X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny, jak my mamy takie brzuchole i jest już większości tak ciężko, to jak pomyślę jak muszą czuć się dziewczyny, które noszą w sobie bliźniaki, czy trojaczki... To wielki szacun :-)

Becia81 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 dni do porodu aaaaaaaaa !!!!!

Becia81, Fedra lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie kontrolowac raczej nas nie beda z zusu, od kilku lat zmienili przepis i ciezarna moze chorowac ok. 270 dni a nie jak przy zwyklych chorobach 182 dni kiedys musialybysmy stawawac o tzw. swiadcznie rehabilitacyjne.

Kawa nawet jak planowana cesarka nie wchodzi, ale:-) mysle ze warto zwrocic sie o wyplate najwyzej odmowia.
    Karty apteczne sa nie we wszystkich pakietach.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się brzuch obniżył 2 tyg temu w niedzielę a dziś rano odszedł mi czop śluzowy a dziś snilo mi się że tuliłam Marcelka i mówiłam do niego że jest 1 grudniowy :) nawet mężowi nic nie mówię bo zaraz schiz dostanie i nigdzie nie pojedzie :)

polaola lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rzeczy do szpitala od lipca :-) bo nie wiedzialam kiedy co sie wydarzy.
    teraz mam walizke :-) do szpitala a Adę spakuje jutro. Jestem cale tygodnie sama wiec chce by w razie alarmu nie musialabym mowic co gdzie lezy w domu i na ktorej polce.
    Maz wraca na sobote i niedz. czasami jest w piatek ale ogolnie na Niego nie moge liczyc.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Mnie się brzuch obniżył 2 tyg temu w niedzielę a dziś rano odszedł mi czop śluzowy a dziś snilo mi się że tuliłam Marcelka i mówiłam do niego że jest 1 grudniowy :) nawet mężowi nic nie mówię bo zaraz schiz dostanie i nigdzie nie pojedzie :)

No co ty!!! Czyli powoli się "rozpakowuje" nam styczniowa kolejna mama!!!

:D

No a jednak coś z tym obniżeniem brzucha jest ... Pewnie dzidzia schodzi i powoli dopasowuje się do kanału rodnego...

Renia i jak ten czop wygląda? Pobolewał cię wcześniej brzuch, jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:47

renia83 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia jak to odszedł Ci czop?? Już? Czy Ci się to śniło? bo już sama nie wiem!

Gwiazdeczka27, renia83, Fucina lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa no właśnie i ja teraz zgłupiałam hehe, tak ze stoickim spokojem Renia nam tu obwieszcza, że czop jej odszedł....
    To na serio czy to sen Renia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:50

Kawa, renia83, Fucina lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • OliOla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:12

ania_29 lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• lwuska55592 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch nadal wysoko, pod samymi piersiami.
    Byłam w aptece i o zgrozo na moją dolegliwość nie ma innych leków niż na recepte, dla mnie to taki głupie..
    Wizytę u ginekologa mam 12 grudnia dopiero, rodzinnego w innym mieście i nie wiem co robić. Któraś z was przechodziła coś podobnego, bo coś mi się kojarzy ale to dawno było? (owśiki).
    Spróbuję domowych sposobów ale czosnku w tyłek sobie przecież nie wsadzę ;/

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, tylko bez paniki ;) :D

A mi się śniło że w brzuchu mi się wszystko przewala i teraz pytanie czy to efekt tego, że mała robiła w tym czasie rewolucje, czy to tylko wyobraźnia... Gdyby się odwróciła to bym się nie obraziła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:54

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które badały oczy pod kątem porodu (badanie dna oka, ciśnienia itp). Noszę soczewki, czy muszę przygotować się do takiego badania? Jak idę na wizytę kontrolną, to lekarz zawsze mnie męczy aby przychodzić "na czysto" czyli od rana nie nosić soczewek ani okularów.. I zastanawiam się czy w tym wypadku też to jest takie konieczne, w końcu nie określa mi wady wzroku lecz bada dno oka..
    Ja nie nosze soczewek.Na badanie nie mozna ich miec, nie polecam też makijażu,bo ja się cała spłakałam:) Najpierw zakroplił mi oczy,szczypało,posiedziałam ok.20 min,później swieci w oczy, grzebie,cuda mi robił,więc na 100% nie polecam soczewek i makijażu:)

Selene lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Kawa czop może odejść nawet pare tyg przed porodem. Może też odejść i od razu ropoczyna sie akcja porodowa.
    Nieraz czop też odchodzi po kawałeczku i nie każdy o tym wie. Chociaż my tak obserwujemy swoje organizmy, że raczej tego momentu nie przegapimy :)

Ale mimo wszystko to zwiastuje zbliżający się poród !!! :D

Dziewczyny z rozwarciem i 5 cm potrafią jeszcze chodzić przez pare tygodni ale to już jak to się mówi "tykająca bomba" :D

mhsvp07w3ex0n696.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:13

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli ja wiem, ale Renia ma starszą ciążę o 2 dni odemnie i zaczyna docierać do mnie że nie znam dnia ani godziny kiedy by Delka mogła chcieć wyjść wcześniej!

renia83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Mój brzuch nadal wysoko, pod samymi piersiami.
    Byłam w aptece i o zgrozo na moją dolegliwość nie ma innych leków niż na recepte, dla mnie to taki głupie..
    Wizytę u ginekologa mam 12 grudnia dopiero, rodzinnego w innym mieście i nie wiem co robić. Któraś z was przechodziła coś podobnego, bo coś mi się kojarzy ale to dawno było? (owśiki).
    Spróbuję domowych sposobów ale czosnku w tyłek sobie przecież nie wsadzę ;/

Niechcący polubiłam, a chciałam zacytować...
    Ja bym poszła nawet do lekarza pierwszego kontaktu jak najszybciej, bo owsiki jak infekcja a to może grozić przedwczesnym porodem, z tym nie ma żartów kochana.
    Leki można w ciąży zwłaszcza bezpiecznie już jest w 3 trymestrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:57

mhsvp07w3ex0n696.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak siedze,to musze siedzieć wyprostowana,bo mnie kłuje od paru dni pod żebrami,staram się nie nosić już staników z fiszbinami.Chyba mała tam nogi pakuje,bo mama mi opowiadała,że ja też jej tak pakowałam.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia trzymaj się, jeszcze kilka dni. A co do uprzedzenia męża to nie wiem, czy nie ryzykujesz za bardzo. Może byłby przynajmniej w pogotowiu? Czop może odejść nawet kilkanaście dni przed porodem i jak pisały dziewczyny w częściach. Ale to nic strasznego. Chociaż widzę, że nie panikujesz. Tylko straszysz nam inne Styczniówki

Gwiazdeczko a mogłabyś załatwić te oryginalne kropelki albo dać do kogoś kontakt w Niemczech. Te co podałaś na stronie apteki zamówiłam, ale nikt się nie odezwał przez te kilka dni, nic nie wpłaciłam, wybrałam że przelew i miałam czekać na potwierdzenie na maila. I cisza!!!.

Wrzucam fotki maxykolorowego pokoju. Trochę Synek ma bałagan, ale uczy się że sam sprząda. Pokoik był robiony jak skończył już przedszkole i szedł do I klasy. Wcześniej mieliśmy jeden pokój u teściów.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/35729a9351d0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/861a221c9db4.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea3ca8f2fdf1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:58

MartaKD, Gwiazdeczka27, jonka91, Becia81, lwuska55592, Kawa, Ag..., renia83, MonikaDM, Fucina, Fedra lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:13

l22nzbmh1lqdktpj.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki,to jest bałagan?no daj spokój:) fajne białe mebelki i te filary takie,chociaz nie lubię żółtego.

Wiki81 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ