*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogolnie kontrolowac raczej nas nie beda z zusu, od kilku lat zmienili przepis i ciezarna moze chorowac ok. 270 dni a nie jak przy zwyklych chorobach 182 dni kiedys musialybysmy stawawac o tzw. swiadcznie rehabilitacyjne.
Kawa nawet jak planowana cesarka nie wchodzi, ale:-) mysle ze warto zwrocic sie o wyplate najwyzej odmowia.
Karty apteczne sa nie we wszystkich pakietach. -
Mnie się brzuch obniżył 2 tyg temu w niedzielę a dziś rano odszedł mi czop śluzowy a dziś snilo mi się że tuliłam Marcelka i mówiłam do niego że jest 1 grudniowy
nawet mężowi nic nie mówię bo zaraz schiz dostanie i nigdzie nie pojedzie
polaola lubi tę wiadomość
-
Ja mam rzeczy do szpitala od lipca
bo nie wiedzialam kiedy co sie wydarzy.
teraz mam walizkedo szpitala a Adę spakuje jutro. Jestem cale tygodnie sama wiec chce by w razie alarmu nie musialabym mowic co gdzie lezy w domu i na ktorej polce.
Maz wraca na sobote i niedz. czasami jest w piatek ale ogolnie na Niego nie moge liczyc. -
renia83 wrote:Mnie się brzuch obniżył 2 tyg temu w niedzielę a dziś rano odszedł mi czop śluzowy a dziś snilo mi się że tuliłam Marcelka i mówiłam do niego że jest 1 grudniowy
nawet mężowi nic nie mówię bo zaraz schiz dostanie i nigdzie nie pojedzie
No co ty!!! Czyli powoli się "rozpakowuje" nam styczniowa kolejna mama!!!
No a jednak coś z tym obniżeniem brzucha jest ... Pewnie dzidzia schodzi i powoli dopasowuje się do kanału rodnego...
Renia i jak ten czop wygląda? Pobolewał cię wcześniej brzuch, jakieś objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:47
renia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój brzuch nadal wysoko, pod samymi piersiami.
Byłam w aptece i o zgrozo na moją dolegliwość nie ma innych leków niż na recepte, dla mnie to taki głupie..
Wizytę u ginekologa mam 12 grudnia dopiero, rodzinnego w innym mieście i nie wiem co robić. Któraś z was przechodziła coś podobnego, bo coś mi się kojarzy ale to dawno było? (owśiki).
Spróbuję domowych sposobów ale czosnku w tyłek sobie przecież nie wsadzę ;/
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, tylko bez paniki
A mi się śniło że w brzuchu mi się wszystko przewala i teraz pytanie czy to efekt tego, że mała robiła w tym czasie rewolucje, czy to tylko wyobraźnia... Gdyby się odwróciła to bym się nie obraziła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:54
-
Selene wrote:Pytanie do dziewczyn, które badały oczy pod kątem porodu (badanie dna oka, ciśnienia itp). Noszę soczewki, czy muszę przygotować się do takiego badania? Jak idę na wizytę kontrolną, to lekarz zawsze mnie męczy aby przychodzić "na czysto" czyli od rana nie nosić soczewek ani okularów.. I zastanawiam się czy w tym wypadku też to jest takie konieczne, w końcu nie określa mi wady wzroku lecz bada dno oka..
Selene lubi tę wiadomość
-
OliOla wrote:Kawa czop może odejść nawet pare tyg przed porodem. Może też odejść i od razu ropoczyna sie akcja porodowa.
Nieraz czop też odchodzi po kawałeczku i nie każdy o tym wie. Chociaż my tak obserwujemy swoje organizmy, że raczej tego momentu nie przegapimy
Ale mimo wszystko to zwiastuje zbliżający się poród !!!
Dziewczyny z rozwarciem i 5 cm potrafią jeszcze chodzić przez pare tygodni ale to już jak to się mówi "tykająca bomba" -
nick nieaktualny
-
lwuska55592 wrote:Mój brzuch nadal wysoko, pod samymi piersiami.
Byłam w aptece i o zgrozo na moją dolegliwość nie ma innych leków niż na recepte, dla mnie to taki głupie..
Wizytę u ginekologa mam 12 grudnia dopiero, rodzinnego w innym mieście i nie wiem co robić. Któraś z was przechodziła coś podobnego, bo coś mi się kojarzy ale to dawno było? (owśiki).
Spróbuję domowych sposobów ale czosnku w tyłek sobie przecież nie wsadzę ;/
Niechcący polubiłam, a chciałam zacytować...
Ja bym poszła nawet do lekarza pierwszego kontaktu jak najszybciej, bo owsiki jak infekcja a to może grozić przedwczesnym porodem, z tym nie ma żartów kochana.
Leki można w ciąży zwłaszcza bezpiecznie już jest w 3 trymestrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:57
-
Renia trzymaj się, jeszcze kilka dni. A co do uprzedzenia męża to nie wiem, czy nie ryzykujesz za bardzo. Może byłby przynajmniej w pogotowiu? Czop może odejść nawet kilkanaście dni przed porodem i jak pisały dziewczyny w częściach. Ale to nic strasznego. Chociaż widzę, że nie panikujesz. Tylko straszysz nam inne Styczniówki
Gwiazdeczko a mogłabyś załatwić te oryginalne kropelki albo dać do kogoś kontakt w Niemczech. Te co podałaś na stronie apteki zamówiłam, ale nikt się nie odezwał przez te kilka dni, nic nie wpłaciłam, wybrałam że przelew i miałam czekać na potwierdzenie na maila. I cisza!!!.
Wrzucam fotki maxykolorowego pokoju. Trochę Synek ma bałagan, ale uczy się że sam sprząda. Pokoik był robiony jak skończył już przedszkole i szedł do I klasy. Wcześniej mieliśmy jeden pokój u teściów.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/35729a9351d0.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/861a221c9db4.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea3ca8f2fdf1.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 14:58
MartaKD, Gwiazdeczka27, jonka91, Becia81, lwuska55592, Kawa, Ag..., renia83, MonikaDM, Fucina, Fedra lubią tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl