnąć w takim tempie, to powiedział, ze sam mnie skieruje na CC i nie bedzie mowy o SN.

Kiedy wyszliśmy z gabinetu z lekarzem i on zwrócił sie do Pani w rejestracji, ze koniecznie ma mnie na 17grudnia zapisać bo dziecko jest o miesiac większe, to ta spojrzała na męża i z uśmieszkiem, ze widać po kim, i ze jak tak dalej pójdzie, to dołem sie nie urodzi. Robiliśmy tam sensacje ;) jeszcze synek tatę przerośnie i bedzie miał ponad dwa metry, gdzie mama to kurdupel, 159cm ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:32

zielarka, Ag..., Paula44, Agus89, lwuska55592, rastafanka, Bounia lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi polubiłam za odzew do nas, kochana już nie długo nam zostało, ja też pomijając ten zwalony katar mam psychicznie dość, czuję się jak orka którą woda wyrzuciła na brzeg i nie może się ruszyć, nie wiem czy to egoizm z mojej strony czy nie ale chciałabym za 2-3 tyg tulić małego już w ramionach, uwielbiam stan ciąży ale jestem już zmęczona upośledzeniem ruchowym a przez to i umysłowym :/

Tymi lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:43

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, ja właśnie mam ten problem, że nie umiem spać w ciągu dnia. Więc nieprzespana noc plus dzień na nogach mogą powodować, że jest ciężej...

I mam nerwa... Nosz, kur...de!!! ZŁA!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:43

• belldandy Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Aaaa, i wczoraj zapomniałam napisać, lekarz kazał mi się trzymać daty porodu wyznaczonej na początku z USG, bo od samego początku konsekwentnie synek jest większy niż wg OM. Lekarz w swojej dokumentacji nawet wpisał już tydzień do przodu. Przestawiłam sobie więc kalendarz na belly i dziś witam się z 33 tygodnia :)
    Zastanawiam się tylko, jak to z tą wagą naprawdę jest. Wczoraj czytałam post Karolajli, że lekarz określił wiek dziecka wg wymiarów na 2 tygodnie starsze niż wg OM. Mój twierdzi, że dziecko jest starsze około tygodnia. Byłyśmy na USG tego samego dnia ciąży i u niej szacowana waga dziecka to prawie 1900, a u mnie 2150. To jak to w końcu jest z tym wiekiem? Co lekarz, to inaczej?
    Zaraz sobie jeszcze suwaczek przestawię na datę 23.01. Skoro mam się tego trzymać :)

Nie chodzi chyba o wagę, a wymiary dziecka takie jak wielkość główki, długość kości udowej itp... Tak mi sie wydaje, bo z tego co wiem na podstawie wielkości główki i wymiarów miednicy oceniają w szpitalu zdolność do porodu SN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:45

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene: "Nie doświadczyłam też lecącej siary"

no ja doświadczyłam hehehe wieczorami po kąpieli jak się kładę to zaraz TRYSKA heheheh

oby do przodu.....

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Na DDT o chlopczyku urodzonym w 22 tc. CUD!

A ogólnie dołączam się do niewyspanych. Tyle chciałam dziś zrobić i leże plackiem. Jeszcze strasznie zła jestem na męża bo jego brat z dziewczyna mają jakąś niespodzianke a on nie chce mi powiedziec co ale oczywiście musiał się wygadac że coś jest. No Kurde nie lubie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:51

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Nie chodzi chyba o wagę, a wymiary dziecka takie jak wielkość główki, długość kości udowej itp... Tak mi sie wydaje, bo z tego co wiem na podstawie wielkości główki i wymiarów miednicy oceniają w szpitalu zdolność do porodu SN.

ja też uważam, że to nie od wagi a wymiarów tak jak piszesz zależy :-)

• Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no jestem wściekła i nie da się tego ukryć! Jeden telefon i d..a z dnia...

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Na podstawie wymiarów szacowana jest waga dziecka :) Inaczej nie da się maluszka zważyć ;)

Melula przytulam... Ja wczoraj wieczorem miałam mega złość połączoną z płaczem. Puls powędrował hen wysoko :/
    A z tym funkcjonowaniem w dzień to mam tak samo. Ta końcówka upośledziła moją sprawność, ale z drugiej strony i tak dobrze że nie leżę plackiem jak część naszych koleżanek :)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyscie wczoraj "Wpadkę"? Uśmiałam się do łez? Nieodmiennie dziwi mnie dlaczego w filmach gdzie pokazany jest poród kobiety podczas parcia wrzeszczą? To jest fizycznie niemożliwe :D albo nabierasz powietrza i przesz albo wrzeszczysz :D Widze to w kazdym "ciązowym" filmie, że też nie chcą postawić na większy realizm a nie dramaturgię :)
    No i "wpadkowa" wagina :D :D :D urocza.....

Ag..., Malenq, Agus89, MartaKD, Bounia lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To złość połączona z bezradnością. Nosz...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Na DDT o chlopczyku urodzonym w 22 tc. CUD!

A ogólnie dołączam się do niewyspanych. Tyle chciałam dziś zrobić i leże plackiem. Jeszcze strasznie zła jestem na męża bo jego brat z dziewczyna mają jakąś niespodzianke a on nie chce mi powiedziec co ale oczywiście musiał się wygadac że coś jest. No Kurde nie lubie tak.

22?? matko jedyna! juz pewnie za późno. zobacze pozniej online.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej kuzynki córka urodziła się w 25tc... Ja, jak zbliżał się ten tydzień ciąży, to drżałam na samą myśl...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma co analizować co do wagi i wymiarów, tylko zaufać lekarzowi, jak tak powiedział to tak musi być i koniec :-)

Fucina lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pro po lekarza... Właśnie zadzwonili do mnie z przychodni, w której prowadziłam ciążę i miałam mieć wizytę 2.12, po USG na ustaleniu co dalej, jeśli Mała się nie obróciła. Miałyśmy rozważać dalszy przebieg, a tu ni z tego ni z owego dowiedziałam się, że mój lekarz prowadzący zrezygnował z pracy i od 1 grudnia już nie przyjmuje. Nosz kur... Tak na finiszu mam szukać teraz kogoś nowego, kto mnie nie zna, NOOOOOOO NIEEEEEEEEE!
    Jestem wściekła, mega!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 10:01

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula no ja w 25 miałam szpitalny horror akurat. Jak to wspominam to dalej ryczę. Lipa z lekarzem ale moze nowy będzie spoko:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i będzie spoko, ale znów opowiadanie co i jak, zapoznawanie się, ustalanie tego i owego, co dalej nie uśmiecha mi się, tym bardziej teraz! Miałyśmy jakieś tam plany, ustalenia, a nowy lekarz wcale nie musi się temu przychylać...

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze gratuluję pięknych suwaczków dziewczyny!

Ja wczoraj ścięłam się z mężem o Wigilię.. Ten mądrala nie lubi świąt i tym samym chce mi je zepsuć.. Powiedział, że w tym roku nigdzie nie jedziemy.. Nosz kurna ciążę donoszoną mam 23/24 grudnia i moja pani doktor pozwoliła mi na powrót do w miarę normalnego funkcjonowania od tego czasu. Nadmienię, że do objechania mamy jedynie 3 domy. Jeden ulicę dalej i dwa w odległości ok. 5 kilometrów od nas.. Generalnie jakbym źle się poczuła mogę się w każdym domu położyć i odpocząć.. Ja uwielbiam ten czas, rodzinne świętowanie, rozmowy.. I co znowu mam zostać sama jak palec w domu?? Teraz jak wraca z pracy to mi nawet 5 minut nie poświęci tylko zmęczony zasiada do kompa i zalega tam do końca dnia..

Wiem, że poruszany był ten temat wielokrotnie aleee.. muszę się upewnić, bo zacznę schizować.. To normalne, że po luteinie zmienia się śluz? Wcześniej miałam mleczny i dość gęsty, a teraz wodnisty.. wczoraj zaczęłam już głupia myśleć, że to wody.. achh i właśnie tak to jest jak jestem pozostawiona sama sobie.. Nawet ten dupek mnie nie przytuli jak wraca.. ehh dziś chyba komputer wyląduje za oknem!!!

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ