X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dla mnie niepełnosprawność też nie jest tematem kontrowersyjnym. Chyba nie będziemy się spierać co dla kogo nie nadaje się do dyskusji. Po prostu zakończmy ten temat.

ps. widzisz? dla Gwiazdeczki poród cc czy sn albo karmienie piersią jest tematem kontrowersyjnym a dla Ciebie nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:39

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią: małe dzieci - mały kłopot, duże dzieci - duży kłopot ;) Nie chodzi o dyrygowanie dorosłymi dziećmi, ale nie ma co się łudzić - ich problemy będą nas dotykać, będziemy je przeżywać i będziemy starały się im pomóc jak to tylko będzie możliwe :) Widzę po swoich rodzicach jakie mają z nami problemy i zmartwienia :D Psychika ma prawo wysiąść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:41

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sadze żeby dla gwiazdeczki to miało być kontrowersyjne- bynajmniej nie odczytuje tak jej wypowiedzi:)
    Zgadzam się natomiast ze to tematy które nic nie wnoszą pozatym ze kazda powie co sadzi. Aczkolwiek w wielu z tych właśnie tematów radzimy się i pytamy innych dziewczyn o zdanie, porady.
    Nie stawiajmy karmienia i sposobu porodu z aborcja na jednym poziomie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:44

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie o to chodzi magdalenka
    dlatego nie ma potrzeby pytać się ogółu "Pomyślcie czy gdyby na badaniach prenatalnych wyszło że Wasze dziecko jest obciążone jakąś poważną wadą genetyczną i możecie prawnie wykonac aborcje zdecydowałybyście się "

.."Jestem osobą wierzącą więc być możę dlatego łatwiej mi to pojąć"

ale co Ci łatwiej jest pojąć, że jesteś osobą wierzącą to byś dziecka nie usunęła i chore urodziła tak?
    ja też jestem osobą wierzącą i dajmy na to tak, podjęła bym się aborcji. I co w związku z tym? Ty uznasz wówczas, że no jak usunęła bym dziecko - to znaczy że w cale nie jestem osobą wierzącą bo to przeczy tejże wierze

Takie dyskusje są bez sensowne mało tego, takie zwroty pytania mogą kogoś bardzo urazić. i to bardzo

nie znalazłyśmy się w takiej sytuacji więc nie można też na 100% stwierdzić co by było gdyby..
    nie ma potrzeby rozwijać tych tematów bo tylko nerwowo się robi a u nas tak fajnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:48

Ag..., zielarka lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już, cichutko, zakończmy ten temat ;) :D
    Co dzisiaj macie na obiad? :D

Ag..., Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    dokładnie, ale każda z nas zdaje sobie sprawę, że są tematy których lepiej nie poruszać, albo inaczej...aby nie rozwijać ich ponieważ nic to nie wniesie chyba że nerwy
    są to tematy takie jak np. karmienie piersią, cc na życzenie, metody wychowawcze dzieci, aborcja również, czy religia czy też polityka

Ania , haha no tak tak, tylko czy już nasze dzieci nie wejdą już w fazę "robienia po swojemu" ...
    śmiać mi się chce, bo sobie też wyobraziłam jak córki będą też może na takim belly i będą się na nas skarżyć , że im mówimy co mają robić a czego nie ;)
    mówię też o sobie bo mimo, że synek w drodzę to może w przyszłości i córeczka będzie :)
    moze faceci tez maja jakies takie forum, wiec kto wie kto wie moze synki tez sie beda na nas skarzyc

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:40

Gwiazdeczka27, jonka91, Ag..., szpilka, Tymi, Paula44, zielarka, Nuskaw, Ewelina88, isabelle lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Ania jestem za:) ja juz po obiadku.zbieram się do diabetologa pomalu i później chwila u teściowej bo porodowke wizytuje o 19.00 dopieo. Mam nadzieje że mnie nie wyprowazi z równowagi i nie zostanę juz na oddziale:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    No już, cichutko, zakończmy ten temat ;) :D
    Co dzisiaj macie na obiad? :D

HAh nie wiem.. :P skazana jestem na teściową! :D

Bounia, lwuska55592 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    a mi się tak przypomniało w związku ze świętami że rozmawialiśmy z mężem ostatnio na temat prezentów i spytałam go co damy w tym roku jego siostrze i mężowi bo my w zeszłym dostaliśmy od nich ramkę (taką za 5 zł) i w środku zdjęcie ich dziecka, czyli chrześniaka mojego męża. Nie zapomnę tego chyba nigdy...
    No i mój mąż mówi że też im damy w ramce tylko że zdjęcie jego genitaliów bo jeszcze naszego dziecka nie będzie na świecie a to jest bezpośredni sprawca...
    Ale tak szczerze mówiąc to naprawdę nie mam pojęcia co im dać, aj w zeszłym roku latałam i szukałam fajnych rzeczy. Przeznaczyłam na nich troszkę pieniędzy a oni nam tak na łatwiznę poszli.

O kurde, popłakałam się ze śmiechu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:50

Ag..., szpilka, polaola lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ja też tak jak anka:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oplułam monitor ;P

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu teraz sobie dopiero zdałam sprawę ze od diabetologa do szpitala to 2h wolnego czasu u teściowej!!! O zesz... To naprawdę moze być trudne:(

Paula44 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Jezuuu teraz sobie dopiero zdałam sprawę ze od diabetologa do szpitala to 2h wolnego czasu u teściowej!!! O zesz... To naprawdę moze być trudne:(
    jestes twarda dasz rade

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Uuu... nie da się tego punktu dnia pominąć? ;)

201501145565.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycie jest ciagla niewiadoma nie wiemy z czym i kim przyjdzie sie nam zmagac.
    Chcialabym bysy mialy w zyciu same kolorowe chwile :-)

Co do prezentow to ja u tesciow zrobilam rewolucje szlak mnie trafil jak na pierwszj wigilii musialam kazdemu kupic prezent i to taki za 10 zl, ja np. raz od szwagierki dostalam szal z przyklejonymy klejem mysimi wlosami, juz nawet chcialam w nim chodzic ale okazalo sie ze klej pozostaje na materiale. Powiedzialam tesciowej ze ja zadnych prezentow sobie nie zycze i nie bede takich robc slowa przekazala szwagierce i mamy spokoj, prezenty robimy tylk chrzesnicy.
    Natomiast u taty mojeg i jego partnerki znowu pojawily sie preznty ale sa to glownie kosmetyki wiec to da sie przezyc, choc mnie wkurza i to.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczku każda z nas w jakiś sposób obawia się porodu i nieważne czy rodzi się pierwszy raz czy któryś z kolei, zawsze pojawia się niepewność, mieszane uczucia, obawy, lęk, ale i szczęście, że niebawem będziemy mogły przytulić swoje upragnione maleństwa. Trzeba myśleć pozytywnie. Mnie pomagają rozmowy z moją mamą, czuję wsparcie męża i chcę z nim rodzić, znam szpital i lekarzy, mam wybraną położną (choć jeszcze się z nią nie umówiłam, ale wiem z którą chcę rodzić). Staram się z tym wszystkim oswoić i zapoznać, dzięki temu czuję się trochę spokojniejsza. Pomyśl jak wiele przeszłaś, żeby się znaleźć w tym miejscu, gdzie jesteś teraz. Rok temu pewnie zastanawiałaś się czy uda Ci się kiedykolwiek zostać mamą :) I proszę marzenia się spełniają:) Zobaczysz, już niedługo będziesz tuliła dzieciątko, a o poród będzie tylko migawką ;) Spróbuj się z tym troszkę oswoić, ale nie myśl za dużo ;)

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mama dzisiaj na obiad przyniosła zupę jarzynową i naleśniki z serem i powidłami śliwkowymi, a teściowa upiekła ciasteczka owsiane z żurawinką na deser. Normalnie leżę i żrę ;p boję się wejść na wagę dziewczyny!

Chanela, zielarka, renia83 lubią tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha noo nie... nie chce tyle chodzic wiec sklep odpada a do domu nie oplaca sie wracac.

ALe wlasnie mowie do męża... ciekawe czy za 20 pare lat tez jakas dziewucha bedzie o mnie mowic per to wredne babsko.
    Na co on: w dzisiejszym czasach ty sie módl, zeby to była dziewucha:)

Kawa a co tam u Ciebie? jakos milczysz dzis!

ania_29, Malenq, szpilka, Paula44, rastafanka, zielarka, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z prezentami jest mniejszy problem, choc tez nie do konca, u mnie w rodzinie prezenty sa na swieta generalnie od jakiegos czasu sw. mikolaj/aniolek/gwiazdor czy cos konkretnego chcemy/ mamy kupic (jakos nigdy nie mam pomyslu na prezent dla siebie)za to u tesciowej dzieci dostaja prezenty na 6 grudnia, ale ze zrobial sie mieszanka tradycji bo sie wszyscy pohajtali to na swieta tez (na szczescie juz upadla wersja ze wszsycy wszystkim, bo szło zbankrutowac (mezu ma duzo rodzenstwa) i na swieta kupujemy cos dzieciom i tesciowej (bo skoro mojej mamie to jego tez)

w tym roku bedzie mi ciezko z tymi prezentami, bo zawsze zdążyłam dla dzieciaków wyhaczyć coś fajnego, ale w granicach rozsadku, jak przelecialam mnostwo sklepow i nikt by w zyciu nie zgadł, że akurat trafiłam na te uwielbiane puzzle z krolem lwem za 9,99 na przyklad

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ